GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Αν ήξερες πως δουλεύει η "τεχνολογία" των θερμοσιφώνων όπως ισχυρίστηκες, δεν θα χρειαζόταν καν να πας να κοιτάξεις το ρολόι. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο άσχετος είσαι με το θέμα.Επίσης εσύ έχεις το πρόβλημα όταν άλλο λες και άλλο εννοείς, και όχι οι άλλοι που δεν είναι μέσα στο μυαλό σου. Είσαι περίπτωση ε; αφου σε έχει φάει η περιέργεια, πήγα να δω το ρολόι για να δω πόσο γρήγορα τρέχει όταν τον ανάβω. Συγγνώμη που δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις και σπουδές να μπορώ να φτιάχνω θερμοσίφωνες μόνος. Και δεν θυμάμαι ποτέ να ισχυρίστηκα το αντίθετο. Και όσον αφορά το μυαλό μου, πάλι συγγνώμη, την επόμενη φορά που θα μαντέψω ότι διαβάζεις απάντησή μου θα φροντίσω να γράψω με τον τρόπο που μιλώ στο τετράχρονο του φίλου μου για να σου είμαι κατανοητός.
evoracing Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Όχι δεν το αφήνω όλη την ημέρα! το ανάβω 40 λεπτά πριν μπούμε και το κλείνω όταν κάνουν όλοι. Και όλη την ημέρα να το αφήσεις δεν χαλάει πολύ αφού οι απώλειες του είναι μικρές. GreyHorse χαλάρωσε λίγο! συζήτηση κάνουμε. Και όχι δεν μιλάς σε παιδιά δημοτικού αλλά από εδώ μέσα και έτσι όπως το έγραψες, ναι και εγώ άλλο κατάλαβα! Όσο για τον θερμοσίφωνα, έχει μια αντίσταση και έναν θερμοστάτη μέσα. Όταν ο θερμοστάτης "νοιώσει" ότι το νερό έφτασε στους 70C (ανάλογα την ρύθμισή του) κλείνει και ξανά ανάβει όταν πέσει η θερμοκρασία. Δεν σημαίνει ότι όταν πάει 69 θα ανάψει, υπάρχει κάποια ανοχή. Για να ζεσταθεί ολόκληρο boiler μέσα σε 5 λεπτά είναι φυσικά-πρακτικά αδύνατο! φυσικά γιατί η κυκολοφορία του νερού μέσα σε αυτό γίνεται με φυσική ροή και πρακτικά γιατί άμα τράβαγε 20000W (τουλάχιστον) θα θέλαμε διατομή καλωδίου 100mm, άλλες προστασίες, άλλες ασφάλειες, άλλες μονώσεις. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για σπίτι αλλά για εργοστάσιο. Ίσως (άμα δεν το έχεις δει και ποτέ όπως λες) τότε να μιλάμε για ηλιακό που ναι άμα από τον ήλιο έχει φτάσει 50C άμα το ανάψεις σε 5-10λεπτά φτάνει τα 65-70. Επίσης όχι δεν είναι λεπτομέρειες όταν μιλάμε για 2000-2.500W. Και να κάτσεις μπροστά στην χελώνα όπως λες, δεν έχεις να δεις κάτι. Ο θερμοσίφωνας δεν είναι inverter να έχει μεταβαλλόμενη κατανάλωση. 2000 καίει? 2000 θα κάψει μέχρι να φτάσει στην θερμοκρασία που το ρυθμίσαμε! Το λαμπάκι στο δικό μου θερμοσίφωνο θέλει 30-50 λεπτά ανάλογα με την εποχή για να σβήσει!! Εκεί κυμαίνονται όλα, ανάλογα και την θερμοκρασία που το έχεις βάλει και το τι αντίσταση έχεις. Αλλά ναι εκεί 30-40 λεπτά είναι
Joshua21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Είσαι περίπτωση ε; αφου σε έχει φάει η περιέργεια, πήγα να δω το ρολόι για να δω πόσο γρήγορα τρέχει όταν τον ανάβω. Συγγνώμη που δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις και σπουδές να μπορώ να φτιάχνω θερμοσίφωνες μόνος. Και δεν θυμάμαι ποτέ να ισχυρίστηκα το αντίθετο. Και όσον αφορά το μυαλό μου, πάλι συγγνώμη, την επόμενη φορά που θα μαντέψω ότι διαβάζεις απάντησή μου θα φροντίσω να γράψω με τον τρόπο που μιλώ στο τετράχρονο του φίλου μου για να σου είμαι κατανοητός. Κοίτα ποιος μιλάει... Καλά έκανες πάντως και πήγες να κοιτάξεις το ρολόι, χρειάζεται απίστευτες γνώσεις και σπουδές για να σκεφτείς πως ο θερμοσίφωνας των 3-4kw κάνει το ρολόι να γυρίζει σαν τρελό. Όσο για τη μαλακία "5 λεπτά το πολύ ο θερμοσίφωνας" που έγραψες πριν, ούτε καν. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για θερμοσίφωνα των 10 λίτρων με ισχύ 1500w, και μόνο αν θέλεις απλά χλιαρό νερό για να πλύνεις τα πιάτα το χειμώνα. Αυτά από εμένα 2
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ο καθένας έχει τις αντοχές του, ένας φίλος μου έκανε μπάνιο με κρύο νερό τον χειμώνα, δεν τον πείραζε και γενικά είχε πολλές αντοχές στο κρύο, αυτός και 5 λεπτά να αφήσει τον θερμοσίφωνα ήδη του είναι πολύ και δεν είχε προβλημα. Εγώ είμαι η ακριβώς αντίθετη περίπτωση. Τώρα για τα 500-600αρια στην ΔΕΗ από το θερμοσίφωνο, ναι υπάρχει περίπτωση αν μένουν στο σπίτι 3-4 άτομα και ο καθένας αφήνει 30 λεπτά ένα θερμοσίφωνο παλαιό για να ζεστάνει το δικό του νερό χωρίς να κλείνει καθόλου την βρύση θα έρθει τόσο περίπου.
bilya Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 πρόσφατα μετα απο λαθος(τελικά της ΔΕΗ) ήρθε υπερβολικα φουσκομενος ο λογ κ ψαξαμε τις συσκευές και το παλιό ψυγείο έκαιγε οσες όλες οι συσκευές του σπιτιού μαζι. Πήγε αποθήκη με την μια. Γι αυτό πάρε ενα μηχάνημα που μετράει τα watt κ δες σε 2μςρες ποσο καίει κάθε συσκευή ( κυρίως τις παλιές). Τελος μια κ μιλάμε για θερμοσ. Τι είναι καλύτερο κλασικός θερμοσίφωνας ή το άλλο που πατάς το κουμπί κ εχεις άμεσα ζεστό ρεύμα?
evoracing Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 πρόσφατα μετα απο λαθος(τελικά της ΔΕΗ) ήρθε υπερβολικα φουσκομενος ο λογ κ ψαξαμε τις συσκευές και το παλιό ψυγείο έκαιγε οσες όλες οι συσκευές του σπιτιού μαζι. Πήγε αποθήκη με την μια. Γι αυτό πάρε ενα μηχάνημα που μετράει τα watt κ δες σε 2μςρες ποσο καίει κάθε συσκευή ( κυρίως τις παλιές). Τελος μια κ μιλάμε για θερμοσ. Τι είναι καλύτερο κλασικός θερμοσίφωνας ή το άλλο που πατάς το κουμπί κ εχεις άμεσα ζεστό ρεύμα? Ζεστό νερό θες να πεις? Έχω και από αυτό (δεν το χρησιμοποιώ πλέον). Κοίταξε άμα είσαι από αυτούς που κάνουν μπάνιο μέσα σε 5-10 λεπτά καλό είναι. Το μειονέκτημα είναι ότι για να βγάλει αρκετά ζεστό νερό πρέπει να μειώσεις την πίεση, συνήθως βέβαια σου δίνουν και τηλέφωνο μαζί με μικρότερα μπεκάκια για να αυξάνει την πίεση. Θέλει προσοχή όμως γιατί μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις καλωδίωση γιατί τραβάει περισσότερα αμπέρ. Πείρα ένα από Praktiker του εξωτερικού με 50€. Σε γενικές γραμμές καλό είναι με κάποιες προϋποθέσεις.
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Όχι δεν το αφήνω όλη την ημέρα! το ανάβω 40 λεπτά πριν μπούμε και το κλείνω όταν κάνουν όλοι. Και όλη την ημέρα να το αφήσεις δεν χαλάει πολύ αφού οι απώλειες του είναι μικρές. GreyHorse χαλάρωσε λίγο! συζήτηση κάνουμε. Και όχι δεν μιλάς σε παιδιά δημοτικού αλλά από εδώ μέσα και έτσι όπως το έγραψες, ναι και εγώ άλλο κατάλαβα! Όσο για τον θερμοσίφωνα, έχει μια αντίσταση και έναν θερμοστάτη μέσα. Όταν ο θερμοστάτης "νοιώσει" ότι το νερό έφτασε στους 70C (ανάλογα την ρύθμισή του) κλείνει και ξανά ανάβει όταν πέσει η θερμοκρασία. Δεν σημαίνει ότι όταν πάει 69 θα ανάψει, υπάρχει κάποια ανοχή. Για να ζεσταθεί ολόκληρο boiler μέσα σε 5 λεπτά είναι φυσικά-πρακτικά αδύνατο! φυσικά γιατί η κυκολοφορία του νερού μέσα σε αυτό γίνεται με φυσική ροή και πρακτικά γιατί άμα τράβαγε 20000W (τουλάχιστον) θα θέλαμε διατομή καλωδίου 100mm, άλλες προστασίες, άλλες ασφάλειες, άλλες μονώσεις. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για σπίτι αλλά για εργοστάσιο. Ίσως (άμα δεν το έχεις δει και ποτέ όπως λες) τότε να μιλάμε για ηλιακό που ναι άμα από τον ήλιο έχει φτάσει 50C άμα το ανάψεις σε 5-10λεπτά φτάνει τα 65-70. Επίσης όχι δεν είναι λεπτομέρειες όταν μιλάμε για 2000-2.500W. Και να κάτσεις μπροστά στην χελώνα όπως λες, δεν έχεις να δεις κάτι. Ο θερμοσίφωνας δεν είναι inverter να έχει μεταβαλλόμενη κατανάλωση. 2000 καίει? 2000 θα κάψει μέχρι να φτάσει στην θερμοκρασία που το ρυθμίσαμε! Εκεί κυμαίνονται όλα, ανάλογα και την θερμοκρασία που το έχεις βάλει και το τι αντίσταση έχεις. Αλλά ναι εκεί 30-40 λεπτά είναι Κοίτα ποιος μιλάει...Καλά έκανες πάντως και πήγες να κοιτάξεις το ρολόι, χρειάζεται απίστευτες γνώσεις και σπουδές για να σκεφτείς πως ο θερμοσίφωνας των 3-4kw κάνει το ρολόι να γυρίζει σαν τρελό.Όσο για τη μαλακία "5 λεπτά το πολύ ο θερμοσίφωνας" που έγραψες πριν, ούτε καν. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για θερμοσίφωνα των 10 λίτρων με ισχύ 1500w, και μόνο αν θέλεις απλά χλιαρό νερό για να πλύνεις τα πιάτα το χειμώνα.Αυτά από εμένα Απαντώ και στους δυο μαζί, αν και ο επιθετικός μου τόνος δεν είναι για τον ts αλλά για τον δεύτερο εξυπνάκια. Όποιος μου αποδείξει ότι κάνει ανενόχλητος ντουζ με νερό στους 70, 60, 50 βαθμούς να το ψάξουμε να δούμε τι μετάλλαξη έχει. Είπαμε, αν περιμένεις να φτάσει στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας και μετά χρησιμοποιείς κρύο νερό για να το μετριάσεις, μην αναρωτιέσαι γιατί πληρώνεις γαμησιάτικα. Σπίτια έχετε, θερμοσίφωνες έχετε, τραβάτε ανάψτε τους για 5 το πολύ 10 λεπτά και μετά δείτε αν μπορείτε ή όχι να κάνετε ανετότατα ντουζ χωρίς να κρυώνετε. Αν ταυτόχρονα γουστάρετε να τρέχει αβέρτα το νερό και είναι ζόρι να γυριστεί η κάνουλα την ώρα που σαπουνιαζόμαστε, δεν φταίει ούτε η ΔΕΗ ούτε η ΕΥΔΑΠ. Ξανασκέψου ποιος λέει μαλακίες, Joshua. Ακούς εκεί θερμοσίφωνας 40 λεπτά...
Pa0ki Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Και γω είμαι με αυτούς που δεν ζεστένεται το νερό τους σε 5 λεπτά Πόσοι μαζευόμαστε? 2
evoracing Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δεν με νοιάζει για ποιον πήγαινε! με νοιάζει που υπάρχει κόντρα σε θέματα συζητήσεων... Άμα το πάμε με τον τρόπο που λες, εσύ για 5 λεπτά λογικά μιλάς για χλιαρό νερό ή έχεις πολύ μεγάλο κουβά (120lt). Γιατί όταν τραβάς αποκλειστικά ζεστό νερό τότε στο boiler μπαίνει νέο κρύο με αποτέλεσμα το ζεστό που έχει ήδη μέσα να γίνεται και αυτό κρύο. Αλλά και πάλι εγώ πες χρησιμοποιώ μισό 80άρι boiler, αντέχει όμως το νευρικό σου σύστημα να έρθεις να πεις στην αδερφή μου να προσέχει λίγο το νερό? όταν για να τραβήξει νερό όλο αυτό το μαλλί θέλει min 40lt
king2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Λοιπον έχουμε και λέμε. Αν θέλετε να κανετε οικονομία βαζετε ηλιακό και το χειμωνα που δεν βγαίνει ήλιος συχνα συνδεετε το boiler του καυστηρα με το θερμοσίφωνα και έχετε ζεστό νερό όλη μέρα. Εχουμε θερμοσίφωνα 80lt.Με 15 λεπτα αναμμα κανει μπάνιο ενα ατομο χωρίς άνοιγμα το κρύο νερό.Με ηλιακό με μια ωρα ήλιο έχετε νερό όλη μέρα(μιλάω για ηλιακό 200lt με 2 πλακες σε σκεπη για 2 σπίτια). Επίσης βαλτε λάμπες led.Οι πιο οικονομικες/αναβουν αμεσως/φιλικές προς το περιβαλλον. Τηλεοράσεις led και 65" να είναι δεν καίνε πολύ. Πλυντηρια/κουζινες/φούρνοι μικροκυμάτων καίνε πολύ.Γενικά οτι λειτουργει με αντίσταση τραβάει πολύ ρεύμα.Προτιματε A++ όταν περνετε οικιακές συσκευές. Μην αφήνετε φορτιστες στην πριζα.Ακομα και όταν δεν φορτίζουν κάτι τραβανε ρεύμα. Υπολογιστές με gpu των 300+ ευρώ καίνε πολύ σε πολύωρη χρηση.Προτιμάτε laptop για οτι άλλο θέλετε εκτός gaming. Κάνετε αποψυξη συχνα το ψυγειο/καταψυξτη.Μην τον αφήνετε να πιασει πάγο. Για το καλοκαίρι αν πινετε εμφιαλωμένο νερό πάρτε το μηχάνημα που βγαζει ζεστο και κρύο.Μην ανοιγετε συνεχεια το ψυγείο τρώει μεγαλο ζόρι. Τέλος μπείτε στο κοινωνικο οικιακο τιμολογιο.Το έχουμε αρκετούς μηνες και γλιτωνουμε 100 ευρώ το τετραμηνο σε σπίτι 110τμ. Και ενα τιπ.Αν έχετε γυναικα που θέλει να κανει μπάνιο πρωτα μπαινετε εσείς γιατί 100% δεν θα αφήσει σταγόνα ζεστό νερό μέχρι να αλλάξει δέρμα.
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δεν με νοιάζει για ποιον πήγαινε! με νοιάζει που υπάρχει κόντρα σε θέματα συζητήσεων... Άμα το πάμε με τον τρόπο που λες, εσύ για 5 λεπτά λογικά μιλάς για χλιαρό νερό ή έχεις πολύ μεγάλο κουβά (120lt). Γιατί όταν τραβάς αποκλειστικά ζεστό νερό τότε στο boiler μπαίνει νέο κρύο με αποτέλεσμα το ζεστό που έχει ήδη μέσα να γίνεται και αυτό κρύο. Αλλά και πάλι εγώ πες χρησιμοποιώ μισό 80άρι boiler, αντέχει όμως το νευρικό σου σύστημα να έρθεις να πεις στην αδερφή μου να προσέχει λίγο το νερό? όταν για να τραβήξει νερό όλο αυτό το μαλλί θέλει min 40lt Βάλ'της να πληρώσει το λογαριασμό για 2-3 συνεχόμενα δίμηνα να δεις πως θα αντέξει μετά.Για ένα διάστημα χρόνια πριν ήρθε η ξαδέρφη μου στην πόλη και συγκατοικήσαμε για ένα χρόνο στο σπίτι μου, ίδιες μαλακίες μου έκανε και μου έλεγε. Να δεις τι καλά διορθώθηκε μετά αφού πλήρωσε από την τσέπη της τα έξτρα. Μετά έμαθα ότι όσα της έλεγα τα έκανε πράξη και τα απαιτούσε και από τις άλλες της συγκάτοικους αργότερα. Ο παθών μαθών. Και όχι, δεν μιλώ για χλιαρό νερό, απλά δεν εναι καυτό στην μέγιστη θερμοκρασία. Πάλι το ανακατεύω με κρύο για να γίνει ανεκτό. Αλλά την κλείνω τη ρημάδα την ντουζιέρα δεν την αφήνω να τρέχει όταν δεν ξεπλένομαι αλλά σαπουνίζομαι. Και επειδή νόμιζα ότι εγώ είμαι ο τρελός εδώ μέσα, το συζήτησα και με δυο φίλους μου στον καφέ προηγουμένως, και αυτοί 5-10 λεπτά τον ανάβουν. Δεν περιμένουν να σβήσει το λαμπάκι λες και είναι ελληνικός καφές και περιμένουν να φουσκώσει. Και να πεις στην αδερφή σου αν έχει μαλλούρα σαν ουρά αλόγου όταν θέλει να λούσει το μαλλί να μην μπαίνει όλη μέσα, ή να βγαίνει από την ντουζιέρα και να σκύβει να λούζει μόνο το μαλλί, να μην πέφτει το νερό στο σώμα της και κρυώνει. Το βρήκαμε όλοι μάγκες με ξένη τσέπη. Επίσης να της πεις να μαζεύει τις τρίχες από τις μαλλούρες της από το σιφώνι, δεν την ξέρω την κοπέλα και ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά κάτι τέτοιες συνήθως πολύ κακομαθημένες είναι και περιμένουν την μανούλα...
chill Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Υπάρχουν και συλλέκτες για τον ηλιακό που ακόμα και με πολύ μικρή ηλιοφάνεια κάνουν το νερό μπουρλότο για ολόκληρη οικογένεια. Φέτος στο σπιτι της φαμίλιας θερμοσίφωνας δεν άνοιξε ουτε ενα λεπτό.
Pa0ki Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μην αφήνετε φορτιστες στην πριζα.Ακομα και όταν δεν φορτίζουν κάτι τραβανε ρεύμα. Αυτό ισχύει? Και τι γίνεται το ρεύμα που τραβάνε? 1
evoracing Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 @GreyHorse πόσα λίτρα είναι το boiler σου? όπως και να το κάνουμε και πάλι οι γυναίκες χρησιμοποιούν έτσι κ αλλιώς λίγο παραπάνω νερό από εμάς. Βάλε ξύρισμα, βάλε μαλλιά, βάλε βάλε.... @chill τα πάντα υπάρχουν ότι πληρώνεις παίρνεις όμως! lol?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα