GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 ένας θερμοσίφωνας 80l θέλει πάνω από ώρα για να ζεστάνει κρύο νερό στους 55οC, για να γίνει αυτό σε 5λεπτα χρειάζεται αντίσταση πάνω από 50kW οποτε είναι κάπως αδύνατο να συμβεί σε σπίτι Ε τότε για χρόνια ζούσα σε αδύνατο να συμβεί σε σπίτι. Το ίδιο και στο χωρι μου, αδύνατο να συμβεί, και στο εξοχικό. Όλα τα αδύνατα πάνω μου τύχαν..
zio10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ούτε εγώ έχω δει θερμοσίφωνα να ζεσταίνει το νερό σε 5 λεπτά! Ένα μισάωρο το αφήνω στάνταρ το χειμώνα, το καλοκαίρι λιγότερο αλλά όχι 5 λεπτά. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι και όλη μέρα ανοιχτό να αφήσουμε το θερμοσίφωνα δεν θα κάψει ιδιαίτερα πολύ αφού έχει θερμοστάτη και σταματάει όταν πιάσει θερμοκρασία, έτσι δεν είναι; 1
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ούτε εγώ έχω δει θερμοσίφωνα να ζεσταίνει το νερό σε 5 λεπτά! Ένα μισάωρο το αφήνω στάνταρ το χειμώνα, το καλοκαίρι λιγότερο αλλά όχι 5 λεπτά. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι και όλη μέρα ανοιχτό να αφήσουμε το θερμοσίφωνα δεν θα κάψει ιδιαίτερα πολύ αφού έχει θερμοστάτη και σταματάει όταν πιάσει θερμοκρασία, έτσι δεν είναι; Μισάωρο ο θερμοσίφωνας; Ρε με δουλεύετε; Για τράβα άνοιξέ τον και μετά από 5, με το ζόρι 10 λεπτά έλεγξε το νερό να δεις αν είναι ζεστό και έλα σε ένα 10λεπτο να μας πεις. Όταν είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας δουλεύει συνέχεια, έχω ελέγξει το ρολόι, εκτός και αν έχει αλλάξει η τεχνολογία και τους κάνουν αλλιώς. Αλλά και πάλι μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του νερού ξανανάβει.
zio10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μισάωρο ο θερμοσίφωνας; Ρε με δουλεύετε; Για τράβα άνοιξέ τον και μετά από 5, με το ζόρι 10 λεπτά έλεγξε το νερό να δεις αν είναι ζεστό και έλα σε ένα 10λεπτο να μας πεις. Όταν είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας δουλεύει συνέχεια, έχω ελέγξει το ρολόι, εκτός και αν έχει αλλάξει η τεχνολογία και τους κάνουν αλλιώς. Αλλά και πάλι μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του νερού ξανανάβει. Πες μας μάρκα τι μάρκα θερμοσίφωνα έχεις που με 5 λεπτά σε φτάνει να κάνεις μπάνιο! Σοβαρά το λέω, δεν έχω δει ποτέ και έχω χρησιμοποιήσει κάμποσους! Εκτός κι αν κάνεις μπάνιο με σχεδόν κρύο νερό που απλά έχει "σπάσει" λίγο. Αλήθεια μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό που λες!
aposporis Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Το λαμπάκι στο δικό μου θερμοσίφωνο θέλει 30-50 λεπτά ανάλογα με την εποχή για να σβήσει!!
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Πες μας μάρκα τι μάρκα θερμοσίφωνα έχεις που με 5 λεπτά σε φτάνει να κάνεις μπάνιο! Σοβαρά το λέω, δεν έχω δει ποτέ και έχω χρησιμοποιήσει κάμποσους! Εκτός κι αν κάνεις μπάνιο με σχεδόν κρύο νερό που απλά έχει "σπάσει" λίγο. Αλήθεια μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό που λες! Ξέρω γω τι μάρκα ειπναι ο θερμοσίφωνας στα πατάρια στην Ελλάδα.Πάντως από τους ακριβούς με τίποτα, αποκλείεται. Το λαμπάκι στο δικό μου θερμοσίφωνο θέλει 30-50 λεπτά ανάλογα με την εποχή για να σβήσει!!Δεν μου λες, όταν ανάβει το λαμπάκι και σβήνει μετά και πας για μπάνιο, ανοίγεις μόνο την κάνουλα του ζεστού νερού;Αν όχι και βάζεις και κρύο ταυτόχρονα, ποιος ο λόγος να περιμένεις το νερό να φτάσει σε θερμοκρασία που αν το ρίξεις πάνω σου θα πάθεις έγκαυμα; 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Όταν είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας δουλεύει συνέχεια, έχω ελέγξει το ρολόι, εκτός και αν έχει αλλάξει η τεχνολογία και τους κάνουν αλλιώς. Αλλά και πάλι μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του νερού ξανανάβει. Κάπου τα μπέρδεψες, πως ξανανάβει αφού δουλεύει συνέχεια?
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Κάπου τα μπέρδεψες, πως ξανανάβει αφού δουλεύει συνέχεια? Σε περίπτωση που έχει αλλάξει η τεχνολογία πια και δεν το ξεπρω, εκεί πήγαινε το δεύτερο σκέλος.
pournaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Σε περίπτωση που έχει αλλάξει η τεχνολογία πια και δεν το ξεπρω, εκεί πήγαινε το δεύτερο σκέλος. Η τεχνολογια ιδια ηταν παντα, αν οι θερμοσιφωνες (ακομη και οι πολυ παλιοι) δεν ειχαν θερμοστατη, το νερο καποια στιγμη θα εβραζε και θα εσκαγε ο θερμοσιφωνας.
Joshua21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Σε περίπτωση που έχει αλλάξει η τεχνολογία πια και δεν το ξεπρω, εκεί πήγαινε το δεύτερο σκέλος. Στην τεχνολογία που γνωρίζω εγώ ο θερμοσίφωνας έχει 3 βασικά κομμάτια: 1. Αντίσταση 2. Θερμοστάτης 3. Κουβάς Η δουλειά του θερμοστάτη είναι να σταματάει την παροχή ρεύματος στην αντίσταση όταν το νερό στον κουβά φτάσει στην προκαθορισμένη θερμοκρασία, και να ξαναστέλνει ρεύμα στην αντίσταση όταν η θερμοκρασία νερού πέσει. Τώρα πως δουλεύει η υποτιθέμενη δική σου τεχνολογία που όσο είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας δεν σταματάει ποτέ να γράφει το ρολόι, μόνο εσύ το ξέρεις.
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Στην τεχνολογία που γνωρίζω εγώ ο θερμοσίφωνας έχει 3 βασικά κομμάτια:1. Αντίσταση2. Θερμοστάτης3. ΚουβάςΗ δουλειά του θερμοστάτη είναι να σταματάει την παροχή ρεύματος στην αντίσταση όταν το νερό στον κουβά φτάσει στην προκαθορισμένη θερμοκρασία, και να ξαναστέλνει ρεύμα στην αντίσταση όταν η θερμοκρασία νερού πέσει.Τώρα πως δουλεύει η υποτιθέμενη δική σου τεχνολογία που όσο είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας δεν σταματάει ποτέ να γράφει το ρολόι, μόνο εσύ το ξέρεις.Τώρα δεν θα κάτσω να ασχολούμαι με λεπτομέρειες και με το αν τον έχεις αναμμένο 24 ώρες θα καίει και τις 24 ή θα καίει τις 18 και ούτε πέρασα μέρα ολόκληρη μπροστά στη χελώνα της ΔΕΗ στο υπόγειο κάνοντας πειράματα με τον θερμοσίφωνα και την κατανάλωσή του.Και το "δουλεύει συνέχεια" πήγαινε στο ότι δίνει συνεχώς εντολή να ξανανάψει μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του νερού, αν τον αφήσεις αναμμένο. Δεν το ζεσταίνει μια φορά και σταματά άσχετο αν έχεις κλείσει την ασφάλεια ή όχι. Δεν εννοούσα ότι συνεχίζει να θερμαίνει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να γίνει εσωτερική βόμβα. Ορισμένοι είστε έλεος δηλαδή, λες και μιλάμε σε παιδάκια δημοτικού να εξηγούμε με λεπτομέρειες και ξεκάθαρα τι εννοούμε...
Silenzio Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 παιδιά όσο πιο σύγχρονος είναι ο θερμοσίφωνας τόσο πιο σύντομα και οικονομικά ζεσταίνει το νερό ? γιατί σε μένα θέλει τουλάχιστον 40 λεπτά και τον αφήνουμε κάνα δίωρο συνήθως (15.00-17.00 που είναι το οικονομικό)..
zio10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 παιδιά όσο πιο σύγχρονος είναι ο θερμοσίφωνας τόσο πιο σύντομα και οικονομικά ζεσταίνει το νερό ? γιατί σε μένα θέλει τουλάχιστον 40 λεπτά και τον αφήνουμε κάνα δίωρο συνήθως (15.00-17.00 που είναι το οικονομικό).. Νομίζω έχει να κάνει και με τη χωρητικότητα σε λίτρα. Όσο μεγαλύτερος τόσο πιο αργά θα ζεστάνει 1
tarantules Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Απότι κατάλαβα έχετε μπερδευτεί γιατί ο ένας μιλάει για ηλιακό θερμοσύφωνα που το νερό μέσα στο μποϊλερ είναι πχ χλιαρό (από τον ήλιο) αλλά όχι κατάλληλο για να κάνεις μπάνιο και ανάβοντας την ηλεκτρική αντίσταση , μέσα σε 10-15 λεπτά το νερό σχεδόν βράζει, και ο άλλος μιλάει για αποκλειστικά ηλεκτρικό θερμοσύφωνα που είναι κλεισμένος μέσα σε πατάρι και έχει μέσα το κρύο νερό του δικτύου και θέλει αρκετή ώρα μέχρι να γίνει αρκετά ζεστό για μπάνιο. Επίσης οι αντιστάσεις του ηλιακού αν δεν κάνω λάθος είναι αρκετά μεγαλύτερες σε kW απότι ενός ηλεκτρικού. Μάλον εκεί μπερδευόσαστε. 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Τώρα δεν θα κάτσω να ασχολούμαι με λεπτομέρειες και με το αν τον έχεις αναμμένο 24 ώρες θα καίει και τις 24 ή θα καίει τις 18 και ούτε πέρασα μέρα ολόκληρη μπροστά στη χελώνα της ΔΕΗ στο υπόγειο κάνοντας πειράματα με τον θερμοσίφωνα και την κατανάλωσή του. Και το "δουλεύει συνέχεια" πήγαινε στο ότι δίνει συνεχώς εντολή να ξανανάψει μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του νερού, αν τον αφήσεις αναμμένο. Δεν το ζεσταίνει μια φορά και σταματά άσχετο αν έχεις κλείσει την ασφάλεια ή όχι. Δεν εννοούσα ότι συνεχίζει να θερμαίνει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να γίνει εσωτερική βόμβα. Ορισμένοι είστε έλεος δηλαδή, λες και μιλάμε σε παιδάκια δημοτικού να εξηγούμε με λεπτομέρειες και ξεκάθαρα τι εννοούμε... Αν ήξερες πως δουλεύει η "τεχνολογία" των θερμοσιφώνων όπως ισχυρίστηκες, δεν θα χρειαζόταν καν να πας να κοιτάξεις το ρολόι. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο άσχετος είσαι με το θέμα. Επίσης εσύ έχεις το πρόβλημα όταν άλλο λες και άλλο εννοείς, και όχι οι άλλοι που δεν είναι μέσα στο μυαλό σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα