Προς το περιεχόμενο

Light Dimmers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να βαλω στο υπνοδωματιο, και καθε ειδος λαμπας θελει δικους της μηχανισμους. Οι LED που δε καινε πολυ θελουν 35ε dimmer και κανα 15αρι λαμπα και παει πολυ. Εχει βαλει κανεις μηπως αλλες λαμπες να μου πει τι κοστος παιζει και αν αξιζουν καλυτερα απο LED σε αυτο το κομματι

Δημοσ.

Εφόσον θέλεις dimmer θα βάλεις απλή λάμπα αλογόνου με ροοστάτη. Μακράν η πιο συμφέρουσα επιλογή, και φυσικά, με άπειρα πιο όμορφο χρώμα από οποιαδήποτε LED ή CFL. Για να dimmάρεις CFL (οικονομίας) ή LED θέλεις ολόκληρο κύκλωμα. Δεν γίνεται με απλό ροοστάτη. Γι αυτό και είναι πανάκριβες, τόσο οι dimmable λάμπες, όσο και οι dimmers.

Για την κατανάλωση των λαμπτήρων αλογόνου μη το σκέφτεσαι: άμα δώσεις 35€ για dimmer + 15€ για λάμπα, θα καλύψεις το ενεργειακό κόστος του απλού λαμπτήρα με dimmer για ... όλη σου τη ζωή.

• Like 1
Δημοσ.

Ε ναι προφανως και απο αποψη κοστους δε μετραει, ισχυει ομως πως σα φωτεινοτητα και χρωμα που λες ειναι καλυτερες?

Πηρα τωρα τις πρωτες μου LED 11αρες (950 lumen) για σαλονι. Αυτο για το χρωμα που ειπες με προβληματισε, αλλα θα το δω τωρα

Δημοσ.

Ε ναι προφανως και απο αποψη κοστους δε μετραει, ισχυει ομως πως σα φωτεινοτητα και χρωμα που λες ειναι καλυτερες?

Πηρα τωρα τις πρωτες μου LED 11αρες (950 lumen) για σαλονι. Αυτο για το χρωμα που ειπες με προβληματισε, αλλα θα το δω τωρα

Σα φωτεινότητα είναι το ίδιο. Π.χ. τα 950 lm είναι πάντα τόσο, είτε προέρχονται από LED, αλογόνα, ή πυγολαμπίδα. :P

Στην απόδοση των χρωμάτων όμως, και στο πόσο "ευχάριστο" είναι το φως (δε ξέρω πως αλλιώς να το πω αυτό) τίποτα δε ξεπερνάει (ως τώρα) τις αλογόνου.

Δημοσ.

Σα φωτεινότητα είναι το ίδιο. Π.χ. τα 950 lm είναι πάντα τόσο, είτε προέρχονται από LED, αλογόνα, ή πυγολαμπίδα. :P

Στην απόδοση των χρωμάτων όμως, και στο πόσο "ευχάριστο" είναι το φως (δε ξέρω πως αλλιώς να το πω αυτό) τίποτα δε ξεπερνάει (ως τώρα) τις αλογόνου.

Νομιζω εχει να κανει και με τη γωνια, το ποσο σκορπιζει δλδ. Μπορει μια να ειναι εντονη αλλα να εκπεμπει σε μια κατευθυνση.

Οσον αφορα την αποδοση, οι κλασσικες ειναι προς το κιτρινο ενω οι led βλεπω ασπριζουν. Μηπως εννοεις οτι το ασπρο κουραζει πιο ευκολα στα ματια? Γιατι σαν αισθηση πιο καλη μου κανει αλλα ισως σαν να ζαλισει παρατηρω καθως περναει η ωρα

Δημοσ.

Πέρα από τις γενικότητες που παρατηρούμε όλοι (πιο λευκό ή πιο κίτρινο φως) υπάρχουν διαφορές ακόμα και στον ίδιο χρωματικό τύπο φωτός (πχ στο "κίτρινο").

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει ο Haldol. Οι αλογόνου (για μένα) έχουν το πιο "κρυστάλλινο" (δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω) και ευχάριστο φως για οικιακούς χώρους. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό αφού πολλοί αισθάνονται όμορφα έχοντας στο σαλόνι τους "λευκό" φως σαν αυτό των λαμπτήρων φθορισμού (βγάζω καντήλες και μόνο στη σκέψη).

Και πραγματικά μην βιάζεστε με τα led (εκτός αν θέλετε να περηφανεύεστε στους συναδέλφους στη δουλειά ότι "ήμουν ο πρώτος που έβαλα στην πολυκατοικία"). 

Κάθε τι καινούργιο έχει "παιδικές ασθένειες (οι led πχ έχουν ακόμα το θέμα κόστους, φωτεινότητας, κατευθυντικότητας, κλπ). Περιμένετε να λυθούν και μετά τα λέμε. Ίσως τελικά πάμε σε κάτι άλλο (όπως, πριν καλά καλά βάλουμε τις "οικονομίας" τις βγάζουμε για να πάμε σε led)

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις Led λάμπες είναι το flickering.

Μπορεί να είναι πιο φωτεινές απο τις αντίστοιχες λάμπες πυρακτώσεως και σαφώς ποιο οικονομικές,άλλα λόγω του φαινομένου η ποιότητα απέχει έτη φωτός (pun).Το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο,απο κόπωση στα μάτια έως και ημικρανίες.

Για να το δείτε και στην πράξη,ανάψτε ένα φωτιστικό με led λάμπες,πάρτε ένα μέτρο/χάρακα και κινήστε το δεξιά-αριστερά.Η ψευδαίσθηση της "βεντάλιας" που θα δείτε με τις led,δέν εμφανίζεται με τις συμβατικές λάμπες.

Δημοσ.

Οι αλογονου που λετε ειναι οι απλες αυτες που υπαχουν εδω και χρονια? Αλλες οι αλογονου, αλλες οι πυρακτωσεως?

Δημοσ.

Ναι, οι απλές και φτηνές είναι. "Πυρακτώσεως" (tungsten) δε βρίσκεις εύκολα πλέον.

Δημοσ.

Έχουν. Γι αυτό και είπα ότι «πλέον δεν τις βρίσκεις εύκολα» :) Σε κάνα μαγαζί ξεχασμένες ίσως.

Αλλά αυτό ισχύει για τις πυρακτώσεως (tungsten). Οι αλογόνου κυκλοφορούν κανονικά, κι ούτε έχουν απαγορευτεί.

Δημοσ.

Απλες λαμπες εχει στο leroy, jumbo και mediamarkt.

Αποθηκη με τα παντα απο λαμπες υπαρχει στο Κερατσινι.

Εγω αλλαξα πολλες στο σπιτι με led, αλλα καμια σχεση. Αυτο που λετε για 15 ευρω η μια λαμπα led ειναι τουλαχιστον τα διπλασια σε σχεση με την τιμη τους online.

Δημοσ.

Υπάρχουν λάμπες και λάμπες.

Όπως και στις "οικονομίας" βρίσκεις την Χ λάμπα στα 3 ευρώ αλλά και άλλη στα 6,5

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς. Οικονομίας υπάρχει και με 3,5€ και με 15€ (!!!). Από Praktiker είχα πάρει LED της MEGAMAN® προς ~7€. Ούτε online ούτε τίποτα, κι από ακριβό κατά γενική ομολογία μαγαζί. Κακό φως όμως.

Δημοσ.

Συμφωνώ σε αυτό που γράφετε περί ποιότητας, αλλά εγώ μιλάω για τις ίδιες ακριβώς λάμπες, τις οποίες αγόρασα από πολύ γνωστό κατάστημα στα 12,50 ευρώ και την επόμενη ημέρα τις βρήκα (ίδια μάρκα, ίδια απόδοση), 7,50.

Αυτό πάντως που παρατηρώ είναι ότι σε όλες τις λάμπες που έχω δοκιμάσει, εκτός από τις "στριφτές" οικονομικές, το φως δεν διαχέεται. Φωτίζουν μόνο τοπικά, άρα δεν δημιουργούν ευχάριστο περιβάλλον.

Οικονομίας αγοράζω πάντα από Leroy, χωρίς παράπονο τα τελευταία χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...