bluesattack Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Ρακομελαδικο ειναι , τι pr ? Αντε μερικες αφισες και καμμια αναρτηση στο fb
Backpacker Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Ρακομελαδικο ειναι , τι pr ? Αντε μερικες αφισες και καμμια αναρτηση στο fb Επειδή έχει ωραίες αφίσες θα ρθει ο άλλος? Αν δεν ξέρει ο κόσμος αυτόν που έχει το μαγαζί ή άτομα που δουλεύουν σε αυτό ώστε να έχεις πάντα κάποιους στάνταρ θαμώνες δεν θα πατάει κανείς. Οι δημόσιες σχέσεις και οι γνωριμίες είναι το πιο σημαντικό πράγμα στις επιχειρήσεις εστίασης/διασκέδασης!
efo355 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δεν θα κάτσω να το αναλύσω αλλά όχι μην προχωράς. Δεν έχεις εμπειρία και Δεν έχεις Και χρήμα για να αγοράσεις την εμπειρία. Άσε τι σου άρεσε ως φοιτήτρια τώρα μιλάς για τη δική σου επιχείρηση. Γνώμη μου να πας να δουλέψεις σε αντίστοιχο μαγαζί για κάνα χρόνο ίσως και δύο για να αποκτήσεις μια εμπειρία, να δεις τη δουλειά άσο την Καλή και την ανάποδη και μετά αποφασίζεις. Έτσι όπως τα λες Δεν μπορείς εσύ η ίδια να στηρίξεις το μαγαζί σου πόσο μάλλον οι υπάλληλοι σου. Και να ξέρεις στη δουλειά σου πρέπει να ξέρεις να κάνεις τα πάντα και όχι να εξαρτασαι από τον κάθε υπάλληλο. 2
Zein Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 θυμαμαι το καλυτερο ρακομελαδικο που πηγαινα σαν φοιτητης, στο οποιο δεν ειχε τραπεζακι να κατσεις απο τον χαμό, ειχε τους χειροτερους μεζεδες εβαρ. μικροσκοπικος χωρος μεσα αλλα καμποσα τραπεζια εξω. ειχε ομως μοναδικο στυλ , ωραια χρωματα, απιστευτους ιδιοκτητες, φθηνα τσιπουρα και λογω PR (δουλευε μια θεογκομενα φοιτητρια εκει) μαζευε το μισο πανεπιστημιο. Ξερεις αυτη εφερνε φιλες της, αυτες φερνανε φιλους τους, μετα ερχοντουσαν και αλλοι κτλ κτλ Θυμαμαι παντα λεγαμε "α παμε εκει επειδη θα ειναι εκει και ο ταδε". Ο ταδε ομως ηταν εκει επειδη ηταν εκει η/ο ταδε. κ.ο.κ. Δε λεω πως μια γκομενα εκανε ολο το μαγαζι να κινειται, αλλα οσο να ναι ηταν η αρχη του να προτιμησεις μεσω γνωστων γνωστων αυτο το ρακομελαδικο και οχι το αλλο λιγο πιο κατω το οποιο ηταν πιο "βαρυ" και επαγγελματικο. το ξερω πως το ρισκο ειναι παραγοντας που μπορει να σε κινησει να βαλεις τα δυνατα σου, αλλα σε αυτους τους τομεις και λογω ανταγωνισμου τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα σαν "τυχη ειναι, αν πιασει επιασε". Οι ανταγωνιστες σου θα κανουν οτι μπορουν για να σου κοψουν πελατεια, θα μειωνουν τιμες, θα βαζουν μουσικη, θα δινουν περισσοτερο φαγητο. Οποτε δεν ειναι θεμα τυχης, αλλα ενας αγωνας οπου πρεπει να ξερεις τι πας να κανεις αλλιως θα πας ακλαφτος και ειναι κριμα. Δε θελω να σε αποθαρυνω, αλλα ξανασκεψου το. Τουλαχιστον βρες κανενα φιλαρακι που ξερει απο την πιατσα να σε βοηθαει και μπες , τι να πω, συνεταιρος. Μισα εσοδια αλλα επισης και μιση ζημια καθως και συν 50% πιθανοτητες να πιασεις. 2
bluesattack Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Επειδή έχει ωραίες αφίσες θα ρθει ο άλλος? Αν δεν ξέρει ο κόσμος αυτόν που έχει το μαγαζί ή άτομα που δουλεύουν σε αυτό ώστε να έχεις πάντα κάποιους στάνταρ θαμώνες δεν θα πατάει κανείς. Οι δημόσιες σχέσεις και οι γνωριμίες είναι το πιο σημαντικό πράγμα στις επιχειρήσεις εστίασης/διασκέδασης! Μιλαμε για 15 κ αντε με το δανειο (αν υπαρχει προγραμμα εσπα που ναχρηματοδοτει τετοιου ειδους μαγαζιων ) κανα 25.Μιλαμε δηλαδη για μια τρυπα , με μερικα τραπεζια εξω (και αν).Ε ναι με τις αφισες θα δουλεψεις,δεν θα τα σκασεις για pr.Προφανως και αν εισαι η πρωτη ''μουρη'' στον πεζοδρομο-παραλιακη της πολης σου βοηθαει , αν εχεις ενα μεγαλο κυκλο η αν εχεις την ευχερεια να προσλαβεις μια (τουμπανο) σερβιτορα. Το θεμα ειναι οτι το κεφαλαιο ειναι μικρο , τα νοικια κλπ θα τρεχουν. Σιγουρα θα θελει αλλο ενα ατομο τουλαχιστον , κατα προτιμηση (ανεργος) συγγενης. Σε καθε περιπτωση πρεπει να εισαι ετοιμος , οπως και σε καθε αλλη επιχειρηση απο την πιο μικρη μεχρι την πιο κυριλατη, να χασεις αν οχι ολα , ενα μεγαλο μερος του κεφαλαιου σου , ποσο μαλλον εν μεσω κρισης.Να ρισκαρεις και αν χρειαστει να χρυσοπληρωσεις δηλαδη το ονειρο σου 1
..MementoMori.. Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Πολυ βασικο επισης οτι κερδος σε τετοια μαγαζια, βλεπεις μετα απο 2-3 χρονια συνηθως. Μεχρι τοτε θα πρεπει να το παλεψεις να μεινει ανοιχτο. Οποτε πρεπει να υπολογιζεις οτι για αυτο το διαστημα θα πρεπει να εχεις μια καβατζα για να ζεις και να κλεινεις τρυπες και εκτακτα εξοδα. Και πιστεψε με, δεν υπαρχει περιπτωση να ανοιξεις μαγαζι και να ειναι τοσο κομπλε, που να μην χρειαστουν εξτρα εξοδα τον πρωτο χρονο. Ειδικα αν οπως λες δεν εχεις εμπειρια στον χωρο. Αν εχεις σκοπο να βαλεις καποιον μαγειρα να σου στησει κουζινα και μενου, να εισαι πολυ προσεκτικη. Υπαρχουν πολλοι εκει εξω που δαγκωνουν τους ασχετους με το αντικειμενο, τα παιρνουν απο τους δικους τους προμηθευτες, και γενικοτερα σε χρεωνουν μεχρι το λαιμο για να παρουν την μιζα τους. Καποια στιγμη οταν το πλοιο βουλιαζει την κανουν με ελαφρα, και μενεις εσυ να πληρωσεις τα σπασμενα.
DrLo Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δεν θα κάτσω να το αναλύσω αλλά όχι μην προχωράς. Δεν έχεις εμπειρία και Δεν έχεις Και χρήμα για να αγοράσεις την εμπειρία. Άσε τι σου άρεσε ως φοιτήτρια τώρα μιλάς για τη δική σου επιχείρηση. Γνώμη μου να πας να δουλέψεις σε αντίστοιχο μαγαζί για κάνα χρόνο ίσως και δύο για να αποκτήσεις μια εμπειρία, να δεις τη δουλειά άσο την Καλή και την ανάποδη και μετά αποφασίζεις. Έτσι όπως τα λες Δεν μπορείς εσύ η ίδια να στηρίξεις το μαγαζί σου πόσο μάλλον οι υπάλληλοι σου. Και να ξέρεις στη δουλειά σου πρέπει να ξέρεις να κάνεις τα πάντα και όχι να εξαρτασαι από τον κάθε υπάλληλο. +1 Αναρωτιέμαι , από όλους αυτους που κατά καιρούς έχουν ποστάρει αντίστοιχα psot - πόσοι πραγματικά άνοιξαν το μαγαζί που "ονειρέυονταν" - πόσοι από τους παραπάνω δε το έκλεισαν τον επόμενο χρόνο - ποιά ήταν η μέση ζημιά/κέρδος Μιλαμε για 15 κ αντε με το δανειο (αν υπαρχει προγραμμα εσπα που ναχρηματοδοτει τετοιου ειδους μαγαζιων ) κανα 25. Αυτό το κακόμοιρο το ΕΣΠΑ αν είχε φωνή θα μας σκυλόβριζε μέρα-νύχτα. @bluesattack σοβαρή ερώτηση όχι τρολιά: Τι παραπάνω ξέρεις από αυτό το επάγγελμα από πχ να είσαι ξερωγώ φωτογράφος ? Τι σε κάνει πιο "σχετικό" στο να έχεις ένα ρακομελλάδικο από το να βγάζεις καλές φωτογραφίες/βίντεο? Αν δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι αρκετά πειστικό ... γιατί επιλέγεις το 1ο και όχι το 2ο ? 1
bluesattack Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 @bluesattack σοβαρή ερώτηση όχι τρολιά: Τι παραπάνω ξέρεις από αυτό το επάγγελμα από πχ να είσαι ξερωγώ φωτογράφος ? Τι σε κάνει πιο "σχετικό" στο να έχεις ένα ρακομελλάδικο από το να βγάζεις καλές φωτογραφίες/βίντεο? Αν δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι αρκετά πειστικό ... γιατί επιλέγεις το 1ο και όχι το 2ο ? Η προηγουμενη εμπειρια σαν εργαζομενος η πελατης ? Αν χρονια δουλευεις μπαρμαν ειναι πιο πιθανο να ανοιξεις ρακομελαδικο παρα φωτογραφειο γαμων .Kαι το αντιστροφο.Παιζει καθοριστικο ρολο και η τυχη Βασικα αυτο που γουσταρει ο καθενας. +1 Αναρωτιέμαι , από όλους αυτους που κατά καιρούς έχουν ποστάρει αντίστοιχα psot - πόσοι πραγματικά άνοιξαν το μαγαζί που "ονειρέυονταν" - πόσοι από τους παραπάνω δε το έκλεισαν τον επόμενο χρόνο - ποιά ήταν η μέση ζημιά/κέρδος Τα ονειρα ειναι τζαμπα.Εξαλλου οταν η εναλλακτικη ειναι η ανεργια η ο μισθος των 400 ε (που πηγε η επενδυση των σπουδων ? την εριξε στον καιαδα η κριση ) λογικο ειναι να αυξηθει η αναζητηση για το ανοιγμα μικροεπιχειρησης.Αρκει να ξερεις τα ρισκα.
DrLo Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Η προηγουμενη εμπειρια σαν εργαζομενος η πελατης ? Σαν εργαζόμενος/επαγγελματίας φυσικά, και εγώ είμαι χρόνια "πελάτης" εστιατορίων αλλά δε ξέρω να βράζω ούτε αυγό ούτε να κρατάω μαγαζί. Αν χρονια δουλευεις μπαρμαν ειναι πιο πιθανο να ανοιξεις ρακομελαδικο παρα φωτογραφειο γαμων .Kαι το αντιστροφο. Σωστά. Δούλευες "χρόνια" σαν μπαρμαν/μπαργούμαν ας πούμε? Παιζει καθοριστικο ρολο και η τυχη Όχι. Μιλάμε για ΔΟΥΛΕΙΑ. δε μπορεί ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο να παίζει η τύχη. Αλλιώς παίξε τα 15.000 στοίχημα Βασικα αυτο που γουσταρει ο καθενας. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν τα χόμπι. Τα ονειρα ειναι τζαμπα. Σωστά. Αλλά εδώ μιλάς για 15.000 + χρόνο ... αυτά δεν είναι ΤΣΑΜΠΑ ... Εξαλλου οταν η εναλλακτικη ειναι η ανεργια η ο μισθος των 400 ε (που πηγε η επενδυση των σπουδων ? Δεν έχω να σου δώσω εναλλακτική. Αυτό δε σημαίνει κάτι. την εριξε στον καιαδα η κριση ) λογικο ειναι να αυξηθει η αναζητηση για το ανοιγμα μικροεπιχειρησης. Δε είπα να μην ανοίξεις μικροεπιχείρηση ... απλά αναρωτήθηκα ότι θα ήταν λογικότερο να κάνεις κάτι με το όποιο έχεις σχέση Αρκει να ξερεις τα ρισκα. Νομίζεις ότι τα ξέρεις? 1
bluesattack Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Η προηγουμενη εμπειρια σαν εργαζομενος η πελατης ? Σαν εργαζόμενος/επαγγελματίας φυσικά, και εγώ είμαι χρόνια "πελάτης" εστιατορίων αλλά δε ξέρω να βράζω ούτε αυγό ούτε να κρατάω μαγαζί. Αν χρονια δουλευεις μπαρμαν ειναι πιο πιθανο να ανοιξεις ρακομελαδικο παρα φωτογραφειο γαμων .Kαι το αντιστροφο. Σωστά. Δούλευες "χρόνια" σαν μπαρμαν/μπαργούμαν ας πούμε? Παιζει καθοριστικο ρολο και η τυχη Όχι. Μιλάμε για ΔΟΥΛΕΙΑ. δε μπορεί ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο να παίζει η τύχη. Αλλιώς παίξε τα 15.000 στοίχημα Βασικα αυτο που γουσταρει ο καθενας. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν τα χόμπι. Τα ονειρα ειναι τζαμπα. Σωστά. Αλλά εδώ μιλάς για 15.000 + χρόνο ... αυτά δεν είναι ΤΣΑΜΠΑ ... Εξαλλου οταν η εναλλακτικη ειναι η ανεργια η ο μισθος των 400 ε (που πηγε η επενδυση των σπουδων ? Δεν έχω να σου δώσω εναλλακτική. Αυτό δε σημαίνει κάτι. την εριξε στον καιαδα η κριση ) λογικο ειναι να αυξηθει η αναζητηση για το ανοιγμα μικροεπιχειρησης. Δε είπα να μην ανοίξεις μικροεπιχείρηση ... απλά αναρωτήθηκα ότι θα ήταν λογικότερο να κάνεις κάτι με το όποιο έχεις σχέση Αρκει να ξερεις τα ρισκα. Νομίζεις ότι τα ξέρεις? Πολυ το περιπλεκεις. Αλλοι ειναι μεταναστες με μονη εμπειρια (σε ενα ξενο τοπο ) και εφοδιο ενα ''τρυπιο παπουτσι'' και γινονται εκκατομυριουχοι. Φυσικα και ειναι τζογος.Και μερικοι εχουν επιχειρηματικο δαιμονιο , ταλεντο αν θες, που το ανακαλυψαν στην πορεια. Tζογος ειναι.Απλα οι τζογαδοροι χωριζονται σε κατηγοριες.Αλλος παιζει τρια φαβορι με διπλη παραλλαγη και αλλος 10 αουτσαιντερ. 1
mathsrule Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Το βασικό σε αυτά τα μαγαζιά είναι το PR...αν δεν έχεις γνωριμίες ότι και να κάνεις δεν πρόκειται να πιάσει. Και σε αυτό χρειάζεσαι κάποιον συνέταιρο που να ξέρει. Δεν χρειάζεται αναγκαστικά συνέταιρο για τέτοια δουλειά. Απλά να προσλάβει κάποιον marketer/δημοσίων σχέσεων.
haris_216 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Στον εργασιακό μου χώρο σχεδόν κάθε μέρα μου αφήνουν διάφορα διαφημιστικά. Αρκετές φορές αυτά τα φυλλάδια αφορούν νέα μαγαζιά που μόλις άνοιξαν. Τυροπιτάδικα, καφέ, γυράδικα, κλπ (ρακομελάδικα δεν παίζουν συχνά αλλά δε νομίζω κάτι τέτοιο να αναιρεί τον συλλογισμό μου). Αυτά τα φυλλάδια (των νέων μαγαζιών) λοιπόν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, καταλήγουν στο καλάθι της ανακύκλωσης εντός 40΄΄. Και αυτό γιατί πολύ απλά είναι όλα ίδια. Και δεν αναφέρομαι στο αισθητικό της υπόθεσης αλλά στο παρεχόμενο προϊόν. Όταν ανοίγεις πχ ένα τυροπιτάδικο γιατί πιστεύεις (πέρα από τον ενθουσιασμό σου και ίσως τη νεανική αισιοδοξία) ότι ο άλλος (ο πελάτης) θα αφήσει αυτό που πήγαινε (γιατί προφανώς κάπου μασούλαγε πριν) για να έρθει σε σένα; Ειδικά όταν του παρέχεις ακριβώς τα ίδια. Η νέα επιχείρηση, σε οποιοδήποτε χώρο, πρέπει να παρέχει κάτι νέο για να τραβήξει την προσοχή. Καλύτερες τιμές; Καλύτερο προϊόν; Πιο χαριστωμένο περιβάλλον; Service από μοντέλες με μπικίνι; Ότι κι αν είναι αυτό πρέπει να υπάρχει. Διαφορετικά χάνεις το χρόνο και το χρήμα σου άδικα. Αν λοιπόν δεν υπάρχει σαν ιδέα αυτό το "κάτι" καλύτερα, όπως ειπώθηκε, τα 15 χιλιάρικα να πάνε στο ξυστό. Περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν όφελος 1
Backpacker Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δεν χρειάζεται αναγκαστικά συνέταιρο για τέτοια δουλειά. Απλά να προσλάβει κάποιον marketer/δημοσίων σχέσεων. Ε δεν ανοίγει και κάνα κλαμπ ή μπαρ να εχει δημοσιοσχετίστα...ενα μικρό ρακομελάδικο ανοίγει με ελάχιστο κεφάλαιο...άρα ή θα πρέπει ή ιδια να έχει κυκλο γνωριμιών...ή κάποιος συνέταιρος...σε υπάλληλο δεν μπορείς να βασιστείς και ειδικά φοιτητή/τρια γιατί σήμερα είναι αύριο δεν είναι.
bluesattack Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Σωστα αλλα αυτα αλλα μην περιμενουμε και συγκλονιστικες διαφορες σε τετοια μαγαζια. Μπορει ενα μαγαζι να μην προσφερει κατι το τοσο καινοτομο (εκτος αν καποιος εχει δει διαφορες μεταξυ γυραδικων τυραπιταδικων και ουζερι περα της ''διακοσμησης'' , το χρωμα του τοιχου δηλαδη ) αλλα απλα να καλυπτει μια γεωγραφικη αναγκη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα