NinjaMan Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Συγγνώμη νόμιζα ότι το url της εικόνας όταν πατούσες πάνω της σε μετέφερνε και στην εκάστοτε αγγελία. Έχουμε και λέμε λοιπόν:1) http://www.car.gr/cl...s/view/5872637/2) http://www.car.gr/cl...s/view/5201255/3) http://www.car.gr/cl...s/view/5975579/4) http://www.car.gr/cl...s/view/6273860/5) http://www.car.gr/cl...s/view/6241712/Όλα είναι Mountain bikes και κατέληξα σε αυτά γιατί παλιά είχα ένα Ideal δρόμου και δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος επειδή οι δρόμοι μας εδώ μας κάνουν να έχουμε πολλούς κραδασμούς (ειδικά στην γεννητική περιοχή και στον κόκκυγα) και επιπλέον τα λάστιχα θέλουν αλλαγή κάθε τρεις και λίγο με το παραμικρό. Επίσης να αναφέρω ότι έχω αγοράσει ειδικό βενζινοκίνητο κιτ το οποίο σκοπεύω να προσαρμόσω πάνω σε όποιο ποδήλατο και αν καταλήξω και συνεπώς για λόγους ασφαλείας μήπως θα πρέπει να επιλέξω έναν σκελετό όσο το δυνατόν βαρύτερο. Π.χ. αλουμινίου έναντι καρμπόν;
Unabomber Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Και τα mountain που εβαλες,για τα πανηγυρια ειναι. Επισης αφου λες οτι δεν εμεινες ικανοποιημένος λογω κραδασμων στην περιοχη των γεννητικων οργανων και στην πλατη , και βαζεις mountain χωρις back suspension, παει να πει οτι κατι δεν κανεις καλα. Επισης μεγαλη σημασια εχει και το πως καθεσαι σε ενα ποδηλατο. Και οχι μονο το ποδηλατο. Το βενζινοκινητο δεν το σχολιαζω καν. Επισης για τον σκελετο, εχεις ιδεα ποσο κοστιζει ενας carbon σκελετος? Σιγα μην βαλεις και σκελετο τιτανιου.... Κατι τελευταιο, για τα λαστιχα που λες οτι αλλαζες καθε τρεις και λιγο στο ideal δρομου που ειχες, μαλλον δεν εκανες κατι σωστα. Tip: υπαρχει ηδη θεμα για ποδηλατα εδω μεσα. 1
NinjaMan Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Άμα το mountain έχει πίσω ανάρτηση δεν θα έχει χώρο για να μπει το μοτέρ και να κάτσει πάνω στον σκελετό. Σε παρακαλώ πες μου γιατί θεωρείς ότι τα παραπάνω Mountain είναι για τα πανηγύρια. Όπως και να'χει δεν έχω σκοπό να διαθέσω πάνω από 500 ευρώ για ποδήλατο. Επίσης όταν μίλησα για σκελετό εννοούσα να βάλω σιδερένιο που θα είναι και ο πιο βαρύς απ'όλους μιας και στην συγκεκριμένη περίπτωση αφού θα μετατρέψω το ποδήλατο σε "μοτοποδήλατο" θα χρειάζομαι όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος. Λάστιχα ασφάλτου άλλαζα κάθε τρεις και λίγο επειδή πολύ συχνά πατούσα π.χ. κάποια μπρόκα και καμιά φορά το μπάλωμα δεν ήταν αρκετό για να "σώσει" το λάστιχο. Τέλος (καθαρά για ιστορικούς λόγους) μην ξεχνάς ότι κάτι τέτοιοι "πειραματισμοί" μας οδήγησαν στα μηχανάκια και scooters που όλοι κυκλοφορούμε σήμερα.
Unabomber Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Αμα βαλεις σιδερενιο σκελετο,θα επιβαρυνεις σημαντικα την πατεντα με το βενζινοκινητο που θελεις να κανεις.... Και θα χασεις σε ταχυτητα και επιταχυνση. Ολοι προσπαθουν να φτιαξουν ελαφρυτερα οχηματα(αυτοκινητα, μηχανες ,κλπ) και συ θελεις βαρυτερο? Γιατι δεν παιρνεις ενα 50αρακι σκουτερακι να τελειωνεις? Τελος ειπα οτι ειναι για τα πανηγυρια, διοτι με 500 δεν παιρνεις κατι αξιολογο που να δεις τεραστια διαφορα απο καποιο που κοστιζει 100-200 ευρω. υγ, αυτο για τα λαστιχα που λες γινεται και στα mountain. Ισως και σε μεγαλυτερο βαθμο λογω μεγαλυτερου ”πελματος” απο οτι στα δρομου. 1
fylatos Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Εγώ θα πήγαινα στο ballistic χωρίς μοτέρ και μλκιτσες
Unabomber Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Απο ολα αυτα που εβαλε το ballistic παιζει να ειναι το πιο cartoon... V brakes ????? 2015 εχουμε....
kanesaxo Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 σε αυτο που αναφερεις περι v brakes εχεις λαθος. Αναλογα τη χρηση και το βαρος επιλεγεται ο τύπος πεδησης. Πχ το προηγουμενο ποδήλατο μου-τρεκινγκ-ειχε υδραυλικά δισκοφρενα και κοστισε 700. Αφου μου το κλέψανε πηρα αλλο-φιτνες-με τιμη καταλόγου 1300ε σχεδον που χει v brakes. Επισης οταν μιλαμε για mb που θεωρητικά θα πηγαινει χωμα βουβο λασπη νερο (που το 90% δεν θα παει) εννοείται το δισκοφρενο επειδή δεν ερχεται σε επαφή με το περιβαλλον ο δισκος-δαγκανα. Μια κουρσα ομως επίζητά οσο το δυνατον ελαφρυτερο σεταπ. Οχι πως δεν υπάρχουν υδραυλικα ελαφρια...αλλα κοστιζουν οσο ενα ποδηλατο ακομη. 1
haris_216 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Για μένα, πριν ξεκαθαρίσεις τι ποδήλατο να πάρεις, πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις πραγματικά να πάρεις ποδήλατο. Το βενζινοκίνητο κιτ που αναφέρεις δείχνει ότι μάλλον δεν είσαι σίγουρος τι θέλεις/χρειάζεσαι. Αν θέλεις να ποδαλατείς τότε θα το απέρριπτες αφού κανένας ποδηλάτης δεν θέλει το παραμικρό παραπανίσιο γραμμάριο. Αν το θέλεις για να πηγαίνεις supermarket και τράπεζες χωρίς κούραση, τότε καλύτερα πάρει ένα σκουτεράκι. Αυτό το mixed που θέλεις να κάνεις θα έχει σίγουρα ένα μείον. Όπως όλα τα πράγματα που κάνουν "και αυτό και το άλλο" δεν θα είναι καλό σε κανένα από τα δύο.
Unabomber Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 σε αυτο που αναφερεις περι v brakes εχεις λαθος. Αναλογα τη χρηση και το βαρος επιλεγεται ο τύπος πεδησης. Πχ το προηγουμενο ποδήλατο μου-τρεκινγκ-ειχε υδραυλικά δισκοφρενα και κοστισε 700. Αφου μου το κλέψανε πηρα αλλο-φιτνες-με τιμη καταλόγου 1300ε σχεδον που χει v brakes. Επισης οταν μιλαμε για mb που θεωρητικά θα πηγαινει χωμα βουβο λασπη νερο (που το 90% δεν θα παει) εννοείται το δισκοφρενο επειδή δεν ερχεται σε επαφή με το περιβαλλον ο δισκος-δαγκανα. Μια κουρσα ομως επίζητά οσο το δυνατον ελαφρυτερο σεταπ. Οχι πως δεν υπάρχουν υδραυλικα ελαφρια...αλλα κοστιζουν οσο ενα ποδηλατο ακομη. Προφανως αναφερομουν στο συγκεκριμενο mtb 29er και οχι στο συνολο των bikes... Ο Ts για mtb αναφερθηκε οποτε για mtb οπως ειπες και συ μονο diskbrakes... Εμενα με εχουν σωσει παντως τα diskbrakes αρκετες φορες απο το να βρεθω καρφωμενος σε κανα γκρεμο... Το σετακι στο ενα bike μου, μου βγηκε περιπου 400 euros πριν κανα χρονο... Το τελευταιο που ειχα διαλυθηκε μαζι με τον τροχο...
kanesaxo Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Οκ, ζητώ συγνώμμη. Ετσι οπως το εγραψες, θεώρησα πως "ολα" πρεπει να χουν δισκοφρενα. Για την ιστορία, τα v brakes που χω στο cube τώρα, εχουν πολυ καλύτερο φρένο απ'τα υδραυλικά που είχα στο gt. Αλλα για να'μαι δικαιος, μονο μπροστά ειχα υδραυλικο, πισω μηχανικό (μια κοροϊδια και μισή). Ο φιλος απ'τη στιγμή που θέλει ουσιαστικά να φτιάξει μοτοποδήλατο, δεν υπάρχιε λογος να δωσε καν 500ε. Ας παρει ενα με μπροστινή "ανάρτηση", με σιδερένιο σκελετό των 100-200ε και τέλος. 1
Unabomber Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Οκ, ζητώ συγνώμμη. Ετσι οπως το εγραψες, θεώρησα πως "ολα" πρεπει να χουν δισκοφρενα. Για την ιστορία, τα v brakes που χω στο cube τώρα, εχουν πολυ καλύτερο φρένο απ'τα υδραυλικά που είχα στο gt. Αλλα για να'μαι δικαιος, μονο μπροστά ειχα υδραυλικο, πισω μηχανικό (μια κοροϊδια και μισή). Ο φιλος απ'τη στιγμή που θέλει ουσιαστικά να φτιάξει μοτοποδήλατο, δεν υπάρχιε λογος να δωσε καν 500ε. Ας παρει ενα με μπροστινή "ανάρτηση", με σιδερένιο σκελετό των 100-200ε και τέλος. No problem mate... Οντως τα μηχανικα diskbrakes ειναι αστεια... Καλυτερα να εχεις vbrakes παρα μηχανικα disk. Ον τοπικ. Αυτο ακριβως που λεει ο kanesaxo, τσαμπα χρημα θα δωσεις αμα ειναι να κανεις την πατεντα με το μοτορι σε ποδηλατο 500ε Και με 100, 200 το παρα πολυ γινεται. Επισης αντι για Mtb τσεκαρε και κανα fat bike... Ισως κατσει καλυτερα η “μηχανη” εκει περα...
zio10 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δεν ξέρω από ποδήλατα αλλά μπορείς να βάλεις ένα λινκ από το βενζινοκίνητο κιτ που έχεις αγοράσει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα