Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλαξα την αστυνομική ταυτότητα λόγω ότι είχε παρέλθει 15ετία και κυρίως ήταν από τις παλιές χωρίς λατινικά γράμματα.

Πέρα από τα προφανή, τράπεζες, εφορία, που αλλού λέτε να θέλει να τους ενημερώσω για τον νέο αριθμό?

Με κάτι εξουσιοδοτήσεις που είχα κάνει στον πατέρα μου με την παλιά, θα έχω θέμα ε?

Βλέπω να έχει τρέξιμο τελικά η μεταβατική περίοδος, το μετάνιωσα ήδη που την άλλαξα..

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΔΟΥ, ασφαλιστικο σου φορέα, τράπεζα. Γενικα στους φορεις με τους οποιους συναλλασσεσαι. Εμενα μου πηρε δυο μερες και εισαι υποχρεωμενος να ενημερωσεις για αυτη την αλλαγη.

Δημοσ.
Βλέπω να έχει τρέξιμο τελικά η μεταβατική περίοδος, το μετάνιωσα ήδη που την άλλαξα..

Υπαρχουν δημοσιοι και ιδιωτικοι φορεις οπου μπορουν να σου αρνηθουν υπηρεσιες βαση του οτι θα μπορουσες να εχεις παλια και μη εγκυρη ταυτοτητα.

Δημοσ.

φαντάζομαι όλοι αυτοί οι φορείς θέλουν να πας από τα γραφεία τους για να δώσεις και φωτοτυπία.. με email δε το κόβω.. οκ, οπλίζομαι με υπομονή και τους παίρνω σβάρνα!

Δημοσ.

φαντάζομαι όλοι αυτοί οι φορείς θέλουν να πας από τα γραφεία τους για να δώσεις και φωτοτυπία.. με email δε το κόβω..

Και ομως για email μιλαω. Συγκεκριμενα μου ειπανε φιλοι πως υπαρχει συγκεκριμενο ΦΕΚ οπου απαγορευει να γινοντε παλιες ταυτητες για νομιμες συναλλαγες.

Υπαρχει πολυ καλη περιπτωση να πεσεις σε καποιον οπου να μην τον νοιαζει αν εχεις μη εγκυρη ταυτοτητα, στη τελικη αυτος θα την πληρωσει αν την δεχτει και οχι εσυ.

Τυπικα παντως υποχρεουσε να βγαλεις νεα οπως οριζει ο νομος.

Δημοσ.

μωρέ εγώ την έβγαλα τη καινούργια, το θέμα είναι πόσο εύκολο θα είναι να τη δηλώσω σε όλους τους φορείς. Αν δεχόταν με ένα mailάκι με σκαναρισμένη τη ταυτότητα, θα ξεμπέρδευα άνετα.

Δημοσ.

Μιάς κι είχα αλλάξει πρόσφατα ταυτότητα αλλά δε μου κοψέ να το δηλώσω στην εφορία , με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό. Φαίνεται ν΄αλλάζει ηλεκτρονικά.

Edit : Υπερβολική αισιοδοξία , δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα το κολπάκι.. 2015 έχουμε τη γραφειοκρατία μου μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

μωρέ εγώ την έβγαλα τη καινούργια, το θέμα είναι πόσο εύκολο θα είναι να τη δηλώσω σε όλους τους φορείς. Αν δεχόταν με ένα mailάκι με σκαναρισμένη τη ταυτότητα, θα ξεμπέρδευα άνετα.

Λάθος χώρα :-(

Δημοσ.

Μιάς κι είχα αλλάξει πρόσφατα ταυτότητα αλλά δε μου κοψέ να το δηλώσω στην εφορία , με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό. Φαίνεται ν΄αλλάζει ηλεκτρονικά.

Edit : Υπερβολική αισιοδοξία , δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα το κολπάκι.. 2015 έχουμε τη γραφειοκρατία μου μέσα.

Βασικά την δικιά μου ταυτότητα πρέπει να την αλλάξω το 2017, ελπίζω να έχει υλοποιηθεί μέχρι τότε.

Δημοσ.

taxis -> ο λογαριασμός μου -> αλλαγή στοιχείων μητρώου (κάτω αριστερά) - δήλωση Μ1.  Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά πρέπει να είναι.

Στις τράπεζες δεν είναι απαραίτητο να πάει από τώρα. Όταν χρειαστεί κάποια συναλλαγή θα του ζητήσουν φωτοτυπία.

Δημοσ.

taxis -> ο λογαριασμός μου -> αλλαγή στοιχείων μητρώου (κάτω αριστερά) - δήλωση Μ1.  Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά πρέπει να είναι

Ναι  εκεί πήγα να το αλλάξω αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει επιλογή να τροποποιηθεί το συγκεκριμένο πεδίο. Αλλάζει μόνο η διεύθυνση και το ΤΚ

Δημοσ.

Thnx for the info και είχα και εγώ σκοπό να αλλάξω.

Δημοσ.

Ναι  εκεί πήγα να το αλλάξω αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει επιλογή να τροποποιηθεί το συγκεκριμένο πεδίο. Αλλάζει μόνο η διεύθυνση και το ΤΚ

διεύθυνση έχω αλλάξει κι εγώ έτσι γιατί για χρόνια είχαν λάθος καταχώρηση, αλλά ταυτότητα δε γίνεται

κάποια στιγμή είχαν πει ότι από ένα σημείο και μετά η αστυνομία θα ενημέρωνε υπηρεσιακά τη ΔΟΥ, αλλά αυτό δε ξέρω κατά πόσο έγινε στη πράξη 

Δημοσ.

Thnx for the info και είχα και εγώ σκοπό να αλλάξω.

Να έχεις υπόψην ότι στα 15 χρόνια από την έκδοση της πρέπει να την αλλάξεις με καινούρια, στο λέω για να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά, χε χε. Εγώ είναι να την αλλάξω το 2017 και προετοιμάζομαι από φέτος. Καλύτερα να γίνει προγραμματισμένα η αλλαγή, παρά να τρέχεις τελευταία στιγμή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...