Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tι γινεται ρε παιδια? Μπορει να μου εξηγησει καποιος ολη αυτη τη φαγομαρα και το σουσουρο? Μαλωνουνε οι χορτοφαγοι-φιλοζωοι για τα αρνακια που σφακτηκαν για το πασχα. Και οι Χριστιανοι απαντανε με το δικο τους τροπο. Το θεμα ειναι το εξης. Αν ειναι ετσι γιατι δεν κανουνε και με τα υπολοιπα ζωα? Μηπως ειναι επειδη ειναι αθεοι και θελουν να πανε κοντρα στο Χριστιανισμο? Δεν μπορω να τους καταλαβω αληθεια. Ειναι ανουσιο πιστευω αυτο το ξυλο. Kαι ο καθενας να σεβεται τα πιστευω του αλλου. Αν ειναι ετσι να κλεισουν και οι ψησταριες και ολα. Και να μην τρωμε ουτε ψαρια. Εσεις τι γνωμη εχετε πανω σε αυτο?Αληθεια τωρα.....

Καταρχήν μην μπερδεύουμε τους ανθρώπους με τις ιδέες μόνο και μόνο επειδή φέρονται να τις πρεσβεύουν...

Άλλο ο χριστιανισμός και άλλο τι λέει ο πάπας ή ο εκάστοτε μητροπολίτης "δικός μας" και ο κάθε χριστιανός (πχ σταυροφόρος κτλ)

Άλλο η λογική και άλλο τα συμπεράσματα που έχει βγάλει κάποιος που φέρεται να την εφαρμόζει. (πχ άθεος)

Τέλος αν δύο άνθρωποι συμφωνούν σε κάτι δεν σημαίνει ότι και οι δύο έχουν δίκαιο/ή την ίδια λογική αν θέλετε.

για αυτό όπως καταλαβαίνεις 2 άνθρωποι μπορούν να συμφωνούν σε κάτι αυτό δεν σημαίνει ότι εκπροσωπούν τις ίδιες θέσεις.

Άρα αν ένας λέει ότι είναι "άθεος" και πει ενα επιχείρημα -πχ για τα κατσικάκια - δεν πάει να πεί ότι και όλοι οι άθεοι πιστεύουν το ίδιο και το αντίστοιχο για τους χριστιανούς κτλ.

Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτή την σημαντικότατη λεπτομέρεια απο πλευράς μου έχω να πω τα εξής δεν πιστεύω γενικά σε καμία θρησκεία το "άθεος" με πειράζει γιατι προϋποθέτει την ύπαρξη θεού ή τέλος πάντων δείχνει την θρησκεία σαν νόρμα και εγώ πρέπει να διαχωριστώ σαν κατι εκτός αυτής..

Πχ ομοφυλόφιλος λέγεται κάποιος γιατι υπάρχουν ετεροφυλόφιλοι... δεν λέγεται κάποιος όμως άφτερος επειδή δεν έχει φτερό-φτερά γιατι δεν υπάρχουν άνθρωποι με φτερά.. λέγεται όμως κουτσός αν του λείπει το ενα πόδι...

Έτσι και εγώ δεν πιστεύω καν στην ανάγκη ύπαρξης θρησκειών και άρα δεν υιοθετώ το "άθεος"

Τώρα για τα κατσικάκια στο πάσχα οι άνθρωποι είναι φύση παμφάγα ζώα και ξεκινήσαμε ως σαρκοφάγα καρπούς κτλ τρώγαμε μόνο όταν δεν υπήρχε κρέας για να μην πεθάνουμε της πείνας.

Άρα καλώς και τα τρώμε.

Εκεί που είμαι αντίθετος ειναι στην κακοποίηση των ζώων όμως. Δηλαδή Να μην τα στριμώχνουμε σε κλουβιά που δεν μπορούνε καν να κινηθούν.. να τα ταΐζουμε κανονικά να μην τα πονάμε και όταν τα σκοτώνουμε να γίνεται αυτό μια και έξω χωρίς να μένει σε αγωνία το ζώο για το τι του συμβαίνει τέλος να μην σκοτώνουμε περισσότερα ζώα απο αυτά που έχουμε ανάγκη για να φάμε.

• Απαντ. 427
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτο σου λεω οτι ολοι οι χριστιανοι δεν ειναι ιδιοι υπαρχουν κοπτες, ορθοδοξοι, καθολικοι, προτεσταντες και αυτο γιατι εχουν διαφορες μεταξη τους οποτε δεν μπορεις να λες οτι ολοι οι χριστιανοι εσφαζαν η εκανα ιερη εξεταση.

Δεν κατηγορώ όλους του χριστιανούς για σφαγές απλά υπήρξαν μερικοί από αυτούς που έκαναν τα ίδια με αυτά που κάνουν οι μουσουλμάνοι σήμερα.

Επίσης δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι το ίδιο,οι σουνίτες είναι αυτοί που πιστεύουν στον ιερό πόλεμο (τζιχαντ) και θέλουν να εξοντώσουν τους αλλόθρησκους ακόμα και μουσουλμάνους διαφορετικού δόγματος από αυτούς!

• Like 1
Δημοσ.

Καλα το Πάσχα αυτο που συμβαίνει και τρώνε όλοι λες και έχουν να φάνε κάνα χρόνο ειναι τουλάχιστον αστείο . Το θέμα δεν είναι η κατανάλωση κρεατος αλλα η άσκοπη υπερκατανάλωση κρέατος. Μμμμ κάτσε να σκεφτώ πως λέγεται ... α ναι λαιμαργία

• Like 3
Δημοσ.

Καλα το Πάσχα αυτο που συμβαίνει και τρώνε όλοι λες και έχουν να φάνε κάνα χρόνο ειναι τουλάχιστον αστείο . Το θέμα δεν είναι η κατανάλωση κρεατος αλλα η άσκοπη υπερκατανάλωση κρέατος. Μμμμ κάτσε να σκεφτώ πως λέγεται ... α ναι λαιμαργία

Προσωπικά συχαίνομαι το κατσίκι (και γενικά ότι κανει μπε) σαν κρέας... αλλά δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να βάζουμε όρια αν δεν ενοχλείται κανένας;

δήλαδη αν δεν κάνει κακό στον εαυτό του ή στους άλλους; με την ίδια λογική να βάλουμε και όριο αυνανισμού την ήμερα όριο σεξουαλικών συνευρέσεων όριο χρόνου εκδρομής όριο στα όνειρα κτλ.....

Χριστιανισμός, χορτοφαγία, τζιχάντ, ομοφυλοφιλία.

90% ε;

βάλε ξανά το avatar που μετα απο λίγα δεύτερα κλείνει το μάτι θυμάμαι πρώτη φορά που το είχα δει είχα ψαρώσει :P

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά συχαίνομαι το κατσίκι (και γενικά ότι κανει μπε) σαν κρέας... αλλά δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να βάζουμε όρια αν δεν ενοχλείται κανένας;

δήλαδη αν δεν κάνει κακό στον εαυτό του ή στους άλλους; με την ίδια λογική να βάλουμε και όριο αυνανισμού την ήμερα όριο σεξουαλικών συνευρέσεων όριο χρόνου εκδρομής όριο στα όνειρα κτλ.....

βάλε ξανά το avatar που μετα απο λίγα δεύτερα κλείνει το μάτι εγώ θυμάμαι πρώτη φορά που το είχα δει είχα ψαρώσει :P

Δίνω ενα επιχείρημα όσον αφορά το αρχικό ερώτημα . Δηλαδη τι είναι αυτό που πειράζει τους χορτοφάγους. Ίσως η μαζική σφαγή μαζί με την υπερκατανάλωση ; μπορει ... αλλα επειδή την ίδια ασχημη αίσθηση μαζικής σφαγής αποκόμισα με την σφαγή των δελφινιών απο Ιάπωνες γιατι να μην προσπαθήσω να μπω στην θέση και αυτών που υπερασπίζονται τα αρνιά την συγκεριμενη μερα ;

Τα μαζικά γεγονοτα εχουν αλλη ένταση . Διαφορετικο να ακούσεις μέσα στον χρόνο 50 συνολικά δολοφονίες και διαφορετικό να ακούσεις οτι μπήκε κάποιος και θερισε 50 μικρά παιδιά. Η ένταση του γεγονότος ειναι μεγαλύτερη

• Like 1
Δημοσ.

Το 90% των χορτοφάγων και άθεων είναι φανατικοί (και ηλίθιοι). Δεν αξίζει καν να ανοίγουμε συζητήσεις μαζί τους. Δε πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, δε πρόκειται να σταματήσουν να προκαλούν ποτέ, διότι αυτός είναι ο σκοπός τους: να προκαλέσουν.

"Πάνε κόντρα" στο σφάξιμο αρνιών του πάσχα, επειδή απλά είναι "μαζική" κίνηση. Ή με άλλα λόγια, είναι ευκαιρία να ακουστούν.

Κάτω η θρησκεία, ζήτω το ΚΡΕΑΣ, γιαμ.

Το αστειο με τους δηθεν αθεους ειναι οταν γιορταζουν. Δεχονται χρονια πολλα αλλα δεν πιστευουν. Φιλαρακια η πιστευετε η δεν πιστευετε. Οχι οπως σας βολευει ;). Γνωμη μου παντα ετσι ?! :)

Το αστείο με τους δήθεν Χριστιανούς είναι ότι μας κλέψαν τα Σατουρνάλια, αν θέλαν την γιορτή μας ας πιστεύαν στους Ρωμαίους θεούς. O sanctis simplicitas!

Πάντως σιγά σιγά λε πουλ οι ΧΟ του Ελλαδιστάν.Απο 97% το 2006 σε 81% τώρα κ από 2% οι άθεοι φτάσαμε στο 15% * αισίως.Άντε κ σε μια γενιά η καρκινάρα των θρησκειών να αφήνει την τελευταία της πνοή.

Να βλέπεις θρησκευόμενο στην Ελλάδα του 2045 κ ο κόσμος να τρέχει να βγάζει φώτο εν είδη μουσιακού εκθέματος.Αίσθηση ανεκτίμητη.

* Κάπα Research 26 Μαρτίου ως 2 Απριλίου 2015 σε σύνολο 1.400 ατόμων.

81% είναι τρομακτικό νούμερο.

Eπίσης χρειαζόμαστε έναν κινηματικό ηγέτη της anti-religious αθειας.Ένα νέο ακτιβιστικό είδωλο να προσκυνήσουμε

Might not be enough handsome for you, but we got him:

Richard-Dawkins-2.jpg

Χριστιανισμός, χορτοφαγία, τζιχάντ, ομοφυλοφιλία.

90% ε;

Ου 666 broken post counter

Δημοσ.

άρα εγώ σαν άθεος άπιστος πες το οπως θες ειμαι 90%/2 = 45% ηλίθιος και σαν παμφάγος 90%/2 = 45% έξυπνος
άρα αν 100% άνθρωπος - 45% ηλίθιος - 45% έξυπνος = 10% ουδέτερος
45% Η/ 45 Ε/ 10% ΟΥ

σα μακροσυστατικά διατροφής  
45/45/10 

Δημοσ.

Υπάρχει ακόμα αυτό το θρεντ;

Εδω ο αλλος εγραψε ολοκληρο σεντονι  πιο πανω κι εσυ ρωτας αν υπαρχει ακομα;

Δεν εχεις το Θεο σου (για να μην μας πουνε και οφφτοπικ :lol: ).

Δημοσ.

Η πίστη αντιβαίνει της λογικής δλδ το να πιστεύει κάποιος/α κάπου είναι παράλογο.

Γενικά οποιαδήποτε επιχειρηματολογία υπέρ πίστης δεν υφίσταται. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι η εκάστοτε θρησκεία είναι αληθινή.

Το βάρος της απόδειξης του ισχυρισμού βαρύνει τον πιστό μιας και πιστεύει σε κάτι το μη υπαρκτό.

Είναι τόσο γελοίο όσο να πιστεύει κάποιος πχ στο ιπτάμενο μακαρανοτέρας.

Αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι ο άνθρωπος ως ον που γνωρίζει το θάνατό του προσπαθεί να βρει κάποιον τρόπο είτε να παρηγορηθεί είτε να επεκτείνει την μικρή ζωή του, εφευρίσκοντας το υπερφυσικό, το μεταφυσικό, το μετα-θανάτιο, το άυλο, το παντοτινό, το θεικό.

Κοινώς η πίστη σε κάτι ανώτερο πηγάζει από την μεγαλύτερη αδυναμία του ανθρώπου δλδ τον φόβο του θανάτου.

Ως εκ τούτου είναι απόλυτα κατανοητή και μάλιστα προσωπικά, δέχομαι την ύπαρξή της και συμπονώ αυτούς που πιστεύουν ίσως και κατά κάποιον τρόπο ζηλεύω την αφελή αντιμετώπιση του φόβου του θανάτου καθότι εγώ δεν μπορώ να το κάνω.

• Like 6
Δημοσ.

Εμενα η ερωτηση μου προς τους πιστους γενικοτερα ανεξαρτητου θρησκειας ειναι η εξης:

Εστω ενα παιδακι το οποιο το οποιο για καποιο (εστω φανταστικο χαριν της συζητησης) λογο, δεν εχει μαθει μεχρι τωρα για καμμια θρησκεια, αλλα νιωθει την αναγκη να πιστεψει σε κατι ανωτερο. Ποια θρησκεια απο τις 100 που υπαρχουν πρεπει να διδαχτει και να πιστεψει και γιατι;

• Like 2
Δημοσ.

Εμενα η ερωτηση μου προς τους πιστους γενικοτερα ανεξαρτητου θρησκειας ειναι η εξης:

Εστω ενα παιδακι το οποιο το οποιο για καποιο (εστω φανταστικο χαριν της συζητησης) λογο, δεν εχει μαθει μεχρι τωρα για καμμια θρησκεια, αλλα νιωθει την αναγκη να πιστεψει σε κατι ανωτερο. Ποια θρησκεια απο τις 100 που υπαρχουν πρεπει να διδαχτει και να πιστεψει και γιατι;

Πιστευω αυτο πρεπει να το ψαξει μονος του στην πορεια οταν μεγαλωσει. Η ακομα καλυτερα αν εχει καποιο ονομα "χριστιανικο"

που εχει ο μεσος ορος της Ελλαδος τοτε να κοιταξει απο εκει για αρχη...

Υπάρχει ακόμα αυτό το θρεντ;

Aν συζητας σωστα χωρις να προσβαλλεις η χωρις να τρολλαρεις γιατι να το κλεισουν? Αν ειναι ετσι με το παραμικρο θα κλεινανε ολα :)

Δημοσ.

Might not be enough handsome for you, but we got him:

Richard-Dawkins-2.jpg

Εάν κάποτε ο Ντόκινς γίνει "αρχηγός" των σκεπτικιστών-άθεων-αγνωστικιστών,τότε το γυρνάω στον Ταοϊσμό.

Δεν υπάρχει ποιο φανατίλας και bigoted τύπος,τον είχα like στο φατσοβιβλίο και αυτά που ανεβάζει είναι για γέλια κι για κλάματα.

Βρίσκει θέματα εκεί που δεν υπάρχουν,κατηγορεί την θρησκεία για καταπάτηση πολιτικών δικαιωμάτων ενώ και ο ίδιος κράζει για το δικαίωμα κάποιων να πιστεύουν και άλλα τέτοια ωραία.

Κανονική προπαγάνδα του χειρίστου είδους,αθεϊστικός φονταμενταλισμός και ένα επίπεδο που με αηδιάζει εξαιρετικά διότι δεν είναι αυτό που εκφράζει τον μέσο σκεπτικιστή(θέλω να πιστεύω τουλάχιστον).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...