Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η επιστήμη πάει μέχρι το big bang. Μεγάλη ποσότητα ενέργειας που εξεράγει και δημιούργησε την ύλη. Πριν / πέρα του big bang όλα παίζουν. Παράλληλα / πολλαπλά σύμπαντα, simulations εξελιγμένων όντων, Θεική / ανώτερη οντότητα, πολλαπλές διαστάσεις whatever. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί η αστροφυσική, και όποιος έχει ασχοληθεί με αυτήν, πρέπει αποκλείει την πιθανότητα μιας "θεϊκής" οντότητας όπως την όρισα σε προηγούμενο Link.png Site: http://www.insomnia.gr/topic/566099-xριστιανοι-vs-αθεοι/?p=53935807">ποστ . Ίσα ίσα οι φυσικοί νόμοι που γνωρίζουμε λένε ότι το "κάτι" δεν είναι ποτέ αποτέλεσμα του "τίποτα". 

Είναι πολύ λογικό για έναν άνθρωπο να θεωρεί πιο πιθανό το "κάτι" αντί για το "τίποτα" ακόμα και αν θεωρεί πιθανά και τα δύο. (εφόσον το κάτι δεν είναι γκόμενα με 3 βυζιά ή ένας μούσιας με χιτώνα αλλά τα είπαμε αυτά)

Για τον απλούστατο λόγο ότι μια μεταφυσική οντότητα θα κατέρριπτε απευθείας όλους τους νόμους της φυσικής.

Δεν μιλάμε για θεωρίες, μιλάμε για νόμους, εμπεριστατωμένα και αποδεδειγμένα πράγματα χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία.

Επιστήμη και θρησκεία δεν συμβαδίζουν.

Όποιος δηλώνει αστροφυσικός και πιστός ταυτόχρονα, απλά γελά τον εαυτό του και κανέναν άλλον.

• Απαντ. 427
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Nope.Εννοώ Anti-religious μέχρι το κόκκαλο.Μίσος για τις θρησκείες πως το λένε.Καταστροφή,στάχτη κ μπούρμπερι.Το atheist  ως 2ο designation απλά για να φαίνομαι πιο πολιτισμένος.Έχω κ ένα ιματζ.

Παπαριές κ ο ντεισμός.Αλλά το ultimate μίσος στα δόγματα.Αυτά τα μισούμε κ θέλουμε να τα δούμε να ξεψυχάνε,να πνίγονται στο αίμα τους κ γω να εκσπερματώνω σκυλεύοντας τα νεκρά κουφάρια τους.

Μου φαινεται εισαι ακριβως το αναποδο απο αυτο που συχενεσαι. Και οτι συχενεσαι να μην το κανεις σε αλλους.Επειδη πιστευεις σε καποια ιδεολογια δεν χρειαζεται να φανατιζεσαι και εσυ για αυτην διοτι το αποτελεσμα μενει ιδιο. Εαν μπορεις να αντιληφθεις τι εννοω.

Δημοσ.

Αυτα γιατι τα αποκλειεις;

Γιατι όρισα την οντότητα ως 

"Ανώτερη, μεταφυσική, συνειδητή οντότητα που αδυνατούμε να κατανοήσουμε πλήρως και ως αποτέλεσμα δεν μπορεί να οριστεί επακριβώς από οποιαδήποτε θρησκεία η φιλοσοφία"

Αυτό σημαίνει ότι εξ ορισμού ως μεταφυσική, δεν διέπεται από φυσικούς νόμους ή κανόνες που ισχύουν στον φυσικό κόσμο. Αν η οντότητα είναι "φυσική", εξ ορισμού δεν είναι θεϊκή. 

Για τον απλούστατο λόγο ότι μια μεταφυσική οντότητα θα κατέρριπτε απευθείας όλους τους νόμους της φυσικής.

Δεν μιλάμε για θεωρίες, μιλάμε για νόμους, εμπεριστατωμένα και αποδεδειγμένα πράγματα χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία.

Επιστήμη και θρησκεία δεν συμβαδίζουν.

Όποιος δηλώνει αστροφυσικός και πιστός ταυτόχρονα, απλά γελά τον εαυτό του και κανέναν άλλον.

Οποιοσδήποτε επιστήμονας είναι σοβαρός θα πρέπει να παραδεχτεί ότι οι φυσικοί νόμοι δεν μπορούν να εξηγήσουν από που προήλθε το σύμπαν. Επίσης οι γνώσεις μας για το ίδιο το σύμπαν και τους νόμους του είναι αρκετές μεν περιορισμένες δε (dark matter πχ). 

Μέχρι λοιπόν να δώσει η επιστήμη μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλείει η θρησκεία (που btw είναι πίστη, όχι εμπεριστατωμένη / αποδεδειγμένη άποψη) την επιστήμη (που δεν έχει καμία σχέση με την πίστη). 

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι όρισα την οντότητα ως 

"Ανώτερη, μεταφυσική, συνειδητή οντότητα που αδυνατούμε να κατανοήσουμε πλήρως και ως αποτέλεσμα δεν μπορεί να οριστεί επακριβώς από οποιαδήποτε θρησκεία η φιλοσοφία"

Αυτό σημαίνει ότι εξ ορισμού ως μεταφυσική, δεν διέπεται από φυσικούς νόμους ή κανόνες που ισχύουν στον φυσικό κόσμο. Αν η οντότητα είναι "φυσική", εξ ορισμού δεν είναι θεϊκή.

Δεν υπάρχει οντότητα που να μην διέπεται από τους φυσικούς νόμους.

Όλο το σύμπαν διέπεται από αυτούς.

Πριν το bing bang δεν υπήρχε ούτε χρόνος ούτε χώρος.

Ο χωροχρόνος δημιουργήθηκε τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης, δεν υπήρχε χρόνος πριν να υπάρχει οντότητα να δημιουργήσει το σύμπαν. Δεν υπήρχε καν χώρος.

Ξέρω, δύσκολο να το συλλάβουν τα ανθρώπινα μυαλουδάκια μας, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο χωροχρόνος δημιουργήθηκε τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης, δεν υπήρχε χρόνος πριν να υπάρχει οντότητα να δημιουργήσει το σύμπαν. Δεν υπήρχε καν χώρος.

Ξέρω, δύσκολο να το συλλάβουν τα ανθρώπινα μυαλουδάκια μας, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

http://news.sciencemag.org/physics/2014/04/scientists-find-imprint-universe-existed-big-bang  :P

μερικοι μπορει και να το πιστεψουν…..  :devil: 

• Like 1
Δημοσ.

Ψιλό οφ τόπικ.

Πάντως νομίζω παλιά το είχα το αναφέρει.Είχα κάνει τηλ φάρσα στη Μητρόπολη Πειραιώς (με αφορμή κάτι ομοφοβικά που είχε πει ο Σεραφείμ νομίζω).Έπαιρνα ως δήθεν ΧΟ και πολύ πολύ δογματικά πιστός αλλά ταυτόχρονα γκέι κ ζητούσα θρησκευτικό γάμο απαιτώντας να μιλήσω στον Σεραφείμ.Την πρώτη φορά μίλησα με έναν υπασπιστή του η γουατέβα κ φτάσαμε μέχρι να του λέω πως θα καταθέσω ψήφισμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να αλλάξει η δογματική αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας.Τον ανάγκασα να μπει τηλεφωνικά σε θεολογικό ντιμπέιτ (χαχα) όπου τον καρατρόλαρα για όλα τα κουλά των γραφών.Την δεύτερη φορά ήταν μια γιαγιούλα η οποία δεν άντεξε κ μου το κλείσε....Αλλά ήμουν κόσμιοτατος όλα κ όλα.Τα είχα ηχογραφήσει κ κάπου έχουν παραπέσει γαμώτο.Δε μπορώ να τα βρω.Ο μπρο μου είχε λιώσει στο γέλιο.

Μερικές ατάκες μου.

Στον υπασπιστή

-Ναι,αλλά κύριε εγώ στο κατηχητικό ήμουν άρρωστος στο μάθημα που έλεγε να μισούμε τους γκέι

-Κύριε ελέησον,δηλαδή θέλετε να μου πείτε δεν θα φορέσω ποτέ νυφικό?

Στην γιαγιούλα

-Υποθετικά ρωτάω αλλά όταν τελικά η εκκλήσια επιτρέψει το γάμο μεταξύ ανδρών θα επιτρέπεται να φοράω νυφικό? Μου έχει ράψει ένα μούρλια ο Γαβαλάς.

Είχε κ άλλα όμως τα ξεχνάω.

Δημοσ.

κοίτα, άλλο αυτό 

Ο χωροχρόνος δημιουργήθηκε τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης, 

που, κάνεις λάθος δεν είναι καθόλου δύσκολο να το συλλάβει όποιος ξέρει έστω και εκλαϊκευμένη φυσική (τουλάχιστον για το σύμπαν στο οποίο ζούμε εμείς)

και άλλο αυτό

Το οποίο είναι ένα αυθαίρετο προσωπικό σου συμπέρασμα, που έχει να κάνει με τα δικά σου πιστεύω. Πίστευε ότι θέλεις, δεν μου πέφτει λόγος, αλλά η επιστήμη δεν λειτουργεί με βάση την πίστη. Στην επιστήμη το συμπέρασμα είναι αποτέλεσμα πειραμάτων ή μαθηματικών αποδείξεων, η θεωρία δεν είναι αυταπόδεικτη. 

• Like 1
Δημοσ.

κοίτα, άλλο αυτό 

που, κάνεις λάθος δεν είναι καθόλου δύσκολο να το συλλάβει όποιος ξέρει έστω και εκλαϊκευμένη φυσική (τουλάχιστον για το σύμπαν στο οποίο ζούμε εμείς)

και άλλο αυτό

Εκλαϊκευμένη φυσική μιλάς;

Γιατί την κανονική φυσική, κβαντο κτλ έχουν πρόβλημα να την συλλάβουν φτασμένοι επιστήμονες. Να φανταστούν, ναι, να συμπεράνουν μέσω πειραμάτων και παρατηρήσεων ναι, να αντιληφθούν, όχι.

Για τον λόγο πως έτσι είναι φτιαγμένοι οι εγκέφαλοί μας από την φύση να καταλαβαίνουμε τον κόσμο.

Υπάρχει επιστήμονας που να μπορεί να αντιληφθεί με τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου ότι ο χρόνος δεν είναι γραμμικός; Όχι, κανείς. Κάποιος ιδιαίτερος αυτιστικός ίσως να μπορεί, αλλά τότε δεν μιλάμε για φυσιολογικό εγκέφαλο.

Το οποίο είναι ένα αυθαίρετο προσωπικό σου συμπέρασμα, που έχει να κάνει με τα δικά σου πιστεύω. Πίστευε ότι θέλεις, δεν μου πέφτει λόγος, αλλά η επιστήμη δεν λειτουργεί με βάση την πίστη. Στην επιστήμη το συμπέρασμα είναι αποτέλεσμα πειραμάτων ή μαθηματικών αποδείξεων, η θεωρία δεν είναι αυταπόδεικτη.

Εδώ κάνεις λάθος, εγώ δεν πιστεύω, είναι νόμος ότι τα πάντα στο σύμπαν διέπονται από τους φυσικούς κανόνες.

Πριν το bing bang δεν υπήρχε χωροχρόνος. Δεν είναι πίστη δική μου, είναι γεγονός.

Εσύ έχεις μπερδέψει τα πιστεύω σου με την επιστήμη.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ κάνεις λάθος, εγώ δεν πιστεύω, είναι νόμος ότι τα πάντα στο σύμπαν διέπονται από τους φυσικούς κανόνες.

Πριν το bing bang δεν υπήρχε χωροχρόνος. Δεν είναι πίστη δική μου, είναι γεγονός.

Εσύ έχεις μπερδέψει τα πιστεύω σου με την επιστήμη.

Εγώ είμαι από αυτούς που δεν πιστεύει απολύτως τίποτα. Δεν έχω "πιστεύω" για να μπερδέψω με κάτι. Η "πίστη" προς οπουδήποτε κατεύθυνση είναι κάτι που με αφήνει τελείως αδιάφορο.

Δώσε ένα επιστημονικό link που αποδεικνύει ότι το σύμπαν που ζούμε και οι 4 διαστάσεις που γνωρίζουμε είναι η αρχή και το τέλος, έτσι ώστε να αποκλείεται η ύπαρξη άλλων συμπάντων άλλων διαστάσεων και άλλων νόμων. 

Μην ψάχνεις τζάμπα, δεν υπάρχει. Αντίθετα υπάρχουν δεκάδες (αναπόδεικτες φυσικά) επιστημονικές και μη θεωρίες για το τι υπάρχει πέραν του σύμπαντος και πέραν των τριών μας διαστάσεων. Το συμπέρασμα σου λοιπόν (ότι δεν υπάρχει και δεν υπήρχε τίποτα πέραν του σύμπαντος) είναι αυθαίρετο όπως είπα, αναπόδεικτο, και εφόσον το θεωρείς ως "αληθινό" είναι θέμα πίστης.  

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ είμαι από αυτούς που δεν πιστεύει απολύτως τίποτα. Δεν έχω "πιστεύω" για να μπερδέψω με κάτι. Η "πίστη" προς οπουδήποτε κατεύθυνση είναι κάτι που με αφήνει τελείως αδιάφορο.

Δώσε ένα επιστημονικό link που αποδεικνύει ότι το σύμπαν που ζούμε και οι 4 διαστάσεις που γνωρίζουμε είναι η αρχή και το τέλος, έτσι ώστε να αποκλείεται η ύπαρξη άλλων συμπάντων άλλων διαστάσεων και άλλων νόμων.

Μην ψάχνεις τζάμπα, δεν υπάρχει. Αντίθετα υπάρχουν δεκάδες (αναπόδεικτες φυσικά) επιστημονικές και μη θεωρίες για το τι υπάρχει πέραν του σύμπαντος και πέραν των τριών μας διαστάσεων. Το συμπέρασμα σου λοιπόν (ότι δεν υπάρχει και δεν υπήρχε τίποτα) είναι αυθαίρετο όπως είπα, αναπόδεικτο, και εφόσον το θεωρείς ως "αληθινό" είναι θέμα πίστης.

Που είπα και πότε έγραψα ότι οι διαστάσεις είναι 4;

Να σταματήσω να χάνω χρόνο, τι λες;

Εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι η επιστήμη δέχεται την παρουσία οντοτήτων που δεν διέπονται από τους φυσικούς κανόνες.

Όταν το αποδείξεις αυτό, δείχνοντάς μου ότι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ υπάρχει το ενδεχόμενο οντότητας που δεν διέπεται αποπ τους φυσικούς νόμους, τα ξαναλέμε. Ως τότε όμως, αποκλειστικά και μόνο δικό σου πιστεύω είναι η ύπαρξή της και τίποτα άλλο.

Έλα πάρε δύο λινκς πρόχειρα που λένε πότε δημιουργήθηκε ο χωροχρόνος.

Έχει και άλλα, χιλιάδες, εκατομμύρια αν γουστάρεις.

http://www.hawking.org.uk/the-beginning-of-time.html

http://www.alloftimeonline.com/Beginning.htm

Περιμένω λινκ που να λέει ότι υπάρχουν οντότητες, έστω μία, που να μην διέπεται από τους φυσικούς νόμους.

Μην σε κουράζω, δεν θα βρεις, εκτός από κανένα μπλογκ της κακιάς ώρας.

Δημοσ.

Η επιστήμη πάει μέχρι το big bang. Μεγάλη ποσότητα ενέργειας που εξεράγει και δημιούργησε την ύλη. Πριν / πέρα του big bang όλα παίζουν. Παράλληλα / πολλαπλά σύμπαντα, simulations εξελιγμένων όντων, Θεική / ανώτερη οντότητα, πολλαπλές διαστάσεις whatever. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί η αστροφυσική, και όποιος έχει ασχοληθεί με αυτήν, πρέπει αποκλείει την πιθανότητα μιας "θεϊκής" οντότητας όπως την όρισα σε προηγούμενο Link.png Site: ποστ . Ίσα ίσα οι φυσικοί νόμοι που γνωρίζουμε λένε ότι το "κάτι" δεν είναι ποτέ αποτέλεσμα του "τίποτα". 

Είναι πολύ λογικό για έναν άνθρωπο να θεωρεί πιο πιθανό το "κάτι" αντί για το "τίποτα" ακόμα και αν θεωρεί πιθανά και τα δύο. (εφόσον το κάτι δεν είναι γκόμενα με 3 βυζιά ή ένας μούσιας με χιτώνα αλλά τα είπαμε αυτά)

Και για το big bang δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι.

Το θέμα με την αστροφυσική είναι πως μας δείχνει πόσο λιλιπούτειοι είμαστε μπροστά στην (χωρική και χρονική) απεραντοσύνη του σύμπαντος. Επειδή δεν έχουμε εντοπίσει σημάδια ζωής ακόμα πέραν του πλανήτη μας δε σημαίνει πως είμαστε μόνοι. Τα μέσα εξερεύνησης που έχουμε εξελίσονται διαρκώς και οι πλανήτες που ανακαλύπτουμε οι οποίοι είναι φιλόξενοι για το είδος ζωής το οποίο γνωρίζουμε αυξάνονται συνεχώς. Η άποψη πως δεν είμαστε τόσο ξεχωριστοί όσο πιστεύαμε και πως η ζωή είναι αποτέλεσμα μιας αλληλουχίας γεγονότων που μπορεί να επαναληφθεί κάπου αλλού είναι πολύ πιο ρεαλιστική από αυτή της θείας παρέμβασης.

Κι αν η ύπαρξη μας οφείλεται σε κάποια ανώτερη δύναμη, το ερώτημα παραμένει. Γιατί στη Γη; Και γιατί όλο αυτό το απέραντο κενό πάνω απ'τα κεφάλια μας;

Επίσης, ένας βασικός λόγος που δεν δέχομαι σαν ενδεχόμενο την ύπαρξη μιας θεϊκής οντότητας, είναι γιατί δε δίνει απάντηση στο ερώτημα του ποιος και πως τα ξεκίνησε όλα, πάρα μόνο το μεταθέτει. Αν όλα τα χρωστάμε στο θεό, τότε τον θεό ποιος/πως/πότε τον δημιούργησε;

• Like 1
Δημοσ.

Και για το big bang δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι.

Το θέμα με την αστροφυσική είναι πως μας δείχνει πόσο λιλιπούτειοι είμαστε μπροστά στην (χωρική και χρονική) απεραντοσύνη του σύμπαντος. Επειδή δεν έχουμε εντοπίσει σημάδια ζωής ακόμα πέραν του πλανήτη μας δε σημαίνει πως είμαστε μόνοι. Τα μέσα εξερεύνησης που έχουμε εξελίσονται διαρκώς και οι πλανήτες που ανακαλύπτουμε οι οποίοι είναι φιλόξενοι για το είδος ζωής το οποίο γνωρίζουμε αυξάνονται συνεχώς. Η άποψη πως δεν είμαστε τόσο ξεχωριστοί όσο πιστεύαμε και πως η ζωή είναι αποτέλεσμα μιας αλληλουχίας γεγονότων που μπορεί να επαναληφθεί κάπου αλλού είναι πολύ πιο ρεαλιστική από αυτή της θείας παρέμβασης.

Κι αν η ύπαρξη μας οφείλεται σε κάποια ανώτερη δύναμη, το ερώτημα παραμένει. Γιατί στη Γη; Και γιατί όλο αυτό το απέραντο κενό πάνω απ'τα κεφάλια μας;

Επίσης, ένας βασικός λόγος που δεν δέχομαι σαν ενδεχόμενο την ύπαρξη μιας θεϊκής οντότητας, είναι γιατί δε δίνει απάντηση στο ερώτημα του ποιος και πως τα ξεκίνησε όλα, πάρα μόνο το μεταθέτει. Αν όλα τα χρωστάμε στο θεό, τότε τον θεό ποιος/πως/πότε τον δημιούργησε;

https://www.cfa.harvard.edu/news/2014-05

Πάμε για νόμπελ ίσως, θα δείξει. Δεν ξέρω τι έχουν βρει άλλο τον τελευταίο χρόνο.

Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα, εγώ θα αναρωτιόμουν "πόσες φορές δούλεψε την χήρα με τα πέντε ορφανά από τη βαρεμάρα του ολομόναχος πριν αποφασίσει να δημιουργήσει το σύμπαν;"

Δημοσ.

Εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι η επιστήμη δέχεται την παρουσία οντοτήτων που δεν διέπονται από τους φυσικούς κανόνες.

Όταν το αποδείξεις αυτό, δείχνοντάς μου ότι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ υπάρχει το ενδεχόμενο οντότητας που δεν διέπεται αποπ τους φυσικούς νόμους, τα ξαναλέμε. Ως τότε όμως, αποκλειστικά και μόνο δικό σου πιστεύω είναι η ύπαρξή της και τίποτα άλλο.

Η επιστήμη δεν δέχεται αναπόδεικτες θεωρίες ως γεγονός η "αλήθεια" όπως κάνεις εσύ. Το αν υπάρχει οντότητα που δεν διέπεται από φυσικούς νόμους είναι φιλοσοφικό ερώτημα και η όποια απάντηση είναι θέμα πίστης.

Η επιστήμη δεν δύναται να αποδείξει την ύπαρξη ή μη ύπαρξη μιας τέτοιας οντότητας, καθώς δεν δύναται καν να αποδείξει ότι οι νόμοι που γνωρίζουμε και το σύμπαν που γνωρίζουμε είναι οι μόνοι που υπάρχουν. Εσύ πιστεύεις ότι γνωρίζεις την απάντηση στο φιλοσοφικό αυτό ερώτημα παρόλο που προσπαθείς να περάσεις την άποψη σου σαν "επιστημονική". 

Έλα πάρε δύο λινκς πρόχειρα που λένε πότε δημιουργήθηκε ο χωροχρόνος.

Δεν ξέρω γιατί μου τα δείχνεις αυτά, ο χωροχρόνος είναι διαστάσεις που δεν μας απασχολούν όταν μιλάμε για θεϊκή οντότητα με βάση τον ορισμό που έδωσα. Ο χώρος και ο χρόνος είναι φυσικές διαστάσεις. 

για τα υπόλοιπα δεν ξέρω που μπερδεύτηκες αλλά να βοηθήσω να ξεκολλήσεις

από τα 2 quote το συμπέρασμα είναι ότι θεωρείς ένα εκ των:

1) θεωρείς ότι η οντότητα βρίσκεται εντός του σύμπαντος μας, ή εντός των διαστάσεων μας πες το όπως θες κάτι που δεν αναφέρθηκε πουθενά στον δικό μου ορισμό. Αν εσύ ορίζεις έτσι την θεϊκή οντότητα ο ορισμός σου είναι ελλιπής και άτοπος. 

2) ότι θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα πέραν του σύμπαντος και των διαστάσεων μας (που είπες ότι δεν ισχύει)

3) θεωρείς ότι υπάρχουν νόμοι πέραν των φυσικών, η σύμπαν πέραν του σύμπαντος μας αλλά γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν οντότητες εκεί παρόλο που δεν μπορείς να τις ορίσεις (παράδοξο)

τι από όλα είναι λοιπόν?

• Like 1
Δημοσ.

Η επιστήμη δεν δέχεται αναπόδεικτες θεωρίες ως γεγονός η "αλήθεια" όπως κάνεις εσύ. Το αν υπάρχει οντότητα που δεν διέπεται από φυσικούς νόμους είναι φιλοσοφικό ερώτημα και η όποια απάντηση είναι θέμα πίστης.

Η επιστήμη δεν δύναται να αποδείξει την ύπαρξη ή μη ύπαρξη μιας τέτοιας οντότητας, καθώς δεν δύναται καν να αποδείξει ότι οι νόμοι που γνωρίζουμε και το σύμπαν που γνωρίζουμε είναι οι μόνοι που υπάρχουν. Εσύ πιστεύεις ότι γνωρίζεις την απάντηση στο φιλοσοφικό αυτό ερώτημα παρόλο που προσπαθείς να περάσεις την άποψη σου σαν "επιστημονική". 

Δεν ξέρω γιατί μου τα δείχνεις αυτά, ο χωροχρόνος είναι διαστάσεις που δεν μας απασχολούν όταν μιλάμε για θεϊκή οντότητα με βάση τον ορισμό που έδωσα. Ο χώρος και ο χρόνος είναι φυσικές διαστάσεις. 

για τα υπόλοιπα δεν ξέρω που μπερδεύτηκες αλλά να βοηθήσω να ξεκολλήσεις

από τα 2 quote το συμπέρασμα είναι ότι θεωρείς ένα εκ των:

1) θεωρείς ότι η οντότητα βρίσκεται εντός του σύμπαντος μας, ή εντός των διαστάσεων μας πες το όπως θες κάτι που δεν αναφέρθηκε πουθενά στον δικό μου ορισμό. Αν εσύ ορίζεις έτσι την θεϊκή οντότητα ο ορισμός σου είναι ελλιπής και άτοπος. 

2) ότι θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα πέραν του σύμπαντος και των διαστάσεων μας (που είπες ότι δεν ισχύει)

3) θεωρείς ότι υπάρχουν νόμοι πέραν των φυσικών, η σύμπαν πέραν του σύμπαντος μας αλλά γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν οντότητες εκεί παρόλο που δεν μπορείς να τις ορίσεις (παράδοξο)

τι από όλα είναι λοιπόν?

Τι είναι όλα αυτά;

Να σου απαντήσω λοιπόν, ΔΙΚΑ ΣΟΥ πιστεύω και ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ φιλοσοφίες.

Αν βρεις κορόιδα, σόρι οπαδούς ήθελα να πω, ιδρύεις και θρησκεία.

Ικανοποιημένος;

Δημοσ.

Πάντως δεν είναι λίγο περίεργο μερικοί να αποδέχονται αυτά που γράφτηκαν από (?) πριν 2000 χρόνια σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου.

Μέχρι σήμερα η επιστήμη ψάχνει και προσπαθεί να εξηγήσει πως δημιουργήθηκαν όλα αυτά την ώρα που κάποιοι τα ήξεραν 2000 χρόνια πριν......

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...