Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το βάρος της απόδειξης επιβαρύνει τον ισχυριζόμενο.

Μόνο όταν χρειάζεται να αποδειχθεί κάτι όμως.

Επίσης, και IMO εδώ είναι όλο το ζουμί: πίστη != θρησκεία.

Δημοσ.

Ο θεος σε λιγα χρονια θα θεωρείται ψυχικη ασθενεια.Για μενα θεος είναι να εχεις την ψευδαισθηση ότι ένα ανωτερο ον σε παρακολουθεί και αν του τα γλείφεις ολη μερα θα σε κανει τσαμπα μαγκα,θα σε γλειτωσει από αρρώστιες και θα λυσει όλα σου τα προβλήματα,εγω αυτην την αρρωστεια δεν την εχω οποτε είμαι αθεος.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει σωστό και δίκαιο. Το βάρος της απόδειξης επιβαρύνει τον ισχυριζόμενο.

Εγώ ξυπνώ κάθε μέρα, και ξέρω κάποια στιγμή θα πεθάνω, και τέρμα.

Εσύ ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει παράδεισος μετά, εγώ δεν ισχυρίζομαι κάτι για το μετά. Και φυσικά δεν μπορώ να αποδείξω κάτι που δεν ισχυρίζομαι. Εσύ που το κάνεις, αν θέλεις να συνεχίσεις να το κάνεις, είσαι υποχρεωμένος, αλλιώς παπαριές λες και τίποτα άλλο.

Να στο πω αλλιώς μπας και το πιάσεις. Με βρήκες στο δρόμο τις προάλλες και μου έκλεψες 5.000 ευρώ και τα θέλω πίσω.

Αν δεν μου αποδείξεις ότι δεν με έκλεψες, ετοιμάσου να βάλεις το χέρι στην τσέπη βαθιά.

Πρόσεξε. Γράφεις:

Εγώ ξυπνώ κάθε μέρα, και ξέρω κάποια στιγμή θα πεθάνω, και τέρμα.

Εσύ ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει παράδεισος μετά, εγώ δεν ισχυρίζομαι κάτι για το μετά.

Εφόσον δεν ισχυρίζεσαι κάτι για το μετά, σημαίνει οτι δεν μιλάς καθόλου πως δεν υπάρχει θεός. Εσύ απεναντίας βγαίνεις και το λες πως δεν υπάρχει θεός, άρα ισχυρίζεσαι.

Μετά λες εγώ ισχυρίζομαι πως υπάρχει ο παράδεισος.

Εγώ πιστεύω κάτι για τον εαυτό μου φίλε, δεν κάθομαι να πρίζω τον διπλανό μου ή τον οποιονδήποτε που δεν πσιτεύει να πιστέψει σε αυτό που θέλω εγώ. Εσύ απεναντίας βγαίνεις και λες όμως την αντίθετη άποψη, άρα και εσύ πρέπει να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου. Διότι και η άρνηση / μη αποδοχή για κάτι ισχυρισμός είναι. Επίσης ως παπαριές μπορεί εύκολα να χαρακτηρίσει κάποιος και τους δικούς σου ισχυρισμούς. Αν δεν σέβεσαι το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει σε αυτό που θέλει δεν θα σεβαστεί και ο άλλος το δικό σου δικαίωμα.

Το παράδειγμα με την κλοπή των χρημάτων είναι άστοχο, δεν μιλάμε για πειστήρια σε δίκη εδώ και την επιβολή κυρώσεων.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω κάτι για τον εαυτό μου φίλε, δεν κάθομαι να πρίζω τον διπλανό μου ή τον οποιονδήποτε που δεν πσιτεύει να πιστέψει σε αυτό που θέλω εγώ.

τι γίνεται όμως όταν κάποιες από τις πράξεις/αποφάσεις ενός βασίζονται στην πίστη? είναι σωστό να επηρεάζει τις ζωές των υπολοίπων (ή της μειοψηφίας) που έχουν διαφορετική ή που δεν πιστεύουν? ποιος είναι αυτός που θα κάνει την υποχώρηση για να μην στεναχωρήσει ή τσακωθεί με τον άλλο?

Δημοσ.

Πρόσεξε. Γράφεις:

Εφόσον δεν ισχυρίζεσαι κάτι για το μετά, σημαίνει οτι δεν μιλάς καθόλου πως δεν υπάρχει θεός. Εσύ απεναντίας βγαίνεις και το λες πως δεν υπάρχει θεός, άρα ισχυρίζεσαι.

Μετά λες εγώ ισχυρίζομαι πως υπάρχει ο παράδεισος.

Εγώ πιστεύω κάτι για τον εαυτό μου φίλε, δεν κάθομαι να πρίζω τον διπλανό μου ή τον οποιονδήποτε που δεν πσιτεύει να πιστέψει σε αυτό που θέλω εγώ. Εσύ απεναντίας βγαίνεις και λες όμως την αντίθετη άποψη, άρα και εσύ πρέπει να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου. Διότι και η άρνηση / μη αποδοχή για κάτι ισχυρισμός είναι. Επίσης ως παπαριές μπορεί εύκολα να χαρακτηρίσει κάποιος και τους δικούς σου ισχυρισμούς. Αν δεν σέβεσαι το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει σε αυτό που θέλει δεν θα σεβαστεί και ο άλλος το δικό σου δικαίωμα.

Το παράδειγμα με την κλοπή των χρημάτων είναι άστοχο, δεν μιλάμε για πειστήρια σε δίκη εδώ και την επιβολή κυρώσεων.

Ποια αντίθετη άποψη λέω;

Το μόνο που λέω είναι ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι υπάρχει Θεός.

Τι να σου αποδείξω, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις; Μου ζητάς να αποδείξω την ανυπαρξία αποδείξεων;

Πιάσαν οι ζέστες εκεί στο Ελλάντα;

Αν θέλεις να πληρώνω τους παπάδες σου, αν θέλεις να μου επιβάλλεις αποφάσεις και νόμους βάση των πιστεύω σου και όχι βάση των γεγονότων, να μου αποδείξεις τους ισχυρισμούς μου. Μέχρι τότε, αν θες να πιστεύεις σε σκατά αιωρούμενα με γεια σου με χαρά σου κάνε ό,τι γουστάρεις στον εαυτό σου και στην προσωπική σου ζωή. Εμένα προσωπικά μην με πρήζεις και μην με ενοχλείς, ούτε σωματικά, ούτε ηθικά, ούτε ψυχολογικά, ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά.

Επίσης, πάρε ένα ξυπνητήρι και πες στο παπά να στο προγραμματίσει να βαρά όποτε σε θέλει στην εκκλησία.

Κυριακή πρωί γουστάρω να κοιμάμαι και όχι να μου βαράς την καμπάνα 10 μέτρα μακριά από τ'αυτί μου.

Κρίνοντας και από τον κόσμο που πάει στην εκκλησία (500 το πολύ σε ενορία χιλιάδων) είμαι η συντριπτική πλειοψηφία.

Τις άλλες ώρες δεν με πειράζει (σε υπερβολικό βαθμό τουλάχιστον), επειδή είμαι καλός σου κάνω το χατίρι και ας χτυπά. Φτάνει να μην είναι ώρα κοινής ησυχίας, εκεί θα τα πάρω στην κράνα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο θεος σε λιγα χρονια θα θεωρείται ψυχικη ασθενεια.Για μενα θεος είναι να εχεις την ψευδαισθηση ότι ένα ανωτερο ον σε παρακολουθεί και αν του τα γλείφεις ολη μερα θα σε κανει τσαμπα μαγκα,θα σε γλειτωσει από αρρώστιες και θα λυσει όλα σου τα προβλήματα,εγω αυτην την αρρωστεια δεν την εχω οποτε είμαι αθεος.

...ειπε ο ισορροπημενος ανθρωπος

δεν ειναι ολες οι θρησκεις μονο αυτες οι 2-3 που εχεις ακουσει. Δεν ειναι ολοι χριστιανοι, ουτε ολοι οι ορθοδοξοι ειναι χριστιανοταλιμπαν

απλα οι πιο πολλοι δυτικοι βλεπουν το οποιοδηποτε παραμυθι ως δικαιολογια για την δικη τους εγκεφαλικη μαλακια

αν φτασει να θεωρειται ασθενεια, θα γινει μεγαλυτερο κακο, συνολικα-μακροπροθεσμα

Δημοσ.

Κρίμα που δεν γίνεται υγιής διάλογος. Όχι πώς ξαφνιάζομαι δηλαδή. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό ακόμα. Κ δυστυχώς δεν το βλέπω να ανεβαίνει.

Φοβάμαι ότι θα επέλθει ένας ακόμα μεσαίωνας εξ ανατολάς.

Δεν διαβάζετε με κριτική σκέψη αρκετοί.

Το απλό παράδειγμα του GreyHorse δεν έπιασε τόπο, πού να πάμε σε πιο υψηλές θεωρήσεις τί θα γίνει?

• Like 1
Δημοσ.

Κρίμα που δεν γίνεται υγιής διάλογος. Όχι πώς ξαφνιάζομαι δηλαδή. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό ακόμα. Κ δυστυχώς δεν το βλέπω να ανεβαίνει.

Φοβάμαι ότι θα επέλθει ένας ακόμα μεσαίωνας εξ ανατολάς.

Δεν διαβάζετε με κριτική σκέψη αρκετοί.

Το απλό παράδειγμα του GreyHorse δεν έπιασε τόπο, πού να πάμε σε πιο υψηλές θεωρήσεις τί θα γίνει?

Αν δεν σε ικανοποιεί το επίπεδο της συζήτησης μην συμμετέχεις.

• Like 3
Δημοσ.

Φτάσαμε στο "αξίωμα" η ακόμα? :D

Όχι ακόμα.

Σε λίγο θα πέσει το επιχείρημα με τον αόρατο ιπτάμενο δράκο.

3...2..1..

Αποδείξτε μου πως δεν υπάρχει, εγώ πιστεύω ότι υπάρχει και δεν είμαι ψυχασθενής.

Επίσης, η λατρεία στον ιπτάμενο δράκο μου κοστίζει, άρα θα πληρώνουμε από τους φόρους σας τους ιερείς ιπτάμενου δράκου.

• Like 1
Δημοσ.

Αλήθεια το άτομο που πιστεύει σε μια θρησκεία, πως γνωρίζει ότι η θρησκεία του είναι η μία που είναι σωστή και όλες οι άλλες είναι ψεύτικες; Και ένα ωραίο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=GScdUIYXglA

Ας πουμε οτι εχω την λαθος θρησκεια και πιστευω στον Χριστο και Τελικα υπαρχει ο Βουδας τοτε μπορει να παω στην κολαση ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.

Αν τωρα βρω τον Αγιο Πετρο τοτε παλι ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ

Αν πεθανω και δεν γινει τιποτα δεν θα υπαρχει θεος ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΠΟΤΕ.

Συμπερασμα το να πιστευεις χωρις φανατισμους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...