Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

δουλεύω ως ιδιωτικός υπάλληλος και είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.

Εάν θέλω να δημιουργήσω ένα eshop για να πουλάω Χ,Ψ,Ζ προϊόντα, μπορεί να γίνει;

Πρέπει να σταματήσω από την δουλειά μου και να ξεκινήσω ως ελεύθερος επαγγελματίας;

Δημοσ.

λογιστης 50,ΟΑΕΕ 270,φορος 26 % απο το πρωτο ευρω,ΕΠΙ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ,και αν με το καλο αντεξεις 3-4 χρονακια ,τελος επιτηδευματος 50 ευρω τον μηνα.......δλδ 370 +τουλαχιστων 3000 (τεκμηριο επιδη αναπνεεις) *26%=800 ευρω συν προκαταβολη 400 = 1200 ευρω φορος τον πρωτο χρονο,βγαζει δεν βγαζεις.αν εχεις σπιτι και οχημα,αστο,δεν θελω να το σκεφτομαι.συμπερασμα,αν μενουν 470 ευρω καθε μηνα καθαρα,τουλαχιστων,ξεκινα το.αν ειναι να περνεις απο την μια δουλεια,,για να τα χωνεις στην αλλη,αστα να πανε.καθε δευτερο χρονο ανεβαινει και ο οαεε.....

Δημοσ.

Κατανοητό dollyyy19 για τους φόρους

Να είμαι κανονικά στην δουλειά μου τώρα (ασφαλισμένος στο ΙΚΑ) και να έχω και αυτή την "επιχείρηση" παράλληλα γίνεται;

Δημοσ.

αν δουλεύεις full time παίρνεις απαλλαγή από τον οαεε, δεν είσαι σε καμιά περίπτωση υποχρεωμένος να σταματήσεις

Δημοσ.

Ναι είμαι κανονικά full time.

Επομένως, μπορώ κανονικά να ξεκινήσω παράλληλα αυτή την επιχείρηση.

Ας κλειθωδεί το θέμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δημοσ.

Κατανοητό dollyyy19 για τους φόρους

Να είμαι κανονικά στην δουλειά μου τώρα (ασφαλισμένος στο ΙΚΑ) και να έχω και αυτή την "επιχείρηση" παράλληλα γίνεται;

Πρεπει δηλαδη να δουλευεις για 25 ημερομισθια οπως αναφερει και φιλος πιο πανω...

Δημοσ.

λογιστης 50,ΟΑΕΕ 270,φορος 26 % απο το πρωτο ευρω,ΕΠΙ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ,και αν με το καλο αντεξεις 3-4 χρονακια ,τελος επιτηδευματος 50 ευρω τον μηνα.......δλδ 370 +τουλαχιστων 3000 (τεκμηριο επιδη αναπνεεις) *26%=800 ευρω συν προκαταβολη 400 = 1200 ευρω φορος τον πρωτο χρονο,βγαζει δεν βγαζεις.αν εχεις σπιτι και οχημα,αστο,δεν θελω να το σκεφτομαι.συμπερασμα,αν μενουν 470 ευρω καθε μηνα καθαρα,τουλαχιστων,ξεκινα το.αν ειναι να περνεις απο την μια δουλεια,,για να τα χωνεις στην αλλη,αστα να πανε.καθε δευτερο χρονο ανεβαινει και ο οαεε.....

Με την λογική αυτή πρέπει να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις

Δημοσ.

Έχω μια υποψία πως δεν παίρνεις εντελώς απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ πλέον.

Εκτός κι αν ισχύει το ανάποδο. Δεν θυμάμαι.

Δηλαδή αν είσαι στον ΟΑΕΕ, δεν παίρνεις πλήρη απαλλαγή από το ΙΚΑ.

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες πάντως.

Δημοσ.

Με την λογική αυτή πρέπει να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις

Όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο ... "α γεια σου, στα λόγια μου έρχεσαι"

Δημοσ.

Έχω μια υποψία πως δεν παίρνεις εντελώς απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ πλέον.

Εκτός κι αν ισχύει το ανάποδο. Δεν θυμάμαι.

Δηλαδή αν είσαι στον ΟΑΕΕ, δεν παίρνεις πλήρη απαλλαγή από το ΙΚΑ.

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες πάντως.

Από τον ΟΑΕΕ παίρνεις πλήρη απαλλαγή αν είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Απλά, όπως αναφέρθηκε, πρέπει να έχεις πλήρη ασφάλιση. Αν κατά τη διάρκεια της απαλλαγής χάσεις έστω κι ένα ένσημο τότε πληρώνεις κανονικά για όλο το διάστημα της απαλλαγής!

• Like 1
Δημοσ.

Από τον ΟΑΕΕ παίρνεις πλήρη απαλλαγή αν είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Απλά, όπως αναφέρθηκε, πρέπει να έχεις πλήρη ασφάλιση. Αν κατά τη διάρκεια της απαλλαγής χάσεις έστω κι ένα ένσημο τότε πληρώνεις κανονικά για όλο το διάστημα της απαλλαγής!

οπα δηλαδη μπορει ο αδερφος μου να ανοιξει μαγαζι και να το δουλευω εγω για να γλυτουμε την ασφαλεια ?

αυτος εχει δουλια κανονικη με φουλ ενσημα.

Δημοσ.

οπα δηλαδη μπορει ο αδερφος μου να ανοιξει μαγαζι και να το δουλευω εγω για να γλυτουμε την ασφαλεια ?

αυτος εχει δουλια κανονικη με φουλ ενσημα.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς...το νόημα της απαλλαγής είναι ότι δουλεύεις κάπου άλλου για κάποιο διάστημα σαν υπάλληλος και σε ασφαλίζει στο ΙΚΑ ο εργοδότης σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...