Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Και να προσθεσω οτι γενικα τα δωρα "πρεπει" να τα κανουμε οποτε θελουμε και αν θελουμε και οχι για να κρατησουμε τους τυπους. 1
*nenya* Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μεγάλη business οι γάμοι . Σηκώνει μπόλικη κουβέντα το θέμα αλλά θα βγούμε off-topic. 2
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Αν καποιος σε καλεσει σε γαμο γιατι θελει να εισαι εκει αυτη τη στιγμη τοτε και να μην του πας δωρο θα εισαι ενταξει. Αν παρεξηγηθει που δεν του πηρες δωρο σημαινει οτι ηθελε να ερθεις για το δωρο οποτε και τον γραφεις γιατι δεν σε θεωρει πραγματικα φιλο. Αυτα τα "πρεπει" που εχετε βαλει δεν μπορω να τα καταλαβω. Τελικα ο γαμος -περα απο μια ταμπελα- γινεται γιατι θελουν οι αλλοι να "ενωθουν" ή γιατι θελουν δωρα? Ξυπνατε.! Υπερβολικός είσαι νομίζω Δεν είναι ωραίο να πας σε γάμο, γιορτή κλπ που σε έχουν καλέσει με άδεια χέρια!
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Υπερβολικός είσαι νομίζω Δεν είναι ωραίο να πας σε γάμο, γιορτή κλπ που σε έχουν καλέσει με άδεια χέρια! Και ρωταω. Με καλεις στο γαμο γιατι θες να ειμαι εκει σε μια "ωραια" σου στιγμη ή γιατι θες να παρεις δωρο? Αν το πρωτο τοτε δεν θα σε ενοχλησει που δεν εχω φερει δωρο αν το δευτερο τοτε εισαι γυφτος και δε με θεωρεις φιλο σου. Αρα οπως και να χει ειναι win win για μενα Για αυτο ειπα και πριν να ξυπνησοι ο κοσμος 1
Iris_89 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Υπερβολικός είσαι νομίζω Δεν είναι ωραίο να πας σε γάμο, γιορτή κλπ που σε έχουν καλέσει με άδεια χέρια! Αφού δεν νιώθει το παιδί, είναι "υπεράνω" χαχα 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Αφού δεν νιώθει το παιδί, είναι "υπεράνω" χαχα απο πανω ηθελε να γραψει! mistype! 1
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Και ρωταω. Με καλεις στο γαμο γιατι θες να ειμαι εκει σε μια "ωραια" σου στιγμη ή γιατι θες να παρεις δωρο? Αν το πρωτο τοτε δεν θα σε ενοχλησει που δεν εχω φερει δωρο αν το δευτερο τοτε εισαι γυφτος και δε με θεωρεις φιλο σου. Αρα οπως και να χει ειναι win win για μενα Για αυτο ειπα και πριν να ξυπνησοι ο κοσμος Οκ το βλέπουμε κάπως διαφορετικά. Εγώ θα ένιωθα άσχημα να πάω με άδεια χέρια. Θα προτιμούσα να μην πάω καθόλου! Και το ζευγάρι σε τιμάει με την πρόσκληση, κάνει και κάποια έξοδα να σε ταΐσει και να σε ποτίσει, το βλέπω σωστό και "δίκαιο" να τους κάνεις κι εσύ αντίστοιχα ένα δώρο! 4
Pa0ki Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 δλδ αυτο το πραγμα, θελω γαμο και παιρνω δανειο ή τσονταρουν και ξεπαραδιαζονται γονεις και πεθερικα για να κανω το γαμο, και μετα ζηταω και λεφτα σε λογαριασμο τραπεζης σαν λιστα γαμου, το θεωρω απαραδεκτο και γυφτια. Εσεις που δε το θεωρειται, πηγαινετε, νιωθετε και υποχρεωμενοι και φευγει ετσι το 50ρικο...Τι να πω, οκ. To "δώρο" στο γάμο έχει συμβολικό χαρακτήρα, βοήθεια προς το ζευγάρι για ένα καινούριο ξεκίνημα, σπίτι κ.λπ Φυσικά όποιος θέλει δίνει, όποιος δεν θέλει δεν δίνει, δε σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό Και σε γενέθλια να πας, δε θα σε διώξουν αν δε φέρεις δώρο, δεν είναι ωραία κίνηση όμως Από εκεί και πέρα, από το να γεμίσουν με 2-3 καφετιέρες, 4-5 βάζα και καμιά 10ριά κορνίζες(ψηφιακές παρακαλώ), καλύτερα μετρητά να πιάσουν και τόπο 3
Iris_89 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 απο πανω ηθελε να γραψει! mistype! Είναι σαν να πηγαίνεις κάπου για φαγητό σε σπίτι φίλων/συγγενών -ενώ σε έχουν καλέσει- και να μην πας πχ γλυκά ή κρασί. Είναι λεπτοί κώδικες κοινωνικής συμπεριφοράς και ευγένειας, προπάντων ευγένειας. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 κλεινω εδω γιατι ειμαστε οφφ-τοπικ Αλλο το να θες εσυ να το κανεις για σενα γιατι νοιωθεις ασχημα και αλλο να λες οτι εισαι υποχρεωμενος. Το ζευγαρι δεν με τιμαει και ουτε τον υποχρεωσα να μπει σε αυτο το τρυπακι και να κανει τοσα εξοδα. ΜΟνος του το επελεξε. Θα μπορουσε να παει σε πολιτικο γαμο ή σε συμβολαιο ελευθερης συμβιωσης. Αρα το οτι κανει καποια εξοδα νμε ποτισει και να με ταισε δεν στεκει. Τελος το επειδη εκανε αυτος κατι για "μενα" -που και παλι για αυτον το κανει- δεν σημαινει οτι πρεπει και γω να ανταποδωσω! Δεν ειναι αμφιδρομο αυτο! 2
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Εγώ σε όσους γάμους πάω πάντως που δεν είναι και πολύ κοντινοί υπολογίζω ότι γύρω στο 20άρικο είναι τα έξοδά τους κατ'άτομο, άρα για να τους μείνει και κάτι υπολογίζω ένα 50άρικο σαν δώρο Αν είναι κοντινοί είναι αλλιώς οι υπολογισμοί, δίνω όσα πιο πολλά μπορώ εκείνη την περίοδο. Όπως είπε και το Paoki, είναι και συμβολικό το θέμα κλεινω εδω γιατι ειμαστε οφφ-τοπικ Αλλο το να θες εσυ να το κανεις για σενα γιατι νοιωθεις ασχημα και αλλο να λες οτι εισαι υποχρεωμενος. Το ζευγαρι δεν με τιμαει και ουτε τον υποχρεωσα να μπει σε αυτο το τρυπακι και να κανει τοσα εξοδα. ΜΟνος του το επελεξε. Θα μπορουσε να παει σε πολιτικο γαμο ή σε συμβολαιο ελευθερης συμβιωσης. Αρα το οτι κανει καποια εξοδα νμε ποτισει και να με ταισε δεν στεκει. Τελος το επειδη εκανε αυτος κατι για "μενα" -που και παλι για αυτον το κανει- δεν σημαινει οτι πρεπει και γω να ανταποδωσω! Δεν ειναι αμφιδρομο αυτο! Δεν είπα ότι είσαι υποχρεωμένος ρε συ, πως το βλέπω είπα Σεβαστή η γνώμη σου όπως κι όλες εννοείται! 1
FilipposMD Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Και ρωταω. Με καλεις στο γαμο γιατι θες να ειμαι εκει σε μια "ωραια" σου στιγμη ή γιατι θες να παρεις δωρο? Αν το πρωτο τοτε δεν θα σε ενοχλησει που δεν εχω φερει δωρο αν το δευτερο τοτε εισαι γυφτος και δε με θεωρεις φιλο σου. Κοίτα, το ίδιο μπορεί να πει και ο άλλος βέβαια, ότι πήγες για το τσάμπα φαγητό ξέρω γω. Η κοινωνική σύμβαση είναι ότι όταν σε καλούν, πηγαίνεις ένα δώρο. Από εκεί και πέρα, το να χαλάς φιλίες επειδή δεν σου πήρε δώρο κάποιος, το βρίσκω γελοίο. Στο δικό μου γάμο ήρθε παιδικός φίλος μου από 400 χιλιόμετρα απόσταση ειδικά για τον γάμο και στο τέλος όταν κοιτούσαμε τα δώρα, είδαμε ότι δεν είχε φέρει τίποτα, ούτε αντικείμενο ούτε λεφτά. Δεν έπαψε να είναι φίλος μου προφανώς. Αν ξαναπαντρευτώ -που λέει ο λόγος- θα τον ξανακαλέσω γιατί περάσαμε καλά παρέα, αλλά έχω συγγενείς που θα του έκοβαν την καλημέρα γι' αυτό τον λόγο... Εγώ σε όσους γάμους πάω πάντως που δεν είναι και πολύ κοντινοί υπολογίζω ότι γύρω στο 20άρικο είναι τα έξοδά τους κατ'άτομο, άρα για να τους μείνει και κάτι υπολογίζω ένα 50άρικο σαν δώρο 20άρικο ούτε κατά διάνοια! Εκτός αν το γλέντι είναι στον σουβλατζή της γειτονιάς. 2
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Κοίτα, το ίδιο μπορεί να πει και ο άλλος βέβαια, ότι πήγες για το τσάμπα φαγητό ξέρω γω. Η κοινωνική σύμβαση είναι ότι όταν σε καλούν, πηγαίνεις ένα δώρο. Από εκεί και πέρα, το να χαλάς φιλίες επειδή δεν σου πήρε δώρο κάποιος, το βρίσκω γελοίο. Στο δικό μου γάμο ήρθε παιδικός φίλος μου από 400 χιλιόμετρα απόσταση ειδικά για τον γάμο και στο τέλος όταν κοιτούσαμε τα δώρα, είδαμε ότι δεν είχε φέρει τίποτα, ούτε αντικείμενο ούτε λεφτά. Δεν έπαψε να είναι φίλος μου προφανώς. Αν ξαναπαντρευτώ -που λέει ο λόγος- θα τον ξανακαλέσω γιατί περάσαμε καλά παρέα, αλλά έχω συγγενείς που θα του έκοβαν την καλημέρα γι' αυτό τον λόγο... 20άρικο ούτε κατά διάνοια! Εκτός αν το γλέντι είναι στον σουβλατζή της γειτονιάς. Στην περιοχή μου το 20αρικο είναι ένα νορμάλ ποσό για φαγητό και απεριόριστο ποτό. Σε άλλες περιοχές έχω ακούσει και φτηνότερα! Μιλάω για μαγαζί, όχι για ξενοδοχείο κλπ που συνήθως είναι ακριβότερα. Εσύ για τι ποσά μιλάς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα