alex_000 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Μπορείς να μου εξηγήσεις από που προκύπτει το κόκκινο? Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει το μπλε όταν τα ίδια πλεονεκτήματα τα έχει από πάντα και απλά δεν έγινε? H επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ή διαγραφή του πάει μαζί με μια χρεωκοπία λόγω της ουσίας της έννοιας (ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος). Όταν μια επιχείρηση χρεοκοπεί και αδυνατεί να πληρώσει πχ γίνεται είτε εκκαθάριση και διαγραφή χρέους είτε επαναδιαπραγμάτευση και restructuring του χρέους είτε βοήθεια για βελτίωση της κατάστασης που αποσκοπεί στην μελλοντική αποπληρωμή (ότι γίνεται σε εμάς τώρα) κτλ. Το κράτος φυσικά δεν είναι επιχείρηση και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, δεν υπάρχουν νόμοι να ορίζουν τις χρεοκοπίες, μιλάμε για διαπραγματεύσεις μεταξύ χωρών τώρα. Επίσης δεν εννοώ ότι θα διαγραφούν χρέη χωρίς συνέπειες. Οι συνέπειες μπορεί να είναι από πολιτικές (να μας πετάξουν από την ΕΕ πχ) ή οικονομικές (να κάνουν claim ορυκτό πλούτο, η να αρπάξουν ότι καταφέρουν). Δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γνωρίζει τι θα διαγραφεί και αν θα διαγραφεί κάτι, αλλά δεν βλέπω νόημα στο να έχει κλείσει η μια μεριά την βοήθεια και τον ELA και να λέει "ε χρωστάτε ακόμα" ενώ εμείς έχουμε χρεοκοπήσει και έχουμε κάνει στάση πληρωμών και έχουμε αλλάξει νόμισμα. Αυτή η κατάσταση είναι άτοπη και αντιπαραγωγική, οπότε θεωρώ πολύ πιθανόν να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με βάση τα νέα δεδομένα. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει σοβαρή διαπραγμάτευση μέρος του χρέους γιατί έχουμε απαιτήσεις (πακέτα & ELA). αν βαρέσουμε πιστόλι και σταματήσουμε να έχουμε απαιτήσεις και ταυτόχρονα δεν πληρώνουμε, το να διατηρηθεί το χρέος στα χαρτιά είναι άτοπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ευρωπαϊκή ένωση είναι ειρηνική και πολιτισμένη ένωση, ας μην συγκρίνουμε χώρες που βρισκόντουσαν σε πόλεμο μεταξύ τους με την δική μας κατάσταση, γιατί είναι επίσης "κουτό και αφελές". ------------------ Όσον αφορά το μπλέ, δεν πιστεύω ότι θα γίνει (όπως φαίνεται και από το ίδιο το κείμενο). Ελπίζω ότι μπορεί να βάλουμε μυαλό από αυτά που θα πάθουμε, αλλά πρόκειται κυρίως περί ελπίδας. Δεν είναι απίθανο πάντως, με το σοκ που θα φάμε. 2
Unabomber Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Τι εννοείς?? Θεωρεις οτι ειμαστε η δευτερη χωρα παγκοσμιως με το μεγαλυτερο χρεος ?
ADHD Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Debt to gdp ειναι... Και δεν εχει σημασια τι θεωρω εγω, υπαρχουν νουμερα και υπαρχει και ενα πολυ ωραιο concept που λεγεται "Δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους" 1
Anorymous Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Μιλας εκ μερους ολων να φανταστω? Φυσικα και οχι, μιλαω για αυτους που ξερω και ειναι κατω απο το οριο της φτωχιας σαν εμενα.
DrLo Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 H επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ή διαγραφή του πάει μαζί με μια χρεωκοπία λόγω της ουσίας της έννοιας (ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος). Όταν μια επιχείρηση χρεοκοπεί και αδυνατεί να πληρώσει πχ γίνεται είτε εκκαθάριση και διαγραφή χρέους είτε επαναδιαπραγμάτευση και restructuring του χρέους είτε βοήθεια για βελτίωση της κατάστασης που αποσκοπεί στην μελλοντική αποπληρωμή (ότι γίνεται σε εμάς τώρα) κτλ. Αυτό είναι άλλο από αυτό που γράφεις. Το χρέος δεν "εξαφανίζεται" μαγικά με δική σου απόφαση. και όπως πολύ καλά γράφεις ένα κράτος δεν είναι επιχείρηση να εκκαθαριστεί (πχ να πουλήσει πάγια) ... αν είναι να ξεχρεώσουμε πουλώντας πάγια (πχ την Κρήτη όπως είχε πει κάποιος παλιότερα σαν αστείο) να το συζητήσουμε, αλλά να το ξέρουμε και να το λέμε .... αλλιώς γιατί να σβήσει ο όποιος έχει την εγγραφή της οφειλής σου προς αυτόν ? .... στις επιχειρήσεις θα τον αναγκάσει κάποιο δικαστήριο .... στο κράτος έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός. 1
The_Judas Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Προσπαθούν ορισμένοι να περάσουν την νοοτροπία "δεν υπάρχει χειρότερα" ή "τι μηδέν ευρώ τι μηδέν δραχμές", η οποία όμως δεν είναι καθόλου αληθής. Επίσης, αν έχουμε δραχμή αύριο, δεν θα γυρίσουμε ξαφνικά στο 1999. Το χρέος, πάντα το κοιτάμε σε συνάρτηση με το ΑΕΠ μιας χώρας. 2
Unabomber Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Debt to gdp ειναι... Και δεν εχει σημασια τι θεωρω εγω, υπαρχουν νουμερα και υπαρχει και ενα πολυ ωραιο concept που λεγεται "Δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους" Aν εργαζεσαι για το IMF και γνωριζεις τα πραγματικα νουμερα καθε χωρας παω πασο......
ADHD Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Aν εργαζεσαι για το IMF και γνωριζεις τα πραγματικα νουμερα καθε χωρας παω πασο...... Εγω τα επίσημα νούμερα παίρνω, αν αρχίσουμε τις θεωριες συνωμοσίας τωρα οκ... 2
alex_000 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Το χρέος δεν "εξαφανίζεται" μαγικά με δική σου απόφαση. Δεν ανέφερα πουθενά κάτι τέτοιο. Η όποια διαγραφή χρέους φυσικά πρέπει να είναι κοινή συμφωνία, όχι μονομερής από την πλευρά μας.
Unabomber Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Εγω τα επίσημα νούμερα παίρνω, αν αρχίσουμε τις θεωριες συνωμοσίας τωρα οκ... Kαι γω δεν ειμαι πολυ της συνωμοσιας, απλα ας θυμηθουμε το ''μαγειρεμα'' που επεσε στα νουμερα και αποκαλυφθηκε μετα φυσικα, για την εισοδο μας στο ΔΝΤ..... http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231058300 http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/35921/dioxh-kata-toy-georgioy-ths-elstat-gia-mageirema.html αυτο οσον αφορα τα ΄΄επισημα΄΄ νουμερα που δινουν κατα καιρους. end of off topic....
DrLo Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δεν ανέφερα πουθενά κάτι τέτοιο. Η όποια διαγραφή χρέους φυσικά πρέπει να είναι κοινή συμφωνία, όχι μονομερής από την πλευρά μας. Ωραία, άρα δεν προκύπτει από πουθενά το κόκκινο απλά και μόνο επειδή θα "φαλιρήσουμε" ... σωστά? Καλό θα ήταν λοιπόν να μη το γράφεις έτσι, ή να το διευκρινίζεις γιατί πολλοί εδώ μέσα το διαβάζουν και λένε ... "έλα μωρέ, θα πτωχευσουμε αλλά πλέον δε θα χρωστάμε" ... δε το λέω τυχαία, έχει γραφτεί σε αντίστοιχο νήμα 1
headbanger Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 δεν ξέρω τι θα γίνει για τους υπόλοιπους, εγώ θα έρθω και θα αγοράσω παραθαλάσσια γη πάντως. να τα λέμε και αυτά (ότι μεγαλύτεροι ευνοημένοι θα είναι όσοι έχουν κασέρι σε αυτό το υποθετικό σενάριο) 4
DrLo Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Εγω και πολλοι αλλοι τα παιρναμε ηδη αυτα So ? .... αν δηλαδή δε τα παιρνάνε όλοι .... "να ψοφήσει και οι κατσίκα του γείτονα" ? Να στο αντιστρέψω ... σε τι θα σε βοηθήσει εσένα ένα τέτοιο ενδεχόμενο? 1
Unabomber Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 δεν ξέρω τι θα γίνει για τους υπόλοιπους, εγώ θα έρθω και θα αγοράσω παραθαλάσσια γη πάντως. να τα λέμε και αυτά (ότι μεγαλύτεροι ευνοημένοι θα είναι όσοι έχουν κασέρι σε αυτό το υποθετικό σενάριο) Παιρνω 2ο και 3ο ποδι Χαλκιδικης φιλε….. Σου αφηνω 1ο , να μην με πειτε και μονοφαγα……. !!!! 1
DrLo Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 δεν ξέρω τι θα γίνει για τους υπόλοιπους, εγώ θα έρθω και θα αγοράσω παραθαλάσσια γη πάντως. να τα λέμε και αυτά (ότι μεγαλύτεροι ευνοημένοι θα είναι όσοι έχουν κασέρι σε αυτό το υποθετικό σενάριο) καλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση ... όλοι κάνουν τους "πατριώτες" και βγάζουν λογίδρια για το πως "θα τα καταφέρουμε" και "θα αλλάξουμε τη χώρα" και την ίδια ώρα ψάχνουν και αυτοί πως θα φύγουν ή πως θα διώξουν λεφτά έξω ... και δε μιλάμε για τεράστια ποσά, για μερικές δεκάδες χιλιάδες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα