deesnider Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 σωστο αυτό, άλλωστε είναι αναπόσπαστο μέρος της πορείας προς την ταξική ισότητα ότι η παιδεία και η υγεία είναι το ίδιο με το Champions League .... το λέγανε και στο πολυτεχνείο ... "Ψωμί, παιδεία ... και θύρα 13" ... ε ρε ασχετοσύνη που βρέχει. Σωστα γιατι η ερτ ειναι εξισου σημαντικη με τα νοσοκομεια και την παιδεια... To like και στους δυο σας για τα συγκεκριμένα σχόλια, ήταν ο ανώδυνος τρόπος συμμετοχής. Ο επώδυνος θα ήταν ν' ανοίξω διάλογο με το συγκεκριμένο απίθανο που έδωσε την αφορμή, αλλά ...έχω πάθει στο παρελθόν κι έχω μάθει. Τον εν λόγω αντιαεροπορικό πύραυλο (τον παραλληλισμό και την εξομοίωση τής σπουδαιότητας των νοσοκομείων και των σχολείων, με την Ε.Ρ.Τ. ) τον είχε εκτοξεύσει και σε παλαιότερο thread, το οποίο κλειδώθηκε πριν πάρει απάντηση. Κατά τ' άλλα...πετάμε ένα «νεοφιλελέδες» και καθαρίζουμε. Επιχειρηματολογία, όχι παιχνίδια... 6
_hopelesscase_ Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δηλαδη ειναι υποχρεωτικο και εκει ? Σαν φαση Ελλαδας ? Ναι υποχρεωτικο. (σόρι είναι στα 18 ευρώ, όχι 20 που είπα στην αρχή) Οπότε πάει σύννεφο και δω το μπινελίκι. Δεν ειναι μεσα σε καποιον αλλο λογαριασμο, σκαει καθε μηνα σαν αυτοτελής φόρος ραδιοτηλεόρασης, βασικά σου 'ρχεται το γραμμα της υπενθύμισης, και σε κυνηγαει σε οποια δ/νση και να μεταφερθείς. Πολλοί ειχαν επιλέξει να τα αγνοήσουν και τώρα έχουν δικαστήρια, πρόστιμα κλπ. offopic: αυτό είναι το σάιτ της συγκεκριμένης υπηρεσίας, το βρήκα awkwardly funny. /offtopic
zio10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 573 εκκαθαριστικός γατάκια. Με 130 προηγούμενο ανεξόφλητο. Παναπεί, 440 τετραμήνου για ένα άτομο. Bitcoins βγάζεις; 1
LogokrisiaGR Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 To like και στους δυο σας για τα συγκεκριμένα σχόλια, ήταν ο ανώδυνος τρόπος συμμετοχής. Ο επώδυνος θα ήταν ν' ανοίξω διάλογο με το συγκεκριμένο απίθανο που έδωσε την αφορμή, αλλά ...έχω πάθει στο παρελθόν κι έχω μάθει. Τον εν λόγω αντιαεροπορικό πύραυλο (τον παραλληλισμό και την εξομοίωση τής σπουδαιότητας των νοσοκομείων και των σχολείων, με την Ε.Ρ.Τ. ) τον είχε εκτοξεύσει και σε παλαιότερο thread, το οποίο κλειδώθηκε πριν πάρει απάντηση. Κατά τ' άλλα...πετάμε ένα «νεοφιλελέδες» και καθαρίζουμε. Επιχειρηματολογία, όχι παιχνίδια... Θα μπορούσαν να επιχειρηματολογήσω, αλλά αυτό προϋποθέτει ανθρώπους που να μπορούν να και θέλουν να κάνουν σοβαρή κουβέντα. Βέβαια εσύ, από αυτό και μόνο το ποστ δείχνεις πως απέχεις της απαιτούμενης σοβαρότητας. Ορθώς θεωρείς τον συλλογισμό μου έωλο , γιατί προφανώς δεν έχει την ίδια βαρύτητα η υγεία πχ με την ενημέρωση, παράλληλα όμως ξεχνάς να στηλιτεύσεις τον βασικό ισχυρισμό του άλλου μέλους που συνέκρινε την ενημέρωση με τα κατσαριδοσουβλάκια, που σε συνέχεια αυτουνού έκανα την δικιά μου σύγκριση, με την ανάλογη υπερβολή. 2 μέτρα και 2 σταθμά λοιπόν.... Από εκεί και πέρα, η ενημέρωση θεωρείται ένα από τα βασικά αγαθά που πρέπει να έχει πρόσβαση ο άνθρωπος. Προφανώς πιο χαμηλά, από το νερό, την υγεία και την παιδεία, αλλά αρκετά ψηλά ώστε να παρέχεται από κάθε κράτος προς τους πολίτες του. Δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπάρχει σε όλον τον πλανήτη, σχεδόν σε κάθε κράτος. Μάλιστα αρκετά εκ των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του κόσμου είναι δημόσια. Το γιατί πρέπει να υπάρχει και η σπουδαιότητα του ρόλου της σηκώνουν σελίδες επί σελιδών, ειδικότερα δεν στον τομέα αυτών του εγγυητή της έγκυρης και χωρίς συμφέροντα ενημέρωσης. και κάτι άσχετο, οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει βασικά αγαθά του σύγχρονου ανθρώπου με την λογική, όποιος τα θέλει ας πληρώσει, είναι ένας φασίστας με γραβάτα. νεοφιλιλέρας... 2
deesnider Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 ενημέρωση Δημόσια ραδιοτηλεόραση βασικά αγαθά του σύγχρονου ανθρώπου Εσύ στην Ε.Ρ.Τ. βλέπεις έννοιες όπως «ενημέρωση», «δημόσια τηλεόραση (που υπάρχει σχεδόν παντού, άρα είναι καλή...) » και τα σχετικά. Εγώ βλέπω ένα άντρο υπεράριθμων, κρατικοδίαιτων τεμπελχανάδων , που πληρώνονται από τούς πραγματικά εργαζόμενους φορολογούμενους, στην καλύτερη περίπτωση για να παρέχουν χαμηλότατης αξίας, ποιότητας και ανύπαρκτης τηλεθέασης πρόγραμμα και στη χειρότερη για να τα ματώνουν απ' το ξύσιμο. Αυτό που βλέπω λοιπόν εγώ, δεν το συμπεριλαμβάνω μεταξύ των «βασικών αγαθών τού σύγχρονου ανθρώπου». Διαφορά απόψεων. Παρεμπιπτόντως, στο προηγούμενο θέμα όπου είχες κάνει πάλι την ίδια σύγκριση σπουδαιότητας υπηρεσιών, το είχες κάνει χωρίς κανείς να μιλήσει για ...κατσαριδοσουβλάκια. Κάτι ξέρω λοιπόν όταν αναφέρομαι σε αντιαεροπορικά. Ναι αμέ! Το B.B.C. είναι επίσης κρατικό. Θα συγκρίνεις τις παραγωγές του με εκείνες τής Ε.Ρ.Τ. να γελάσει λίγο το χειλάκι μας; 9
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Από 1/1/2015 οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν ένα νέο νταβατζιλίκι που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση, ονόματι ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπεμπόμενων Αέριων Ρύπων ή κάπως έτσι τελος πάντων). Ο δικός μου λογαριασμός ήταν 100 ευρώ, εκ των οποίων τα 20 περίπου ήταν αυτή η νέα μαλακία, δηλαδή ποσοστό 20%. Βέβαια, δεν ξέρω πόσα από αυτά τα 20 ευρώ μου θα πανε όντως στη μείωση των αέριων ρύπων και πόσα θα πάνε σε αυξήσεις των υπαλλήλων της ΔΕΗ (τυχαίο? δεν νομίζω) ή σε μερίσματα των μετόχων. Η νέα κυβέρνηση, βέβαια, είπε ότι θα καταργήσει άμεσα αυτό το νέο νταβατζιλίκι. Ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσουν την υπόσχεσή τους. To ΕΤΜΕΑΡ υπήρχε και πριν το 2015 με διαφορετική ονομασία. Επίσης και μια αναφορά περι μείωσης των ρύπων. Ουσιαστικά δεν μειώνεις τους ρύπους πληρώνοντας αυτό το τέλος, δηλαδή δεν θεωρείται σαν να δίνεις κάτι στο κράτος για να δημιουργηθούν τα κατάλληλα τεχνολογικά και μηχανικά μέσα ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα, αλλά σαν κράτος και όλα τα κράτη πληρώνουν κάποιο ποσοστό ως πρόστιμο για τους ρύπους που εκπέμπουν, αυτό το πρόστιμο το μετέφερε το κράτος έμμεσα στους καταναλωτές του ηλεκτρικού. Το άκρως τραγικό με την χώρα μας είναι που αν μετά βάλεις Φ/Β για να παράγονται λιγότεροι ρύποι στην ατμόσφαιρα από ΑΠΕ, επειδή το κράτος δεν μπορεί να πληρώνει τις εγγυημένες τιμές θα αυξήσουν το τέλος για τις ΑΠΕ στους λογαριασμούς επειδή δεν υπάρχουν φράγκα, τι να πει κανείς πια....
Unabomber Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Ναι αμέ! Το B.B.C. είναι επίσης κρατικό. Θα συγκρίνεις τις παραγωγές του με εκείνες τής Ε.Ρ.Τ. να γελάσει λίγο το χειλάκι μας; Mια χαρα παραγωγουλες κανει και αυτο, με την μονη διαφορα, οτι μια παραγωγη του BBC μπορει να κοστιζει οσο ολοκληρη η Νεριτ.... αλλα η τελευταια εχει πχιοτητα.... 5
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Το ότι κάποιος δεν βλέπει ΕΡΤ δε νομίζω ότι είναι δικαιολογία για να μην πληρώσει. Πληρώνουμε για αρκετά πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ! Δεν έχεις δίκιο ούτε αποτελεί επιχείρημα επειδή πληρώνουμε για ένα σωρό άλλα πράγματα να τα αφήσουμε όλα στην τύχη τους και να πληρώνουμε οτι λάχει σε έναν λογαριασμό η φόρο επειδή απλά ήρθε. Το πρόβλημα με την ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ είναι οτι δεν υπάρχει σύστημα ή τρόπος με τα σημερινά μέσα στην Ελλάδα να ελέγξει το κράτος ποιος βλέπει και ποιος όχι, έτσι σου λέει ας πληρώνουνε όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει τίποτε, αν υπήρχε τρόπος θα έπρεπε οπωσδήποτε να πλήρωνε μόνο όποιος έβλεπε, κάτι σαν τα συνδρομητικά κανάλια.
zio10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δεν έχεις δίκιο ούτε αποτελεί επιχείρημα επειδή πληρώνουμε για ένα σωρό άλλα πράγματα να τα αφήσουμε όλα στην τύχη τους και να πληρώνουμε οτι λάχει σε έναν λογαριασμό η φόρο επειδή απλά ήρθε. Το πρόβλημα με την ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ είναι οτι δεν υπάρχει σύστημα ή τρόπος με τα σημερινά μέσα στην Ελλάδα να ελέγξει το κράτος ποιος βλέπει και ποιος όχι, έτσι σου λέει ας πληρώνουνε όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει τίποτε, αν υπήρχε τρόπος θα έπρεπε οπωσδήποτε να πλήρωνε μόνο όποιος έβλεπε, κάτι σαν τα συνδρομητικά κανάλια. Ε αφού δεν υπάρχει κάποια πιο πρακτική και καλύτερη λύση ας είναι έτσι για όσο υπάρχει
Weiss Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Υπάρχει και εναλλακτικός πάροχος για ρεύμα Site: Elpedison Δεν είμαι πελάτης αλλα φαίνεται σοβαρή εταιρία.
pournaras Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Θα μπορούσαν να επιχειρηματολογήσω, αλλά αυτό προϋποθέτει ανθρώπους που να μπορούν να και θέλουν να κάνουν σοβαρή κουβέντα. Βέβαια εσύ, από αυτό και μόνο το ποστ δείχνεις πως απέχεις της απαιτούμενης σοβαρότητας. Ορθώς θεωρείς τον συλλογισμό μου έωλο , γιατί προφανώς δεν έχει την ίδια βαρύτητα η υγεία πχ με την ενημέρωση, παράλληλα όμως ξεχνάς να στηλιτεύσεις τον βασικό ισχυρισμό του άλλου μέλους που συνέκρινε την ενημέρωση με τα κατσαριδοσουβλάκια, που σε συνέχεια αυτουνού έκανα την δικιά μου σύγκριση, με την ανάλογη υπερβολή. 2 μέτρα και 2 σταθμά λοιπόν.... Από εκεί και πέρα, η ενημέρωση θεωρείται ένα από τα βασικά αγαθά που πρέπει να έχει πρόσβαση ο άνθρωπος. Προφανώς πιο χαμηλά, από το νερό, την υγεία και την παιδεία, αλλά αρκετά ψηλά ώστε να παρέχεται από κάθε κράτος προς τους πολίτες του. Δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπάρχει σε όλον τον πλανήτη, σχεδόν σε κάθε κράτος. Μάλιστα αρκετά εκ των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του κόσμου είναι δημόσια. Το γιατί πρέπει να υπάρχει και η σπουδαιότητα του ρόλου της σηκώνουν σελίδες επί σελιδών, ειδικότερα δεν στον τομέα αυτών του εγγυητή της έγκυρης και χωρίς συμφέροντα ενημέρωσης. και κάτι άσχετο, οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει βασικά αγαθά του σύγχρονου ανθρώπου με την λογική, όποιος τα θέλει ας πληρώσει, είναι ένας φασίστας με γραβάτα. νεοφιλιλέρας... Μιας και μιλας για συγχρονη εποχη, ποιο θεωρεις πιο σημαντικο αγαθο στη σημερινη εποχη για την ελλαδα, την τηλεοραση ή το ιντερνετ; 3
Miracle Worker Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 και κάτι άσχετο, οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει βασικά αγαθά του σύγχρονου ανθρώπου με την λογική, όποιος τα θέλει ας πληρώσει, είναι ένας φασίστας με γραβάτα. νεοφιλιλέρας... Ξεχνάς όμως το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, το "one to rule them all". Το δικαίωμα στην απεργία και την διεκδίκηση των εργασιακών "δικαιωμάτων" και καπρίτσιων του κάθε πλουσιαπάροχα αμειβομένου δημόσιου εργάτη. Εκεί ξαφνικά τα βασικά αγαθά, ακόμα και της ίδιας της ζωής, αντιμετωπίζονται σαν φασιστικές, νεοφιλελέρικες αξιώσεις μπροστά στο αίτημα για φρέσκο κρουτόν στη σαλάτα Caesar's στο κυλικείο της ΔΕΗ/ ΕΡΤ. 2
Fotis13 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Ξεχνάς όμως το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, το "one to rule them all". Το δικαίωμα στην απεργία και την διεκδίκηση των εργασιακών "δικαιωμάτων" και καπρίτσιων του κάθε πλουσιαπάροχα αμειβομένου δημόσιου εργάτη. Εκεί ξαφνικά τα βασικά αγαθά, ακόμα και της ίδιας της ζωής, αντιμετωπίζονται σαν φασιστικές, νεοφιλελέρικες αξιώσεις μπροστά στο αίτημα για φρέσκο κρουτόν στη σαλάτα Caesar's στο κυλικείο της ΔΕΗ/ ΕΡΤ. Ξεχασες και τους 80 κηπουρους για 50 μ2 κηπο που ειχαν στο ραδιομεγαρο ... Ολοι με αξιοκρατικες διαδικασιες βεβαιως!Το δικαιωμα στην ενημερωση που ειπε ο αλλος ο γραφικος ο νοσταλγος των γκουλαγκ αφορα την κρατικη -"δημοσια" ΕΡΤ που γινοταν φερεφωνο της εκαστοτε κυβερνησης? 1
DrLo Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μιας και μιλας για συγχρονη εποχη, ποιο θεωρεις πιο σημαντικο αγαθο στη σημερινη εποχη για την ελλαδα, την τηλεοραση ή το ιντερνετ; It's a trap! !!! 1
bilya Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Εντάξει όπως είχα πει φυσικά θα υπάρχουν καλές και κακές εταιρίες και άμα υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός με σωστή νομοθεσία και όχι αυτό που είχε γίνει ίσως και να δούλευε καλύτερα η ιδιωτικοποίηση του ρεύματος. Η περίπτωση αυτόν των εταιριών που αναφέρεις είναι φυσικά από αυτές τις περιπτώσεις που κάνουν την Ελλάδα ¨"μοναδική χώρα", πιστεύω ότι στο μέλλον αν γινόταν μια αληθινή ιδιωτικοποίηση ίσως και να υπήρχαν σοβαρές εταιρίες. Τα δημοτικά τέλη σε όλο τον κόσμο τα πληρώνεις και φυσικά δεν υπάρχει θέμα με αυτό... Κάποια από αυτά τα λεφτά όντως πηγαίνουν στην συντήρηση του δικτύου και λοιπά. Επειδή σαν χωρά έχουμε πλέον την εμπειρία μπορούμε να το εφαρμόσουμε σωστά και όχι λάθος..... Επίσης αν υπήρχαν 3-4 εταιρίες έχεις την επιλογή να διαλέξεις την καλύτερη για εσένα. είναι απίθανο να δημιουργηθεί ιδιωτική εταιρεία ενεργειας γιατί πολύ απλα το κοστος κατασκευής είναι τεράστιο με μικρή αγοραστική αγορά κ γι αυτό πουλαγαν σε τιμες κάτω του κοστους μονάδες της ΔΕΗ μεβεγγυημενους πελατες (άλλο που δεν τους βγήκε)
Προτεινόμενες αναρτήσεις