haris_216 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Καταρχήν να χαίρεσαι το μωράκι σου και περαστικά. Φαντάζομαι ότι και μόνο κοιτώντας το θα παίρνεις ενέργεια για να ξεπεράσεις το (ευτυχώς) παροδικό πρόβλημα. Αν και η αντιμετώπισή σου στα τα λάθη που έγιναν πραγματικά σε τιμά σαν άνθρωπο, θεωρώ ότι ένα "κυνήγι" θα έπρεπε να γίνει. Ειδικά από την στιγμή που έμαθες ότι σε εξαπάτησαν. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όπως λένε "το σφάλειν είναι ανθρώπινο, το συγχωρείν είναι θείον". Αυτό όμως προϋποθέτει και την αναγνώριση του άλλου μέρους για το λάθος. Εκεί ναι, να τον συγχωρήσεις και να πας παρακάτω. Αλλά κοροϊδία; Σε άλλη περίπτωση θα με έβλεπες ιδιαίτερα πιεστικό στο να το κυνηγήσεις. Αν όμως πιστεύεις ότι αυτό θα σε έφθειρε ψυχικά τότε (και μόνο τότε) άστο για να μην ταράξεις την ηρεμία και την χαρά της οικογένειάς σου. Όπως και να 'χει τις καλύτερες ευχές μου, ότι κι αν αποφασίσεις
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Χμμμμ, θυμάμαι όταν πέρσι έκανα 2 κολονοσκοπήσεις και 1 γαστροσκόπηση, με είχαν βάλει να υπογράψω τέτοιο χαρτί αλλά δεν θυμάμαι να έλεγε κάπου οτι αν γίνει/προκύψει κάτι δεν παίρνουν την ευθύνη και δεν μπορώ να τους κατηγορίσω, έλεγε απλά οτι συμφωνώ να μου χορηγηθούν τα τάδε φάρμακα ως αναισθητικά και στην όλη διαδικασία εν συντομία. Τώρα πιθανόν αν μιλάμε για άλλη επέμβαση π.χ καισαρική να είναι αλλιώς τα γραφόμενα στο χαρτί. Εχω κανει πολλες φορες αυτες τις εξετασεις αλλα οτε δεν μου ζητησαν να υπογραψω κατι.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δυστυχώς όπως και οι υπόλοιπες "σοβαρές" συντεχνίες (δικηγόροι, μηχανικοί - συγγνώμη αν ξεχνάω κάποιους) έτσι και οι γιατροί έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της αλληλοπροστασίας και αλληλοκάλυψης. Ήτοι: δύσκολα θα βρεις μέλος της συντεχνίας που θα δεχθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατά άλλου μέλους της αυτής συντεχνίας. Γιατί αν αύριο βρεθεί ο μάρτυρας στη θέση του κατηγορουμένου, ποιος τον σώζει; ("κανείς" είναι η σωστή απάντηση). Γι'αυτό άλλωστε και οι πιο σοβαροί επαγγελματίες των εν λόγω χώρων έχουν κάνει ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης για τέτοιες "μικροαπαιτήσεις". Βέβαια, το θέμα εδώ δεν είναι η (όποια) χρηματική αποζημίωση ή στην ποινική ευθύνη αλλά στην απλή αναγνώριση του λάθους και στην έκφραση συγγνώμης. Αλλά αυτό θέλει πολλά παραπάνω "κότσια" απ' ότι συνήθως υπάρχουν... 1
prospolos Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Το έχω σκεφτεί από πολλές πλευρές.Δεν θέλω εκδίκηση.Μία αλήθεια θα ήθελα.Ούτως ή άλλως είναι καλυμμένοι όλοι τους.Απλά ακόμα και σε ανθρώπους που έχεις εμπιστοσύνη μπορεί να ρθουν τα πάνω κάτω.Δεν θα μπω στην διαδικασία γιατί ήδη έχασα πολύτιμο χρόνο από το παιδί μου και δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα.Απλά σαν ένα μάθημα για όλους μας όσον αφορά τέτοια θέματα εξαρχής να θέτουμε όλες τις λεπτομέρειες ακόμα και με πίεση,ώστε να μην έρχόμαστε προ τετελεσμένου συν την άγνοιά μας εφόσον δεν είμαστε γιατροί.Όταν πρόκειται για ιατρική πράξη να ζητάμε και την παραμικρή εξήγηση και το κάθε ενδεχόμενο και πως πιθανώς μπορεί να αντιμετωπιστεί κάτι στραβό.Επικοινωνία και ανθρωπιά.Εγώ την πάτησα από την τυφλή εμπιστοσύνη στο χαρακτήρα του άλλου.Μην αφήνετε τίποτα να πέφτει κάτω.Και κάτι να γίνει να είναι όλοι από πάνω να συνδράμουν .Δεν θέλω να περάσω το μηνυμα για τη συγκεκριμένη αναισθησία σαν κακό.Κάθε μέρα γίνονται,άξιοι αναισθησιολόγοι υπάρχουν και πάντα υπάρχει η πιθανότητα για λάθος.Το θέμα είναι το ήθος και αν θέλετε ο σεβασμός απέναντι στον άνθρωπο όταν βρίσκεται σε στιγμή αδύναμη. Sent from my iPhone using Insomnia 1
prospolos Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Αν κανείς από εσάς έχει αντίστοιχη εμπειρία πολύ θα ήθελα να την αναφέρει. Sent from my iPhone using Insomnia
prospolos Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Οι γιατροί σε αυτή την περίπτωση Είναι καλυμμένοι από τη στιγμή που θεωρείται επιπλοκή.Και η καταγγελία απλά θα έμενε σαν καταγγελία. Το σκέφτηκα και εγώ να το κάνω,αλλά μάλλον ως ρομαντική καιυπερευαίσθητη θα ήθελα μόνος του να είχε τα κότσια ακόμα κι αν φοβήθηκε αρχικά, στη συνέχεια να έλεγε την αλήθεια . Δεν ήθελα εκδίκηση.Το σκέφτηκα από πολλές πλευρές για το τι να κάνω.Λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους το μόνο με το οποίο μπορώ με δείξω το θυμό και τη λύπη μου,είναι να μην ξαναπάω.Στην ουσία χάνει μια ασθενή που είχε χρόνια,για να καλύψει λάθος αλλουνού και του φορέα που εργάζεται.Γιατί σαν γιατρός είναι καλός.Ομως υπάρχει και το κομμάτι το ανθρώπινο και ως ανθρωπιστική επιστήμη η ιατρική πρέπει να λαμβάνει υπόψη πέρα από τα ιατρικά και την προσέγγιση των ανθρώπων όταν είναι σε ευαίσθητες στιγμές ή νιώθουν φόβο.
Apoll Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Πάντως αυτό που με παραξενεύει είναι ότι στην Ελλάδα η καισαρική είναι υπερβολικά κοινή μέθοδος για να γεννηθεί το παιδί, και σε Δανία & Αγγλία η πιο σπάνια. (μιας και έχω ιδία γνώση).
prospolos Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 <p>Πάντως αυτό που με παραξενεύει είναι ότι στην Ελλάδα η καισαρική είναι υπερβολικά κοινή μέθοδος για να γεννηθεί το παιδί, και σε Δανία & Αγγλία η πιο σπάνια. (μιας και έχω ιδία γνώση).</p> Ναι έχεις δίκιο. Σε αυτό το θέμα πάντως έχουν μερίδιο ευθύνης και εγκυμονούσες που θεωρούν πως ξεμπερδεύουν πιο γρήγορα. Ενώ ουσιαστικά είναι μια επέμβαση, δεν είναι η μέθοδος της φύσης και η αποκατάσταση γίνεται πολύ πιο αργά. Βέβαια και τα φράγκα παίζουν το ρόλο τους γιατί η ταρίφα είναι μεγαλύτερη. Δεν συζητάω αν είσαι σε ιδιωτική κλινική. Στο εξωτερικό έχεις δίκιο,εξαντλούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να γίνει φυσιολογική διαδικασία. Σε αυτό το κομμάτι για να είμαι δίκαιη ο γιατρός ο δικός μου το πάλεψε μέχρι τέλους. Είχα σχεδόν τελειώσει την 41η εβδομάδα οπότε και φοβούνται για την υγεία του μωρού. Εγώ απλά ήμουν άτυχη γιατι οι συγκυρίες δεν ήταν με το μέρος μου. Εφαγα τους φυσιολογικούς πόνους, ταλαιπωρήθηκα και τελικά φτάσαμε καισαρική γιατί δεν πήγαινε άλλο. Και μετά όσα σας περιέγραψα, τα οποία ακόμα με ταλαιπωρούν. Έπεσα στην σπάνια περίπτωση της λανθασμένης παρακέντησης...και στη συνέχεια του ψέματος
Apoll Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Στην Αγγλία εξαντλούν το περιθώριο τον 42 εβδομάδων και εξαρτάται από την μαία αν θα πάει στις 43 ή θα γίνεις induced με τεχνητούς πόνους. Πολύ σπάνια να υπάρχει γιατρός στην γέννηση ενός μωρού εδώ, και μόνο αν υπάρχει υποψία για προβλήμα. Η μαία και μία νοσοκόμα είναι αρκετές, ενώ πλέον είναι πολύ συνήθες να γίνεται η διαδικασία στο σπίτι (αν θες) και όχι στο νοσοκομείο. Τα γράφω αυτά εν γνώση τουλάχιστον 20 μωρά που έχω εμπειρία απο συναδέλφους και φίλους, μέσα στην 6ετία (και πρόωρα μάλιστα), και ούτε ένα δεν βγήκε με καισαρική στην Αγγλία. Αντίθετα Ελλάδα που έχω φίλους και εκεί, όλα με καισαρική. 1
Lucifer Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Εμείς έχουμε ήλιο εδώ τα Σαββατοκύριακα φίλε, έχουμε κανονίσει εκδρομάρες, τι ξέρουν απαφτά οι κουτόφραγκοι, χοαχοαχοα. 2
prospolos Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 <p>Στην Αγγλία εξαντλούν το περιθώριο τον 42 εβδομάδων και εξαρτάται από την μαία αν θα πάει στις 43 ή θα γίνεις induced με τεχνητούς πόνους.</p> <p> </p> <p>Πολύ σπάνια να υπάρχει γιατρός στην γέννηση ενός μωρού εδώ, και μόνο αν υπάρχει υποψία για προβλήμα. Η μαία και μία νοσοκόμα είναι αρκετές, ενώ πλέον είναι πολύ συνήθες να γίνεται η διαδικασία στο σπίτι (αν θες) και όχι στο νοσοκομείο.</p> <p> </p> <p>Τα γράφω αυτά εν γνώση τουλάχιστον 20 μωρά που έχω εμπειρία απο συναδέλφους και φίλους, μέσα στην 6ετία (και πρόωρα μάλιστα), και ούτε ένα δεν βγήκε με καισαρική στην Αγγλία. Αντίθετα Ελλάδα που έχω φίλους και εκεί, όλα με καισαρική. </p> Ναι μου το είχε πει η μαία αυτό ακριβώς που λες.Στην δική. Μου περίπτωση ξεκίνησαν πόνοι και τράβηξε η διαδικασία κανά 9ωρο και έτσι με χώσανε για κοπτοραπτική.Σε φυσιολογικές συνθήκες οι μαίες τραβάνε όλο το λούκι. Σε μένα αφού δεν εξελισσόταν η διαδικασία μου σπάσε τα νερά τεχνητά και μου δείξανε πως τελικά το παιδί είχε τυλιγμένο το χέρι στο λώρο.Θέλω να πιστεύω πως αυτό τουλάχιστον είναι αλήθεια. Sent from my iPhone using Insomnia <p>Εμείς έχουμε ήλιο εδώ τα Σαββατοκύριακα φίλε, έχουμε κανονίσει εκδρομάρες, τι ξέρουν απαφτά οι κουτόφραγκοι, χοαχοαχοα.</p> Και γίνονται ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ όλες οι καισαρικές Πέμπτες για να κανονίζονται και τα πρακτικά της εκδρομής . Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα