DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δεν ειναι ευχρηστο και πανευκολο δηλαδη το contactless συστημα ? Εξαρτάται ποιόν ρωτήσεις. Επίσης μην σκέφτεσαι μόνο τη στιγμή της πληρωμής αλλά γενικότερα την χρήση της υπηρεσίας. πχ η κυρά κατίνα μπορεί να μπερδευεται γιατί δε μπορεί να "κουμαντάρει" πόσα λεφτά χαλαέι .. μπορεί να θέλει να τα βλέπει στο πορτοφόλι της ... ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ Δεν είναι ανάγκη να έχει λογική η επιλογή του χρήστη, είναι δικό του bias και είναι σεβαστό O καθε σχεδιαστης δεν του κατεβαινει ετσι μια ιδεα και την υλοποιει εννοειται.... πρωτα περναει ολο το πραγμα απο S&D και επειτα ξεκιναει..... Για ολα τα προιοντα υσχυει αυτο, απο ενα μολυβι, μεχρι ενα διαστημοπλοιο. To θεμα ειναι οτι δεν το βρισκω μονο εγω βολικο, αλλα εκατομμυρια ατομα ανα τον κοσμο... ΝΑΙ, όπως και άλλα εκατομμύρια μπορεί να μη το βρουν λογικό/βολικό ... δε μπορείς να τους υποχρεώσεις να μη χρησιμοποιούν το ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ του κράτους. Εσενα δηλαδη, δεν σε βολευει να μην κουβαλας cash και παντου να πληρωνεις με contactless ? Εμένα προσωπικά , εξαρτάται, όταν πάω πχ Supermarket θελω να πληρώνω με μετρητά. Δεν έχω contctless αλλά έχω χρεωστική που όπως είπα την χρησιμοποιώ κυρίως για inet και θα την χρησιμοποιήσω σε μια συναλλαγή που μπορεί να γίνει ευκολότερα χωρίς face-to-face με άνθρωπο, όταν ξεμείνω ... πχ στις ΗΠΑ είχανε ταμεία σε CVS για αυτόματο check-out, το είχα δοκιμάσει 1-2 φορές, δε με βόλευε ... μπορεί απλα να μου φαινόταν ξένο αλλά είναι και αυτό "μέρος του παιχνιδιου" ... δεν εξαναγκάζεις τον πελάτη/χρήστη/πολίτη, τον εκπαιδέυεις, του δίνεις κίνητρο, τον ενημερώνεις κλπ tip: υπηρξα product designer, αλλα πλεον εχουμε ανεβει level σε bigger stuff... γιατί δεν είσαι στην big-stuff dουλειά σου τέτοια ώρα ?
johnbond Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Άμα ψηφιστεί ποτέ αυτό το μέτρο,και ακόμη χειρότερα αν εφαρμοστεί,εδώ θα είμαι να έρθετε να μου τρυπήσετε την μύτη...
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Οπως εχω ξαναναφερει στο thread, δεν ειπα να καταργηθουν τα μετρητα.... αλλα να προωθηθουν οι καρτες...... Στην Ελλαδα μονο τα μετρητα ξερουν...... βλεπουν καρτα και χλωμιαζουν...... δεν ειναι λογικο.... Να οργανωθούμε ρε παιδιά ... μιλάμε για το συγκεκριμένο μέτρο στο νήμα αυτό, το μέτρο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση. Αλλιώς υπάρχουν και άλλα νήματα υποθέτω για γενική συζήτηση περί ηλεκτρονικών πληρωμών. Άμα ψηφιστεί ποτέ αυτό το μέτρο,και ακόμη χειρότερα αν εφαρμοστεί,εδώ θα είμαι να έρθετε να μου τρυπήσετε την μύτη... Που πέφτει το Αργοσχόλι ?
Unabomber Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δεν ειναι ευχρηστο και πανευκολο δηλαδη το contactless συστημα ? Εξαρτάται ποιόν ρωτήσεις. Επίσης μην σκέφτεσαι μόνο τη στιγμή της πληρωμής αλλά γενικότερα την χρήση της υπηρεσίας. πχ η κυρά κατίνα μπορεί να μπερδευεται γιατί δε μπορεί να "κουμαντάρει" πόσα λεφτά χαλαέι .. μπορεί να θέλει να τα βλέπει στο πορτοφόλι της ... ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ Δεν είναι ανάγκη να έχει λογική η επιλογή του χρήστη, είναι δικό του bias και είναι σεβαστό O καθε σχεδιαστης δεν του κατεβαινει ετσι μια ιδεα και την υλοποιει εννοειται.... πρωτα περναει ολο το πραγμα απο S&D και επειτα ξεκιναει..... Για ολα τα προιοντα υσχυει αυτο, απο ενα μολυβι, μεχρι ενα διαστημοπλοιο. To θεμα ειναι οτι δεν το βρισκω μονο εγω βολικο, αλλα εκατομμυρια ατομα ανα τον κοσμο... ΝΑΙ, όπως και άλλα εκατομμύρια μπορεί να μη το βρουν λογικό/βολικό ... δε μπορείς να τους υποχρεώσεις να μη χρησιμοποιούν το ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ του κράτους. Εσενα δηλαδη, δεν σε βολευει να μην κουβαλας cash και παντου να πληρωνεις με contactless ? Εμένα προσωπικά , εξαρτάται, όταν πάω πχ Supermarket θελω να πληρώνω με μετρητά. Δεν έχω contctless αλλά έχω χρεωστική που όπως είπα την χρησιμοποιώ κυρίως για inet και θα την χρησιμοποιήσω σε μια συναλλαγή που μπορεί να γίνει ευκολότερα χωρίς face-to-face με άνθρωπο, όταν ξεμείνω ... πχ στις ΗΠΑ είχανε ταμεία σε CVS για αυτόματο check-out, το είχα δοκιμάσει 1-2 φορές, δε με βόλευε ... μπορεί απλα να μου φαινόταν ξένο αλλά είναι και αυτό "μέρος του παιχνιδιου" ... δεν εξαναγκάζεις τον πελάτη/χρήστη/πολίτη, τον εκπαιδέυεις, του δίνεις κίνητρο, τον ενημερώνεις κλπ tip: υπηρξα product designer, αλλα πλεον εχουμε ανεβει level σε bigger stuff... γιατί δεν είσαι στην big-stuff dουλειά σου τέτοια ώρα ? Δεν θελω να τους υποχρεωσω, απλα να τους δωσω μια καλη εναλλακτικη. Fair enough, its up to you. Εγω προσωπικα τα ψωνια απο το S/M τα κανω online κατα 80% , και γενικα δεν μου αρεσει να κραταω cash.. Aλλα οπως ειπες το ''υποχρεωτικο'' σε κανεναν δεν αρεσει, οπως ειναι λογικο, αλλα να υπαρχουν εναλλακτικες. Στις 10 ξεκιναει το πανυγηρι..... different time zone mate....
johnbond Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Που πέφτει το Αργοσχόλι ? Το αργοσχόλι ειναι ιδέα..Βρίσκεται παντού,όπου υπάρχουν αργόσχολοι! Εγώ στην Αθήνα είμαι.. Όσο εφαρμόστηκαν η φοροκάρτα,η απαγόρευση του τσιγάρου και ένα σωρό άλλοι νόμοι άλλο τόσο θα γίνει και αυτό.. 1
Socratis_g Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 η χρήση κάρτας ειναι για συμφέρον δικό μας. αυτό αν καταλάβουμε, τότε θα εφαρμοστει σαν μέτρο. Τώρα τι το απλό ακουμπάς την κάρτα στο μηχανηματάκι και η πληρωμή σου ολοκληρώθηκε,ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΡΤΑ. να παίζει και κανενα ΡΙΝ φιλε, οχι ετσι χύμα. σε περίπτωση απώλειας, αν δεν το πάρεις αμέσως χαμπάρι, θα ειναι σα να χάνεις μετρητά μετά.
Pablo_Hasan Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Να οργανωθούμε ρε παιδιά ... μιλάμε για το συγκεκριμένο μέτρο στο νήμα αυτό, το μέτρο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση. Εφοσον το υποχρεωτικο ειναι αυτο σε ενοχλεί, πως γίνεται να είσαι υπέρ του υποχρεωτικού τέλους για την ΝΕΡΙΤ, υπερ της υποχρεωτικής στρ. θητείας, υπέρ εκατό άλλων υποχρεωτικών πραγμάτων που έχεις γράψει εδωμέσα;
Dakonblackblade Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Ρε ας κάνει αυτό που είπα στην αρχή και τέλος
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Εφοσον το υποχρεωτικο ειναι αυτο σε ενοχλεί, πως γίνεται να είσαι υπέρ του υποχρεωτικού τέλους για την ΝΕΡΙΤ, υπερ της υποχρεωτικής στρ. θητείας, υπέρ εκατό άλλων υποχρεωτικών πραγμάτων που έχεις γράψει εδωμέσα; - για την ΕΡΤ ήταν προφανές τρολλάρισμα του BckPacker ... το γράφω κάπου μέσα Το ότι κάποιος είναι υπέρ μιας υποχρέωσης δε σημαίνει ότι είναι υπερ όλων , υπάρχουν λογικές υποχρεώσεις (πχ να εμβολιάζουν τα παιδιά ή να οδηγούμε όλοι από την ίδια μεριά του δρόμου) και παράλογες (πχ αυτή ή ξέρω να υπάρχει ελάχιστο/μέγιστο μήκος μαλλιού, ή να αγοράζεις κάποιο προϊόν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ) ... βασικό κριτήριο είναι πάντα αν η υποχρέωση είναι "νόμιμη" .στα πλαίσια της λειτοργίας ενός κράτους ... έτσι πχ είναι υποχρεωτικό ας πούμε να πληρώνουμε φόρους και να κάνουμε τις συναλλαγές μας με το Ευρώ που είναι το επίσημο νόμισμα του κράτους και όχι με το Δολάριο Ζιμπάμπουε .... δε πορκύπτει από πουθενά η υποχρέωσή μου να συνάψω μια σύμβαση με κάποιον αν δε το θέλω. Θα μπορούσε να πει ένα κράτος, ξέρεις καταργώ τα μετρήτηά και πλέον ο επίσημος τρόπος συναλλαγών θα είναι ο Χ, Υ , Ω ... κρατικός, ελεγχόμενος, δωρεάν μηχανισμός. Το ότι μαι υποχρέωση διευκολύνει το κράτος δε μπορεί να είναι δικαιολογία, το κράτος πχ θα το διευκόλυνε ξέρωγω να γρ΄φουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις σε COBOL , αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να επιβληθεί η COBOL ως υποχρεωτική γλώσσα επικοιωννίας με το κράτος ... Επίσης το κράτος θα το διευκόλυνε προκειμένου να ελέγξει την φοροδιαφυγή όταν αγοράζεις κάτι από 50Ευρώ και πάνω να συμπληρώνεις το βγάζεις φωτογραφία και να το στέλνεις στην ΔΟΥ ... Τα δημόσια νοσοκομεία επίσης, προκειμενου να μπορούν να κάνουν καλύτερς διαγνώσεις, θα διευκολύνοταν αν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να τους ανέβαζες κάθε μέρα τι έφαγες .... αν μου πεις ποιά άλλη υποχρέωση (χωρίς ύπαρξη εναλλακτικών) έχω υποστηριξει εδώ μέσα θα μπορέσω να σου πω με βάση μια λογική την δικαιολογώ. btw: Μα ενοχλούν 2 πράγματα κυρίως , Το υποχρεώτικό και η προχειρότητα (λόγω προβλημάτων που προβλέπω) που λαμβάνονται τέτοια μέτρα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Κάνε ένα τσεκ και πες μου ποσα χρήματα έχεις αυτη τη στιγμή στις τσέπες/πορτοφόλι σου. Έχεις παραπάνω απο 70€; Aν ηθελες αυτη τη στιγμή να αγοράσεις κάτι πάνω απο 70€ πως θα το πλήρωνες;
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Κάνε ένα τσεκ και πες μου ποσα χρήματα έχεις αυτη τη στιγμή στις τσέπες/πορτοφόλι σου. Έχεις παραπάνω απο 70€; Ναι. Aν ηθελες αυτη τη στιγμή να αγοράσεις κάτι πάνω απο 70€ πως θα το πλήρωνες; Εξαρτάται τι θα ήταν αυτό, αν πήγαινα Σούπερ (αν και σπάνια ξοδευω παραπάνω από 70) ή αν πήγαινα να φάω κάπου με φίλουςς θα πλήρωνα μάλλον με μετρητά. Αν πήγαινα να αγορ΄σω ipad με τον Τάκη μάλλον με χρεωστική. What's your point ? ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με >70ε στο πορτοφόλι?
Pablo_Hasan Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 το point είναι ότι απο κάποιο ποσό και άνω οι περισσότεροι βολευονται περισσότερο με κάρτα αντί με μετρητά.
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 το point είναι ότι απο κάποιο ποσό και άνω οι περισσότεροι βολευονται περισσότερο με κάρτα αντί με μετρητά. Μπορεί, δε θα συμφωνούσα άλλωστε ούτε με το να τους υποχρεώσουμε να πληρώνουν με μετρητά.
kalogeros Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Οπως εχω ξαναναφερει στο thread, δεν ειπα να καταργηθουν τα μετρητα.... αλλα να προωθηθουν οι καρτες...... Στην Ελλαδα μονο τα μετρητα ξερουν...... βλεπουν καρτα και χλωμιαζουν...... δεν ειναι λογικο.... Αυτό ακριβώς. Μια καλή αρχή θα ήταν να γίνει υποχρεωτική η προμήθεια συσκευών χρέωσης καρτών (POS) από όλους του επιχειρηματίες. Το θεωρώ ντροπή να ζω στο 2015 και να πρέπει πρώτα να πάω στην τράπεζα να βγάλω λεφτά και μετά να πάω να πιω την μπίρα μου, γιατί το μπαρ δεν έχει POS. Και όταν λέω από όλους, εννοώ από ΟΛΟΥΣ. Ακόμα και από τους λαϊκατζήδες και από τους ταξιτζήδες και από τους περιπτεράδες. Προσωπικά, μέχρι και τις μαστίχες με κάρτα θα τις αγόραζα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί έχω βαρεθεί να ζητάω τις αποδείξεις μου. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει μια καμπάνια ενημέρωσης για τα ωφέλη της χρήσης κάρτας και ίσως να δόσει και κάποια κίνητρα, όπως εκπτώσεις φόρου ή κληρώσεις. 2
Kostas93 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 το παράδειγμα με τον "τάκη" ήταν φανταστικό και ουδεμία σχέση εχει με την πραγματικότητα.Αυτό που ήθελα να πω μέσα από τον γραφικό μας ήρωα, τον τάκη, είναι πως το υπάρχων σύστημα τον βολεύει να ζει ζωάρα εις βάρος όλων μας. Βέβαια ο τάκης δεν είναι ο μόνος, αν ισχύουν τα νούμερα που αναφέρονται για την φοροδιαφυγή τότε έχουμε πάρα πολλούς "Τάκηδες" ανάμεσα μας και σε διαφορετικά πόστα ο καθένας τους.Αν με κάποιο 'μαγικό' τρόπο ξυπνάγαμε αυριο το πρωί και όλοι χρησιμοπιούσαμε μόνο κάρτες, αποκλειστικά-100%-καθόλου μετρητά, ελπίζω να καταλάβατε, αμφιβάλλει κανείς πως θα είμασταν καλύτερα σαν κοινωνία? Εγώ είμαι πεπεισμένος πως θα είχε τεράστιο θετικό αντίκτυπο. Μπορεί βέβαια να λέω μπούρδες ολκής αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι τόσο εκτός πραγματικότητας. Το να ξεκινήσουμε προς μια κατεύθυνση είναι το πρώτο βήμα, είπα και ξαναείπα και ξαναλέω πως δεν αρκεί, απλά είναι μια αρχή και στο δικό μου μυαλό,που μπορεί όπως είπα και πάνω να είναι εκτος πραγματικότητας, κάθε αρχή προς το σωστό δρόμο είναι θετικό βήμα και θα πρέπει να το αγκαλιάσουμε και να το στηρίξουμε. Ας μη ξεχνάμε πως ο παρθενώνας δε χτίστηκε σε μία μέρα. Σήμερα ακούγεται ότι θα έρθει αυτο το μέτρο, αύριο θα έρθει ένα για να το βελτιώσει(το οποίο σίγουρα θα έρθει, καθώς το μέτρο ως έχει τώρα μπάζει, κακά τα ψέμματα) μετα από μια βδομάδα ένα άλλο κτλ. ίσως καποια στιγμή, αν δείξουμε μία ελάχιστη σοβαρότητα όλοι μας να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που άλλοι θεωρούν αυτονόητο εδώ και χρόνια. Με το να καθόμαστε όμως στάσιμοι δε γίνεται δουλειά, εκτός και αν σας αρέσει η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, περίπτωση στην οποία δεν έχω παρά να αναφερω πως είναι δικαίωμα σας, όπως δικαίωμα μου είναι να διαφωνίσω μαζί σας.edit τίποτα δε με κάνει αισιόδοξο ότι θα λειτουργήσει, απλα θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή κάτι θα γίνει σωστά σε αυτή τη χώρα. Εγώ συμφωνώ με τον σκοπό, το πως θα εξελιχθεί είναι άλλη υπόθεση.Φυσικά όσοι είναι αναποτελεσματικοι σε οποιονδήποτε τομέα θα έπρεπε να πάνε σπίτια τους, όπως και όσοι μπήκαν κάπου με πλαστά πτυχία ή μέσω γνωστού ή με οποιαδήποτε άλλη ελληνική λαμογιά. Οποιαδήποτε πααρατυπία θα πρέπει να έχει και τις αντίστοιχες συνέπειες, αλλά αυτό είναι αλλη συζητηση που αν κάποιος ενδιαφέρεται να κάνουμε ας ανοίξει καινούργιο θέμα.Είδα πως γίνονται και στα χωρια οι έλεγχοι, και για να μη βγάλω την ουρά μου απέξω, στο χωριό μου πήραν τηλ "γνωστοι" και τους ειδοποίησαν πιο πριν και όταν ήρθαν οι ελεγκτές τους έστεισαν τραπέζι να τους κεράσουν και αφού τους μπούκωσαν καλά καλά τους έδωσαν και για το σπίτι και τους έστειλαν από εκεί που ήρθαν, ούτε έλεγχοι ούτε τίποτα. Και μετά γκρινιάζουμε που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...@kalogeros, δε θα μπορουσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα