DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Αν με κάποιο 'μαγικό' τρόπο ξυπνάγαμε αυριο το πρωί και όλοι χρησιμοπιούσαμε μόνο κάρτες, αποκλειστικά-100%-καθόλου μετρητά, ελπίζω να καταλάβατε, αμφιβάλλει κανείς πως θα είμασταν καλύτερα σαν κοινωνία? Εγώ είμαι πεπεισμένος πως θα είχε τεράστιο θετικό αντίκτυπο. Μπορεί βέβαια να λέω μπούρδες ολκής αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι τόσο εκτός πραγματικότητας. Μπορεί να είναι και έτσι όμως δεν κάνεις πρακτική, "every-day" πολιική με μαγικά .,.. κάνεις σε ΚΣ γιατί αμα αρχίσουμε τι θα μπορούσε να γίνει με μαγικά δε θα υπήρχε φοροδιαφυγη ... in the first place .... που λέμε και στο χωριό μου. Αυτό ακριβώς. Μια καλή αρχή θα ήταν να γίνει υποχρεωτική η προμήθεια συσκευών χρέωσης καρτών (POS) από όλους του επιχειρηματίες. Αυτό παίζει και να ισχύει ήδη ... αφού θεωρητικά ισχύει η κάρτα αποδείξεων που χρησιμοποιεί τα POS edit: όχι τελικά δεν είναι http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_karta.html νο 20. Πάντως εφόσον έτσι κι αλλιώς ο πωλητής πρέπει να έχει ταμειακή/φορολογικό μηχανισμό θα μπορούσε να προβλεφθεί να έχει και POS.
Kostas93 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μπορεί να είναι και έτσι όμως δεν κάνεις πρακτική, "every-day" πολιική με μαγικά .,.. κάνεις σε ΚΣ βασικα, συγνωμη κιολας, αλλα επειδη δε καταλαβαινω τι εννοεις αν μπορεις να το εξηγησεις λιγο. τι εννοεις πολιικη και τι ειναι το ΚΣ? γιατί αμα αρχίσουμε τι θα μπορούσε να γίνει με μαγικά δε θα υπήρχε φοροδιαφυγη ... in the first place .... που λέμε και στο χωριό μου. Αυτό παίζει και να ισχύει ήδη ... αφού θεωρητικά ισχύει η κάρτα αποδείξεων που χρησιμοποιεί τα POS edit: όχι τελικά δεν είναι http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_karta.html νο 20. Πάντως εφόσον έτσι κι αλλιώς ο πωλητής πρέπει να έχει ταμειακή/φορολογικό μηχανισμό θα μπορούσε να προβλεφθεί να έχει και POS. όπως και να έχει, μένεις σε λάθος σημείο στο σχόλιο μου.
pournaras Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Αυτό ακριβώς. Μια καλή αρχή θα ήταν να γίνει υποχρεωτική η προμήθεια συσκευών χρέωσης καρτών (POS) από όλους του επιχειρηματίες. Το θεωρώ ντροπή να ζω στο 2015 και να πρέπει πρώτα να πάω στην τράπεζα να βγάλω λεφτά και μετά να πάω να πιω την μπίρα μου, γιατί το μπαρ δεν έχει POS. Και όταν λέω από όλους, εννοώ από ΟΛΟΥΣ. Ακόμα και από τους λαϊκατζήδες και από τους ταξιτζήδες και από τους περιπτεράδες. Προσωπικά, μέχρι και τις μαστίχες με κάρτα θα τις αγόραζα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί έχω βαρεθεί να ζητάω τις αποδείξεις μου. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει μια καμπάνια ενημέρωσης για τα ωφέλη της χρήσης κάρτας και ίσως να δόσει και κάποια κίνητρα, όπως εκπτώσεις φόρου ή κληρώσεις. Τα μηχανακια δινονται στους επιχειρηματιες δωρεαν απο τις τραπεζες, για οσο χρονο τα χρησιμοποιουν. Αυτο ειναι το ευκολο κομματι. Το δυσκολο ειναι το κομματι της προμηθειας που για την ελλαδα ειναι μεγαλο, και το οποιο ο επιχειρηματιας θα το ενσωματωσει στην τιμη του προιοντος αρα και θα μετακυλησει σε μενα και εσενα, Οποτε, αν δε μειωθει δραματικα η προμηθεια των τραπεζων, οσες αλλες προσπαθειες και να γινουν, τζιφος θα παει.
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 όπως και να έχει, μένεις σε λάθος σημείο στο σχόλιο μου. ΚΣ = Κανονικές Συνθήκες Δηλαδή την πραγματικότητα που λάμβάνει υπόψη της όχι ιδεατά σενάρια αλλά καθημερινή πρακτική. πχ η λογική του Unabomber ή του πως τον λέγανε παραπάνω ότι αυριο το πρωϊ να έχουμε όλοι μόνο contactless και κάρτες είναι μεν κάτι που σαν μοντέλο θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλά δεν μαβάνει υπόψη του την πραγματικότητα. Ακόμα και αν το εμπόδιο της κάρτας ως τραπεζικού προϊόντος βγει από τη μέση (πχ αν υπήρχε ένας κρατικός τρόπος πληρωμής/κάρτας , περίπου σαν την κάρτα αποδείξεων) υπάρχουν τα πρακτικά ζητήματα που αναφέραμε. γι αυτό το λόγο δε κάνεις "άλματα λογικής" όπως έγινε με την κάρτα αποδείξεων που θεωρητικά όλοι θα μπορούσαν να την χρησιμοποιούν ... γιατί , "σιγά τον κόπο" ... αλλά κανεις μεθοδικά βήματα με βάση τη λογική, το χρόνο και τον τόπο. Έμεινα σε αυτό το τμήμα του σχολίου σου γιατί στα άλλα δεν έχουμε να πούμε τίποτα αν φύγει αυτό ως προηγούμενο.
Kostas93 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 οκ, υπέθεσα πως εννοούσες κανονικές συνθήκες αλλά επειδή δεν ήμουν σίγουρος είπα να ρωτήσω.Ας παραμετροποιήσω λοιπόν αυτό που ήθελα να πω, για να γίνει καλύτερα κατανοητό.Ο "μαγικός" τρόπος που αναφέρω, όπως και τα σεναρια που αναφέρουν τα παιδιά, έχουν ως σκοπό να δείξουν ότι ανεξάρτητα με τον τρόπο κοιτάμε πως θα ήταν η κατάληξη. Αν η κατάληξη αξιζει τότε θα βρούμε τρόπο (where there is a will there is a way που λένε και οι φίλοι μας οι άγγλοι).Είναι σημαντικό να καταλήξουμε στο τι θέλουμε επιτέλους από την κοινωνία μας.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Αντε το και το μαγαζί θέλει να το εφαρμόσει, αν όλες οι συναλλαγές για αυτον περνάνε απο καρτες επιβαρύνεται άλλο ενα ποσοστό που εισπράττει η τράπεζα σαν προμήθεια, συν του οτι τελευταια καποιες ζητάνε και ενοίκιο για τα μηχανάκια χαχαααα Αν δεν λυθούν αυτά βλέπω να πηγαίνουμε το καλοκαίρι στη ταβέρνα 3 ατομα και να μας δίνουν 3 αποδείξεις
Kostas93 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 ενοίκιο για τα μηχανάκια? ισχύει αυτό? Δε γνωρίζω καθόλου τον τομέα αλλά μου ακούγεται τραγελαφικό.Φυσικά θα πρέπει το κράτος να φροντίσει να μην επιβαρύνεται ο καταστηματάρχης με έξοδα της τράπεζας.
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 ενοίκιο για τα μηχανάκια? ισχύει αυτό? Δε γνωρίζω καθόλου τον τομέα αλλά μου ακούγεται τραγελαφικό. Φυσικά θα πρέπει το κράτος να φροντίσει να μην επιβαρύνεται ο καταστηματάρχης με έξοδα της τράπεζας. Βασικά θα πρέπει να μην επιβαρύνεται ΚΑΝΕΙΣ. Δηλαδή την προμήθεια ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ συναλλαγές να πρέπει να τις πληρώνει το κράτος ... γιατί αλλιώς μιλάμε επιβολή φόρου πωλησεων .... τη διαφορά θα έχει για μένα μια αυξηση 3% στο ΦΠΑ αντί μια υποχρεωτική προμήθεια ενός 3ου 3% ??? 1
Kostas93 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 συμφωνούμε, δε το ανέφερα ως ευκόλως εννοούμενο.Βασικά την προμήθεια(η οποία θα πρέπει να είναι ελάχιστη) θα μπορούσε να την κρατάει απευθείας από το κομμάτι του φπα η τράπεζα και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
MT60RS Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 ενοίκιο για τα μηχανάκια? ισχύει αυτό? Δε γνωρίζω καθόλου τον τομέα αλλά μου ακούγεται τραγελαφικό. Φυσικά θα πρέπει το κράτος να φροντίσει να μην επιβαρύνεται ο καταστηματάρχης με έξοδα της τράπεζας. και στα μικρα παγωτατζιδικα το ιδιο γινεται και με τις βαφλιερες. Οσο παιρνεις (απο μια ποσοτητα και πανω) μιγμα απο αυτους, δανειζεσαι και την βαφλιερα
11demian111 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Γιατι ακομα δεν εχουμε τις υποδομες, επισης σε ενα καφενειο στο πουθενα που πανε 5 παππουδες πιος ο λογος να γινει ?Μα δεν θα πληρώσεις 70 ευρώ στο καφενείο. Και στην τελική ας βγάλει το υπουργείο μηχανήματα σαν χρησιδάνειο να εξοπλιστούν όλοι ανεξαιρέτως. Καμία δικαιολογία, GSM ειναι, παντού πιάνουν 1
kage Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 πρωτα φτιαχνεις φορολογια του 10% και μετα κοιτας τις παπαριες... γιατι στην προκειμενη περιπτωση ουτε ο επιχειρηματιας-ελευθερος επαγγελ.κτλ θελει να ανεβει κλιμακα φορολογησης ουτε οι ιδιωτες+συνταξιουχοι!!!!
Ison_ Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 βλέπω να πηγαίνουμε το καλοκαίρι στη ταβέρνα 3 ατομα και να μας δίνουν 3 αποδείξεις Κάπως έτσι θα γίνει. Θα σπάνε όλοι τις αγορές τους σε μικρά κομμάτια για να μην ξεπερνάει τα 70 ευρώ το κάθε κομμάτι.
The_Judas Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Αν δεν λυθούν αυτά βλέπω να πηγαίνουμε το καλοκαίρι στη ταβέρνα 3 ατομα και να μας δίνουν 3 αποδείξεις Βασικά αυτό δεν είναι καθόλου παράνομο. Αντιθέτως έτσι πρέπει να κόβονται κανονικά οι αποδείξεις σε οποιοδήποτε καφέ-μπαρ είτε με μετρητά είτε με κάρτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα