insomnia888 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Το μέτρο αφορά συγκεκριμένα νησιά με μεγάλο αριθμό τουριστών. Αλλά και πάλι δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό μέτρο είναι. Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια κάποιο μαγαζί στο οποίο οι τουρίστες πλήρωναν με πιστωτική κάρτα (αμερικανοί, αυτοί χρησιμοποιούν κάρτα ακόμα και για να αγοράσουν τσίχλες). Το κατάστημα τους χρέωνε τις κάρτες αλλά δεν έκοβε αποδείξεις. Κάποιος αμερικανός ζήτησε απόδειξη και ο καταστηματάρχης απάντησε οτι η απόδειξη της πιστωτικής ισοδυναμεί με νόμιμη απόδειξη, όλοι ξέρουμε φυσικά οτι δεν είναι έτσι. Ο τουρίστας όμως το χάφτει. Άντε να βγάλεις άκρη
4saken Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Απο την στιγμη που χρέωσε κάρτα,αν δεν υπάρχει και απόδειξη με το αντίστοιχο ποσο είναι πανευκολο να τον πιάσουν...
nikospapadopoulos33 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Σωστός ο 4saken, τώρα δε μπορεί να ξεφύγει κανένας αν πληρώσει κάποιος με πιστωτική ή χρεωστική γιατί μετά η συναλλαγή θα φανεί στο Online σύστημα της τράπεζας και συνεπώς και της εφορίας. Ο εφοριακός μετα είναι πολύ εύκολο να δει τι τζίρο έκανε στις πιστιωτικές και χρεωστικές κάρτες και αντίστοιχα τι αποδείξεις έκοψε. Ετσι και αλλιώς αργά ή γρήγορα θα καταργηθούν τα νομίσματα και τα χαρτονοσμίματα και θα πάμε στο πλαστικό χρήμα ή και στα bitcoins
kalogeros Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Ερωτημα: Μπορει κανεις να αγορασει απο το σουπερ-μαρκετ πληρωνοντας οχι με μετρητα αλλα με την ΑΤΜ καρτα του? Αν ναι, υπαρχει κοστος? Ναι, μπορείς να αγοράσεις από σούπερ μάρκετ με την κάρτα που έχεις για το ΑΤΜ. Για να μην βρεθείς, όμως, προ εκλπήξεως, πριν κάνεις την πρώτη σου συναλλαγή, πήγαινε καλού-κακού στην τράπεζά σου και ρώτα τους εάν η κάρτα είναι ενεργοποιημένη για αγορές. Αν βαριέσαι να πας στην τράπεζα, την πρώτη φορά που θα τη χρησιμοποιήσεις, έχε μαζί σου και μετρητά γιατί μπορεί να χρειαστούν. Επιπλέον κόστος συνήθως δεν υπάρχει. Σε σούπερ μάρκετ ειδικά δεν μου έχει τύχει ποτέ. Μου έχει τύχει μόνο μία φορά σε μία κάβα ποτών εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου αν πλήρωνες με κάρτα σε χρέωνε επιπλέον την προμήθεια της τράπεζας.
iordanis77 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Ναι, μπορείς να αγοράσεις από σούπερ μάρκετ με την κάρτα που έχεις για το ΑΤΜ. Για να μην βρεθείς, όμως, προ εκλπήξεως, πριν κάνεις την πρώτη σου συναλλαγή, πήγαινε καλού-κακού στην τράπεζά σου και ρώτα τους εάν η κάρτα είναι ενεργοποιημένη για αγορές. Ρωταω γιατι ακουσα για καποιο προγραμμα go4more της Εθνικης που ενω ψωνιζεις με τη καρτα μαζευονται αυτοματα και ποντοι, οι οποιοι μεταφραζονται σε ευρα. Φοβαμαι για τιποτα κρυφες χρεωσεις. Τη καρτα σου μπορει να τη χρησιμοποιησει κι αλλος για αγορες(πχ. η μανα σου)? Πληκτρολογεις καπου το pin?
Silverage Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Ρωταω γιατι ακουσα για καποιο προγραμμα go4more της Εθνικης που ενω ψωνιζεις με τη καρτα μαζευονται αυτοματα και ποντοι, οι οποιοι μεταφραζονται σε ευρα. Φοβαμαι για τιποτα κρυφες χρεωσεις. Τη καρτα σου μπορει να τη χρησιμοποιησει κι αλλος για αγορες(πχ. η μανα σου)? Πληκτρολογεις καπου το pin? Μαλακίες το go4more. Το είχα πριν βγεί ακόμα για όλους και ενώ αρχικά έλεγε 20000 πόντους (το μέγιστο) = 120 ευρώ τώρα έχει πάει 50 ευρώ.
iordanis77 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Μαλακίες το go4more. Το είχα πριν βγεί ακόμα για όλους και ενώ αρχικά έλεγε 20000 πόντους (το μέγιστο) = 120 ευρώ τώρα έχει πάει 50 ευρώ. Aπ το ολοτελα καλη ειν κι η παναγιωταινα. Πριν ποσο καιρο ειχε ξαναβγει? δεν ηταν για ολους, για ποιους ηταν? Πριν λιγα χρονια τα επιτοκια ηταν 6%, σημερα ειναι το πολυ 2%, οποτε...
Lucifer Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Ακόμα και αν δοθούν κίνητρα για πληρωμή με κάρτα, οι καταστηματάρχες θα σου δώσουν καλύτερα. Στην ουσία το "με απόδειξη 70, χωρίς 50" θα γίνει "με μετρητά 50, με κάρτα 70". Άσε που σε λιανικό εμπόριο, που δεν περιλαμβάνει παροχή υπηρεσιών, είναι τελείως ηλίθιο μιας και αντί να πάρεις 2 μπλούζες με σύνολο 70, παίρνεις μία και μία. 2
jmirko15 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Εκεί που πας να ξεφορτωθείς τις τράπεζες τσουπ ξαναέρχονται Με καμία paysafe θα γίνεται να πληρώσεις;
netaurio Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Οποιος δεν θελει να ζυμωσει 10 μερες κοσκινιζει. Εχω βιζα ελεκτρον, την ιδια καρτα χρησιμοποιω για αναληψεις απο ΑΤΜ. Ολες οι πληρωμες μου, απο καφε, φαγητο, σουπερμαρκετ κτλ γινονται με αυτην την καρτα, φερνει ο υπάλληλος το μηχανηματακι, ακουμπας την καρτα και τελειωσες, η εναλλακτικη ειναι να φροντισω να εχω πανω μου μετρητα, δλδ να παω σε ΑΤΜ η τραπεζα, να φροντισω να εχω πανω μου το αντιστοιχο χαρτονομισμα για την συναλλαγη (δεν μπορω πχ να δωσω το 50 που μου εβγαλε το ΑΤΜ για να πληρωσω εναν καφε που κανει 2 ευρω) Να μου φερει ο υπαλληλος τα ρεστα, να τα τσεκαρω. Η προμηθεια για την χρηση της καρτας ειναι μηδενικη, αντιθετως η τραπεζα μου με προτρεπει να την χρησιμοποιω λεγοντας μου πως αν κανω πανω απο 5 συναλλαγες το μηνα θα γλιτωσω καποια αλλα τελη. Με τη χρηση της καρτας επισης αποφευγω τη μανουρα με καθε καταστηματαρχη που "ξεχασε" να μου κοψει αποδειξουλα. Με το που ολοκληρωθει η συναλλαγη (1 νανοσεκοντ αφου πατησω το ΟΚ αν επιλεξω να πληρωσω με χρηση πιν) ερχετε σμς στο κινητο μου. Ολοι εχουν λογαριασμο στην τραπεζα, τυχον παραδειγματα με αγραμματους παπουδες και γιαγιαδες ειναι ατοπα στο παρων τοπικ εφοσος το μετρο αναφερεται σε συναλλαγές ανω των 70 ευρω. Επισης το οτι καποια ατομα ειναι ανικανα να χρησιμοποιησουν νεες τεχνολογιες που θα βοηθησουν στη μηχανοργανωση και τη βελτιωση της κοινωνιας με τη χρηση της τεχνολογιας, δεν μπορει να ειναι δικαιολογια εν ετη 2015.
Expertr Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Οποιος δεν θελει να ζυμωσει 10 μερες κοσκινιζει. Εχω βιζα ελεκτρον, την ιδια καρτα χρησιμοποιω για αναληψεις απο ΑΤΜ. Ολες οι πληρωμες μου, απο καφε, φαγητο, σουπερμαρκετ κτλ γινονται με αυτην την καρτα, φερνει ο υπάλληλος το μηχανηματακι, ακουμπας την καρτα και τελειωσες, η εναλλακτικη ειναι να φροντισω να εχω πανω μου μετρητα, δλδ να παω σε ΑΤΜ η τραπεζα, να φροντισω να εχω πανω μου το αντιστοιχο χαρτονομισμα για την συναλλαγη (δεν μπορω πχ να δωσω το 50 που μου εβγαλε το ΑΤΜ για να πληρωσω εναν καφε που κανει 2 ευρω) Να μου φερει ο υπαλληλος τα ρεστα, να τα τσεκαρω. Η προμηθεια για την χρηση της καρτας ειναι μηδενικη, αντιθετως η τραπεζα μου με προτρεπει να την χρησιμοποιω λεγοντας μου πως αν κανω πανω απο 5 συναλλαγες το μηνα θα γλιτωσω καποια αλλα τελη. Με τη χρηση της καρτας επισης αποφευγω τη μανουρα με καθε καταστηματαρχη που "ξεχασε" να μου κοψει αποδειξουλα. Με το που ολοκληρωθει η συναλλαγη (1 νανοσεκοντ αφου πατησω το ΟΚ αν επιλεξω να πληρωσω με χρηση πιν) ερχετε σμς στο κινητο μου. Ολοι εχουν λογαριασμο στην τραπεζα, τυχον παραδειγματα με αγραμματους παπουδες και γιαγιαδες ειναι ατοπα στο παρων τοπικ εφοσος το μετρο αναφερεται σε συναλλαγές ανω των 70 ευρω. Επισης το οτι καποια ατομα ειναι ανικανα να χρησιμοποιησουν νεες τεχνολογιες που θα βοηθησουν στη μηχανοργανωση και τη βελτιωση της κοινωνιας με τη χρηση της τεχνολογιας, δεν μπορει να ειναι δικαιολογια εν ετη 2015. Αυτο το "συστημα μπορει να δουλεψει μονο σε τιποτα μπουζουκια κτλ που ολοι ξερουμε οτι το μπουκαλι παιζει 100+ και ετσι αναγκαστηκα θα πληρωνει ο αλλος με καρτα.Ολοι οι υπολοιποι απλα αν εχεις κανει πχ λογαριασμο 100€ θα σου κοβουν 2 αποδειξεις των 50€ και τελος.Η δεν θα σου κοβουν καθολου.. Αυτοι δεν ειναι τροποι που προσπαθεις να σταματησεις την φοροδιαφυγη...Ηλιθιοτητες ειναι. Καταρχην ας φτιαξουν σωστη φορολογηση και ΜΕΤΑ οποιος κλεβει ας του κλεινουν το μαγαζι.... 2
jmirko15 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Ολοι εχουν λογαριασμο στην τραπεζα, τυχον παραδειγματα με αγραμματους παπουδες και γιαγιαδες ειναι ατοπα στο παρων τοπικ εφοσος το μετρο αναφερεται σε συναλλαγές ανω των 70 ευρω. Επισης το οτι καποια ατομα ειναι ανικανα να χρησιμοποιησουν νεες τεχνολογιες που θα βοηθησουν στη μηχανοργανωση και τη βελτιωση της κοινωνιας με τη χρηση της τεχνολογιας, δεν μπορει να ειναι δικαιολογια εν ετη 2015. Όχι δεν έχουν.. Ειδικά πλέον που δεν υπάρχει και τόσο "ρευστό" (αν και εδώ μιλάμε για αριθμούς πλέον τίποτα άλλο) ξέρω αρκετούς 20-30χρ. που δεν έχουν λογαριασμούς.
netaurio Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Αυτο το "συστημα μπορει να δουλεψει μονο σε τιποτα μπουζουκια κτλ που ολοι ξερουμε οτι το μπουκαλι παιζει 100+ και ετσι αναγκαστηκα θα πληρωνει ο αλλος με καρτα. Ολοι οι υπολοιποι απλα αν εχεις κανει πχ λογαριασμο 100€ θα σου κοβουν 2 αποδειξεις των 50€ και τελος.Η δεν θα σου κοβουν καθολου.. Αυτοι δεν ειναι τροποι που προσπαθεις να σταματησεις την φοροδιαφυγη...Ηλιθιοτητες ειναι. Καταρχην ας φτιαξουν σωστη φορολογηση και ΜΕΤΑ οποιος κλεβει ας του κλεινουν το μαγαζι.... Με την πληρωμη με καρτα κοβεται αυτοματα η αποδειξη. Επισης μιλαμε για μετρο που θα μειωσει τη φοροδιαφυγη, οχι να την εξαφανισει. Αν θελει ο πελατης και ο μαγαζατορας να παρανομησουν δεν μπορει καποιος να το αποτρεψει. Αυτο το μετρο παντως ειναι σιγουρα προς θετικη κατευθυνση, το θεμα ειναι πως θα υλοποιηθει και πως θα υποστηριχθει. Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες και ναχαμε να λεγαμε. Αν ειμαι ανεργος και δεν εχω καν τραπεζικο λογαριασμο να μπαινει η μισθοδοσια μου δε νομιζω να με επηρεασει η επιβολη χρησης καρτας στις αγορες ανω των 70 ευρω γιατι προφανως δεν θα με αφορα...
Expertr Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Με την πληρωμη με καρτα κοβεται αυτοματα η αποδειξη. Επισης μιλαμε για μετρο που θα μειωσει τη φοροδιαφυγη, οχι να την εξαφανισει. Αν θελει ο πελατης και ο μαγαζατορας να παρανομησουν δεν μπορει καποιος να το αποτρεψει. Αυτο το μετρο παντως ειναι σιγουρα προς θετικη κατευθυνση, το θεμα ειναι πως θα υλοποιηθει και πως θα υποστηριχθει. Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες και ναχαμε να λεγαμε. Αν ειμαι ανεργος και δεν εχω καν τραπεζικο λογαριασμο να μπαινει η μισθοδοσια μου δε νομιζω να με επηρεασει η επιβολη χρησης καρτας στις αγορες ανω των 70 ευρω γιατι προφανως δεν θα με αφορα... Μα ειπαμε οτι αν ο αλλος δεν θελει δεν θα πληρωνει με καρτα και θα μοιραζει το ποσο σε παραπνω απο μια αποδειξη..εαν πληρωση με καρτα χαιρω πολυ οτι κοβεται αποδειξη αυτοματα. ΔΕΝ μειωνεις ετσι την φοροδιαφυγη ξαναλεω..ειδικα οταν κρατας την ιδια ΑΙΣΧΡΗ φορολογια... Ο πελατης θα λεει δεν θελω αποδειξη, ο μαγαζατορας οκ...κια στο τελος θα βγαινουν και οι δυο κερδισμενοι απο τον νταβατζη που εχει καταντησει το κρατος...Αρα γιατι θα μειωθει η φοροδιαφυγη? ουτε καν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα