Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Εγώ καταλαβαίνω τι διαβάζω, το πως το μεταφράζω είναι που διαφέρει. Όπως πχ εσύ λες ότι το "κόβουμε κεφάλι" ισούται με φυλάκιση. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Το να "κλειδώσεις" τα πάντα γύρω από τις τράπεζες δεν πρόκειται να βοηθήσει στην φοροδιαφυγή. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που πιστεύουν οι περισσότεροι. Από την άλλη αυτό δεν μπορεί να γίνει οπότε τζάμπα μιλάμε.. πρεπει να το εχω ξαναγραψει. Το ΦΠΑ ειναι λεφτα τα οποια δεν σου ανηκουν ποτε. Αρα για ποιο λογο να τα βαζεις στο ταμειο σου? Εδω ερχεται η καρτα και βοηθαει με 2 τροπους να λυθει το προβλημα της φοροδιαφυγεις. 1) Πληρωνοντας με καρτα αμεσως κοβεται αποδειξη και ετσι οτι εισπρατεις φαινεται 2)απο τα λεφτα που πληρωνεις -εφοσον ειναι online- φευγει απευθειας ο ΦΠΑ και παει στο κρατος οποτε δεν μπαινει καν στα ταμεια σου. Στο τελος δεν εχεις να πληρωσεις τιποτα και τα λεφτα που εχεις ειναι το καθαρο σου κερδος
Expertr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 <p> Είναι η τελευταία φορά που μπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω, γιατί μάλλον τα ξέρεις όλα και δεν θες να καταλάβεις.<br /> <br /> Ο χρήστης Expertr είπε:<br /> <br /> Ξαναδιαβασε τι εγραψες και μην αναφερεσαι προσωπικα σε εμενα για τεχνοφοβια επιστημονα. Επισης αυτα που λες δεν εχουν νομοθετηθει ουτε στις ηνωμενες πολιτιες οποτε ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ αφου εισαι τοσο ΠΡΟΧΩ στον πραγματικο κοσμο<br /> Δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν ατομα που να ζητανε μεταφορα μεσω web banking ακομα και σε ιδιωτικες συναλλαγες οταν αυτο προυποθετει smartphone,web bank + 3g. Ξυπνηστε λιγο τεχνολογικα τερατα<br /> <br /> Ελπίζω να μπορείς να καταλάβεις ότι κανένα από τα τρία αυτά ΔΕΝ είναι απαραίτητο για να κάνεις μια μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό. Ακόμα και τίποτα από τα παραπάνω να μην έχεις, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου στο ταμείο της τράπεζας. Πας με το βιβλιάριό σου και με το ΙΒΑΝ του αλλουνού και λες του ταμεία "Θέλω να μεταφέρω το Χ ποσό από τον λογαριασμό μου στον λογαριασμό αυτουνού". Βλέπεις; Problem solved. Και μη μου πεις ότι βαριέσαι να περιμένεις στην ουρά της τράπεζας. Αν βαριέσαι κάνε web banking. Είπαμε, λύσεις υπάρχουν. Σκοπός είναι να θέλουμε να τις εφαρμόσουμε. Άντε να δούμε τι πρόβλημα θα βρεις τώρα για να γκρινιάξεις.<br /> </p><p> </p><p>Μιλαμε για συναλλαγες χερι με χερι προιοντων..Τι δεν καταλαβαινεις ακριβως;</p>
pournaras Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 <p></p><p> </p><p> <br /> Εαν αλλαξει το συστημα και πιασουν τους καρχαριες οπως πρεπει τοτε ΕΓΩ θα ειμαι ο πρωτος που θα συμφωνησω σε αυτο το συστημα και θα παω να μαθω στον παππου μου να το δουλευει.<br /> Προς το παρων ακομα και ο Υποικ ειπε οτι με αυτα τα μετρα οι πλουσιοι ζουν με περισσοτερα και αυτοι που εχουν λιγα με λιγοτερα...ετσι για να εχουν κινητρο ειπαν...<br /> Ετσι φιλε μου δεν πας μπροστα ομως</p> Οι καρχαριες δεν πιανονται ετσι απο μονοι τους, επειδη καποιος θα αποφασισει. Πρεπει να καταλαβεις οτι ολα ειναι μια τερασια αλυσιδα, που μεσα σε αυτη, εκτος απο τους καρχαριες, εισαι κι εσυ κι εγω. Παραδειγμα, μια απο τις μεγαλυτερες φοροδιαφυγες, ειναι τα καυσιμα. Για να μπορεσει ομως ο "καρχαριας" να φοροδιαφυγει, καπου πρεπει να μοιρασει τα καυσιμα αδηλωτα, οι επομενοι να τα μοιρασουν στα πρατηρια, και στο τελος να τα βαλεις εσυ στο αμαξι σου ή στο λεβητα σου, χωρις αποδειξη. Οταν λοιπον εσυ κι εγω, αναγκαστουμε να δηλωσουμε ολα τα καυσιμα που βαλαμε πληρωνοντας με καρτα, τοτε ο βενζινας δε θα μπορεσει να δωσει καυσιμο χωρις αποδειξη (αρα και δε θα του ειναι χρησιμο να παρει απο τον εμπορο αδηλωτο καυσιμο), και ο εμπορος με τη σειρα του δε θα παρει αδηλωτο καυσιμο απο τον "καρχαρια". Problem solved, τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα απο οτι τα φανταζομαστε.
3DJIN Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 ηλεκτρονικες συναλλαγες απο το πρωτο λεπτο η θανατικη ποινη για οσους φοροδιαφευγουν η καρπωνονται το ΦΠΑ 4
jmirko15 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 πρεπει να το εχω ξαναγραψει. Το ΦΠΑ ειναι λεφτα τα οποια δεν σου ανηκουν ποτε. Αρα για ποιο λογο να τα βαζεις στο ταμειο σου? Εδω ερχεται η καρτα και βοηθαει με 2 τροπους να λυθει το προβλημα της φοροδιαφυγεις. 1) Πληρωνοντας με καρτα αμεσως κοβεται αποδειξη και ετσι οτι εισπρατεις φαινεται 2)απο τα λεφτα που πληρωνεις -εφοσον ειναι online- φευγει απευθειας ο ΦΠΑ και παει στο κρατος οποτε δεν μπαινει καν στα ταμεια σου. Στο τελος δεν εχεις να πληρωσεις τιποτα και τα λεφτα που εχεις ειναι το καθαρο σου κερδος Δεν έχουμε ξαναμιλήσει πάνω σε αυτό το θέμα. Πάντως σύμφωνα με αυτά που λες ο καταναλωτής φταίει που δεν ζητάει απόδειξη. Εγώ βλέπω 3 "βασικά" προβλήματα σε αυτό: 1) Εξαρτάσαι 100% από τις τράπεζες σε μία περίοδο που φαίνεται ότι δεν θα έπρεπε 2) Εκτός της τράπεζας έχεις και την Visa/Mastercard/etc πάνω από το κεφάλι σου που μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι μπορούν να σου μπλοκάρουν συναλλαγές γιατί έτσι πιστεύουν/τους είπαν etc. 3) Η ολική εξαφάνιση του χρήματος δεν θα είναι υπέρ των καταναλωτών/πολιτών (σε βάθος χρόνου) Φυσικά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει οπότε εγώ το αφήνω εδώ. Καλή συνέχεια.
παπι Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο κόσμος το έχει ρίξει στη πίστη. Εγώ πιστεύω ότι το 1+1=4. 4
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δεν έχουμε ξαναμιλήσει πάνω σε αυτό το θέμα. Πάντως σύμφωνα με αυτά που λες ο καταναλωτής φταίει που δεν ζητάει απόδειξη. Εγώ βλέπω 3 "βασικά" προβλήματα σε αυτό: 1) Εξαρτάσαι 100% από τις τράπεζες σε μία περίοδο που φαίνεται ότι δεν θα έπρεπε 2) Εκτός της τράπεζας έχεις και την Visa/Mastercard/etc πάνω από το κεφάλι σου που μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι μπορούν να σου μπλοκάρουν συναλλαγές γιατί έτσι πιστεύουν/τους είπαν etc. 3) Η ολική εξαφάνιση του χρήματος δεν θα είναι υπέρ των καταναλωτών/πολιτών (σε βάθος χρόνου) Φυσικά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει οπότε εγώ το αφήνω εδώ. Καλή συνέχεια. το ειχα πει σε αλλο θρεντ. Εννοειται οτι φταιει ΚΑΙ ο καταναλωτης. Γενικα το να πιστευει καποιος οτι με το να μην ζηταει αποδειξη για να κερδισει 5€ κοροιδευει κανεναν και οτι εχει γλυτωσει κατι ειναι απλα γελειο. Οπως ειδαμε ολοι μας οταν εχεις ελειψη απο καπου θα τα παρεις απο αλλου (και μαντεψε το αλλου ειναι οι φοροι) 1)απο τη μερα που γεννηθηκες και μεχρι να πεθανεις θα εξαρτασαι απο τις τραπεζες ειτε πληρωνεις με καρτες ειτε με μετρητα. Εκτος αν εσυ πληρωνεις μονο μετρητα και ποτε δεν εχεις παρει κατι απο το ιντερνετ ή εκτος ελλαδας 2)παντα θα κρεμεσε απο αλλους 3)αναλογα τι εννοεις εξαφανισει του χρηματος. Την τελευταια φορα που κοιταξα ηταν καλυτερο να εχεις πλαστικο χρημα απο το να μην εχεις καθολου επιτελους δεν γινετε να ειμαστε η μονη χωρα που ειναι τοσο πισω σε αυτα. Λες και οι αλλες χωρες που το καναν ειναι χαζες! αλλα ξεχασα εμεις ειμαστε περηφανος λαος και δεν παραμυθιαζομαστε απο αυτα τα τεχνολογικα 3
panos2171 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δεν καταλαβαίνω ποιο το κόλλημα με τις κάρτες. Και τον καφέ με κάρτα θα ήθελα να τον πληρώνω από το να κουβαλάω πάνω μου χαρτονομίσματα και κέρματα. Στο εξωτερικό εδώ και κάτι χρόνια κάπως έτσι λειτουργούν και δε βλέπω κάτι αρνητικό. 1
jmirko15 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 το ειχα πει σε αλλο θρεντ. Εννοειται οτι φταιει ΚΑΙ ο καταναλωτης. Γενικα το να πιστευει καποιος οτι με το να μην ζηταει αποδειξη για να κερδισει 5€ κοροιδευει κανεναν και οτι εχει γλυτωσει κατι ειναι απλα γελειο. Οπως ειδαμε ολοι μας οταν εχεις ελειψη απο καπου θα τα παρεις απο αλλου (και μαντεψε το αλλου ειναι οι φοροι) 1)απο τη μερα που γεννηθηκες και μεχρι να πεθανεις θα εξαρτασαι απο τις τραπεζες ειτε πληρωνεις με καρτες ειτε με μετρητα. Εκτος αν εσυ πληρωνεις μονο μετρητα και ποτε δεν εχεις παρει κατι απο το ιντερνετ ή εκτος ελλαδας 2)παντα θα κρεμεσε απο αλλους 3)αναλογα τι εννοεις εξαφανισει του χρηματος. Την τελευταια φορα που κοιταξα ηταν καλυτερο να εχεις πλαστικο χρημα απο το να μην εχεις καθολου επιτελους δεν γινετε να ειμαστε η μονη χωρα που ειναι τοσο πισω σε αυτα. Λες και οι αλλες χωρες που το καναν ειναι χαζες! αλλα ξεχασα εμεις ειμαστε περηφανος λαος και δεν παραμυθιαζομαστε απο αυτα τα τεχνολογικα Δεν είναι καλό να κρέμεσαι 100% από τους άλλους όλη την ώρα. 1) Δεν ισχύει. Δεν εξαρτάσαι όλη την ώρα 3) Μιλούσα να μην υπάρχει καθόλου ρευστό. Δεν υπάρχει καμία χώρα που να μην επιτρέπει συναλλαγές με ρευστό.. Γι'αυτό και λέω ότι αυτό θα ήταν παράλογο. PS: Άμα μπορούσα να βγάλω Virtual κάρτα χωρίς στοιχεία (αλλά να φαίνεται ότι αγόρασα πχ μια κάρτα 100eu ώστε να ξέρει το κράτος τι ξοδεύω, εφόσον αυτό είναι το "πρόβλημα") τότε δεν θα είχα ιδιαίτερο θέμα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 γιατι τωρα δεν κρεμεσαι θες να μου πεις ε? 1)για πες μου ποτε ακριβως δεν εξαρτασαι ολη την ωρα 3)να εξεφανιστει τελειως το χρημα δε νομιζω και αυτο ειναι τελειως αλλο σεναριο το οποιο δεν εχει καμια σχεση στο θεμα μας δηλαδη εσενα το προβλημα σου ειναι αν θα ξερει το κρατος το οτι εσυ ο Χ χαλασες 100€ για καρτα αν καταλαβα καλα και να ρωτησω εγω, τι ειναι το τοσο σημαντικο που θες να κρυψεις? Ο λογος που θα πρεπει να φαινεται οτι εσυ συγκεκριμενα εβαλες καρτα ειναι για να μην μπορεις να φοροδιαφυγεις
Silverage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Γιατί, τώρα όταν αγοράζεις με κάρτα φαίνεται τί πήρες;
Porg Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Έχετε φάει αμάσητο το πρόλογο για τις κάρτες έτσι; Πάντως είναι τυχαίο πως η εταιρία που βγάζει τις κάρτες είναι του γνωστού Μπόμπολα
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Γιατί, τώρα όταν αγοράζεις με κάρτα φαίνεται τί πήρες; βασικα δεν μας νοιαζει το ποιος το αγοραζει αλλα να φανει το απο που! οποτε γραψε λαθος στο απο πανω που εγραψα πριν (μονο για αυτο το κομματι)
Anorymous Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο κόσμος το έχει ρίξει στη πίστη. Εγώ πιστεύω ότι το 1+1=4. Και ομως 1+1=4 και θα στο αποδειξω 01=1 αρα 01+01=1+1 ναι αλλα 01=2 στα ψηφιακα οποτε 2+2=4 οποτε αφου 01=1 και 1+1=4 Σε αφησα μαλακα ε χαχα
Kostas93 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Και ομως 1+1=4 και θα στο αποδειξω 01=1 αρα 01+01=1+1 ναι αλλα 01=2 στα ψηφιακα οποτε 2+2=4 οποτε αφου 01=1 και 1+1=4 Σε αφησα μαλακα ε χαχα 01=1 ρε συ, 10=2. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάντο σωστά τουλάχιστον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα