Silverage Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Και συ εμαθες να twittaρεις και νομιζεις οτι ************** Οπου ********* βαλε οτι θα παιζει σε 60 χρονια. Πάντως εγώ δε έχω κανένα σεβασμό στα γερόντια αυτής της χώρας. Δεν έκαναν τίποτα για αυτήν. Οι γέροι είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σε αυτά τα χάλια και που δεν υπάρχει τίποτα αυτοματοποιημένο πουθενά στην Ελλάδα. Μην τυχόν και ξεβολευτούν, απαπα... 2
telis Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Για όσους γκρινιάζουν :έχει μεγάλη λογική να πας σε ΑΤΜ να σηκώνεις χρήματα με την χρεωστικη, και μετά να πληρώνεις με μετρητά; Και με χρεωστικη μπορεί να γίνει δίχως καμία επιβάρυνση. Ξεκολατε μια χαρά μέτρο είναι. Ο καλύτερος τρόπος να πληρώνετε απευθείας ο ΦΠΑ στο κράτος και να μην τον παντελονιαζουν οι διάφοροι ξυπνητζηδες 4
DrLo Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μακάρι να γίνει. Το υποχρεωτική δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά πχ και στη Νορβηγία, κάποια πράγματα τα πληρώνεις υποχρεωτικά και μόνο μέσω κάρτας, δεν έχεις άλλη επιλογή. Ας ξεκινήσει πιλοτικά και σταδιακά θα φτιάξει. Εμένα μου φαίνεται πολύ θετικό νέο. Θα το καταλάβαινα πχ για "ευαίσθητα" προϊόντα πχ για αυτά που έχουν ηληκιακό περιορισμό (πχ Αλκοόλ) ... αλλά και πάλι θα πρέπει να έχει κάποιο όριο όχι να σε υποχρεώνει να πληρώνεις με κάρτα αν θες να πάρεις πχ μια μπύρα.
4saken Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση το ΥΠΟΙΚ θέλει να αυξήσει την εισπραξιμότητα από τον ΦΠΑ και να αποφύγει την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στις νησιωτικές περιοχές (σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, εφαρμόζεται συντελεστής 9% και 16% αντί για 13% και 23%). Αυτα ειναι.Αντι να διορθωσουμε μια αδικια (χαμηλητερος συντελεστης σε Κυκλαδες, οκ να το δεχτω στις ακριτικες περιοχες αν και η Κερκυρα που ειναι 10 χιλιομετρα απο Αλβανια δεν θεωρειται ακριτικη περιοχη) την "πληρωνουν" και αλλες περιοχες... Δεν ειμαι υπερ της φοροδιαφυγης και μακαρι να λειτουργουσε σωστα αλλα οπως ολα σχεδον γινεται προχειρα και βιαστικα. Αν καποιος εχει κρατησεις υψους 10.000 ευρω με πληρωμη μετρητοις χανει αυτοματως 300-400 ευρω τα οποια πανε οχι στο κρατος αλλα στις τραπεζες...nice... λογικά με την τουριστική κίνηση και τον τζίρο που παίζει σε κάθε σεζόν. Δε παίρνω και όρκο βέβαια... Αν ποτε ερθεις Κερκυρα θα καταλαβεις γιατι δεν ειμαστε πολυτελες νησι...
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Θα το καταλάβαινα πχ για "ευαίσθητα" προϊόντα πχ για αυτά που έχουν ηληκιακό περιορισμό (πχ Αλκοόλ) ... αλλά και πάλι θα πρέπει να έχει κάποιο όριο όχι να σε υποχρεώνει να πληρώνεις με κάρτα αν θες να πάρεις πχ μια μπύρα. 70€ η μπύρα;
DrLo Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Αν ποτε ερθεις Κερκυρα θα καταλαβεις γιατι δεν ειμαστε πολυτελες νησι... Δε ξέρω τι θεωρείται "πολυτελές" νησί ... αλλά δεν είναι και φτωχό η Κέρκυρα (έχω κάνει ~1 χρόνο εκεί).
Joshua21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Σε ολα λογικα... Τελικα παει για ολα τα νησια πανω απο 3.000 κατοικους.Με ποια λογικη ειναι πολυτελες νησι η Κερκυρα,η Κρητη κτλ? Με την ίδια λογική που ένα αυτοκίνητο βαφτίζεται πολυτελές εφόσον είναι 1.929cc και πάνω.
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Αυτα ειναι.Αντι να διορθωσουμε μια αδικια (χαμηλητερος συντελεστης σε Κυκλαδες, οκ να το δεχτω στις ακριτικες περιοχες αν και η Κερκυρα που ειναι 10 χιλιομετρα απο Αλβανια δεν θεωρειται ακριτικη περιοχη) την "πληρωνουν" και αλλες περιοχες... Δεν ειμαι υπερ της φοροδιαφυγης και μακαρι να λειτουργουσε σωστα αλλα οπως ολα σχεδον γινεται προχειρα και βιαστικα. Αν καποιος εχει κρατησεις υψους 10.000 ευρω με πληρωμη μετρητοις χανει αυτοματως 300-400 ευρω τα οποια πανε οχι στο κρατος αλλα στις τραπεζες...nice... Αν ποτε ερθεις Κερκυρα θα καταλαβεις γιατι δεν ειμαστε πολυτελες νησι... ξαναρωτάω ποιος κάνει πλέον κρατήσεις τηλεφωνικά, όλοι με πιστωτική κάνουν. Τους μόνους που φαντάζομαι ότι χάνουν ειναι οι rooms to let, αλλά αυτοι δεν πλήρωναν και κανέναν φόρο τόσα χρόνια, 100% μαυρα.
DrLo Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 70€ η μπύρα; Δε κατάλαβες ... βλέπω μια λογική σε κάποια προϊοντα ίσως πχ να ήταν τρόπος ελέγχου αγοράς αλκοολ από ανήλικους (που απαγορεύεται νομίζω) κάτι σαν "age verification" απλά λέω ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ακόμα και αυτό θα είχε πρόβλημα, πχ κάποιος να πάει να γοράσει μια μπύρα .... θα πρέπέι να βγάλει κάρτα ?
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δε κατάλαβες ... βλέπω μια λογική σε κάποια προϊοντα ίσως πχ να ήταν τρόπος ελέγχου αγοράς αλκοολ από ανήλικους (που απαγορεύεται νομίζω) κάτι σαν "age verification" απλά λέω ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ακόμα και αυτό θα είχε πρόβλημα, πχ κάποιος να πάει να γοράσει μια μπύρα .... θα πρέπέι να βγάλει κάρτα ? νομίζω οι περισσότεροι έχουν κάρτα, όσοι τουλάχιστον έχουν λογαριασμό σε τράπεζα. Δεν νομίζω ότι ξεβολευει και τόσο
παπι Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 http://www.skai.gr/news/finance/article/280512/upoik-upohreotiki-hrisi-kartas-se-nisia-gia-kathe-sunallagi-ano-ton-70-euro-/ Πως σας φαινεται?Το σκεπτικο μπορει να ειναι σωστο και δεν θα πρεπε να απασχολει τους επιχειρηματιες, αλλα: 1.Ποσο ευκολο ειναι για καποιους μεγαλυτερης ηλικιας? 2, Ποσο συνταγματικο ειναι να εφαρμοστει (εστω και πιλοτικα) μονο σε νησια? 3. Την προμηθεια 3-4% ποιος θα την πληρωσει?Ουσιαστικα οι τραπεζες ειναι οι ευνοημενες... Ειναι ενα μετρο με το οποιο και αυτη η κυβερνηση παραδεχεται την αποτυχια της στη φοροδιαφυγη. Ηλιθιο μετρο αλλά και το μονο που μπορει να εφαρμοστη στην Ελληνικη πραγματικοτητα... Στα πλην Πολλοι θα δυσκολευτουν κι οχι μονο μεγαλης ηλικιας. Αρκετα υψηλο ποσο τα 70, αφου το κανουν που το κανουν, ας το κανουν στα 10 Στα συν Ο κοσμος θα βαλει τα λεφτα του στις τραπεζες, αρα δεν θα χρειαστουν ΑΜΚ Το κρατος θα εχει μια ιδια για το ποσα λεφτα εχει ο καθενας μας (απο το οτι δηλωσεις εισαι)
Kostas93 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 η κέρκυρα, το καλοκαιρι είναι πάρα πολύ γνωστός τουριστικός προορισμός, στο αεροδρόμιο το καλοκαίρι που ήμουν γινόταν ένας κακός χαμός από πτήσεις. Τον υπόλοιπο χρόνο σίγουρα είναι διαφορετικά αλλά το μέτρο είναι για τους τουρίστες, συνεπώς θα ήταν λίγο παράξενο να μείνει εκτός η κέρκυρα.Ο περιορισμός τους δεν έχει να κάνει με τέτοιου στυλ αγαθά, αλλά δεν έχει και νόημα να επεκταθούμε, είναι φανερό, και νομίζω πως το καταλαβαίνουμε όλοι πως κύριος στόχος είναι η φοροδιαφυγή, γιαυτό ,κακώς μεν απαραιτήτως δε, από ότι φαίνεται θα μπούνε όλα σε ένα τσουβάλι. Το θέμα είναι τουλάχιστον να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια και να ληφθούν υπόψιν όλες οι απαραίτητες παράμετροι, προκειμένου να μπει επιτέλους μια τάξη, σίγουρα θα υπάρξουν αδικίες-ξεβολέματα και χίλια δύο ακόμη, αλλά αλλαγές χωρίς αντιδράσεις ποτέ δε πρόκειται να γίνουν.επαναλαμβάνω, δεν είμαι 100% σύμφωνως με τον τρόπο που λένε πως θα εφαρμοστεί, απλά συμφωνώ πως πρεπει επιτέλους και εμείς να κινηθούμε προς αυτή τη κατεύθυνση.
DrLo Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 νομίζω οι περισσότεροι έχουν κάρτα, όσοι τουλάχιστον έχουν λογαριασμό σε τράπεζα. Δεν νομίζω ότι ξεβολευει και τόσο Εσύ δηλαδή πας σε ένα ψιλικατζίδικο και παίρνεις μια μπύρα ... δε σου τι σπάει να σου λέει το κράτος βγάλε κάρτα ? ... ΟΚ , εμένα προσωπικά παρότι έχω κάρτα (που τη χρησιμοποιώ σε ηλεκτρονικές αγορές) με χαλάει. 1
4saken Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μα δεν εχω ενσταση που μπηκε η Κερκυρα θα ηταν σκανδαλο αν δεν εμπαινε...Απλα στο πολυτελες κολλησα και στην διακριση νησιωτικης και ηπειρωτικης Ελλαδας.Ας το καναν πανελλαδικα απο πχ 1η Ιανουαριου οπου δεν υπαρχει και τουριστικη κινηση και μπορει ο κοσμος να προετοιμαστει καλυτερα...
Kostas93 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 δεν εχεις άδικο σε αυτό...Μη περιμένεις όμως να τα κάνουν και όλα σωστά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα