DrLo Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Προσωπικά το βλέπω υπερχλωμότατο να εφαρμοστεί. Ας έρθουμε μετά από 6 μήνες (εάν υπάρχουν ακόμα Ευρώ/λεφτά) να δούμε αν έχει προχωρήσει το μέτρο. Μα δεν εχω ενσταση που μπηκε η Κερκυρα θα ηταν σκανδαλο αν δεν εμπαινε...Απλα στο πολυτελες κολλησα και στην διακριση νησιωτικης και ηπειρωτικης Ελλαδας.Ας το καναν πανελλαδικα απο πχ 1η Ιανουαριου οπου δεν υπαρχει και τουριστικη κινηση και μπορει ο κοσμος να προετοιμαστει καλυτερα... Ποιά 1η Ιανουαρίου , εδώ λέμε πως θα βγάλουμε τον Μάη ... 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εσύ δηλαδή πας σε ένα ψιλικατζίδικο και παίρνεις μια μπύρα ... δε σου τι σπάει να σου λέει το κράτος βγάλε κάρτα ? ... ΟΚ , εμένα προσωπικά παρότι έχω κάρτα (που τη χρησιμοποιώ σε ηλεκτρονικές αγορές) με χαλάει. αν ήταν για μια μπύρα και μια τσίχλα, ναι, θα με χαλαγε, δεν προκειται όμως και δεν καταλαβαινω τι θες να αποδειξεις. Το κράτος δεν σου λέει βγάλε κάρτα, κάρτα έχεις και εσύ και όλοι όσοι έχουν λογαριασμό. Κλάψα για την κλάψα, απλά να έχουμε κάτι να λέμε...
4saken Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Αυτα ειναι γουστααααααα!!!! http://www.dailymail.co.uk/news/article-3058713/Take-cash-Greece-case-bank-machines-credit-cards-stop-working-mounting-debt-crisis-tourists-warned.html Θα τα βουρλισουμε τα τουριστακια...Θα σκανε με τα μετρητα και θα τους λεμε μονο καρτες...
Unabomber Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Προσωπικά το βλέπω υπερχλωμότατο να εφαρμοστεί. Ας έρθουμε μετά από 6 μήνες (εάν υπάρχουν ακόμα Ευρώ/λεφτά) να δούμε αν έχει προχωρήσει το μέτρο. Ποιά 1η Ιανουαρίου , εδώ λέμε πως θα βγάλουμε τον Μάη ... Το συγκεκριμενο μετρο με την μορφη που ειναι πραγματικα παιζει να παει απατο και χωρις την καταλληλη προωθηση-ενημερωση (που δεν προκειται να γινει). Αν τους περασει απο το μυαλο, και κανουν μια συγκροτημενη καμπανια-διαφημιση, με τα υπερ κυριως (ευκολιες, να μην χρειαζεσαι να κουβαλας μετρητα κλπ) , φυσικα να μην εχει ελαχιστο ποσο , τοτε μπορει να αλλαξει κατι στον χαρτη της φοροδιαφυγης. Οπως προειπα, θα υπαρχει καλυτερος ελεγχος και προς τους καταναλωτες αλλα και προς τους εμπορους-καταστηματαρχες κλπ….. Ολα αυτα δεν ειναι επιστημονικη φαντασια, (για την Ελλαδα ετσι πρεπει να φανταζει καπως ) αλλα υπαρχουν εδω και πολλα χρονια around the world…. Προσοχη, δεν λεω να καταργηθουν τα μετρητα, απλα να υπαρξει ενα ''σπρωξιμο'' προς τις καρτες για καλυτερο ελεγχο των εσοδων-εξοδων ακομα και των απλων πολιτων. 2
Unabomber Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Αυτα ειναι γουστααααααα!!!! http://www.dailymail.co.uk/news/article-3058713/Take-cash-Greece-case-bank-machines-credit-cards-stop-working-mounting-debt-crisis-tourists-warned.html Θα τα βουρλισουμε τα τουριστακια...Θα σκανε με τα μετρητα και θα τους λεμε μονο καρτες... Εβγαλε ανακοινωση η Μ.Βρετανια οτι το αρθρο αυτο δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα. Βασικα αλλο εννοουσε το ΥΠ.ΕΞ, αλλιως το μετεφεραν οι εφημεριδες….. (κλασσικα) Επισης ''Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού δήλωσε: «Δεν προβλέπουμε κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα. Πάντα συμβουλεύουμε τους τουρίστες να παίρνουν μαζί τους μετρητά, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες όπως θα έκαναν σε οποιαδήποτε χώρα κι αν ταξίδευαν».''
haris_216 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Και άντε στις μεγάλες συναλλαγές είναι υποχρεωτική η κάρτα ή η τράπεζα για να πιάσουμε το μαύρο χρήμα. Και του δότη αλλά και του λήπτη. Σε συναλλαγές όμως 100-200 ευρώ, που ειδικά με τις τιμές σε κάποια νησιά δεν σημαίνει ότι αγόρασες και κάτι σημαντικό (πχ μπορεί να είναι ένα γεύμα 4-5 ατόμων σε μια ψαροταβέρνα), με το πρόσχημα του να πιασουν την φοροδιαφυγή του εστιάτορα θα "καταγράφουν" τις κινήσεις τις δικές μου; Αφού θα φαίνεται (άσχετα με το αν τραβάω ζόρι ή όχι με αυτό) ότι το μεσημέρι έφαγα στην Χ ταβέρνα, το βράδυ τα 'σπασα στο Ψ ξενυχτάδικο και στο ενδιάμεσο αγοράσα 50 μαγνητάκια που γράφουν "greece" για να κάνω δώρο σε φίλους και συναδέλφους; Ναι σαν ιδέα, αν τίθεται θέμα επιλογής (και ίσως κινήτρων) Όχι, αν είναι με το έτσι θέλω
DrLo Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 αν ήταν για μια μπύρα και μια τσίχλα, ναι, θα με χαλαγε, δεν προκειται όμως και δεν καταλαβαινω τι θες να αποδειξεις. Το κράτος δεν σου λέει βγάλε κάρτα, κάρτα έχεις και εσύ και όλοι όσοι έχουν λογαριασμό. Κλάψα για την κλάψα, απλά να έχουμε κάτι να λέμε... 1. Ξαναδιάβασε τη έγραψα 2. Το κράτος πλέον εμένα δε με έκανε να βγάλω κάρτα , ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Anorymous Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εγω το βρισκω μια χαρα μετρο και για ολοι την Ελλαδα οχι μονο στα νησια και οχι για 70 ευρω αλλα 50 , με αλλα λογια πληρωμες μονο με ψιλα και 5,10, 20, 50 ευρω. Επισης ειναι ουτοπικο αλλα γιατι οχι και μεσω κινητων που υποστηριζουν πληρωμες με NFC
Anorymous Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Και άντε στις μεγάλες συναλλαγές είναι υποχρεωτική η κάρτα ή η τράπεζα για να πιάσουμε το μαύρο χρήμα. Και του δότη αλλά και του λήπτη. Σε συναλλαγές όμως 100-200 ευρώ, που ειδικά με τις τιμές σε κάποια νησιά δεν σημαίνει ότι αγόρασες και κάτι σημαντικό (πχ μπορεί να είναι ένα γεύμα 4-5 ατόμων σε μια ψαροταβέρνα) Πανω απο 80 ευρω δεν εχω δωσει ποτε και μιλαμε τις καλες εποχες τωρα με πολυ βια 50 αντε 70 ευρω, τωρα αν μερικοι τρωνε αστακους ας βγαλουν καρτα.
Unabomber Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εγω το βρισκω μια χαρα μετρο και για ολοι την Ελλαδα οχι μονο στα νησια και οχι για 70 ευρω αλλα 50 , με αλλα λογια πληρωμες μονο με ψιλα και 5,10, 20, 50 ευρω. Επισης ειναι ουτοπικο αλλα γιατι οχι και μεσω κινητων που υποστηριζουν πληρωμες με NFC Kατσε, εσυ το τραβηξες αρκετα….. Toν τελευταιο χρονο ξεκινησαν campaings για πληρωμες μεσω κινητων στο UK…… οποτε στην Ελλαδα υπολογισε σε καμια 10ετια περιπου….. 1
Anorymous Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Σαν τον νόμο του καπνίσματος, άπατο θα πάει. τοτε δεν υπηρχε θεληση τωρα θελουν δεν θελουν ειναι με την πλατη στο τοιχο
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 1. Ξαναδιάβασε τη έγραψα 2. Το κράτος πλέον εμένα δε με έκανε να βγάλω κάρτα , ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;
Kostas93 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 και γιατί όχι ρε συ χάρη? αν εσύ (όχι προσωπικά εσύ) τρως στην τάδε ταβέρνα και το βράδυ τα σπας στα ξενυχτάδικα και κάνεις και μεγάλες αγορές και πας μετά και κάνεις φορολογική δήλωση ότι είσαι άπορος το κράτος δε πρέπει να έχει λόγο?Στο εξωτερικό πληρώνουν με nfc, ακόμη θυμάμαι στην σουηδία ένα παλικάρι το βράδυ που φεύγαμε είχε το εισιτήριο στο κινητό και από το κρύο είχε ξεπαγιάσει και έκανε 5 λεπτά για να μπορέσει να το βρει στο κινητό, δε μπορούσε να κουνήσει τα δάχτυλα του... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα