Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Για όσους δεν έχουν ήδη και θεωρούν αρκετά πιθανό να χρειαστεί να πληρώσουν κάτι πάνω από 70Ευρώ τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. και, ποιοι είναι αυτοι ακριβώς; οι συντάξεις μπαινουν στην τραπεζα, η μισθοδοσία το ίδιο, οι μόνοι οι οποιοι δεν έχουν λογαριασμό είτε ειναι ανηλικοι είτε τα παιρνουν στο χέρι. Πόσοι απο αυτους που τα παιρνουν στο χέρι πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους;
haris_216 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 εχουμε διαφορετικη αποψη για το τι ειναι υποκρισια. Εγω υποκριτες θεωρω αυτους που ζουνε ζωαρα και δε δηλωνουν τιποτα, και αναγκαζομαι να πληρωνω εγω και εσυ τους φορους που αυτος γλιτωνει γιατι ειναι "μαγκας" και ζει ζωαρα σε βαρος ολως των αλλων... Οποτε ναι, ολα φανερα και τελος. Καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται... Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με το σκέλος που περιγράφεις. Από την άλλη όμως είδες πουθενά αναφορά σε σένα ή σε μένα (τον καταναλωτή); Είπανε ότι το μέτρο έχει σαν στόχο εμάς; Όχι. Το ΦΠΑ (υποτίθεται) αφορά. Όμως γι' αυτό πρέπει να κάνω κάτι εγώ και οι δικές μου συνήθειες/επιλογές να "καταγραφούν" (και για την αποφυγή παρεξηγήσεων ο μισθός μου δεν μου επιτρέπει σχεδόν ποτέ συναλλαγές που θα εμπλέκονταν στην διάταξη αυτή )
Anorymous Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εαν δεν είναι τραγικό ... γιατί στα 70 ? .... γιατί απλά να μη καταργήσουμε ΕΝΤΕΛΩΣ τα μετρητά ? Γιατι ακομα δεν εχουμε τις υποδομες, επισης σε ενα καφενειο στο πουθενα που πανε 5 παππουδες πιος ο λογος να γινει ?
DrLo Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 και, ποιοι είναι αυτοι ακριβώς; οι συντάξεις μπαινουν στην τραπεζα, η μισθοδοσία το ίδιο, οι μόνοι οι οποιοι δεν έχουν λογαριασμό είτε ειναι ανηλικοι είτε τα παιρνουν στο χέρι. Πόσοι απο αυτους που τα παιρνουν στο χέρι πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους; Εσύ δηλαδή δεν ξέρεις κανένα που είτε δεν έχει κάρτα είτε δε τη βολεύεται .. για τον Χ,Υ λόγο ... μη κρίνουμε με τη δική μας ματιά. Εμένα κλάιν, δε θα με ταλαιπωρούσε ιδιαίτερα αλλά αναγωρίζω το παραλογισμό του πράγματος. Μιας και είπες για ανήλικος, δε το είχα σκεφτεί ... εφόσον ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΟΥ, και ανήλικοι νομίζω δε μπορούν να έχουν κάρτα ... θα απαγορευεται στους ανήλικους να ψωνίζουν πράγματα πάνω από 70Ε χωρίς "συνοδεία κηδεμόνα"? Γιατι ακομα δεν εχουμε τις υποδομες, επισης σε ενα καφενειο στο πουθενα που πανε 5 παππουδες πιος ο λογος να γινει ? Ε, αυτό λέμε ... όταν γίνουμε star wars και πληρώνουμε σε αστρικά credit units ... ας γίνει ότι θέλει, αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, στα 70 ευρώ, σε λαινικές αγορές είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ. 1
Kostas93 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με το σκέλος που περιγράφεις. Από την άλλη όμως είδες πουθενά αναφορά σε σένα ή σε μένα (τον καταναλωτή); Είπανε ότι το μέτρο έχει σαν στόχο εμάς; Όχι. Το ΦΠΑ (υποτίθεται) αφορά. Όμως γι' αυτό πρέπει να κάνω κάτι εγώ και οι δικές μου συνήθειες/επιλογές να "καταγραφούν" (και για την αποφυγή παρεξηγήσεων ο μισθός μου δεν μου επιτρέπει σχεδόν ποτέ συναλλαγές που θα εμπλέκονταν στην διάταξη αυτή ) εμεσα μας αφορα και μας. Τελος και το "Να σου κοψω 10 ευρω και να μην σου κοψω αποδειξη" και ολα τα αλλα καλουδια που εφερε η ελληνικη κουτοπονηρια που μας εφτασε ως εδω. Οχι τιποτα αλλο αλλα το θεωρουμε και αυτονοητο πλεον. Δε χρειαζεται να σου περιγραψω τη φατσα της πωλητριας οταν της ειπα "Οχι δε πειραζει, ας πληρωσω ολο το ποσο, θελω κανονικα την αποδειξη", παιζει να ειχε να κοψει αποδειξεις αρκετο καιρο (φυσικα κοσμος μπαινοβγαινε και αγοραζε). Καταλαβαινω βεβαια το επιχειρημα σου περι καταγραφης και γνωριζω πως εχει και πολλους ακολουθους, απλα παντα ημουν απεναντι απο αυτο. Το σεβομαι απλα δε συμφωνω με αυτο.
Anorymous Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Ε, αυτό λέμε ... όταν γίνουμε star wars και πληρώνουμε σε αστρικά credit units ... ας γίνει ότι θέλει, αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, στα 70 ευρώ, σε λαινικές αγορές είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ. Απο καπου πρεπει να γινει η αρχη ομως , στην τελικη στα high class νησια πανε φραγκατοι που οχι μια αλλα 10 πιστοτικες εχει ο καθενας.
DrLo Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Απο καπου πρεπει να γινει η αρχη ομως , στην τελικη στα high class νησια πανε φραγκατοι που οχι μια αλλα 10 πιστοτικες εχει ο καθενας. και η Hih class είναι κάποιος που πάει να αγοράσει ρούχα 70ε στη Μυτιλήνη, στην Ικαρία στη Κάλυμνο ή στη Λέρο ας πούμε? εκτός από αυτούς που "πάνε" στα νησιά ξέρεις υπάρχουν και αυτοί που ΖΟΥΝ στα νησιά, ή είναι ο τόπος καταγωγής τους και απλά πάνε εκεί όπως πας εσύ στο χωριό σου που μπορεί να μην είναι σε νησί.
Kostas93 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 μη μένετε σε μια λέξη βρε παιδιά, σίγουρα δεν είναι τέλειο, απλά είναι μια αρχή.
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εσύ δηλαδή δεν ξέρεις κανένα που είτε δεν έχει κάρτα είτε δε τη βολεύεται .. για τον Χ,Υ λόγο ... μη κρίνουμε με τη δική μας ματιά. Εμένα κλάιν, δε θα με ταλαιπωρούσε ιδιαίτερα αλλά αναγωρίζω το παραλογισμό του πράγματος. Μιας και είπες για ανήλικος, δε το είχα σκεφτεί ... εφόσον ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΟΥ, και ανήλικοι νομίζω δε μπορούν να έχουν κάρτα ... θα απαγορευεται στους ανήλικους να ψωνίζουν πράγματα πάνω από 70Ε χωρίς "συνοδεία κηδεμόνα"? προσωπικά δεν ξέρω κανεναν που να μην έχει λογαριασμο σε τράπεζα, τι πάει να πει δεν την βολευεται; Κάτω των 18 δεν μπορουν να έχουν πιστωτική, χρεωστική μπορούν.
DrLo Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 μη μένετε σε μια λέξη βρε παιδιά, σίγουρα δεν είναι τέλειο, απλά είναι μια αρχή. ποιά είναι η μία αυτή λέξη ? αν είναι το "υποχρεωτικό" τότε η μία αυτή λέξη κάνει τη διαφορά. Ένα κίνητρο χρησιμοποίησης καρτών θα έβρισκε όλους σύμφωνους νομίζω, δε σου αλλάζει τίποτα από τη τωρινή κατάσταση και κάνει και καλό. Το ότι είναι μια αρχή και γι καλό δε μπορεί να είναι δικαιολογία για τον προφανώς ηλίθιο τρόπο. προσωπικά δεν ξέρω κανεναν που να μην έχει λογαριασμο σε τράπεζα, τι πάει να πει δεν την βολευεται; Κάτω των 18 δεν μπορουν να έχουν πιστωτική, χρεωστική μπορούν. Gift Card μπορούν. Χρεωστική νομίζω δε μπορούν. Δε τη βολεύομαι σημαίνει ακριβώς αυτό που λέει η λέξη ... ΔΕ ΤΗ ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ, γούστο μου δεν είναι ?.... έγιναν παρανομα τα λεφτά ας πούμε ... με το ζόρι να χρησιμοποιήσω δηλαδή ένα ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ και όχι το legal tender του κράτους που ζω ? Θυμάμαι ότι προτοβγήκε το taxisnet και ήταν συμβατό μόνο με ΙΕ και όχι με Firefox (νομίζω τότε δεν υπήρχε Chrome) λέγανε διάφοροι (μεταξύ αυτών και εγώ) ότι δε μπορεί να σε αναγκάζει το κράτος να χρησιμοποιήσεις ένα εμπορικό προϊόν για να κάνεις συναλλαγές μαζί του (πόσο μάλλον με όλους) ... τι έγινα τώρα αυτές οι ευαισθησίες ?
Kostas93 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 βασικά στο high class αναφερόμουν, που προφανώς είναι ατυχής επιλογή λέξεων.
Anorymous Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 και η Hih class είναι κάποιος που πάει να αγοράσει ρούχα 70ε στη Μυτιλήνη, στην Ικαρία στη Κάλυμνο ή στη Λέρο ας πούμε? εκτός από αυτούς που "πάνε" στα νησιά ξέρεις υπάρχουν και αυτοί που ΖΟΥΝ στα νησιά, ή είναι ο τόπος καταγωγής τους και απλά πάνε εκεί όπως πας εσύ στο χωριό σου που μπορεί να μην είναι σε νησί. Συμφωνω μαζι σου απλα ολος ο χαμος και καλα εχει γινει γιατι θα πληγει ο τουρισμος.
haris_216 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 μη μένετε σε μια λέξη βρε παιδιά, σίγουρα δεν είναι τέλειο, απλά είναι μια αρχή. Η αρχή είναι να βγούνε έξω αυτοί που πρέπει να κάνουν ελεγχους (ΣΔΟΕ). Και η συνέχεια είναι να μην μασάει η όποια πολιτική ηγεσία από τους όποιους παρανομούντες τσαμπουκάδες, όπως έγινε πριν 1-2 χρόνια που λέγανε σε κάποιο νησί οι εστιάτορες "δεν δεχόμαστε έλεγχο". Και γαμώ τους επαναστάτες. Και επίσης να σταματήσει η καραμέλα "δεν έχω να πληρώσω το ΦΠΑ". Το ΦΠΑ δεν το πληρώνεις. Δεν είναι κάτι δικό σου που σου ζητάει το κράτος. Εϊναι χρήματα που σου έδωσα εγώ (ο καταναλωτής) για το κράτος και οφείλεις να τα δώσεις. Ιδανικά δεν θα έπρεπε να τα έχεις βάλει καν στο συρτάρι του ταμείου σου ούτε να έχεις πληρώσει την ΔΕΗ με αυτά. Δεν σου ανήκουν. Εϊναι χρήματα που κρατάς για κάποιον άλλο. Σα να ήρθε ο φίλος σου και σου λέει "παρε αυτά τα 100 ευρώ και δώστα στο Γιώργο" κα μετά εσύ λες ότι δεν μπορείς γιατί πληρωσες το συνεργείο του αυτοκινήτου με αυτά Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα 2
DrLo Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Συμφωνω μαζι σου απλα ολος ο χαμος και καλα εχει γινει γιατι θα πληγει ο τουρισμος. Δε νομίζω ότι θα είναι ΤΟΟΟΣΟ μεγάλο το θέμα "πληγμα στον τουρισμό", η δική μου αντίρρηση είναι κυρίως στο "μη πρακτικό" του πράγματος. Ακόμα και οι πρόσφατοι περιορισμοί που θέλουν κάποια τιμολόγια να εξοφολύονται μόνο μέσω τράπέζης που στη τελική όπως είπα μπορεί να πει κάποιος ότι είναι "μέρος της δουλειάς", έχω δει τι ταλαιπωρία μπορούν να δημιουργήσουν (προφανώς δε μιλάω για ποσά χιλιάδων ευρώ που έτσι κι αλλιώς κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρονικά ή με επιταγές).
Kostas93 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 @haris συμφωνώ 100% με αυτά που λες.Και θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να εφαρμοστούν όλα αυτά παράλληλα, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα