4saken Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 0.3% σε καθε συναλλαγη χρεωνει η τραπεζα στην επιχειρηση στην Γερμανια για καθε συναλλαγη. 4% χρεωνει μονο η αμερικαν εχπρεσ που ειναι και το υψηλοτερο. Στις συναλλαγες χωρις ΠΙΝ αλλα απλα με υπογραφη, το εξωπραγματικο ποσο των 0.05 σε καθε συναλλαγη. http://english.zahlungsverkehrsfragen.com/subscribers/payments_at_the_pos.htm Στην Ελλαδα ειναι 3-4%
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Αλλη φοροδιαφυγη εκει. Υδραυλικος ειχε.ερθει σπιτι μου 50 ευρω ,για 12 λεπτα δουλεια, μου λεει, αποδειξη του λεω εγω; 65 με.αποδειξη φιλε μου λεει. Του φερνεις.τιποτα στο κεφαλι??? Αυτό είναι άλλη υπόθεση. Το point, όπως ξαναείπα, ότι αυτό το μέτρο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ έχει στόχο να μπει 1ο το κράτος στο στο "μοίρασμα" των εισπράξεων (να παίρνει το ΦΠΑ δηλαδή αμέσως πριν δηλαδή "κάνει ταμείο") καποιος ωστε ότι ρίσκο μείνει στο μη σωστό "κουμαντάρισμα" να τον πάρει ο επαγγελματίας και όχι το κράτος που τώρα θα πάρει το ΦΠΑ του ΑΜΑ έχει κάνει σωστά τα κουμάντα του .... και αυτό είναι το ρίσκο που μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ. Όποιος θέλει να φοροδιαφύγει και πριν μαυρα θα τα έπερνε και τώρα μαύρα δεν αλλάζει αυτό. on a slightly related issue: Έκλεψαν τις συντάξεις όλου του οικισμού από τον ταχυδρόμο που τις μετέφερε Οι συνταξιούχοι φτάινε αφού είναι πιο ευκολο να τα χρησιμοποιούν κάρτα. Να πηγαίνουνε να τα παίρνουν από το ΑΤΜ που είναι και πιο βολικό να μη καψωνάρουν και τον ταχυδρόμο.
Papakaliati Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δεν θα πρεπε να εξαιρεθούν καποιες επιχειρησεις?πψ σουπερ μάρκετ που παντα κόβουν απόδειξη?θα γίνετε χαμός στα ταμεια με πιστωτικές... Εγω ξερω οτι οι συναλλαγες με καρτα ειναι πιο συντομες απο τις αλλαγες με μετρητα. 1
Kostas93 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Αυτό είναι άλλη υπόθεση. Το point, όπως ξαναείπα, ότι αυτό το μέτρο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ έχει στόχο να μπει 1ο το κράτος στο στο "μοίρασμα" των εισπράξεων (να παίρνει το ΦΠΑ δηλαδή αμέσως πριν δηλαδή "κάνει ταμείο") καποιος ωστε ότι ρίσκο μείνει στο μη σωστό "κουμαντάρισμα" να τον πάρει ο επαγγελματίας και όχι το κράτος που τώρα θα πάρει το ΦΠΑ του ΑΜΑ έχει κάνει σωστά τα κουμάντα του .... και αυτό είναι το ρίσκο που μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ. Όποιος θέλει να φοροδιαφύγει και πριν μαυρα θα τα έπερνε και τώρα μαύρα δεν αλλάζει αυτό. on a slightly related issue: Έκλεψαν τις συντάξεις όλου του οικισμού από τον ταχυδρόμο που τις μετέφερε Οι συνταξιούχοι φτάινε αφού είναι πιο ευκολο να τα χρησιμοποιούν κάρτα. Να πηγαίνουνε να τα παίρνουν από το ΑΤΜ που είναι και πιο βολικό να μη καψωνάρουν και τον ταχυδρόμο. ας παρουμε ενα ακραιο παραδειγμα. Ειμαι ο Τακης και ειμαι μεγαλο μουτρο, φοροδιαφευγω και κανω οτι μπορω για να ζω σε βαρος των αλλων. Παω το καλοκαιρι και δουλευω σε μπαρακια στη μυκονο και με τα λεφτα που παιρνω (μαυρα) αγοραζω iphone και macbook, αλλα επειδη ειμαι και ψονιο τα παιρνω μονο καινουργια. Εισοδημα δηλωνω μονο αυτο του ταμειου ανεργιας και παιρνω οτι προγραμμα βγαζει το υπουργειο για τις ευαισθητες ομαδες, προκειμενου να φαω ακομη περισσοτερα. Μεχρι προσφατα δεν με επιανε κανεις και τιποτα. Τωρα ομως παω να αγορασω τo iphone και μου λενε στο καταστημα "Μονο με καρτα" Πλερω ο τακης με καρτα. Παω την αλλη μερα για το macbook "Μονο με καρτα" πλερω ο τακης μονο με καρτα παω την αλλη μερα για το ipad "μονο με καρτα" πλερω ο τακης μονο με καρτα κτλ παω να κανω φορολογικη δηλωση, δηλωνω μονο το ταμειο ανεργιας φυσικα. Βλεπει το κρατος τη δηλωση μου και το τι αγορασα, με καλει λοιπον μια μερα. Παω και μου λενε "Πως αγορασες ολα αυτα αφου δεν εχεις εισοδηματα?" τι να πει ο τακης, την πατησε... πλερω προστιμο ο τακης για ψευδη φορολογικη δηλωση και κατα συνεπεια και φοροδιαφυγη. Τελος καλο ολα καλα για ολους εκτος απο τον τακη. ακραιο και γελοιο το παραδειγμα, αλλα εμεσα θα μειωθει κατα το δυνατον η φοροδιαφυγη. :p 2
4saken Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Εγω ξερω οτι οι συναλλαγες με καρτα ειναι πιο συντομες απο τις αλλαγες με μετρητα. Εχεις ψωνισει απο ΑΒ ποτε?
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 θα γίνει είναι ότι ο καθένας θα κόβει ξεχωριστές αποδείξεις . Πχ πάω σε μια ταβέρνα το καλοκαίρι και έρχεται λογαριασμός 200 ευρώ. Ε κόψε μου ρε άνθρωπε 3 των 70 και μια των 10 . Δεν έχω κάρτα... Μα έτσι(υποτίθεται πως) γίνεται και τώρα, ο ταβερνιάρης είναι υποχρεωμένος να σου δίνει ξεχωριστή απόδειξη κάθε φορά που σου φέρνει κάτι.
Papakaliati Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Εχεις ψωνισει απο ΑΒ ποτε? Οχι δεν εχω. Τωρα θα μου πεις οτι εχουνε μια αργη ταμια που δεν ξερει πως δουλευει το μηχανηνα σαν παραδειγμα; Και με μετρητα αμα πληρωνει ο αλλος, αμα κανει 3 λεπτα να βγαζει τα ψηλα, 3 λεπτα να τα μετρησει το ταμειο και αλλα 2 για τα ρεστα μαντεψε ποσο αργα παει. Με την καρτα, σου λεει το ποσο, βαζεις την καρτα, σε 5 δευτερα βαζεις το PIN και σε 10 δευτερα συνολο τελειωσε η δουλεια. 2
Silverage Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Εγω ξερω οτι οι συναλλαγες με καρτα ειναι πιο συντομες απο τις αλλαγες με μετρητα. Ούτε καν. Κάθε φορά που θέλει κάποιος να πληρώσει με κάρτα όλο το σουπερμαρκετ παθαίνει κοκομπλόκο. 1
Unabomber Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Οχι δεν εχω. Τωρα θα μου πεις οτι εχουνε μια αργη ταμια που δεν ξερει πως δουλευει το μηχανηνα σαν παραδειγμα; Και με μετρητα αμα πληρωνει ο αλλος, αμα κανει 3 λεπτα να βγαζει τα ψηλα, 3 λεπτα να τα μετρησει το ταμειο και αλλα 2 για τα ρεστα μαντεψε ποσο αργα παει. Με την καρτα, σου λεει το ποσο, βαζεις την καρτα, σε 5 δευτερα βαζεις το PIN και σε 10 δευτερα συνολο τελειωσε η δουλεια. Που να δεις και με τις contactless ποσο γρηγορα τελειωνεις.... ενα touch και τελος.... Ούτε καν. Κάθε φορά που θέλει κάποιος να πληρώσει με κάρτα όλο το σουπερμαρκετ παθαίνει κοκομπλόκο. Ε, σε αυτο το θεμα δεν φταιει το συστημα καρτων, αλλα καποιος αλλος....
Silverage Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Οχι δεν εχω. Τωρα θα μου πεις οτι εχουνε μια αργη ταμια που δεν ξερει πως δουλευει το μηχανηνα σαν παραδειγμα; Και με μετρητα αμα πληρωνει ο αλλος, αμα κανει 3 λεπτα να βγαζει τα ψηλα, 3 λεπτα να τα μετρησει το ταμειο και αλλα 2 για τα ρεστα μαντεψε ποσο αργα παει. Με την καρτα, σου λεει το ποσο, βαζεις την καρτα, σε 5 δευτερα βαζεις το PIN και σε 10 δευτερα συνολο τελειωσε η δουλεια. Μέχρι να πάρει μπρος το μηχάνημα με την κάρτα πρέπει να περιμένεις κάνα 10λεπτο.
4saken Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Οκ,15 δευτερολεπτα η καρτα και 8 λεπτα μετρητα.Seems legit.
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Αμα τις βαζανε υποχρεωτικές οπως αναφερεις θα βαζανε και μεγιστο πλαφον στις τραπεζες πχ 0.3% για καθε συναλλαγη. Το πλεον ευκολο ειναι. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να επιβάλλουν μέγιστο πλαφόν ανά συναλλαγή στις τράπεζες. Επίσης και να γίνει κάτι τέτοιο δεν ξέρω κατά πόσο οι τράπεζες θα συμμορφωθούν.
4saken Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Νταξει το σουπερ μαρκετ αντιμετωπιζετε ευκολα... "Χτυπα μεχρι τα 65, και τα υπολοιπα δευτερη αποδειξη"
Papakaliati Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Νταξει το σουπερ μαρκετ αντιμετωπιζετε ευκολα... "Χτυπα μεχρι τα 65, και τα υπολοιπα δευτερη αποδειξη" Μαρεσει που σε αρκετα ποστ υπαρχει ο κουτοπονηρος τροπος να γλυτωσει το μαγαζι να κοψει την αποδειξη, ενω σκεψεις πως θα μπορουσε να επιβληθει η εκδοσης αποδειξης ουτε καν. Αλλα αμα ετσι εχεις μαθει απο παντα, δυσκολο να αλλαξεις.
Socratis_g Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 ολες οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται με κάρτες! Τελος. ούτε μπερδέματα στα ρέστα ούτε πλαστά νομίσματα ούτε να ζητάς αποδείξεις απο τον κάθε κωλόβλαχο καντινιέρη, που μια ζωή τρωγανε χωρις να αποδίδουνε. ούτε να χάσεις τα μετρητά σου. 1 λόγο δεν βρίσκω γιατί να μην εφαρμοστεί το μέτρο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα