Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

E αναλόγως το πως θα τα συμφωνήσουν. Έχουν τύχει και γάμοι που το κρασί ήταν ''κερασμένο'', άλλοι που μόνο συγκεκριμένη μάρκα ήταν στο κέρασμα κλπ...

• Like 1
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ελληνάδικο στην Σίφνο σερβιτόρος..

Τρεις Πειραιωτησες με 200 κιλά μαγκιά πίνουν ποτό. Αρχίζει η μία να χορεύει ζεϊμπέκικο και μου λέει η φίλη της.

-Φέρε 2 σαμπάνιες..

-Έχουμε μόνο Moet.

-Δεν πειράζει φέρε.

-Έχει 350 η φιάλη.

-Φέρε 3 σφηνάκια!

10 χρόνια ως ντιλιβερι, ταμίας, σερβιτόρος, πωλητής έχω ακούσει άπειρα πράγματα, αλλά δεν έχω αντιμιλήσει πότε σε πελάτη..

Το "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" είναι παρεξηγημένο. Εχω την εντύπωση πως σημαίνει να κάνεις τον πελάτη να νιώθει πως έχει δίκιο. Εγω ας πούμε απολογούμαι πάρα πολλές φορές όσο άδικο και να έχει ο πελάτης, επειδή εκείνη την στιγμή δεν μιλάω ως Παρης αλλα αλλά ως κατάστημα.

Για εμένα ο χειρότερος τύπος πελάτη είναι εκείνος που με βλέπει σαν δούλο του. Κυρίως γυναίκες το κάνουν.

• Like 2
Δημοσ.

Ωραίο θέμα σε φτιάχνει ρε παιδί μου :Ρ

Σκηνικό σε ενα εστιατόριο που δουλεύω έχουμε ενα σύστημα το οποίο με 18 εύρω το άτομο τρως διάφορα ε ελα όμως που ο έλληνας ο μάγκας ήθελε να φάνε με 18 εύρω 6 ατομα όλοι απο ΕΝΑ πιάτο.

Και απο ευγένεια άλλο τίποτα,και φέρε μου ρε να φάω που πεινάω και ελα εγώ θέλω να φάμε όλοι απο ενα πιάτο και μαγκιες του κωλου, τελικά στείλαν εμένα και τούς εξήγησα "ευγενικά" πως δεν γίνεται και πως αν συνέχιζαν θα τούς έδιωχνα φάγαν σαν τα μικρά παιδιά και άφησαν και tip! Ολα είναι θέμα προσεγγισης εκτός αν ο άλλος είναι μαλάκας(90% είναι).

Δημοσ.

Για εμένα ο χειρότερος τύπος πελάτη είναι εκείνος που με βλέπει σαν δούλο του. Κυρίως γυναίκες το κάνουν.

Αυτό, το ευτύχημα στην Ελλάδα παρόλο που δεν έχουμε τις ταμπέλες "do not disturb the staff" έχουμε τη δυνατότητα να την "πούμε" στους αγενής και τους βλαχοκαουμπόηδες όπως τους αρμόζει. Θυμάμαι είχα πάει Ιταλία πριν χρόνια που σε μικρό εστιατόριο είχα μια παρέα από δίπλα οι οποίοι μετά το φαγητό τους έκαναν τα πιάτα και τα μπολάκια τασάκια για τα βρωμοτσίγαρα τους. Οταν παράγγειλαν παγωτό τους το σέρβιραν σε τασάκι. Πραγματικά γέλασα πάρα πολύ. 

Πάντως μαζί με το θέμα του "δούλου" (το οποίο δεν δέχομαι σε καμία των περιπτώσεων από κανέναν) εξίσου εκνευριστικό είναι όταν προσπαθούν να σου κάνουν μάθημα για πράγματα που προφανώς ιδέα δεν έχουν και φυσικά όταν προσπαθούν να σε βγάλουν τρελό στην παραγγελία.  

• Like 2
Δημοσ.

Τι τραβάει ο τίμιος έμπορος ταπήτων

Μου θυμισε το καβαφικο ποιημα "ρωτουσε για την ποιοτητα"...

Το οποιο ειναι μαλλον αηδιαστικο.

Eιναι γεγονος πως οπου δεν υπαρχει στανταρ τιμη(οπως στο σουπερ μαρκετ ή το βενζιναδικο) ο πελατης παντα σκεφτεται οτι πας να του παρεις το πορτοφολι, παζαρευει, κλαιγεται κλπ.

Αυτο ελεγε και ο πατερας μου, που απο ηλεκτρολογος μαστορας αργοτερα εγινε περιπτερας. Σαν μαγαζατορας αντιμετωπιζε καχυποψια οταν τους ελεγε ποσο θα κοστισει η συσκευη που θα τους φτιαξει, σαν περιπτερας πληρωνανε αμεσως του λεγαν κι ευχαριστω...

Ασε και τις γκρινιες εδω στις αγγελιες, ο καθενας προσπαθει να παζαρεψει να γλυτωσει μισο ευρω :mellow:

• Like 1
Δημοσ.

Διαβαζοντας το θεμα..  και ως πρωην ιδιοκτητης μαγαζιου...

ειναι πολλα ατομα που κυριως λογο απειριας βλεπουν τον πελατη με μισο ματι... εξω απο τον χορο εχουν το ελευθερο να κρινουν και να κατακρινουν οποιους και οπως γουσταρουν

οταν ειχα το μαγαζι οι σερβιτοροι, τους εβγαζαν ολους γυφτους..  λες και αυτοι σαν πελατες καλυτεροι ειναι..  να σας πω εγω για γυφτιες..  που οι σερβιτοροι οταν δεν τους χρεωνα τα ποτα επιναν 5 ο καθενας κυριως στο κλεισιμο μαζι με τις παρεες τους και το επαιζαν και large κερνουσαν και κανα ποτο ασε τα σφινακια σε τιποτα γκομενες και εκαναν με ξενα κολυβα κηδεια!

παραεγινε το κακο ωσπου μια μερα χωρις να τους πω τιποτα στο τελος τα χρεωσα και επρεπε να πληρωσουν και απο πανω.. εκει να δεις κλαμα.. 

το "του μιλησα ευγενικα" που λεει ο καθε υπαλληλος ειναι σχετικο..  αν το καταστημα, σου κανει μαλακια οσο ευγενικος και να ειναι ο αλλος θα τα ακουσει..

..  απο πελατες παντως οι χειροτεροι με διαφορα και παντου ειναι οι τριτες ηλικιες, μετα οι γυναικες και τελος τα πολυ πιτσιρικια

• Like 5
Δημοσ.

Ο έλληνας πελάτης είναι ο ορισμός της αγένειας.

Ο Ελληνας γενικά...

Ο πελάτης βέβαια έχει την κλασική νοοτροπία "εγώ σε πληρώνω και θα κάνεις ότι πω".

Μια περιοδο εργαζομουν σε καταστημα με ψιλοκλασικα γυναικεια υποδηματα στα Β.Π . 

bundy1.jpg

• Like 2
Δημοσ.

καλο ειναι να εχεις δωσει το ελευθερο στο προσωπικο να κερναει (αναλογα ποσο σε παιρνει βεβαια) γιατι βοηθαει καργα στον τζερτελε του μαγαζιου. Εννοειται οτι τα γραφουν καπου, ωστε να ξερεις τι ακριβως γινεται με την καβα

Δημοσ.

Mαλλον σαν υπαλληλο του σε βλεπει. Αφου πληρωνει εχει την απαιτηση να τον υπακους τυφλα.

Εσυ σε παρομοια θεση το ιδιο δε κανεις?

• Moderators
Δημοσ.

Mαλλον σαν υπαλληλο του σε βλεπει. Αφου πληρωνει εχει την απαιτηση να τον υπακους τυφλα.

Οχι. Αυτο ειναι και λιγο θεμα παιδειας και μυαλων. Εγω πχ καθε φορα που παω για φαγητο εξω οταν ερχεται και αρχιζει να στρωνει του λεω αστα θα τα κανουμε εμεις. Ναι, οκ ειναι εντολες απο πανω αλλα και γω κουλος δεν ειμαι και επειδη ξερω ποσο τρεχει με αλλους κομπλεξικους -και ειδικα σε μεγαλα μαγαζια- απο τη στιγμη που μπορω να τον "βοηθησω" γιατι να μην το κανω!?

• Like 4
Δημοσ.

Οχι βεβαια. Βεβαια ουτε ολοι οι υπαλληλοι ειναι οι αγιοι της υποθεσης.Αποδειξη το δημοσιο , εκει οπου αισθανονται πολλοι οτι δεν τους κουναει τιποτα και βγαζουν τον πραγματικο ''επαγγελματισμο'' τους.

Βεβαια και οι πελατες μαγκια, κλανια , Βαλκανια πολες φορες.

Για αυτο ειναι γαμαουα στον ντελιβερα ενω στην δημοσια υπηρεσια μονο  κωλοτουμπες δεν κανουν οταν εξυπηρετηθουν.

• Like 3
Δημοσ.

Όχι ρε συ φίλε, το χαλάς τώρα! Εννοείται πως δεν θα έκανα το ίδιο (όπως και οι περισσότεροι νομίζω). Συμφωνώ με τα παιδιά από πάνω, τα ίδια με τον spect κάνω κι εγώ :)

Δημοσ.

Οχι. Αυτο ειναι και λιγο θεμα παιδειας και μυαλων. Εγω πχ καθε φορα που παω για φαγητο εξω οταν ερχεται και αρχιζει να στρωνει του λεω αστα θα τα κανουμε εμεις. Ναι, οκ ειναι εντολες απο πανω αλλα και γω κουλος δεν ειμαι και επειδη ξερω ποσο τρεχει με αλλους κομπλεξικους -και ειδικα σε μεγαλα μαγαζια- απο τη στιγμη που μπορω να τον "βοηθησω" γιατι να μην το κανω!?

αυτο ειναι πολυ ωραιο και σωστο γενικοτερα, αλλα υπαρχουν ελαχιστες φορες που ο υπαλληλος γουσταρει να σε περιποιηθει (στα πλαισια της δουλειας του), θελει να ειναι σιγουρος οτι κατι θα γινει σωστα (και να δειξει στο αφεντικο οτι δουλευει), και θελει να ασχολειται με κατι προκειμενου να περασει πιο γρηγορα η ωρα (αν δεν εχει πολυ δουλεια)

οι σερβιτοροι περισοοτερο γουσταρουν τους καλους-ευγενικους-χαλαρους πελατες, παρα αυτους που αφηνουν πουρμπουρι

Δημοσ.

αυτο ειναι πολυ ωραιο και σωστο γενικοτερα, αλλα υπαρχουν ελαχιστες φορες που ο υπαλληλος γουσταρει να σε περιποιηθει (στα πλαισια της δουλειας του), θελει να ειναι σιγουρος οτι κατι θα γινει σωστα (και να δειξει στο αφεντικο οτι δουλευει), και θελει να ασχολειται με κατι προκειμενου να περασει πιο γρηγορα η ωρα (αν δεν εχει πολυ δουλεια)

οι σερβιτοροι περισοοτερο γουσταρουν τους καλους-ευγενικους-χαλαρους πελατες, παρα αυτους που αφηνουν πουρμπουρι

Ας πούμε πρέπει να ενωθούν δύο τραπέζια, δεν θα πάθεις τίποτα να πιάσεις ένα μαζί με το σερβιτόρο από το να περιμένεις να το κουβαλήσει μόνος του....ή να τον βλέπεις να τεντώνεται πχ να στερεώσει το τραπεζομάντηλο και να μην βοηθάς :) Εγώ τέτοια πράγματα εννοώ

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εδώ να αποσαφηνίσουμε πως πληρώνεις ΓΙΑ τις συγκεκριμένες υπηρεσιες του, δεν ΤΟΝ πληρωνεις για να ΣΕ οτιδήποτε...

Ο Ελληνας γενικά...

Ο πελάτης βέβαια έχει την κλασική νοοτροπία "εγώ σε πληρώνω και θα κάνεις ότι πω".

:l9l:

bundy1.jpg

:lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...