Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ ότι κάποια έργα και κάποια κομμάτια δεν πρέπει να "αγγίζονται" από άλλους καλλιτέχνες. Απλά να γίνεται με σεβασμό και τη μέγιστη προσπάθεια όπως είπα. Έτσι τιμούν και τον δημιουργό αλλά και τα έργα συνεχίζουν να είναι ζωντανά και να φτάνουν σε νέο κοινό.

• Like 2
  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρόσεξε μην τα μπερδεύεις! Το να μη σου αρέσει κατι και να το λες είναι δικαίωμα σου. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν επιθυμείς την απαγόρευση ενεργειών των άλλων επειδή εσύ (δεν μιλάω για σένα) δεν συμφωνείς.

Ούτε σε μένα αρέσει ο Ρουβας σαν τραγουδιστής αλλά δεν θα έλεγα ποτέ "απαγορεύεται να ερμηνεύσει κάτι".

Εμενα ο ρουβας για αυτο που κανει δηλαδη ποπ τραγουδι ειναι εξαιρετικος, απο εκει και περα δεν τον κρινω για την ερμηνευτικη του δυνατοτητα αλλα για το τραγουδι που διαλεξε και οτι ηθελε να περασει το εργο αυτο στη νεα γενια.

Μου θημισε τον ροκο που ηθελε να καπηλευτει το Να μαγαπας.

Δημοσ.

Λειπόν θέλω να γίνει καραφλέιμ το νήμα :D

Υπάρχει λοιπόν ένα μεγάλο debate. Για το εάν και κατα πόσο μπορεί ένας καλλιτέχνης σαν τον Ρουβά , να ερμηνεύει τέτοια άσματα.

Πολλοί μιλάνε για ιεροσυλία , ότι δεν έχει ο καλλιτέχνης το credit που χρειάζεται για να του επιτραπεί να "ακουμπήσει" τέτοια έργα , πολλοι διαμαρτύροντε και τα βάζουν με τους διοργανωτές που κάλεσαν τον Ρουβά για να ερμηνεύσει το Αξιον Εστι , για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Εσείς τί λέτε? Κάποια πράγματα , όπως μεγάλα έργα , ιστορικά έργα κλπ πρέπει ο κάθε καλλιτέχνης να έχει καλλιτεχνικά @@ για να τα αγγίξει?

Και όχι μόνο για το Αξιον Εστι , αλλά ακόμα και ένα τραγούδι των Metalica ή των Maiden ή των Queen ξερω γω...

https://www.youtube.com/watch?v=o7W0F4KBYA0&feature=youtu.be&t=2m20s

Και ξεκινά το βίντεο και ακούμε ότι ο Ρουβάς 'έλιωσε στις πρόβες' και περιμένω να δω μια απίστευτη προσεγμένη ερμηνεία.

Λέω οκ, θα δώσω μια ευκαιρία, θα δω ΟΛΟ το βίντεο.

Σόρρυ αλλά @@ έλιωσε στις πρόβες.

Λάθη λάθη και πάλι λάθη. Ερμηνεία κενή, ανύπαρκτη. Προσπάθεια μίμησης που δεν του πετύχαινε. Δεν ξέρω από πού να το πιάσω και πού να τ'αφήσω. Και πριν μου την πέσουν οι ρουβίτσες και πουν ότι τον κράζω χωρίς λόγο να σημειώσω ότι έχω φάει άπειρες ώρες να λιώνω σε πρόβες για το Άξιον Εστί...και είναι ένα έργο που το αγαπώ και το νιώθω. Ε ο Ρουβάς συναίσθημα δεν έβγαλε και η φωνή του δεν δουλεύτηκε σχεδόν καθόλου.

I'm out. Πάω να ξεράσω.

• Like 6
Δημοσ.

Συγγνώμη, τραγούδια είναι, τί πρόβλημα έχουν;

ε ξέρεις τώρα, συμβολισμοί και μαλακίες...

μας έχουν φάει οι συμβολισμοί και από ουσία μηδέν

Δημοσ.

Troll mode ON

Εσυ απο που και ως που εχεις το ηθικο βαρος.. την πορεια, την ως τωρα διαδρομη να πιασεις ενα τετοιο κοματι? Την μια μερα να πινεις κορονα στα μπιτσομπαρα και να χορευεις με το μπικινι Δημακη και οταν το σηκωνεις, και την αλλη να τραγουδας αξιον εστι??  ε?? οχι σε ρωτω...

Troll mode OFF

Σόρρυ αλλά @@ έλιωσε στις πρόβες.

Λάθη λάθη και πάλι λάθη. Ερμηνεία κενή, ανύπαρκτη. Προσπάθεια μίμησης που δεν του πετύχαινε. Δεν ξέρω από πού να το πιάσω και πού να τ'αφήσω. 

Να το πιασεις σωστα.. και μεσα στο θεμα... μην βιαζεσαι ουτε να προσβαλεις ουτε να το παιξεις..

διαβασε πρωτα την ερωτηση.. βαθια ανασα και παμε παλι

Λειπόν θέλω να γίνει καραφλέιμ το νήμα :D

Υπάρχει λοιπόν ένα μεγάλο debate. Για το εάν και κατα πόσο μπορεί ένας καλλιτέχνης σαν τον Ρουβά , να ερμηνεύει τέτοια άσματα.

Δημοσ.

Δεν κοίταξα το video ούτε με νοιάζει πως θα πει το τραγούδι.

Ενήλικος άνθρωπος είναι και με εμπειρία σε αυτό που κάνει, αν νομίζει οτι δεν θα το τραγουδήσει σωστά και θα εκτεθεί τότε να μην το πει, αν πιστεύει πως θα τα καταφέρει τότε δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην το πει. Αν το τραγουδήσει χάλια ας λουστεί το κράξιμο τον σχολιασμό και τις συνέπειες. Τώρα αν το είπε χωρις την άδεια του δημιουργού αυτό είναι άλλο πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Οτι δεν εβγαλε συναισθημα, ηταν λιγο στημενος και αμηχανος και εδειχνε σαν ξενο σωμα στην ολη διαδικασια το δεχομαι σαν κριτικη.

Φωνητικα ομως ο τυπος ηταν παρα πολυ σωστος και το ειπε πολυ χαμηλα για τις φωνητικες του δυνατοτητες (οπως και επρεπε κανονικα για το κομματι). Δεν εχει καμια σχεση παντως αυτος ο Ρουβας με αυτο που ακουγοταν πριν απο 20 χρονια, αισθητη βελτιωση στη φωνη, φαινεται ξεκαθαρα οτι εχει ριξει τρελη δουλεια ολα αυτα τα χρονια.

• Like 2
Δημοσ.

Τι λες ρε φίλε, βάζεις δίπλα στο Άξιον Εστί metalixa, maiden και queen?

Άνετα όμως!!!

Άσχετο/Σχετικό: Ο Ρουβάς είναι σε τέτοιο βαθμό μουγκοθόδωρος, που υποβαθμίζει (αν είναι ποτέ δυνατόν...  ) ακόμα και τα δικά του «τραγούδια».

• Like 2
Δημοσ.

Άσχετο/Σχετικό: Ο Ρουβάς είναι σε τέτοιο βαθμό μουγκοθόδωρος, που υποβαθμίζει (αν είναι ποτέ δυνατόν...  ) ακόμα και τα δικά του «τραγούδια».

Ειπε ο τυπος που εβγαλε τον Ripper ασχετο...

Νταξει, τραγουδισταρα δεν τον λες τον Ρουβα, αλλα απ την αλλη οση σχεση εχεις εσυ με το τραγουδι και τη μουσικη γενικοτερα, αλλη τοση εχει και το σχολιο σου με την πραγματικοτητα...καθολου δηλαδη.

Γι αυτο που κανει (το οποιο προσωπικα δε μου αρεσει) ειναι κατι παραπανω απο απλα καλος...

Δημοσ.

και στο βίντεο που υπάρχει πιο πάνω (ένα το χελιδόνι ) ο Μπιθικώτσης τι ήταν; Ενας δημοφιλής λαικός τροβαδούρος... ο Σάκης ρουβάς της εποχής του δηλαδή... 

:shock: :shock: :shock:

Τα δύο παραπάνω τραγούδια είναι ολοιδια λεμε......

Ο ένας έχει εμγαλώσει γενιές , ο άλλος έχει μεγαλώσει Ρουβίτσες με τους κοιλιακούς του....

• Like 1
Δημοσ.

Δεν συμφωνώ ότι κάποια έργα και κάποια κομμάτια δεν πρέπει να "αγγίζονται" από άλλους καλλιτέχνες. Απλά να γίνεται με σεβασμό και τη μέγιστη προσπάθεια όπως είπα. Έτσι τιμούν και τον δημιουργό αλλά και τα έργα συνεχίζουν να είναι ζωντανά και να φτάνουν σε νέο κοινό.

Γιατι, για την ιδια την μελοποιηση της ποιησης δεν υπηρχαν και υπαρχουν αντιδρασεις ? Και για αυτο υπαρχουν επιχειρηματα.Εγω πιστευω βεβαια οτι η κυρια ανησυχια τους ειναι μην ξεπεσει η τεχνη στα αυτια της ''πλεμπας'' , πετωντας και μερικα τσιτατα για την υποκουλτουρα στην προσπαθεια να πεισουν .

Θα χυθουν καποια κιλα μελανιου  , καποιοι θα (ξανα)κερδιζουν και μερικα λεπτα δημοσιοτητας , κριση εχουμε, ωσπου ο μεγας κριτης χρονος να τα στειλει ολα  στο καλαθο των ανουσιων αντιπαραθεσεων.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω καν το αρχικό ερώτημα. Τραγουδιστής είναι (καλός, κακός, αδιάφορο για το θέμα μας), τραγούδησε ένα τραγούδι. Σου αρέσει, το ακούς, δε σου αρέσει, δεν το ακούς. Δεν έτυχε να το ακούσω, δεν έχω άποψη για το πώς το ερμήνευσε.

Το ότι δεν είναι "σοβαρός" καλλιτέχνης, ας πούμε, (ενώ η κυρία Χρυσούλα Διαβάτη, που ενοχλήθηκε μαζί του, στο Της Ελλάδος τα Παιδιά ήταν υποψήφια για 45 όσκαρ...) δε σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να τραγουδήσει κάτι, οσοδήποτε εμβληματικό.

Κι ο Μπιθικώτσης έπαιζε μπουζούκι για να νιαουρίζει η Βουγιουκλάκη, δε λέει κάτι αυτό.

Πολύ τοτέμ και μυθολογία.

• Like 14

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...