Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να κάνω γνωστό ένα θέμα για να εκφράσω ένα παράπονο αλλά και να ενημερώσω τους φίλους αναγνώστες του φόρουμ. Για να γίνω πιο κατανοητός δείτε επιστολή που έστειλα στην εταιρία LG HELLAS και δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση:

"Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το 2007 εμπιστεύτηκα την εταιρία σας και αγόρασα ένα ψυγειοκαταψύκτη 1000 περίπου € όπως φαίνεται και στη συνημμένη απόδειξη. Πριν μια εβδομάδα το ψυγείο σταμάτησε να λειτουργεί και έτσι απευθύνθηκα στον εξουσιοδοτημένο τεχνικό της περιοχής μου ο οποίος απεφάνθη ότι το ψυγείο έχει μη επισκευάσιμη βλάβη (διαρροή στο στοιχείο του συμπυκνωτή). Στη συνέχεια επικοινώνησα τηλεφωνικά με την εταιρία και ζήτησα να μου επιβεβαιώσει αν τελικά υπήρχε περίπτωση επισκευής. Η εταιρία μετά από συνεννόηση με τον τεχνικό είπε ότι δεν ήταν δυνατή η επισκευή.

Οπότε σας ερωτώ:

Γιατί κάποιος  και ειδικά σε μια τόσο ακριβή αγορά να προτιμήσει την εταιρία σας, όταν μάθει για την δική μου περίπτωση; Δηλαδή ότι ένα ψυγείο των 1000€ με πολύ προσεγμένη από πλευράς μου χρήσης, έχει καταστραφεί σε επτά χρόνια από την αγορά του και δεν υπάρχει η δυνατότητα της επισκευής του;

Σπύρος Τσεμπεκλής - Μηχ/γος Μηχ/κος - Εκπ/κός"

Δημοσ.

Δεν υπάρχει δυνατότητα επισκευής γιατί δεν υπάρχουν πλέον ανταλλακτικά ή γιατί το κόστος είναι σαν να παίρνεις καινούργιο; Σε κάθε περίπτωση, 8 γεμάτα χρόνια άντεξε, δεν είναι και πάρα πολλά αλλά εντάξει, δεν το θεωρώ και τόσο τραγικό προσωπικά...και σε άλλες εταιρείες θα μπορούσε να τύχει το ίδιο....

Μπορείς επίσης να ρωτήσεις και σε ανεξάρτητα service, κάποιος θα έχει ανταλλακτικά ή κάποιος θα ασχολείται τέλος πάντων...:)

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις και τον ψυκτικό της "γειτονιάς", ισως έχει ανταλλακτικο από άλλες επισκευές.

Τα 8 χρόνια είναι λίγα.

• Like 3
Δημοσ.

Μερικά LG ψυγεία έχουν και δωδεκάχρονη εγγύηση σε μερικά μέρη τους

Εγώ αγόρασα ένα δίπορτο των 2000 ευρώ και το ψυγείο είναι εδώ και 3 χρόνια από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει.

Έχει 12 χρόνια εγγύηση στον κομπρέσορά του

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις και τον ψυκτικό της "γειτονιάς", ισως έχει ανταλλακτικο από άλλες επισκευές.

Τα 8 χρόνια είναι λίγα.

+1... ή κάποιον που ασχολείται με επαγγελματικά ψυγεία/συστηματα ψύξης... Οι πατεντες πού γινονται σε αυτά είναι ατελείωτες!

κατα τα αλλα απαραδεκτό 1000€ για 8 χρόνια ζωής για ηλ. συσκευη...

Δημοσ.

Κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει αλλά είναι μάλλον γνωστό σε όλους μας είναι ότι είχε περάσει η εποχή των επισκευών και είμασταν στην φάση των συσκευών μιας χρήσεως (δηλαδή χρήση και στο πρώτο πρόβλημα αλλαγή).

Λέω "είχε" γιατί η τωρινή κατάσταση (της λεγόμενης κρίσης) ξαναέφερε στο προσκήνιο τους επισκευαστές και τις επισκευές.

Αν και τα 8 χρόνια είναι πραγματικά λίγα για να χαλάσει τελεσίδικα ένα ψυγείο δεν μας είπε ο ts αν αυτό το "δεν επισκευάζεται" είναι ότι πραγματικά δεν γίνεται γιατί δεν υποστηρίζεται πλέον το μοντέλο ή δεν αξίζει λόγω κόστους.

Επίσης αυτό το "ακριβή αγορά" που αναφέρεται δεν σημαίνει απαραίτητα και καλό μηχάνημα. Ειδικά την περίοδο μέχρι και το 2010 πολλοί αγοράζανε συσκευές με κύριο γνώμονα το design. Που σημαίνει ότι πιθανότατα αυτά τα 1000 ευρώ δόθηκαν για κάποιο inox μοντέλο του οποίου το "αδερφάκι" (χωρίς τα ανοξείδωτα πλαϊνά και πόρτες αλλά με τον ίδιο μηχανισμό) μπορεί να στοίχιζε και 400-500 ευρώ φθηνότερα, οπότε θα μιλούσαμε για ένα μεσαίο μοντέλο σε ακριβό περιτύλιγμα. Και το λέω αυτό γιατί κάτι αντίστοιχο ήταν και η δική μου επιλογή το 2005 (εν γνώσει μου βέβαια). Βέβαια μπορεί όντως να πρόκειται και για το καραουάου μηχάνημα, τη ναυαρχίδα της εταιρίας και η τοποθέτησή μου να είναι λάθος. Φαντάζομαι όμως ότι μπορεί να λυθεί η απορία αν ο ts αναφέρει το μοντέλο.

Όπως και να 'χει τεχνικοί εκτός εταιρίας που πληρώνονται για να φτιάχνουν πράγματα μπορούν να κάνουν παπάδες. Όπως άλλωστε και κάνουν σε πλυντήρια, αυτοκίνητα, κλιματιστικά, κα

Δημοσ.

Εχω δει μερικά ψυγεία που ο συμπικκνωτής δεν φαίνεται πουθενά. Είναι σφραγισμένος με δύο ανοίγματα, πάνω και κάτω. Αν είναι ετσι, δυσκολα θα μπορέσει κάποιος να κάνει κάτι. Αν όντως έχει διαρροή ο συμπικκνωτής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.google.gr/search?q=%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B7+%CF%88%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85+lg&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=MPNHVamKB8T1UPvxgKgI

1.μηπως η lg παιρνει ετοιμα ψυγεια απο καποια αλλη;

2.αν ειναι χαμηλης ενεργειακής κλασης και ζητησει πολλα καποιος ψυκτικος ε δεν ειναι ασχημη ιδεα να παρεις κατι καλυτερο

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Παιδια οπως και να το κανουμε η LG ειναι ο,τι να 'ναι γενικως. Το αν θα σου κατσει καλο κομματι (παιξε τζοκερ καλυτερα) δεν ειναι λογος για να την προτιμησει καποιος. Ολα τα πραγματα τις ειναι προχειροφτιαγμενα λες και δεν εχουν μελετησει τιποτα πανω στους τομεις που αντιστοιχει το καθε προϊον και αυτο το εχω συναντησει απο κινητα (ποιοτητα κατασκευης παλαιοτερα, λογισμικο εως και σημερα) και τηλεορασεις νεες 3D smart TV (σκατο 3D με ψευτομεμβρανες μπροστα στο πανελ, χαλι μαυρο firmware κλπ) εως και πλυντηρια (εφφετζίδικα, μουσικούλες, περριτα ηλεκτρονικα μπλιμπλικια και χαζοbug σε λογισμικο ακομα και σε αυτα)! Αν μπορω να πω μονο πως καποια προϊόντα της άξιζαν, ήταν τα monitors που έβγαζε πριν αρκετά χρόνια (~2007 εποχή). Και αυτα βεβαια καμμενα πιξελ ειχαν σχεδον εξ αρχης, αλλα τουλαχιστον ειχαν εγγυηση zero pixel :lol:

Γιατι δηλαδη να ρισκαρω να σκασω και 1000€ σε ψυγειο σε μια τετοια εταιρια ενω υπαρχουν εταιριες με απειρα ετη εμπειριας σε αυτο το χωρο; Δε λεω μπορει να υπαρχουν καλα και αξιοπιστα μοντελα, αλλά προσωπικά βλέποντας την συνολικη εικονα δε θα το ρισκαρα. Βεβαια ολες μα ολες οι εταιριες και οι καλες παλιες αξιοπιστες και αθανατες φτιαχνουν πολυ πιο ευθραστα προϊόντα (ειτε ειναι ψυγεια, ειτε τηλεορασεις, ειτε αυτοκινητα, ειτε λαμπες). Ψάξτε  "The Light Bulb Conspiracy" :P 

Οσον αφορα την επισκευη ασε τα εξουσιοδοτημενα εφοσον δεν υπαρχει εγγυηση. Καλυτερα ρωτα απο δω απο κει μηπως σου προτεινει καποιος καναν δοκιμασμενο ψυκτικο και βρεις την υγεια σου. 

Εμας μας αλλαξε κομπρεσορα ενας τυπας σε μια ντουλαπα Samsung του 1999 (aftermarket ανταλλακτικό) και δουλευει καλυτερα απο οτι δουλευε εξ αρχης :P Και ενω ο samsungas στα ουτε 10 χρονια ηθελε συμπιεστη, έχουμε ακόμα ψυγειοκαταψύκτη Pitsos που λειτουργει καμια 25αρα χρονια χωρις να αλλαξουμε ουτε λαμπα. 

Δημοσ.

+1... ή κάποιον που ασχολείται με επαγγελματικά ψυγεία/συστηματα ψύξης... Οι πατεντες πού γινονται σε αυτά είναι ατελείωτες!

κατα τα αλλα απαραδεκτό 1000€ για 8 χρόνια ζωής για ηλ. συσκευη...

Γιατι απαραδεκτο; Αναλογης αξιας λαπτοπ εχουν ενα χρονο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...