afentiko Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Μου ζήτησαν από ένα μαγαζί (κρεπερί) να πάω να βγάλω ΑΜΑ στο ΙΚΑ για να μου κάνουν πρόσληψη. Έψαξα στο ιντερνετ αλλά βρίσκω ότι να ναι και δεν συμφωνούν και μεταξύ τους. Έχει βγάλει κάποιος πρόσφατα ή αν θυμάται όταν έβγαλε ποια είναι τα δικαιολογητικά? Κυρίως με ενδιαφέρει αν θέλει κ βεβαίωση πρόσληψης από τον εργοδότη γιατί είναι το μόνο που δεν έχω και δεν μπορώ να το βγάλω μόνος μου αλλά δε μου είπαν κάτι στο μαγαζί.
Muchacho Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Τυχερος εισαι,διπλα μου εχω μια α4 με δικαιολογητικα: 1)Συμπληρωμενη την αιτηση που παιρνεις απο εκει 2)Φωτοτυπια ταυτοτητας(2 οψεων) 3)Φωτοτυπια φορολογικης δηλωσης ή εκκαθαριστικο ή βεβαιωση αποδοσης ΑΦΜ 4)Βεβαιωση αποδοσης ΑΜΚΑ 5)Λογαριασμο ΔΕΗ,ΟΤΕ κτλ 6)Βεβαιωση προσληψης εργοδοτη εφοσον εργαζεται σε κοινη επιχειρηση.Για ανεργους δεν χρειαζεται βεβαιωση εργοδοτη αλλα απαιτειται βεβαιωση απο το τον ΟΑΕΔ(Ν1545/85) 7)Φωτοτυπια της πρωτης σελιδας του βιβλιαριου της τραπεζας οποιας αναφερεται ο αριθμος ΙΒΑΝ και πρωτος δικαιουχος ειναι ο ασφαλισμενος 8)Εγγραφο απο το οποιο να προκυπτει ημερομηνια εναρξης της ασφαλισης σε αλλο ασφαλιστικο φορεα ασφαλισης της ημεδαπης ή της αλλοδαπης προκειμενου να χαρακτηριστει ο ασφαλισμενος ως παλαιος ή νεος 9)Απογραφη γινεται απο την ημερα εναρξης της εργασιας και επειτα.. Εσυ περνα απο το ΙΚΑ σου να ρωτησεις...
savvas.18 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Συμφωνω με την διαφορα οτι σημερα που τα καταθεσα τα 3-4-5-7 δεν τα καταθετεις απλως να γνωριζεις τα περιεχομενα τους π.χ το αφμ
afentiko Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Ευχαριστώ. Άρα πρέπει να του πω να μου δώσει βεβαίωση πρόσληψης... καλά κρασιά...
savvas.18 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Κοιτα μπορεις να βγαλεις τον ΑΜΑ χωρις την προσληψη...απλως οταν θα σε προσλαβει θα πρεπει να ξαναπας...
afentiko Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 ααα εντάξει τότε. Αφού μου ζήτησε τον ΑΜΑ για να μου κάνει πρόσληψη αν τον βγάλω ίσως μετά δε χρειάζεται να κάνω εγώ κάποια ενέργεια, ίσως τις κάνει ο εργοδότης. Τέσπα, ευχαριστώ!
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Κοιτα μπορεις να βγαλεις τον ΑΜΑ χωρις την προσληψη...απλως οταν θα σε προσλαβει θα πρεπει να ξαναπας... Νομιζω ότι δεν μπορεις χωρις συμβαση εργασιας .
afentiko Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Να πω οτι πηγα στο ΙΚΑ σημερα (δεν καταφερα να βγαλω γιατι τελειωσαν τα νουμερα) ρωτησα τι χρειαζομαι και μου ειπε μονο ταυτοτητα, αφμ , αμκα. Και επειδη την ρωτησα λιγο πιο συγκεκριμενα μου ειπε οτι για να βγαλεις αμα μονο αυτα θελει, βεβαιωση προσληψης, φωτο, τραπεζα κλπ ειναι αν θες να βγαλεις βιβλιαριο οπου για να το κανεις χρειαζεσαι και τουλαχιστον 50 ενσημα. 1
Muchacho Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Να πω οτι πηγα στο ΙΚΑ σημερα (δεν καταφερα να βγαλω γιατι τελειωσαν τα νουμερα) ρωτησα τι χρειαζομαι και μου ειπε μονο ταυτοτητα, αφμ , αμκα. Και επειδη την ρωτησα λιγο πιο συγκεκριμενα μου ειπε οτι για να βγαλεις αμα μονο αυτα θελει, βεβαιωση προσληψης, φωτο, τραπεζα κλπ ειναι αν θες να βγαλεις βιβλιαριο οπου για να το κανεις χρειαζεσαι και τουλαχιστον 50 ενσημα. Για αυτο σου εγραψα να περασεις απο το ΙΚΑ. Εμεις εχουμε δυο υποκαταστηματα ΙΚΑ στο Ηρακλειο,στο ενα ζητουσαν ολα αυτα που εγραψα και στο αλλο μονο αυτα που ειπες.Ελληνικο δημοσιο...
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Να πω οτι πηγα στο ΙΚΑ σημερα (δεν καταφερα να βγαλω γιατι τελειωσαν τα νουμερα) ρωτησα τι χρειαζομαι και μου ειπε μονο ταυτοτητα, αφμ , αμκα. Και επειδη την ρωτησα λιγο πιο συγκεκριμενα μου ειπε οτι για να βγαλεις αμα μονο αυτα θελει, βεβαιωση προσληψης, φωτο, τραπεζα κλπ ειναι αν θες να βγαλεις βιβλιαριο οπου για να το κανεις χρειαζεσαι και τουλαχιστον 50 ενσημα. Στον γιο μου οταν πρωτοεβγαλε Α.Μ.Α ζητησαν και προσλιψη ... Οσο για τα 50 ενσημα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα https://www.ika.gr/gr/infopages/asf/insurance/bibhygine.cfm Εβγαλε πριν ενα μηνα με 110 ενσημα περυσι και εργασια απο 1/1/2015
logo15 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Παιδια ειμαι στην ιδια θεση. Για πρακτικη μου ζητησαν ΑΜΑ. Η διαδικασια ειναι η ιδια γιατι κλασικο δημοσιο παιρνω τηλ και δεν πααντανε...
stamatisj1 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Παιδια ειμαι στην ιδια θεση. Για πρακτικη μου ζητησαν ΑΜΑ. Η διαδικασια ειναι η ιδια γιατι κλασικο δημοσιο παιρνω τηλ και δεν πααντανε... Πάρε οπωσδήποτε 2,3,4,5 από το δεύτερο Post και είσαι μια χαρά.Πρωί να πας (8 παρά) για να ξεμπλέξεις γρήγορα ή για να επανέλθεις μέσα στην μέρα αν σου ζητήσουν τίποτα περίεργο.
panosno1com Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Παιδια ειμαι στην ιδια θεση. Για πρακτικη μου ζητησαν ΑΜΑ. Η διαδικασια ειναι η ιδια γιατι κλασικο δημοσιο παιρνω τηλ και δεν πααντανε... συμφοιτητες μου και εγω πηγαμε με ταυτοτητα μονο και ξεραμε τον ΑΜΚΑ και το αφμ μας,μας εβγαλε σε 2 λεπτα το ΑΜΑ. [βεβαια περιμεναμε κανα 1.30ωρο μεχρι να ερθει η σειρα μας αλλο αυτο ]
ParhsG Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Μη το κάνετε τόσο θέμα. Και εγώ φέτος το έκανα όλη η διαδικασία με την αναμονή δε πρέπει να πήρε πάνω απο 15 λεπτά. Απλά πήγα νωρίς 8 η ώρα. Απο χαρτιά δε χρειάζονται τόσα. Δε θυμάμαι να θέλαν φωτογραφία. Για βιβλιάριο θέλει 4 μήνες πάντως απο τοτε που ξεκίνησες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα