Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λάθος μου... ιδιωτικό είναι ΟΤΕ για την ακρίβεια.

νομίζω  όμως πως η ΔΗΕ μπορει να το αναλάβει... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΛΙΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ!

Καλά οκ. Αν η δηε πρεπει να κάνει κατι, ειναι ασχοληθει με τον φιλο σου και να του κοψει μονιμα το ιντερνετ, λογω ασχετοσυνης.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κάποιο απο εδώ μέσα διαφωνούν με την άποψή σου ομως...

Καλά οκ. Αν η δηε πρεπει να κάνει κατι, ειναι ασχοληθει με τον φιλο σου και να του κοψει μονιμα το ιντερνετ, λογω ασχετοσυνης.

Δημοσ.

Για δείξε μου ποιος συμφωνεί μαζί σου οτι ο τύπος «ρουφά» το internet των αλλων. Και εμένα μου ειπε κάποιος που ειδε το ρολόι της ΔΕΗ του, οτι εχει βάλει κεραίες και «αποδεδειγμένα» κλέβει ασύρματα ρεύμα και ένας υδραυλικός μου είπε οτι τώρα φτιάχνει κεραίες για να κλέβει ασύρματα νερό. 

Επειδή βαρέθηκα τις αερολογίες και το τρολινγ, η μόνη λογική πιθανή εξήγηση είναι οτι δεν εχεις αλλάξει εργοστασιακό κωδικό στο wifi του router σου, συνδεεται στο router σου και υποκλέπτει internet. Η λύση ειναι απλή. Κλείνεις wds, βάζεις ασφάλεια τύπου wpa2 ένα δικό σου κωδικό με 8+ χαρακτήρες.

Έτσι απλά

Δημοσ.

Πρώτα απ όλα είσαι άσχετος και δεν εχεις την παραμικρή ιδέα...Δεύτερο αυτό συμβαίνει μέσα απο πολυ διάβασμα στο ίντερνετ με τον απλό τρόπο της αλλαγής firmware αμερικής σε ένα εξελιγμένο ρούτερ παραβιάζοντας και τον νόμο... οπου μπορεί να κάνει ισχυρές παρεμβολές στα γειτονικά δίκτυα. Τρίτον το πρώτο πράγμα που συμβούλεψα ήταν αυτό που λές με wpa2 κτλ. Πάλι όμως συμβαίνει το ίδιο στην γειτονιά τις ώρες που επιστρέφει σπίτι του.Επίσης με ενα πάρα πολυ καλό ψάξιμο ακομα και στο ebay δεν μπόρεσα να βρω αυτές τις κεραίες που έχει εγκαταστήσει εκείνος στην ταράτσα του. Εσύ λοιπόν να μαζέψεις τα κάκιστα σχόλια σου περί αμάθειας προς το ατομό μου. Ψαξε ενημερώσου και μετά γράψε αστοιχείωτε,είσαι κάτι παραπάνω απο γελοίος... 

Για δείξε μου ποιος συμφωνεί μαζί σου οτι ο τύπος «ρουφά» το internet των αλλων. Και εμένα μου ειπε κάποιος που ειδε το ρολόι της ΔΕΗ του, οτι εχει βάλει κεραίες και «αποδεδειγμένα» κλέβει ασύρματα ρεύμα και ένας υδραυλικός μου είπε οτι τώρα φτιάχνει κεραίες για να κλέβει ασύρματα νερό. 

Επειδή βαρέθηκα τις αερολογίες και το τρολινγ, η μόνη λογική πιθανή εξήγηση είναι οτι δεν εχεις αλλάξει εργοστασιακό κωδικό στο wifi του router σου, συνδεεται στο router σου και υποκλέπτει internet. Η λύση ειναι απλή. Κλείνεις wds, βάζεις ασφάλεια τύπου wpa2 ένα δικό σου κωδικό με 8+ χαρακτήρες.

Έτσι απλά

Δημοσ.

Πρώτα απ όλα είσαι άσχετος και δεν εχεις την παραμικρή ιδέα...Δεύτερο αυτό συμβαίνει μέσα απο πολυ διάβασμα στο ίντερνετ με τον απλό τρόπο της αλλαγής firmware αμερικής σε ένα εξελιγμένο ρούτερ παραβιάζοντας και τον νόμο... οπου μπορεί να κάνει ισχυρές παρεμβολές στα γειτονικά δίκτυα. Τρίτον το πρώτο πράγμα που συμβούλεψα ήταν αυτό που λές με wpa2 κτλ. Πάλι όμως συμβαίνει το ίδιο στην γειτονιά τις ώρες που επιστρέφει σπίτι του.Επίσης με ενα πάρα πολυ καλό ψάξιμο ακομα και στο ebay δεν μπόρεσα να βρω αυτές τις κεραίες που έχει εγκαταστήσει εκείνος στην ταράτσα του. Εσύ λοιπόν να μαζέψεις τα κάκιστα σχόλια σου περί αμάθειας προς το ατομό μου. Ψαξε ενημερώσου και μετά γράψε αστοιχείωτε,είσαι κάτι παραπάνω απο γελοίος... 

Όσα περισσότερα γράφεις τόσο περισσότερο εκτίθεσαι. Αν έχεις κάπου στο σπίτι τσίχλες, μάσα μια.

Αν κρίνεις οτι εχεις τόσο καλές τεχνικές γνώσεις (περι του θέματος), θα χαρώ πολύ να γράψεις κάτι εμπεριστατωμένο και σου υποσχομαι να το διαβάσω με ζήλο και ευχαρίστηση. Πριν το κάνεις αυτό απάντησε στον εαυτό σου δυο απλά ερωτήματα

Α. Αφου ο τύπος έχει δική του σύνδεση στο Internet, προφανώς εχει περιορισμό στην ταχύτητα (έστω 20kbps) άρα ακόμα κι αν jamαρει τις ασύρματες συνδέσεις των υπολοίπων, πως στο διάτανο «ρουφά» όσο το ιντερνετ της γειτονιάς; Άλλο το jamάρω και άλλο το υποκλέπτω

Β. Έχεις σκεφτεί να δοκιμάσεις να κλείσεις το wifi και να χρησιμοποιήσεις καλώδιο ethernet για να δεις τι συμβαίνει; Χλωμό το κόβω να το εχεις δοκιμάσει.

Θες ακομα μια πιθανή λογική εξήγηση; Οι κεραίες του να ειναι links με αλλες κεραίες οποτε αν βρίσκεσαι στην ευθεία θα σε jamάρουν αν και πάλι δεν θα το έκανε γιατί το link απαιτεί ευθεία οτπική με πολύ μικρό άνοιγμα άρα αν ήσουν στη μέση θα είχε αυτός προβλημα. Στη χειρότερη άλλαξε κανάλι στο router σου και βάλε κάποιο κανάλι 4-5 νουμερα μακριά από αυτό που εισαι. 

Προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά ειμαι βέβαιος οτι οφείλεται σε άλλους πιο σοβαρους λόγους και οχι στην απόδειξη οτι ο άλλος εχει κεραίες και 3 υπολογιστές που κατεβάζουν αβέρτα. 

Περιμένω την τεχνική σου τεκμηρίωση και μέχρι τότε σταματώ να ταίζω το troll. 

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτα απ όλα εγώ κατοικώ 3 χιλιόμετρα μακρυά αυτό με το ethernet το έκανε ο φίλος μου χωρίς βελτιώσεις.Δεύτερον δεν μπορώ να σου παραχωρήσω τεχνική τεκμηρίωση καθώς δεν είμαι τεχνικός. Δυστυχώς εσύ εκτίθεσαι χωρίς να μου απαντάς στο θέμα του ρουτερ και του firmware. Δεν ήθελα να το επεκτείνω μήπως και διαβαστεί απο γνωστούς του η τον ίδιο αλλά θα σου πω πως έχει σπουδάσει πληροφορική και εργάζεται την πολεμική αεροπορία στον τομέα του. Εγώ λοιπόν και ένας αναλυτής προγραμματιστής που ρώτησα μου είπε καθαρά αυτο που σου λέω για το ρουτερ και πως συντρέχουν λόγοι επιθέσεως με τις κεραίες. Εγώ λοιπόν δεν μπορώ να σου απαντήσω καθώς δεν τυγχάνω προγραμματιστής αλλά δημοσιογράφος-δικηγόρος.Οτι πείς θα έρθει σε ρήξη με τον αναλυτή προγραμματιστή που μίλησα και οχι με εμένα.

Περιμένω και άλλες απόψεις...

Απλά εσύ δεν έχεις μάθει να ακούς γνώμες άπλα έχεις μάθει να επιβάλεις την άποψη σου.

Δημοσ.

Δεύτερο αυτό συμβαίνει μέσα απο πολυ διάβασμα στο ίντερνετ με τον απλό τρόπο της αλλαγής firmware αμερικής σε ένα εξελιγμένο ρούτερ παραβιάζοντας και τον νόμο... οπου μπορεί να κάνει ισχυρές παρεμβολές στα γειτονικά δίκτυα.

Μεγαλε... καπου τα'χεις μπερδεψει.

Υποψιαζομαι οτι εχεις διαβασει μερικα πραγματα και σου εχουν πει καποια αλλα τα οποια δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα, τα εχεις μιξαρει ολα αυτα στο κεφαλι σου και ετσι υπαρχει ημιμαθεια, η οποια ως γνωστον ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.

Οντως υπαρχει ρυθμιση σε πολλα routers (με stock ή custom firmware) για να "παραβιαζεις τον νομο".

Ειναι αυτη...

c17Hp5F.png?1

Οπως γραφει παραπανω, η παραπανω ρυθμιση δεν "συμμορφωνεται" με το IEEE 802.11n-2009.

Ακολουθα το link, διαβασε μερικα πραγματα και ισως καταλαβεις πως το να καβαλαει/παρεμβαλλεται καποιος στη συχνοτητα του WiFi δεν εχει καμια σχεση με την ταχυτητα του Internet...

• Like 1
Δημοσ.

Eχεις απόλυτο δίκιο περί αμάθειας αλλά προσπαθώ να μάθω... πράγμα που εσύ δεν κάνεις να με ''ξεστραβώσεις'' εφόσον γνωρίζεις...

Επίσης μου είπαν ότι στο σάιτ της εταιρίας του αντίστοιχου ρουτερ δεν μπορείς να κατεβάσεις το firmware της αμερικής λόγο της ip. Aρκετά εύκολο με ένα προγραμματάκι αλλαγής ip οπως το ip hider pro .

Δημοσ.

Το ενδεχομενο να σε παραμυθιαζει καποιος, το εχεις σκεφτει?

Δεν υπαρχουν αυτα που γραφεις... περι "περιεργων routers" με "εξωτικα -haxor 1337- firmwares" που να απαιτουν και USA IP.

Το ανωτερο -εξωτικο- firmware που μπορεις να βαλεις σε ενα router, ειναι το OpenWrt αντε και το DD-Wrt.

Επισης υπαρχουν και τα Mikrotik routers που εχουν το δικο τους firmware που λεγεται RouterOS και εχει και αυτο παρα πολλες δυνατοτητες.

Τελος, υπαρχουν και καποιες ενδιαφερουσες διανομες που μπορουν να μετατρεψουν ενα PC σε router και συνηθως βασιζονται σε Linux/BSD οπως το pfSense, μπορεις να βρεις ολη τη λιστα εδω.

Γιατι λοιπον δεν ρωτας αυτον που στα ειπε ολα αυτα... σε ποιο/ποια routers και σε ποια εταιρια αναφερεται?

Δημοσ.

Ήρθε και σε εμένα ένας γείτονας και έβαλε μία κεραία , και όταν κάνει Μπάνιο ρουφάει όλο το νερό του Δήμου .

Να σκεφτείται ότι 6-8 το απόγευμα όλη η γειτονιά δεν έχει νερό να πιεί.

Φοβερό πρόβλημα.

Δυστυχώς εκείνη την ώρα δεν έχω και internet και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Βοηθήστε με παρακαλώ.

• Like 4
Δημοσ.

@ΡΟΝΟKOS, ρώτα τον φίλο σου τι πίνει, γιατί θέλω να το δοκιμάσω.

Πέρα από την πλάκα, αυτό που σου είπε δεν ισχύει και το ανέλυσαν πολλοί εδώ μέσα.

Αν μπορείς δώσε μια φωτογραφία των περιβόητων κεραιών για να δούμε τι μπορούν να κάνουν.

Το να υπάρχει κάποιο πρόβλημα παρεμβολής (π.χ. από κάποιον ηλεκτρικό κινητήρα ή δημοτικό φωτισμό) στα καλώδια που έρχονται στα σπίτια σας και να μειώνει τον συγχρονισμό, σας έχει (και του φίλου σου) περάσει σαν ιδέα από το μυαλό;

δειτε  τι λένε τα παιδιά Link.png Site: εδω

Αν το διάβασες σε ποιο σημείο ακριβώς συμφωνεί με αυτά που αναφέρεις εσύ και ο φίλος σου;

Δημοσ.

Εγω έχω βαλει μια κεραια πανω στη σκεπη που κλεβω της γνωσεις των γυρω απο τη γειτονια και μετα τους λεω σας κλεβει το ιντερνετ ο ταδε και με πιστευουν 

Δημοσ.

Δεν γινονται αυτα που λες θεματοθετη.....

Κλεισε τα ρουτερ εκεινη την ωρα που μπαινει και δες αν ερθει να διαμαρτυρηθει :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...