Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Για ποιο λόγο το αλκοόλ που λένε είναι χειρότερο είναι νόμιμο , και η κάνναβη όχι?

Σύμφωνα με ποιες έρευνες; Μήπως επειδή ο ποτό καταστρέφει το σώμα ενώ το χασίς το μυαλό; Μήπως όλα γίνονται για τη προστασία του μυαλού; Έτσι φανταζόμαι πάντως δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση..

Για αυτό και άνοιξα το θέμα για να ανοίξω το μυαλό μου..

το αλκοολ σου κανει σωματικη εξαρτηση, καταστρεφει μυαλο και οργανα. Το χορτο δεν σου κανει τιποτα απο αυτο εχει θεραπυτικες ιδιοτητες ( μυοχαλαρωτικο πχ για αυτο και μεγαλοι αθλητες πινουν χορτο οπως ο Φελπς και ο Μπολτ αν θυμαμαι καλα).

Το χορτο δεν σου καταστρεφει μυαλο και εχω παααρα πολυ κοντινο παραδειγμα. Σιγουρα σε αλλαζει σαν ανρθωπο αλλα δεν το κανει το χορτο σαν χορτο αλλα η εξαρτηση. Δηλαδη οποιαδηποτε αλλη εξραττηση να ειχες παλι θα ειχε παρομοια αποτελεσματα .

Αν και εγώ είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης, θεωρώ ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τη παιδεία για να το υποστηρίξουμε.

Σε μια κοινωνία που θεωρούμε λογικό να πίνουμε και να οδηγάμε, ένα τέτοιο μέτρο θα φέρει ραγδαία αύξηση στη χρήση ναρκωτικών κατά τη γνώμη μου.

Δεν υπάρχει η ενημέρωση για το τι μπορεί να προκαλέσει η κάνναβη μετά απο μακροχρόνια χρήση. Θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να πέσουν τα ποσοστά χρήσης σε φυσιολογικά επίπεδα.

Βασικα πρεπει να ξεκαθαριστει οτι ειναι αλλο η αποποινικοποιηση και αλλο η νομιμοποιηση. Το 1) ειναι οτι σταματαει να ειναι ποινικο αδικημα αλλα παραμενει παρανομο το 2) ειναι οτι γινεται πλεον νομιμο

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα αλλαξει και κατι. Ατυπα, δεν ειναι παρανομη η χρηση της. 

Δηλαδή εάν το παίρνεις από μαγαζιά, δεν θα γίνει παράδοση στα 14 χρονα να κάνουν τον πρώτο μπάφο τους στο καπνιστήριο του σχολείου, όπως κάνουν τώρα με το τσιγάρο; Γιατί στην Ολλανδία αυτό γίνεται.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ είμαι υπέρ του Ελβετικού μοντέλου. Να έχεις κάνα δύο δενδρύλια στην κατοικία σου και κατανάλωση μόνο εντός της οικίας.

μα για ποιο λογο πρεπει να καλλιεργει καποιος χασίσι στην τελική; για ποιο λόγο να καλλιεργεί ναρκωτικά; ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΤΕ, ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΤΕ. ΝΑ ΓΑΜΑΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ! Πάρτε γκόμενες- γκόμενους, την παρέα και αρχίστε το γαμήσι! Και αφήστε τις αποποινικοποιήσεις ναρκωτικών και άλλες μαλακίες. Λες και ο κόσμος τα ναρκωτικά ήθελε για να πάει μπροστά...

Δημοσ.

Αν και εγώ είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης, θεωρώ ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τη παιδεία για να το υποστηρίξουμε.

Σε μια κοινωνία που θεωρούμε λογικό να πίνουμε και να οδηγάμε, ένα τέτοιο μέτρο θα φέρει ραγδαία αύξηση στη χρήση ναρκωτικών κατά τη γνώμη μου.

Δεν υπάρχει η ενημέρωση για το τι μπορεί να προκαλέσει η κάνναβη μετά απο μακροχρόνια χρήση. Θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να πέσουν τα ποσοστά χρήσης σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ποια παιδεια ? Σκετο κομματικο τσιρκο ατιπαραθεσης θα γινει.Αλλοι θα λενε για την κανναβικη επανασταση  και αλλοι οτι σκοτεινα κεντρα θελουν να πληξουν τον ελληνισμο.

Δεν ξεκιναμε απο κατι πιο απλο ? Την ζωνη ασφαλειας και το κρανος ας πουμε.Και βλεπουμε.

Γιατί το βλέπετε έτσι;

Προφανώς και δεν θα περάσει ομόφωνα, σε ποιά χώρα θα πέρναγε;

Η παιδεία που κολλάει;νόμοι θα υπάρχουν που θα καθορίζουν την συμπεριφορά μας.

Π.χ. σχετικά με την ζώνη πριν από 15 χρόνια σε όποιο αμάξι έμπαινα δεν φόραγε κανένας ζώνη,από τότε που αυστηροποιήθηκε ο κανονισμός, αρχισαν να πέφτουν πρόστιμα και στένεψε το πορτοφόλι η ζώνη φοριέται μηχανικά.

• Moderators
Δημοσ.

μα για ποιο λογο πρεπει να καλλιεργει καποιος χασίσι στην τελική; για ποιο λόγο να καλλιεργεί ναρκωτικά; ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΤΕ, ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΤΕ. ΝΑ ΓΑΜΑΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ! Πάρτε γκόμενες- γκόμενους, την παρέα και αρχίστε το γαμήσι! Και αφήστε τις αποποινικοποιήσεις ναρκωτικών και άλλες μαλακίες. Λες και ο κόσμος τα ναρκωτικά ήθελε για να πάει μπροστά...

Γιατι ρε φιλε ο καθε ενας την βρισκει αλλιως. Θα του πεις και τι να κανει? Με αυτη τη λογικη επειδη εγω γουσταρω γυμναστικη να κανουμε παρανομο το να εισαι χοντρος και να μην γυμναζεσαι και μπορω να σου βρω και λογους γιατι να το κανουμε..

Συγκεντρωθειται! 

Και ξανα λεω δεν μιλαω για κοκες κτλ που αυτες πραγματικα σε καταστρεφουν!

Δημοσ.

Γιατι ρε φιλε ο καθε ενας την βρισκει αλλιως.

Αν ειναι να νομιμοποιουμε το καθε τι που την βρισκει ο καθενας...

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο το πραγμα με το αλκοολ που το αναφερουν ολοι οταν ειναι να δικαιολογησουν την αποποινικοποιηση ειναι παραλογο.Δηλαδη επειδη εχουμε το ενα κακο ελευθερο να αφησουμε και το αλλο τι λογικη ειναι αυτη.Οσο για την ζημια που σου προκαλει αν ρωτησετε εναν νευρολογο ψυχιατρο θα σας πει ακριβως πως επηρεαζει την ντοπαμινη και το νευρικο σας συστημα και μπορει να προκαλεσει μεχρι και ζημιες στα εγκεφαλικα κυταρα,οπως και το αλκοολ βεβαια.Εμενα δεν με νοιαζει ποιος την πινει σπιτι του η και εξω αλλα αυτο το πραγμα που μαζευτηκανε ολα τα ρεταλια στο συνταγμα τι αηδια ηταν αυτη.Να σοβαρευτουμε λιγο εχουμε ποιο σοβαρα θεματα να ασχοληθουμε σαν κοινωνια.Και επειδη ειχα   φιλους που παιρνανε τα παντα οταν λεμε τα παντα τα παντα ολη μερα το μυαλο τους εκει ηταν μην μου λετε οτι δεν επηρεαζει τον εγκεφαλο και τον χαρακτηρα τους ασε που ειναι το τραινακι για να πας στην πρεζα και την κοκα.

• Like 3
Δημοσ.

Ολα τα λυσαμε σε αυτη την χωρα.. Τα εργασιακα?την ανεργια?τα μνημονια?

Οποτε σου λενε ας τους κοιμισουμε λιγο τα μυαλα , να κανουμε την δουλεια μας και εμεις χωρις αντιρρησιες! Να νιωθουν τρεντυ οι νεολαιοι και ας μην εχουν ουτε στοχους,ουτε ιδανικα αλλα ουτε και 5 ευρω πανω τους.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είμαι υπέρ της νομιμοποίησης, το αντίθετο θα έλεγα. Για ποιο λόγο να γίνει, δεν μπορώ να καταλάβω. Για θεραπευτικούς λόγους όντως λένε ότι έχει αποτελέσματα, αλλά δεν είμαστε γιατροί, μην κοροΐδευόμαστε μεταξύ μας....:) 

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι η ιστορία έχει δείξει οτι γενικά οι απαγορεύσεις είναι πάντα πετυχημένες και δεν δημιουργούν άλλα προβλήματα..

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν είμαι υπέρ της νομιμοποίησης, το αντίθετο θα έλεγα. Για ποιο λόγο να γίνει, δεν μπορώ να καταλάβω. Για θεραπευτικούς λόγους όντως λένε ότι έχει αποτελέσματα, αλλά δεν είμαστε γιατροί, μην κοροΐδευόμαστε μεταξύ μας.... :)

οπως δεν εισαι ουτε οικονομογολος,ουτε δικηγορος και δεν ξερ ωκαι γω τι αλλο οποτε σταματα να εχεις αποψη για οτιδηποτε περα απο τη δουλεια που εχεις σπουδασει και ασκεις.

Αυτο το πραγμα με το αλκοολ που το αναφερουν ολοι οταν ειναι να δικαιολογησουν την αποποινικοποιηση ειναι παραλογο.Δηλαδη επειδη εχουμε το ενα κακο ελευθερο να αφησουμε και το αλλο τι λογικη ειναι αυτη.Οσο για την ζημια που σου προκαλει αν ρωτησετε εναν νευρολογο ψυχιατρο θα σας πει ακριβως πως επηρεαζει την ντοπαμινη και το νευρικο σας συστημα και μπορει να προκαλεσει μεχρι και ζημιες στα εγκεφαλικα κυταρα,οπως και το αλκοολ βεβαια.Εμενα δεν με νοιαζει ποιος την πινει σπιτι του η και εξω αλλα αυτο το πραγμα που μαζευτηκανε ολα τα ρεταλια στο συνταγμα τι αηδια ηταν αυτη.Να σοβαρευτουμε λιγο εχουμε ποιο σοβαρα θεματα να ασχοληθουμε σαν κοινωνια.Και επειδη ειχα   φιλους που παιρνανε τα παντα οταν λεμε τα παντα τα παντα ολη μερα το μυαλο τους εκει ηταν μην μου λετε οτι δεν επηρεαζει τον εγκεφαλο και τον χαρακτηρα τους ασε που ειναι το τραινακι για να πας στην πρεζα και την κοκα.

Οχι απλα οταν εχεις ελευθερο κατι που σου κανει ζημια και παρανομο κατι το οποιο δεν σου κανει τοτε καπου εχεις θεμα. 

Επισης οπως μπορεις να ρωτησεις νευρολογο και ψυχιατρο που υποστηριζει την μερια σου μπορεις να βρεις και αλλο ενα γιατρο που υποστηριζει την αλλη μερια. (αυτο ισχυει σε ολα τα πραγματα οι ερευνες κτλ ειναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ και παρα πολλες που λενε σημαντικες αληθεις (αναφερομαι σε ιατρικα ζητηματα γενικα και οχι για το χορτο) εχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ και δεν τις αφησαν να δημοσιευτουν ποτε για λογους που ολοι καταλβαινουμε.

ΜΕ αυτη τη λογικη το τραινακι για να πας στο χορτο ειναι το τσιγαρο και το τραινακι για να πας στο τσιγαρο ο "καφες". Απαγορευσετα και τα δυο

Αν ειναι να νομιμοποιουμε το καθε τι που την βρισκει ο καθενας...

Ειδες οτι εγραψα οτι δεν μιλαω για κοκες και γενικα για πραγματα τα οποια πραγματικα βλαπτουν το ατομο ή/και τους γυρω του.

• Like 1
Δημοσ.

Ακουω οτι ειναι στην φυση και για αυτο πρεπει να ειναι νομιμη, εγω λεω να κανουμε νομιμη και την σκοπολαμινη και αυτη απο φυτο βγαινει  :devil:

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...