Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 03/04/2025 at 13:39, jkoukos said:

Αυτόματα οι ρυθμίσεις και η σύνδεση γίνεται μόνον με τις συσκευές των πορόχων και αποκλειστικά στην γραμμή του καθενός.

Θα χρειασθείς να μάθεις username/password της PPPoE κλήσης καθώς και τον κωδικό της τηλεφωνίας. Ωστόσο αυτή δεν θα δουλέψει στο Zyxel εκτός κι αν το λογισμικό του είναι ξεκλείδωτο και όχι από κάποιον άλλον πάροχο.

Μπορείς ωστόσο να βάλεις το Zyxel πάνω στο ΟΝΤ και πίσω από αυτό το Speedport μόνον για την τηλεφωνία.

Εχω σκαλωσει στο στησιμο του ρουτερ για συνδεση πανω στο ΟΝΤ. Εχω βρει κωδικους, εχω αντιγραψει τις ρυθμισεις(οσες ηταν ιδιες τουλαχιστον) ακομα και τα ονοματα απο τα WAN connections αλλα παλι οταν συνδεω το ΟΝΤ στο WAN του νεου ρουτερ, δεν περνει γραμμη. Παραθετω καποιες φωτο αν μ ξεφυγε κατι και μπορει να βοηθησει καποιος.

speedport wan settings.jpg

zyxel wan settings.png

Το καταφερα τελικα,  as simple as: Apply as default Gateway

Επεξ/σία από jimskeet2002
Το καταφερα τελικα
  • Like 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 hours ago, jimskeet2002 said:

Εχω σκαλωσει στο στησιμο του ρουτερ για συνδεση πανω στο ΟΝΤ. Εχω βρει κωδικους, εχω αντιγραψει τις ρυθμισεις(οσες ηταν ιδιες τουλαχιστον) ακομα και τα ονοματα απο τα WAN connections αλλα παλι οταν συνδεω το ΟΝΤ στο WAN του νεου ρουτερ, δεν περνει γραμμη. Παραθετω καποιες φωτο αν μ ξεφυγε κατι και μπορει να βοηθησει καποιος.

speedport wan settings.jpg

zyxel wan settings.png

Το καταφερα τελικα,  as simple as: Apply as default Gateway

απλα να ξερεις οτι με fritz fiber μπορεις να καταργησεις και το Ont αλλα θελει λιγο τροπο. ειτε modem id spoofing που το εχουν κανει καποιοι ειτε να δεχτει η cosmote να σου αλλαξει το modem id επειδη γενικοτερα στο παρελθον εδινε fritz.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Από βδομάδα θα συνδεθώ με Fiber500 και επειδή ο υπολογιστής θα έχει κάποια απόσταση από το ρουτερ, θέλω να μου προτείνετε μια κάρτα pci-e wifi 6/6e. Το budget είναι 40-50ευρω.

Έχω δει αυτές. 

https://www.skroutz.gr/s/37601095/TP-LINK-TXE75E-v1-Asyrmati-Karta-Diktyou-Wi-Fi-6E-5400Mbps-PCI-e.html

https://www.skroutz.gr/s/40756201/Asus-PCE-AXE59BT-AXE5400-BT5-2-Asyrmati-Karta-Diktyou-Wi-Fi-6E-PCI-e.html#reviews

Δημοσ.

Λόγω chip που χρησιμοποιεί, Archer TXE75E. Προσοχή, σημασία στην hardware version, η εν λόγω κάρτα έχει v1, v2, v2.60, v2.80, v3, αυτό είναι από τα πράγματα που σιχαίνομαι στην tp-Link, υπάρχουν διαφορές που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές. Στην εν λόγω κάρτα, η v3, για παράδειγμα έχει Bluetooth 5.3, ενώ οι άλλες Bluetooth 5.2. Για εμένα στο σήμερα δεν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά για εσένα θα μπορούσε, σήμερα ή στο μέλλον.
Η Asus φοράει MediaTek MT7922 , δεν έχω κάποια γνώμη γι' αυτό, ένα review εδώ πάντως λέει καλά πράγματα.

Υ.Γ. Απ' όσο έχω διαβάσει, τουλάχιστον για την ώρα (μάλλον δύσκολα θα αλλάξει αυτό) μόνο σε windows 11 υποστηρίζεται η 6GHz συχνότητα. 

• Like 1
Δημοσ.
On 11/04/2025 at 22:35, AmixReckless said:

Καλησπέρα.

Από βδομάδα θα συνδεθώ με Fiber500 και επειδή ο υπολογιστής θα έχει κάποια απόσταση από το ρουτερ, θέλω να μου προτείνετε μια κάρτα pci-e wifi 6/6e. Το budget είναι 40-50ευρω.

Έχω δει αυτές. 

https://www.skroutz.gr/s/37601095/TP-LINK-TXE75E-v1-Asyrmati-Karta-Diktyou-Wi-Fi-6E-5400Mbps-PCI-e.html

https://www.skroutz.gr/s/40756201/Asus-PCE-AXE59BT-AXE5400-BT5-2-Asyrmati-Karta-Diktyou-Wi-Fi-6E-PCI-e.html#reviews

σαν εταιρεια προτιμω την asus. αυτο που ειπε και ο Insomniac πιο πανω ειναι οτι η tp link το εχει μαμησει στις διαφορετικες hardware εκδοσεις.και αυτο ειναι που με χαλαει.καθε λιγους μηνες οκ ας βγαλουμε v2 v3 v4 και δεν ξερω τι.

On 12/04/2025 at 01:54, winlink said:

Λόγω chip που χρησιμοποιεί, Archer TXE75E. Προσοχή, σημασία στην hardware version, η εν λόγω κάρτα έχει v1, v2, v2.60, v2.80, v3, αυτό είναι από τα πράγματα που σιχαίνομαι στην tp-Link, υπάρχουν διαφορές που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές. Στην εν λόγω κάρτα, η v3, για παράδειγμα έχει Bluetooth 5.3, ενώ οι άλλες Bluetooth 5.2. Για εμένα στο σήμερα δεν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά για εσένα θα μπορούσε, σήμερα ή στο μέλλον.
Η Asus φοράει MediaTek MT7922 , δεν έχω κάποια γνώμη γι' αυτό, ένα review εδώ πάντως λέει καλά πράγματα.

Υ.Γ. Απ' όσο έχω διαβάσει, τουλάχιστον για την ώρα (μάλλον δύσκολα θα αλλάξει αυτό) μόνο σε windows 11 υποστηρίζεται η 6GHz συχνότητα. 

αυτο ειναι και το μεγαλυτερο θεμα με την tp link.τα πολλαπλα Hardware versions.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, poulinos είπε

σαν εταιρεια προτιμω την asus. αυτο που ειπε και ο Insomniac πιο πανω ειναι οτι η tp link το εχει μαμησει στις διαφορετικες hardware εκδοσεις.και αυτο ειναι που με χαλαει.καθε λιγους μηνες οκ ας βγαλουμε v2 v3 v4 και δεν ξερω τι.

αυτο ειναι και το μεγαλυτερο θεμα με την tp link.τα πολλαπλα Hardware versions.

Όντως , βλεπω πως υπαρχει και εκδοση v2. Δεν βρισκω αλλες διαφορες περαν του BT 5.2 και 5.3 που δεν με ενδιαφερει κιολας. 

Δημοσ.
5 hours ago, AmixReckless said:

Όντως , βλεπω πως υπαρχει και εκδοση v2. Δεν βρισκω αλλες διαφορες περαν του BT 5.2 και 5.3 που δεν με ενδιαφερει κιολας. 

απλα το ανεφερα.σε κατι switch εχουν φτασει v7 .δηλαδη καπου ελεος. εχω tp link repeater και δεν εχω παραπονο.απλα τα θεωρω value for money και τιποτα παραπανω.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω 500άρα οπτική ίνα και προς το παρόν συνδέομαι με το Speedport Plus 2 το μαύρο που δίνει ο ΟΤΕ.

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε ένα καλύτερο router, αφενός για να πιάνει καλύτερα το wifi σε κάποια σημεία του σπιτιού που τώρα ζορίζεται, και αφετέτου να μπορώ να παίξω με VPN κλπ μέσω του router. Τι θα προτείνατε μέχρι 100-120 ευρώ;

Δημοσ.

Ποιο ρουτερ προτείνετε για να πάρω την μέγιστη ταχύτητα σε γραμμή Vodafone vdsl 100 με ρουτερ που έχω από τον ΟΤΕ  το speed port το μαύρο πιάνω μέσα από το ρουτερ το βλέπω 105 με της Vodafone zteh268q πιάνω 94 και μέγιστο συγχρονισμό 102 ποιο ρουτερ μου προτείνετε για Vdsl 100 όσο για τους κωδικούς δεν είναι θέμα η Vodafone μου τους δίνει κανονικά αν και εφόσον τους θέλω με ένα αίτημα 

Δημοσ.

Καλημέρα,

Σκέφτομαι να αλλάξω το router της Cosmote.
Η γραμμή είναι DP50 με 4G Booster.
Τώρα έχω το Huawei DN9245X6-10. (4G sim, Voip, ...)

Υπάρχει καμιά καλή επιλογή; 
Με καλύτερο WiFi και σήμα 4G;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
5 ώρες πριν, raganer-001 είπε

Ποιο ρουτερ προτείνετε για να πάρω την μέγιστη ταχύτητα σε γραμμή Vodafone vdsl 100 με ρουτερ που έχω από τον ΟΤΕ  το speed port το μαύρο πιάνω μέσα από το ρουτερ το βλέπω 105 με της Vodafone zteh268q πιάνω 94 και μέγιστο συγχρονισμό 102 ποιο ρουτερ μου προτείνετε για Vdsl 100 όσο για τους κωδικούς δεν είναι θέμα η Vodafone μου τους δίνει κανονικά αν και εφόσον τους θέλω με ένα αίτημα 

Αν με τους κωδικούς εννοείς για την τηλεφωνία, δεν πρόκειται να παίξουν στην συσκευή της Cosmote καθώς οι ρυθμίσεις είναι κλειδωμένες και λείπουν από το μενού μερικά πεδία που είναι απαραίτητα.

2 ώρες πριν, zzisis είπε

Όχι, δεν υπάρχει καμία επιλογή αν θέλεις να δουλεύει όπως τώρα, δηλαδή σύνδεση DSL και LTE ταυτόχρονα μέσω της υπηρεσίας Booster που λειτουργεί αποκλειστικά με συσκευές της Cosmote.

Δημοσ.
18 hours ago, raganer-001 said:

το βασικο ειναι να μην εχεις παραλληλα (bridge taps) στην καλωδιωση του σπιτιου. δυστυχως η cyta κατεβασε το αρχειο .

15 hours ago, zzisis said:

Καλημέρα,

Σκέφτομαι να αλλάξω το router της Cosmote.
Η γραμμή είναι DP50 με 4G Booster.
Τώρα έχω το Huawei DN9245X6-10. (4G sim, Voip, ...)

Με καλύτερο WiFi και σήμα 4G;

Ευχαριστώ

δες αν πιανεις καλο 5g και γυρισε το σε 5g.εδω που ειμαι πχ εχω πετυχει και 1000mbit σε 5g. εκτος αν μπορεις να βαλεις οπτικη ινα

On 14/04/2025 at 12:01, thagkol said:

Καλησπέρα.

Έχω 500άρα οπτική ίνα και προς το παρόν συνδέομαι με το Speedport Plus 2 το μαύρο που δίνει ο ΟΤΕ.

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε ένα καλύτερο router, αφενός για να πιάνει καλύτερα το wifi σε κάποια σημεία του σπιτιού που τώρα ζορίζεται, και αφετέτου να μπορώ να παίξω με VPN κλπ μέσω του router. Τι θα προτείνατε μέχρι 100-120 ευρώ;

kai na παρεις αλλο πχ κανα fritz δεν σημαινει οτι το wifi θα πιασει πιο μακρυα.αν υπαρχουν εμποδια κτλ μετα θες access points.

Δημοσ.

καλησπέρα σας . απο ότι ρώτησα στην Nova(fiber 100) δίνουν και κωδικούς για το voip . επισης θα ηθέλα να έχω μονίμως ενα σκληρό πάνω για back up αλλα να μπορώ οπουδήποτε να τα χειρίζομαι . επίσης να υποστηρίζει wireguard .μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο ; σας ευχαριστω.

Δημοσ.
On 23/04/2025 at 13:47, georho said:

καλησπέρα σας . απο ότι ρώτησα στην Nova(fiber 100) δίνουν και κωδικούς για το voip . επισης θα ηθέλα να έχω μονίμως ενα σκληρό πάνω για back up αλλα να μπορώ οπουδήποτε να τα χειρίζομαι . επίσης να υποστηρίζει wireguard .μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο ; σας ευχαριστω.

Τσεκαρε σε fritz.

το εχουν κανει να παιξει με Nova και οσο θυμαμαι τα τελευταια μοντελα υποστηριζουν wireguard.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, poulinos said:

Τσεκαρε σε fritz.

το εχουν κανει να παιξει με Nova και οσο θυμαμαι τα τελευταια μοντελα υποστηριζουν wireguard.

μεταξύ αυτων είμαι. AVM FRITZ!Box 7530 AX    VS   AVM FRITZ!Box 7590 AX v2    . υπάρχει μεγάλη διαφορα ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...