Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Τραβάμε τα μαλλιά μας πλέον. Η αδερφή μου έχει ένα κατάστημα με αισθητική νυχιών στα βόρεια προάστεια που του έδωσε άλλη ονομασία από τότε που της το πούλησε η πρώην ιδιωκτήτρια. Το όνομα αυτό το έψαξε πολύ δεν υπάρχει καν άλλο στην Ελλάδα σε κανέναν τομέα και ειδικότητα και το κατοχύρωσε. Ένα μήνα πρίν λοιπόν έρχεται μια πελάτισσα της και της λέει. Ρε Μαρία ανοίξατε μαγαζί αλλού εδώ στα βόρεια και δεν είπατε τίποτα; Γιατί πήγα εκεί τους είπα ότι πάω και στο μαγαζί σας στην άλλη περιοχή και δε μου ανέφεραν κάτι απλά χαμογελούσαν. Και το ακούει αυτό η αδερφή μου και της λέει όχι δεν έχουμε άλλο μαγαζί μόνο εδώ. Γιατί πώς λέγεται; Και της κάνει αυτή το ίδιο όνομα έχετε κοπέλα μου. "Aισθητική Νυχιών" η μία "Aισθητική Νυχιών" και η άλλη (δε λέω τις επωνυμίες για ευνόητους λόγους) και το ψάχνει η αδερφή μου λοιπόν και διαπιστώνει ότι εκτός από το ότι της καταέκλεψε την επωνυμία της έχει πάρει και την επικεφαλίδα. Beauty and more η αδερφή μου; Nails and more η άλλη. Και της έχει όχι μόνο κλέψει τις επικεφαλίδες από το σάιτ για το καλωσόρισμα αλλά της έχει πάρει το στύλ και τα χρώματα των αφισών και logo και κάποιες πελάτισσες με δόλο κιόλας. Θέλω να μου πείτε ΑΝ κάποιος ξέρει για αρχή ΑΝ αυτό το άτομο που θέλει να λέγεται επιχειρηματίας υπάρχει κάποιο νομικό τρυπάκι που να του επιτρέπει να παίρνει και να κατοχυρώνει ονομασίες σε επιχείρηση ίδιας ιδιότητας και σε κοντινούς δήμους και όχι μόνο αυτό αλλά να σου παίρνει και τους πελάτες και να βγαίνει και πρώτο όνομα στα αποτελέσμα αναζήτησης. Γίνεται να το συζητήσω με κάποιον πριν απευθυνθούμε σε δικηγόρο;

Δημοσ.

Δεν ξέρω βασικά τι μπορείς να κάνεις αλλά σίγουρα πρέπει να αποδείξεις ότι

- Έχεις αποκτήσει την εμπορική επωνυμία πριν το άλλο μαγαζί

- Έχεις φτιάξει τα πάντα στο Internet Πριν από το άλλο μαγαζί.

Ξεκίνα με καταγγελία λογικά στο επιμελητήριο . Το όνομα είναι το λιγότερο κατα την γνώμη μου. Το κλέψιμο ιδεών όμως είναι κάτι το οποίο είναι απεχθές.

Δημοσ.

Αν η αδερφη σου, δεν τα εχει κατοχυρωμενα επισημα (στο ονομα της)  σε δικηγορο τα περι ονομασιας κλπ, δεν μπορει να κανει και πολλα.... αν τα εχει και μπορει να το αποδειξει τοτε το πηγαινετε νομικα το θεμα.

Ελευθερη αγορα ειναι.....

Δημοσ.

Υπάρχει κατοχύρωση ονομασίας ανά δήμο ή ανα περιφέρεια ή ανά χώρα ολόκληρη ή και παγκόσμια κατοχύρωση. Η αδερφή σου αν έκανε απλά για τον δημο τότε η άλλη ειναι καλυμμένη νομίζω. Ρώτα δικηγόρο για να σου πει καλύτερα γιατί ειναι λίγο περιπλοκο το θέμα.

Σε πόσους διαφορετικούς δήμους δεν έχουμε δει μπαρο-καφετέριες με το ονομα Γκάζι? Ή το όνομα Volta?Ή με το όνομα Envy? Ή Stylvie?Stone? Και γω δεν ξέρω ποσα άλλα...ειδικά τα ονόματα στον χώρο του καφέ-μπαρ είναι τρομερά ανακυκλώσιμα. 

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει κατοχύρωση ονομασίας ανά δήμο ή ανα περιφέρεια ή ανά χώρα ολόκληρη ή και παγκόσμια κατοχύρωση. Η αδερφή σου αν έκανε απλά για τον δημο τότε η άλλη ειναι καλυμμένη νομίζω. Ρώτα δικηγόρο για να σου πει καλύτερα γιατί ειναι λίγο περιπλοκο το θέμα.

H πλακα θα ειναι να τα εχει κατοχυρωσει κανονικα η αλλη πλευρα  και η sister του ΤS οχι, και να τρεχει και να μην φτανει.... :-D

Παντως, οντως πρεπει να ρωτησει δικηγορο για να παρει μια αξιοπιστη απαντηση. :-)

Πως είναι αυτό αντιγραφή ?

Στα χρωματα.... :P

Παντως ακομα και ολοιδια να ειναι, αν η μια πλευρα εχει εστω και μια τελεια ή ενα θαυμαστικο extra (που συνηθως ειναι το τελευταιο που θα προσεξεις)  τοτε αυτοματα δεν ειναι ''κλεψια''

• Like 2
Δημοσ.

Φιλε μου νομιζω οτι δεν μπορεις να κανεις τιποτα πανω στο θεμα αυτο...η στο οτι σας κλεψανε ιδεες κλπ...αν θελεις πληροφοριες στειλε μου Π.Μ να σου πω ενα παραδειγμα με αντιγραφη προιοντων που εχω ζησει εγω!!!

Δημοσ.

Από την στιγμή μου χαμογέλασαν απλά, είναι ένοχοι! Δεν νομίζω παρόλα αυτά να γίνεται τίποτα, πρόκειται για κλασικό φαινόμενο.

Μπορεί αρχικά να μιλήσει με την ιδιοκτήτρια του άλλου μαγαζιού μήπως βρεθεί μια λύση. Διαφορετικά προσθέτει μια ταμπέλα του στυλ "προσοχή στις απομιμήσεις, ουδεμία σχέση έχουμε με άλλα καταστήματα".

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχει έστω και ένα διαφορετικό γράμμα πάνω στη οροθογραφία π.χ nokia το ενα και το άλλο nokha δεν ειναι κλέψιμο καν ειναι με άλλο όνομα απλά τώρα το ότι έχει πάρει τα χρώματα από αφίσες θέλει πάλι ψάξιμο γιατί μπορεί να έχετε και οι δύο μπλε αλλα ο ένας άλλο χρωματισμό μπλε.Γενικά θέλει πολύ ψαξιμο γιατί έστω και μια δαφορά δεν.Και εξάλου υπάρχουν πολλά ονόματα που ανακυκλώνονται και είναι τα ίδια πανω κατο η ακριβως τα ίδια.Απλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι στα φυλλάδια που δίνετε να αναφάερεις ότι το μόνο μαγαζί που υπάρχει είναι το τάδε στο τάδε μέρος 

Δημοσ.

Για αρχή νομίζω ότι αυτό που λέει ο johnkal είναι το καλύτερο. Να βάλει μια πινακίδα δηλαδή που να λέει ότι είναι το μοναδικό κατάστημα και δεν έχει σχέση με άλλα  

Πάντως, αν όντως είναι έτσι όπως τα λες, σκέψου και το καλό της υπόθεσης! Για να την αντιγράφουν σημαίνει ότι κάνει καλά αυτό που κάνει...:)

Δημοσ.

Δεν ξέρω βασικά τι μπορείς να κάνεις αλλά σίγουρα πρέπει να αποδείξεις ότι

- Έχεις αποκτήσει την εμπορική επωνυμία πριν το άλλο μαγαζί

- Έχεις φτιάξει τα πάντα στο Internet Πριν από το άλλο μαγαζί.

Ξεκίνα με καταγγελία λογικά στο επιμελητήριο . Το όνομα είναι το λιγότερο κατα την γνώμη μου. Το κλέψιμο ιδεών όμως είναι κάτι το οποίο είναι απεχθές.

Αυτά μπορούν να βρεθούν εύκολα αφού υπάρχουν έγγραφα και στοιχεία.

@Dimitrios_1989  Να πας σε δικηγόρο και να το ψάξετε καλά το θέμα γιατί υπάρχουν πολλές παράμετροι, όπως είπαν και οι άλλοι και μια παραπάνω τελεία ή παύλα μέσα στην ονομασία να υπάρχει πρακτικά δεν θεωρείται κλεψιά, θεωρητικά ναι μπορεί να το είδε από εσένα και να το έφτιαξε έτσι επίτηδες. Το χρώμα πάλι είναι παρόμοια ιστορία, έχει τις ίδιες ή διαφορετικές αποχρώσεις με το δικό σου; Πάντως πιστεύω σίγουρα οτι και να μιλήσεις με την άλλη ιδιοκτήτρια δεν παίζει να χαμπαριάσει γιατί ακόμα και επίτηδες να το έκανε δεν θα θέλει να πληρώσει πάλι να αλλάζει ταμπέλες μεταβολές ονομασίας στην ΔΟΥ και διάφορα τέτοια οπότε θα ψάξει και θα επικαλεστεί ένα μάτσο δικαιολογίες, μόνο νομικά μπορείς να κάνεις κάτι, αρχικά με ένα εξώδικο π.χ και αν δεν κάνει τίποτα μετά προσφυγή, αλλά ψάξτο καλά με δικηγόρο. Καλή τύχη.

Δημοσ.

H επωνυμία του κάθε καταστήματος δηλώνεται στο εμπορικό επιμελητήριο.

Αν δεν έχει γινει η δηλωση δε μπορεις να κάνεις τιποτε. Αν όμως έχει δηλωθεί κάνεις καταγγελία και φθάνεις μέχρι και σε ασφαλιστικά μέτρα.

Επίσης το εμπορικό επιμελητήριο είναι υπεύθυνο να σου πει εαν κάποιος άλλος έχει δηλώσει το ίδιο ονομα με το δικό σου κατάστημα. Μόνο όμως εφόσον πας και το δηλώσεις και εσυ.

Δημοσ.

Το να ψαξεις μια επωνυμία μονο στο ίντερνετ ειναι σαν να έκανες μια τρύπα στο νερό, επωνυμίες του τυπου "Aισθητική Νυχιών" δεν λέει τίποτα και μπορεί να ανοίξει και ακριβως δίπλα σου το ίδιο μαγαζι, η επιχείρηση πιστεύω οτι είναι ατομική και στην εφορία κλπ έχει δηλωθεί με το όνομα της αδερφή σου, για να καταχωρίσης όνομα είναι ολόκληρη ιστορία και δεν αξίζει για μικρά μαγαζιά

Δημοσ.

Υπάρχουν δικηγόροι. Πήγαινε σε έναν.

Επωνυμία αποκλείεται να σου έχει κλέψει, εκτός αν είστε συνονόματοι. Διακριτικό τίτλο εννοείς (και όλοι οι υπόλοιποι).

Still. Δικηγόρο.

Δημοσ.

Υπάρχουν δικηγόροι. Πήγαινε σε έναν.

Επωνυμία αποκλείεται να σου έχει κλέψει, εκτός αν είστε συνονόματοι. Διακριτικό τίτλο εννοείς (και όλοι οι υπόλοιποι).

Still. Δικηγόρο.

Που αν είναι συνονόματοι δεν είναι σίγουρα κλεψιά! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...