TheELF Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Αν έχω καταλάβει σωστά τα draw calls που στο dx11 είναι single threaded, θα μπορούν να εκτελεστούν ταυτόχρονα σε πολλούς πυρήνες στο dx12 (http://www.anandtech.com/show/8962/the-directx-12-performance-preview-amd-nvidia-star-swarm/4).Άρα θεωρητικά υπάρχει η πιθανότητα να τα πηγαίνουν καλύτερα οι fx από ότι τώρα.Τουλάχιστον στις περιπτώσεις που το api δημιουργεί το πρόβλημα όπως πχ στο thief.Στη μηχανή του παιχνιδιού δε ξέρω αν θα αλλάξει κάτι αλλά δε ξέρω και πόσο συχνά δημιουργείται εκεί το bottleneck. Όλοι οι επεξεργαστές θα τα πηγαίνουν καλύτερα με το dx12 για αυτό και το βγάζουν,τα γραφικά όμως δεν μπορούν να τρέχουν εντελώς ξεχωριστά από το παιχνίδι όπως γίνεται στο star swarm ή και στο bench του thief που το bench κάνει χρήση όλου του επεξεργαστή αλλά μπες μια στο παιχνίδι να δεις,με ένα νήμα τρέχει το παιχνίδι. Και στο cinebench (3d/video/zip/rar) βγάζουν πολύ μεγάλα νούμερα οι fx αλλά και αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το πως τρέχουν τα παιχνίδια.
8elwADSL Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Εχει όλα τα φόντα το thread να ανάψει τη φλόγα της μητέρας των μαχών,ήδη ξεκινήσαμε με benchmarks και νήματα. 3
MrLifeguard Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Εχει όλα τα φόντα το thread να ανάψει τη φλόγα της μητέρας των μαχών,ήδη ξεκινήσαμε με benchmarks και νήματα. +1 Χαχαχα,ωραία το έθεσες!Αλλά καλύτερα να μην γίνει,γιατί την έχουμε λιώσει αυτή τη καραμέλα! Απ' ότι φαίνεται πάντως,όλοι θα επωφεληθούν με την έλευση του DX12!Τώρα,αν οι fx ακόμα πιο πολύ τοτε είναι καλοδεχούμενο! 1
fallen4ngel Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Εντάξει χαβαλε έχει αλλά το έχουμε λιώσει το θέμα των vs. Αν και αυτή την στιγμή δεν έχω AMD τους υποστηριζω μιας και προσφέρουν πολλά για μια τίμια τιμή πιστεύω. Απο την άλλη οκ ρε παιδιά να πάμε όλοι Intel να δω μετά τιμές και τι θα πάρουμε όλοι. Η AMD έπαιξε στο παιχνίδι των πυρήνων καλός ή κακός δεν της βγήκε αλλά αυτή η ισοπεδωθηκη τάση με ξεπερνά... δώσε σου λέει 60-70€ παραπάνω και πάρε ενα Intel για να έχεις 3fps παραπάνω άντε οκ 15 σε ένα δύο παιχνίδια. Πετάει και κανένας οτι τα AMD ζεσταίνονται εκεί που τα Intel με μαμά cooler απλά δεν παίζουν... Με αποκορύφωμα την κατανάλωση, οκ θα δώσω τα λεφτά στην μπλε να κάνω οικονομία 2 τυρόπιτες το χρόνο. Τα άτομα μέσα στο φόρουμ που θα είναι αντικειμενικοί πάει να γίνει είδος προς εξαφάνιση 10
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Για κάποιο λόγο επέλεξε καθένας τον cpu που έχει, όμως θα συμφωνήσω με τον fallen4ngel, ο φανμποϊσμός πραγματικά έχει καταντήσει αηδία. Αν οι amd καίγονταν και χαλούσαν και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο δεν θα τους επέλεγε κανείς, είναι απλό. 1
_Theo_ Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μια χαρά το κατάλαβες εσύ το ελφακι δεν πρόκειται να το καταλάβει ποτέ όμως δυστυχώς και ελπίζω να μην αρχίσει πάλι τα νήματα κτλπ να παραθέτει benchmarks. Εγώ προσωπικά παίζω παιχνίδια και όπως έχω πει ΝΑΙ τα Intel είναι καλύτερα αλλά η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν δικαιολογεί την τιμολόγηση τους.Οπότε θεωρώ οτι ο Ts έχει πάρει την απάντηση του. Πές τα χρυσόστομε!!! 1
Chocobo Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Παιδιά συγνώμη αν είναι λίγο άσχετο με το παρόν θέμα αυτό που θα ρωτήσω.Όμως δεν θέλω να ανοίξω thread και δεν βρήκα κάτι ίδιο.Έχω έναν i5 4690 όχι τον unlocked.Τελευταία σκέφτομαι για μια αναβάθμηση σε κάποιον ;άλλο 1150 i7 διότι θέλω να κάνω και λίγο video editing και ο ι5 είναι αργός.Αν για παράδειγμα πήγενα σε έναν i7 4790(δεν θέλω να κάνω oc για αυτό δεν πάω σε Κ) θα δω κάποια καλή βελτίωση σε render times και γενικά καλύτερη εμειρία σε προγράμματα video.? κυρίως After Effects,Premiere,Sony Vegas
MrLifeguard Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Αν πας σε i7 4790,το μονο σιγουρο ειναι οτι θα δεις βελτιωση,και μαλιστα αισθητη!Στη θεση σου,αφου θα εδινα τοσα λεφτα,θα πηγαινα σε K,και οποτε χρειαστεις την εξτρα δυναμη θα την εχεις,καθως μπορεις να τον κλοκαρεις αρκετα! Βεβαια,θα χρειαστεις και μια καλυτερη μητρικη...Παρολαυτα πιστευω οτι αν προχωρησεις τοτε πουλα mobo+cpu και πηγαινε σε i7 4790K + Z97 . 1
adtakhs Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Παιδιά συγνώμη αν είναι λίγο άσχετο με το παρόν θέμα αυτό που θα ρωτήσω.Όμως δεν θέλω να ανοίξω thread και δεν βρήκα κάτι ίδιο.Έχω έναν i5 4690 όχι τον unlocked.Τελευταία σκέφτομαι για μια αναβάθμηση σε κάποιον ;άλλο 1150 i7 διότι θέλω να κάνω και λίγο video editing και ο ι5 είναι αργός.Αν για παράδειγμα πήγενα σε έναν i7 4790(δεν θέλω να κάνω oc για αυτό δεν πάω σε Κ) θα δω κάποια καλή βελτίωση σε render times και γενικά καλύτερη εμειρία σε προγράμματα video.? κυρίως After Effects,Premiere,Sony Vegas Αν είναι να πας σε I7 να πας ΜΟΝΟ σε I7 5820K . Με 6-Πυρήνες και HT θα κάνει την διαφορά στις εφαρμογές που θες. Αυτός ο επεξεργαστής είναι VFM για την δουλειά σου, Οι Ι7 4770/90 κ.λ.π. από την άλλη είναι ΑΝΤΙ -VFM .... Κοίταξέ πριν αποφασίσεις. Διαφορερικά μείνε με τον Ι5. 2
MrLifeguard Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Αν είναι να πας σε I7 να πας ΜΟΝΟ σε I7 5820K . Με 6-Πυρήνες και HT θα κάνει την διαφορά στις εφαρμογές που θες. Αυτός ο επεξεργαστής είναι VFM για την δουλειά σου, Οι Ι7 4770/90 κ.λ.π. από την άλλη είναι ΑΝΤΙ -VFM .... Κοίταξέ πριν αποφασίσεις. Καλα τα λες εν μερη,αλλα απ'την αλλη ανεβαινει αρκετα το κοστος λογω πλατφορμας!
adtakhs Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Καλα τα λες εν μερη,αλλα απ'την αλλη ανεβαινει αρκετα το κοστος λογω πλατφορμας! Πουλάς και την πλατφόρμα και σίγουρα ανεβαίνει το κόστος αλλά και πάλι είσαι VFM .
Chocobo Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Αν πας σε i7 4790,το μονο σιγουρο ειναι οτι θα δεις βελτιωση,και μαλιστα αισθητη!Στη θεση σου,αφου θα εδινα τοσα λεφτα,θα πηγαινα σε K,και οποτε χρειαστεις την εξτρα δυναμη θα την εχεις,καθως μπορεις να τον κλοκαρεις αρκετα! Βεβαια,θα χρειαστεις και μια καλυτερη μητρικη...Παρολαυτα πιστευω οτι αν προχωρησεις τοτε πουλα mobo+cpu και πηγαινε σε i7 4790K + Z97 . Ευχαριστώ για την συμβουλή σου.Δεν είμαι και πολύ του OC,διότι η έξτρα δύναμη που πέρνεις για μένα δεν αξίζει για τα έξτρα χρήματα.ο ίδιος ο επεξεργαστής δεν είναι πολύ ακριβότερος αλλά όπως είπες βάλε ακριβότερη μιτρική και οπωσδήποτε μια υδρόψηξη ή πολύ καλή αερόψηξη και έχεις πάει γύρω στα 100-150 ευρώ πάνω.Καλύτερη απόδοση ναι αλλά για μένα όχι τόσο μεγάλη.Πάντα σε intel προτιμώ τους απλούς εκτός και αν μιλάμε για κάνα φτηνό κάτω τον 100ευρω.Στην περίπτωση μου μόνο cpu αλλάζω και είμαι οκ.Σε αντίθετη περίπτωση θα δώσω σετ cpu mobo ένα 200ρι και θέλω 340 για cpu 100 mobo 100 ψύξη. οπότε... Αν είναι να πας σε I7 να πας ΜΟΝΟ σε I7 5820K . Με 6-Πυρήνες και HT θα κάνει την διαφορά στις εφαρμογές που θες. Αυτός ο επεξεργαστής είναι VFM για την δουλειά σου, Οι Ι7 4770/90 κ.λ.π. από την άλλη είναι ΑΝΤΙ -VFM .... Κοίταξέ πριν αποφασίσεις. Διαφορερικά μείνε με τον Ι5. Αυτό είναι αλλαγή pc μιτρική επεξ. ραμ θέλω ένα 800 στο νερό για να πάω σε 5820.Δεν τα έχω τόσα δυστοιχός
Aten-Ra Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Το dx12 βοηθάει μόνο στα γραφικά,δεν αλλάζει κάτι στην μηχανή του παιχνιδιού,εκεί όπου χρειάζεται ταχύτητα κάποιο παιχνίδι πάλι θα έχει πρόβλημα ένας fx. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο. http://forum.oktabit.gr/topic/thief-mantle-cpu-scaling-and-power-evaluation 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα