slipknot Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Εγώ πάντα έβλεπα τα iq tests σαν σπαζοκεφαλιές, σα να λύνεις σταυρόλεξο ή seppuku ένα πράμα. Όπως αναφέρθηκε ήδη, τα περισσότερα τεστ εξετάζουν απλώς την αναλυτική σκέψη σου και σε τι βαθμό είσαι σε θέση να παρατηρείς patterns. Ακόμα και πιο σύνθετα τεστ που εμπεριέχουν ερωτήσεις μαθηματικών και λεξιλογικής κατανόησης, δεν εξετάζουν άλλους παράγοντες που ενδεχομένως συμπληρώνουν ένα άτομο και το καθιστούν ξεχωριστό, όπως αυτόν της δημιουργικότητας ας πούμε. Προφανώς και η ευφυΐα δεν εγγυάται τίποτα, ούτε επιτυχία, ούτε χρήμα, ούτε προσωπική ανέλιξη. Εγώ μπορεί να είμαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά να μην είμαι σε θέση να συνεννοηθώ με άλλους -είτε γιατί δεν με καταλαβαίνουν, είτε γιατί νευριάζω με κείνους- και να καταλήξω απομονωμένος και δυστυχισμένος. Μπορεί επίσης να βρίσκομαι σε περιβάλλον που δεν μου επιτρέπει να αξιοποιήσω την όποια ευφυΐα έχω. Υπάρχει όμως και ένα ενδιάμεσο στάδιο, το άλλο άκρο της δοξασίας του κασμαδισμού δεν ωφελεί ε.
flik Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Όπως και να έχει, ό,τι και να μετράει το IQ, σου δείχνει κάτι σαν το όριο των πραγμάτων που μπορείς να κάνεις, αλλά δε σημαίνει οτι το αξιοποιείς κιόλας. Σαν να λέει εσύ έχεις δείχνεις να έχεις δοχείο μεγαλύτερο απο τον άλλον, αλλά ο άλλος το γέμισε. (με σκέψη).
FilipposMD Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Εγώ πάντα έβλεπα τα iq tests σαν σπαζοκεφαλιές, σα να λύνεις σταυρόλεξο ή seppuku ένα πράμα. Sudoku ρε συ, seppuku είναι εντελώς άλλο πράγμα! 1
tehAllantin Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 μάλλον θέλει να πει ότι τα sudoku ειναι ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΜΠΟΥΤΣΟ που το seppuku φαντάζει μία καλή λυση να τα αποφύγεις. 2
Bspus Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 ( o ορισμος εξυπνος κια βλακας δεν οριζεται απο τεστ)) Το προβλημα με αυτα τα τεστ ειναι η ερμηνεια που τους δινει ο κοσμος χωρις πραγματικα να εχει λογο να το κανει. Το τεστ εφευρεθηκε για πολυ συγκεκριμενους σκοπους και για να μετραει συγκεκριμενα πραγματα. Προφανως εχει τη χρησιμοτητα του αλλα κακως πολλοι υποθεσανε οτι σημαινει κατι περισσοτερο. Ουτε τεστ γενικης εξυπναδας ειναι (εχουμε καν ορισμο?) ουτε μετρο προβλεψης επιτυχημενης καριερας και ευτυχισμενης ζωης. Για καποιο λογο ομως πολλοι συνεχιζουν να κανουν τετοιες συσχετισεις. 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 80 έβγαλα..... κάτσε να θυμηθώ πως πάει... εισπνοή-εκπνοή, εισπνοή-εκπνοή... δεν μαμιέτε πάω έξω για φωτοσύνθεση... 1
theoritikos Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Χμμ μόνο 100 μου έβγαλε. Με είχα για πιο έξυπνο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα