Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για σωστη μπεσαμελ θελεις ζυγαρια. 40γρ αλευρι, 40γρ βουτυρο,  και 500μλ κρυο απο το ψυγειο γαλα, συν 100-150γρ τυρι που λιωνει για εξτρα γευση, Με το τυρι η μπεσαμελ γινεται πιο πηχτη. Αν δεν θελεις να βαλεις τυρι τοτε μειωσε το γαλα. Δες πως σου βγαινει με 400μλ γαλα κι αν την θες ακομα πιο πηχτη πεσε στα 300. Αντιθετως αν θελεις πιο αραιη μπεσαμελ πχ για να κανεις σαλτσα τοτε ανεβασε το γαλα στα 700μλ. Υποθετω την διαδικασια την ξερεις. μην τρομαξεις αν στα πρωτα λεπτα φαινεται σαν νερο, πρεπει να βρασει το μειγμα και τοτε αρχιζει να δενει. οσο το βραζεις τοσο πιο πολυ θα δεσει. (ενοειται βαζεις αλατοπιπερο και μοσχοκαρυδο ή οτι μπαχαρικο νομιζεις οτι ταιριαζει)

 

Μαγειρεύω κάπου στα 25 χρόνια και μια μπεσαμέλ της προκοπής δεν έχω καταφέρει.

Για έτοιμη δεν το συζητώ, απλά δεν φτιάχνω παστίτσιο.

Δεν μας γράφεις τη συνταγή μπας και κάνω καμιά δοκιμή ;

  • Like 3
Δημοσ.

Εγώ μπεσαμέλ έμαθα να φτιάχνω από εδώ. Οι φωτογραφίες βοηθάνε να καταλάβεις αν έχεις κάνει λάθος, μπορεί να σε τρομάξει πώς σβολιάζει στην αρχή. Φυσικά θέλει καλό ανακάτεμα, όχι να τεμπελιάζεις, να ξύνεις τα τοιχώματα, να προσέχεις μην αρπάξει, αλλά είναι πολύ εύκολη διαδικασία. 

 

Τυρί και αυγό είναι προαιρετικά. Και το μοσχοκάρυδο προαιρετικό είναι, τρελαίνομαι προσωπικά για το άρωμα, άλλοι δεν το προτιμούν.  

  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ βάζω και ένα κροκο αυγού μέσα πάντως... Οχι πάντα, αλλά αν το θυμηθώ..

 

δεν χρειαζεται καθολου

Εγώ μπεσαμέλ έμαθα να φτιάχνω από εδώ. Οι φωτογραφίες βοηθάνε να καταλάβεις αν έχεις κάνει λάθος, μπορεί να σε τρομάξει πώς σβολιάζει στην αρχή. Φυσικά θέλει καλό ανακάτεμα, όχι να τεμπελιάζεις, να ξύνεις τα τοιχώματα, να προσέχεις μην αρπάξει, αλλά είναι πολύ εύκολη διαδικασία. 

 

Τυρί και αυγό είναι προαιρετικά. Και το μοσχοκάρυδο προαιρετικό είναι, τρελαίνομαι προσωπικά για το άρωμα, άλλοι δεν το προτιμούν.  

 

αν σου σβολιαζει εχεις κανει καποιο λαθος, αν βαλεις κρυο γαλα δεν θα σου σβολιασει καθολου ουτε θα τρελαθεις να ανακατευεις. μονο στην αρχη θα του ριξεις ενα καλο ανακατεμα. επισης το ανακατεμα παντα με συρμα ποτε με πιρουνι ή κουταλα. μεγιστο λαθος αυτο που λεει οτι το γαλα πρεπει να ειναι ζεστο, σαμποταρεις τον εαυτο σου εντελως. τι σκατα επιτηδες το κανουν και δινουν λαθος πληροφοριες; οποιονδηποτε σεφ και να ρωτησεις ολοι θα σου πουν κρυο παγωμενο γαλα.

  • Like 4
Δημοσ.

Δεν το ζεσταίνω να σου πω την αλήθεια. Το αφήνω απλώς έξω από το ψυγείο. Δεν ξέρω αν δυσκολεύει τη διαδικασία το ζεστό γάλα, αλλά καλά που το είπες!

Δημοσ.

Δεν το ζεσταίνω να σου πω την αλήθεια. Το αφήνω απλώς έξω από το ψυγείο. Δεν ξέρω αν δυσκολεύει τη διαδικασία το ζεστό γάλα, αλλά καλά που το είπες!

 

ουτε καν το βγαζεις σχεδον τελευταια στιγμη απο το ψυγειο

Δημοσ.

post-258415-0-99894100-1481321396_thumb.jpg

 

post-258415-0-67705600-1481321403_thumb.jpg

 

Κι επειδή ένα μόνο κομμάτι δεν είναι αρκετό για να είμαστε σωστοί, να και το ταψί. Δεν προλάβαινα να καθαρίσω το βούτυρο και έχει κάτι σημάδια, αλλά ήταν νόστιμο βρε παιδιά (έτσι μου είπαν). 

 

post-258415-0-56180200-1481321423_thumb.jpg

 

  • Like 17
Δημοσ.

 

Κι επειδή ένα μόνο κομμάτι δεν είναι αρκετό για να είμαστε σωστοί, να και το ταψί. Δεν προλάβαινα να καθαρίσω το βούτυρο και έχει κάτι σημάδια, αλλά ήταν νόστιμο βρε παιδιά (έτσι μου είπαν). 

 

 

Αγοραστά είναι ή χειροποίητα;

Πορτοκαλοπιτα (πατσαβουροπιτα; )

Δημοσ.

Αγοραστά είναι ή χειροποίητα;

Πορτοκαλοπιτα (πατσαβουροπιτα; )

 

Χειροποίητα είναι αν και τα αγόρασα από σοκολατερί, δεν τα έφτιαξα.

 

Γαλακτομπούρεκο. :P  

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά εγώ εδώ που είμαι υποφερω. Να σε έχουν καλέσει σε σπίτι και το φαγητό να είναι τόσο χάλια που να λες πάλι καλά που έβγαλαν πατατακια στην αρχή. Θα πεθάνω σας λέω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...