tommybertsen Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) λοιπον δωστε διευθηνσεις να τις σημειωσω να ξερω που να παω οταν ξαναερθω ελλαδα. βλεπω τοσα ωραια πραματα που ποσταρετε εδω κι εγω παντα ψαχνομαι στην αθηνα Θησείο Μοναστηράκι είναι το estrella , το ξέρω γιατί προέρχεται από Θεσσαλονίκη και το επισκέφτηκα. Μπουγατσάν να φας! Tip: Πας στους χάρτες, γράφεις το μαγαζί που θες, και στο βγάζει με συνοπτικές Εδιτ: Διόρθωσα το Θησείο που έγραψα, γιατί θα με έπαιρναν δικαιολογημένα με τις πέτρες Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2017 από tommybertsen 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Για γλυκά και brunch δες Estrella(διαβάζεται εστρεγια και όχι έστρελα) Σύνταγμα κοντά Fairyttale νέα Φιλαδέλφεια Cap cap Mr peacock για πανκεικς στο Χαλάνδρι Δες τα στο φβ
tommybertsen Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 ΜΑΚΡΥΑ από το Fairytale. Μόνο αυτό θα πω. Όλα καλυμμένα με ένα σωρό σοκολάτες και ότι μακακία φανταστείς, για να κρυφτεί η κάτω του μετρίου ποιότητα , αστείες τιμές... Πάρε μία βάφλα από εκεί και θα με θυμηθείς. "Belgian Waffle" my ass. Κατεψυγμένα ΟΛΑ (in case you wonder). Προσωπικό που δε ξέρει τι του γίνεται από όπου και αν το πιάσεις..(με ενοχλεί το διαρκές υφάκι λες και "εγώ δουλεύω σε βασιλικό μέρος συν την άπειρη καθυστέρηση για το κάθε τι - ο κόσμος δεν είναι δικαιολογία, παρατήρησα ότι ο καθένας πάει όπου να'ναι, δε καταλαβαίνω, πόστα δεν υπάρχουν; Έχω δουλέψει σέρβις στο παρελθόν...) Αν θέλετε να διαβάσετε την εμπειρία μου, here you are. (τουλάχιστον εδώ δεν μπορούν να με μπανάρουν, έκανα λάικ σε 1-2 κριτικές αρνητικές στο Fb, και έφαγα ban από το posting,liking,reviewing κλπ, μόνο share μπορώ να κάνω... Σωστότατοι , ε; ) Το cap cap οριακά καλύτερο και πιο original. Θα ξαναπήγαινα από περιέργεια για άλλα πιάτα. Επίσης μακρυά και από το Σερμπετόσπιτο. Αυτά τα dressing που κρύβουν τις μετριότητες, είναι πολύ της μόδας... Για brunch θα πρότεινα momo στην Καλλιθέα, ωραίος κήπος πίσω, οριακά ακριβό και αυτό, αλλά τουλάχιστον 3-4 πιάτα δοκίμασα και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος! Επίσης καλύτερα να φάω γλυκό από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου. (Πχ La maison) Πραγματικά 1000 φορές και να πάω σε ένα πάρκο να τα φάω, παρά αυτά τα "γλυκατζίδικα". ΥΓ0: Θυμίζω ότι δούλευα χρόνια σε ζαχαροπλαστείο, μπορώ να εκτιμήσω το καλό γλυκό και να καταλάβω τα ποιοτικά (ή μη) υλικά. ΥΓ1: Γούστα είναι αυτά θα μου πείτε, αλλά για το Fairytale είμαι κάθετος, οριζόντιος, πλάγιος και ότι άλλο θέλετε. Ούτε απ'έξω ξανά. 14
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Γενικότερα τα περισσότερα από αυτά τα «μοδάτα» είναι «όπου ακούς πολλά κεράσια» φάση. Περισσότερο hype γεύεσαι, παρά ουσία. 2
Getta Robo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Για γλυκά και brunch δες Estrella(διαβάζεται εστρεγια και όχι έστρελα) Σύνταγμα κοντά Fairyttale νέα Φιλαδέλφεια Cap cap Mr peacock για πανκεικς στο Χαλάνδρι Δες τα στο φβ Να περασει μια βολτα να δει την ομορφη του διακοσμηση και ειναι ενταξει. Οχι ομως και για γλυκο εκει ρεσυ. Η προπαγανδα της ζαχαροβουτυριλας στην αποθεωση της. 1
tommybertsen Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι καλύτερο από το Fairytale , hands down, αλλά ναι, κι αυτό κινείται σε μέτρια επίπεδα. Τα υπόλοιπα, σε τραγικά...Τα υπόλοιπα του είδους εννοώ, γιατί στα άλλα που λέει ο φίλος δεν έχω πάει (πέρα από estrella που έγραψα και πιο πάνω)
Getta Robo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Ολα αυτα τα "θεματικα ζαχαροπλαστεια" βασιζονται στον οπτικο εντυπωσιασμο, παρα στην γαστρονομικη ποιοτητα. Και δεν λεω, πανεμορφη η διακοσμηση ολων αυτων, απο ποιοτητα γλυκων ομως ειναι ενα βημα πανω απο τα γλυκα σε ενα τυχαιο μετριο προς κακο ξεχασμενο ζαχαροπλαστειο. Με τριπλες ομως και βαλε τιμες. Υπαρχουν πολυ καλες επιλογες για οσους θελουνε να φανε ενα σωστο γλυκο, αλλα δεν τους ενδιαφερει να βρισκονται αναμεσα απο σκηνικα τυπου Χαρη Ποττερ. 6
tommybertsen Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Το La Maison πάντως είναι πολύ πιο ποιοτικό από οποιοδήποτε θεματικό δοκίμασα (αυτό που είναι στη Δημοσθένους λέω γείτονα ). Με εξέπληξε που έχω τόσο κοντά ένα καλό ζαχαροπλαστείο! Και το Ταό είναι πολύ καλό σε ορισμένα γλυκά του! Και επειδή φαίνεται να γνωρίζεις, αν ξέρεις κάποιο καλό τριγύρω , ρίχτο (αν δεν καννιβαλίζουμε πολύ το θέμα ειδικά - αν ναι, δώστο σε πμ ) 3
*nenya* Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Προσωπικα ο,τι εχω δοκιμασει στο Fairytale μου αρεσε πολυ, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι τοσο μισος. Μου κανει εντύπωση. Ιδιαιτερως τα ροφηματα με γευση ειτε λεμονι, ειτε σοκολατα, ειτε καρυδα ηταν φανταστικα και δεν ενιωθα οτι γευομαι ζαχαρη. Οκ, δεκτον οτι καποια γλυκα οπως τις βαφλες τα υπερφορτωνουν με σιροπια και σαντιγι. Αλλα και παλι, σιγουρα κι αυτα θα αρεσουν σε καποιους. Το μαγαζι για να ειναι γεματο καθε μερα κατι σημαινει..οτι μαλλον ολοι αυτοι δεν πανε μονο για το ντεκορ του.
Getta Robo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Αλλα και παλι, σιγουρα κι αυτα θα αρεσουν σε καποιους. Το μαγαζι για να ειναι γεματο καθε μερα κατι σημαινει..οτι μαλλον ολοι αυτοι δεν πανε μονο για το ντεκορ του. Δεν εχω παει στο συγκεκριμενο ακομα και δεν εχω αποψη, αλλα το ιδιο και χειροτερο γινεται εξω απο το cap cap που εχουν ποσα μετρα ουρα και μονο ξυλο δεν παιζουν για να μπουνε μεσα. Και δειχνει δυστυχως πολλα αυτο.
*nenya* Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Οχι νταξει δεν ειναι τοσο τρατζικ η κατασταση στο Fairytale 1
tommybertsen Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Προσωπικα ο,τι εχω δοκιμασει στο Fairytale μου αρεσε πολυ, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι τοσο μισος. Μου κανει εντύπωση. Ιδιαιτερως τα ροφηματα με γευση ειτε λεμονι, ειτε σοκολατα, ειτε καρυδα ηταν φανταστικα και δεν ενιωθα οτι γευομαι ζαχαρη. Οκ, δεκτον οτι καποια γλυκα οπως τις βαφλες τα υπερφορτωνουν με σιροπια και σαντιγι. Αλλα και παλι, σιγουρα κι αυτα θα αρεσουν σε καποιους. Το μαγαζι για να ειναι γεματο καθε μερα κατι σημαινει..οτι μαλλον ολοι αυτοι δεν πανε μονο για το ντεκορ του. Ροφήματα δε δοκίμασα αλλά δε πρόκειται. Δοκίμασα τα απαράδεκτα γλυκά τους και τον καφέ (γελάει ο κόσμος με τον καφέ που κάνει το κατάστημα αυτό). Αν δε μπορείς να ξεχωρίσεις τη μετριότητα στην ποιότητα, είναι κάτι άλλο. Σου σερβίρουν το "ουάου" πιάτο, full στο dressing, σου αρέσει, και that's all. Δεν είναι έτσι όμως. Συναθροίζεις ποιότητα, τιμή, συμπεριφορά, τα πάντα όλα. Το σύνολο είναι απογοητευτικό. Ακόμα και η @@ριά με τα malteasers που έφαγα, ήταν μπαγιάτικη, αλλά κρυβόταν από το dressing. Κατεψυγμένη βάφλα 5.5€ (με πολύχρωμες τρούφες και ιστορίες που δεν αναφέρονται στον κατάλογο και σε κάποιους μπορεί να μην αρέσουν) και 1 μπάλα παγωτό +1.5€; Η βάφλα ήταν σαν μπαγιάτικο κέικ και απλά βιάστηκαν να την βγάλουν από το φούρνο μικροκυμάτων. Καλά ακούς. Και όλα τα γλυκά τους είναι κάτι παρόμοιο. Αν είσαι οκ με αυτό, τι να πω. Εγώ δεν είμαι. Το μαγαζί είναι γεμάτο γιατί ένας διαφορετικός να πηγαίνει κάθε μέρα, θα γεμίζει για χρόνια. Ακόμα και αν κάποιος πηγαίνει για την "ατμόσφαιρα" (που και αυτή βαρετή καταντάει μετά από λίγο), λίγοι είναι αυτοί που πάνε για τα γλυκά τους επειδή ξετρελάθηκαν. Φίλη σταθερή πελάτισσα, έφαγε το ίδιο γλυκό 3 φορές. 3 φορές διαφορετική εντύπωση της έκανε... Αυτό κάτι λέει για την ποιότητα και την σταθερότητα στην ποιότητα. Οχι νταξει δεν ειναι τοσο τρατζικ η κατασταση στο Fairytale Έχεις πάει σε ώρες "αιχμής" στο Fairytale? Σε τέτοιες ώρες πήγαινε. Αν πας στις 22:45, θα σου πούνε ότι κλείνουν σε λίγο (στις 12 το βράδυ κλείνουν στο μεταξύ), σε διώχνουν σιγά σιγά αν κάθεσαι έως εκείνη την ώρα... Και πάει λέγοντας. Άλλος πήγε Δεκέμβρη μήνα και τον είχαν με 0 βαθμούς να περιμένει έξω. Μαρτυρίες φίλων αυτά όλα, γιατί εγώ πήγα πριν κάνα μήνα και βάλε και πέτυχα το μαγαζί άδειο. Όταν είναι γεμάτο, η κατάσταση είναι τόσο τράτζικ. 2
margaritagr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Γενικά τα τελευταία 2 χρονια περίπου επικρατεί η τάση της υπερβολής στο φαγητο. Αρχικά εμφανίστηκε με το μπαρ ΜΠΕ Κίου στο ευρύ κοινό, μετά προστέθηκαν κι αλλα burgerάδικα και μετά και τα "γλυκάδικα". Ολα αυτά τα μαγαζιά στοχεύουν στον εντυπωσιασμό μέσω της ποσότητας, γενικά στο τι δειχνει στο μάτι. Βγάζουν τέρατα πιάτα ανακατεύοντας 10 πραγματα μέσα, οπου χάνεται τελείως η οποία γεύση. Υπερβολή στα υλικά, υπερβολή στα toppings, φουλ ποσότητες για να το βγάλεις φωτο, να το ανεβάσεις και να εντυπωσιαστεί ο άλλος για να παει. Καλα για 1 φορά, όχι για παραπάνω. Η ποιότητα σε αυτά τα καταστήματα ειναι επιεικώς μέτρια όπως και η εξυπηρέτηση. Ασε την αναμονή που έχουν τα περισσότερα. Έτσι λέγανε και για το melinikon, κι ειναι μια @@ τα χειρότερα pancakes που έχω φαει 8
Grim Ripper Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Έχεις πάει σε ώρες "αιχμής" στο Fairytale? Σε τέτοιες ώρες πήγαινε. Αν πας στις 22:45, θα σου πούνε ότι κλείνουν σε λίγο (στις 12 το βράδυ κλείνουν στο μεταξύ), σε διώχνουν σιγά σιγά αν κάθεσαι έως εκείνη την ώρα... Και πάει λέγοντας. Άλλος πήγε Δεκέμβρη μήνα και τον είχαν με 0 βαθμούς να περιμένει έξω. Μαρτυρίες φίλων αυτά όλα, γιατί εγώ πήγα πριν κάνα μήνα και βάλε και πέτυχα το μαγαζί άδειο. Όταν είναι γεμάτο, η κατάσταση είναι τόσο τράτζικ. Έχει τύχει να πάω κατά τις 7 το απόγευμα Σάββατο και να μου πουν ότι δεν έχουν θέσεις και θα είναι γεμάτοι, αν θα περιμέναμε θα ήταν για 45+ λεπτά οπότε φύγαμε. Στο cap cap που έχω πάει περισσότερες φορές δεν μας έχουν διώξει αλλά μία μόνο φορά έχει τύχει να περιμένω κάπου 2 ώρες αλλά το κάναμε μόνο επειδή η παρέα δεν ήταν από Αθήνα και ήθελαν πολύ να πάνε. Γενικά πάντως προτιμώ το cap cap λόγο διακόσμησης, το fairytale δεν μου έκανε τόση εντύπωση όταν πήγα πρώτη φορά. Για τα γλυκά δεν έχω κάτι να πω, σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι. Στο fairytale τα γλυκά θεωρώ είναι τρομερά υπερβολικά (ίσως τα περισσότερα), στο cap cap τα θεωρώ κάπως πιο νορμαλ (αλλά προφανώς όχι τέλεια). Πάντως συμφωνώ στο ότι είναι αργοί με τις παραγγελίες στο fairytale. 1
tommybertsen Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Τα είπε απλά, λιτά και απέριττα η Μαργαρίτα! Δε πρόλαβα να φωτογραφήσω το "μερεντοτοστ" μου Δεν πειράζει,αύριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις