Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να μάθω σουηδικά.. τα άκουσα γενικά και σαν ήχος μου αρέσουν, ενώ τα γερμανικά μου φέρνουν αηδία. Δεδομένου ότι ξέρω αγγλικά, γαλλικά και λίγο νισάφι με τις λατινογενείς γλώσσες γιατί έχουν αρχίσει να ναι όλες ίδιες πια, σε πολλές λέξεις απλά αλλάζεις λίγο την κατάληξη -cion, tion, zione  και αλλάζεις γλώσσα.. τεσπα.. τα σουηδικά πως σας φαίνονται; τώρα για δουλειά στη Σουηδία αν με βοηθούσαν από τη μια δε θα με χάλαγε, από την άλλη να ζω σστην κατάψυξη δε θα το αντέξω. απλά μου άρεσε ο ήχος και γενικά μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες.

Δημοσ.

Μια χαρά γλώσσα είναι. Γραμματική είναι γελοία σχεδόν ανύπαρκτη. 3 χρόνοι υπάρχουν μόνο. Συνταξη πολύ απλή αν εξαιρέσεις ότι το άρθρο κολλάει μετα τη λέξη (πχ αυτοκινητοτο, όταν αναφέρεσαι σε κάτι συγκεκριμένο). Η κατανόηση μονο (προφορικά) θέλει αρκετή εξάσκηση γιατί ειναι δύσκολη. Για Αθήνα, αν σε ενδιαφέρει, ίσως θα μπορούσα να σου προτείνω κάποιο φροντιστήριο ή και ιδιαίτερα (αν βρω το τηλ). Αλλιώς φοιτητική λέσχη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ξεκινήσει το course στο duolingo

- γραμματική ευκολη

- λεξιλόγιο, αρκετά ουσιαστικά ακούγονται αρκετά κοντά στα αγγλικά 

- στη προφορά είναι λίγο γάματα (αν προσπαθήσεις να μιλήσεις με "νορμάλ" ρυθμό)

αν και δεν ξέρω γερμανικά δεν καταλαβαίνω γιατί τα συκρίνουν με τα σουηδικά ... θα έλεγα ότι τα σουηδικά είναι πιο κοντά στα αγγλικά παρά στα γερμανικά (από την πολύ μικρή επαφή μου με αυτά)

Στο τέλος του μήνα ξεκινά λέει και ένα introductory free web course από Svenska institutet.

ΥΓ

να επαναλάβω την πρόταση για "ξενόγλωσσα" offtopic threads για εξάσκηση.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
Δημοσ.

Εδώ δεν τα μαθαίνουμε εμείς που μένουμε εδώ εσένα τι σε έπιασε... Αν δεν μετακομίσεις Σουηδία τι να την κάνεις? Μάθε καλύτερα κινέζικα...

Δημοσ.

Τα ξεκινησα τελος γεναρη σε εντατικο προγραμμα (6 ωρες την ημερα, 5 ημερες). Σε 5 βδομαδες ημουν Α2. Συντομα θα δωσω Β2 για να ξεκινησω δουλεια. Πολυ δυσκολα δεν ειναι, η προφορα ειναι ενα θεμα, εχουν αρκετα κοινα με τα αγγλικα, γερμανικα δεν ξερω. Η γραμματικη τους παλευεται, λιγο πιο δυσκολη απο τα αγγλικα, καμια σχεση με ελληνικα.

Αλλα αν δεν ψηνεσαι για δουλεια στα  βορεια, δε βλεπω το νοημα. Ειναι μια γλωσσα που την μιλουν 10 μυρια κοσμος.

Δημοσ.

Βασικά για μένα ήθελα απλά να μάθω μια ακόμα ξένη γλώσσα.. μετά μπορώ να μάθω καμιά άλλη που να τη μιλάει κόσμος.. απλά μου άρεσε το άκουσμα της.

Δημοσ.

Από τις πιο ωραίες προφορές. Είναι αρκετά "δυσκολο" να μάθεις το flow της γλώσσας παντως. Το φιλαράκι με κορόιδευε όταν προσπαθούσα να μιλησω "σαν σουηδός". Ελεγε πως κάνει κρα ότι το κάνω επιτηδευμένα. No kidding Sherlock??

Δημοσ.

Η (μεγαλύτερη) δυσκολία της γλώσσας έγγυται στο ότι ο προφορικός λόγος απέχει πολύ απ´τον γραπτό. Πολύ όμως.. Και υπάρχουν και διάφορες διάλεκτοι.

Αν σου αρέσει σαν challenge δες και τα δανέζικα. Απ´τις πιο διεστραμμένες γλώσσες..

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Με έχει πιάσει και μένα κάτι και σκέφτομαι να αρχίσω να μαθαίνω κάποια σκανδιναβική γλώσσα, οχι για να παω να δουλέψω εκει απλά βαρέθηκα τις κλασσικούρες αγγλικά γαλλικά γερμανικά κτλπ.

Δημοσ.

Πολύ ευροβιζιον βλέπεις ε; δε ξέρω τι λέτε εσείς, σε εμένα ακούγεται άθλια... Συν το ότι είναι εντελώς άχρηστη εάν δε μένεις εκεί..

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ βρήκα ένα φροντιστήριο ψάχνοντας στο ίντερνετ που μου φαίνεται πολύ συμπαθητικό και έστειλα μειλ να ρωτήσω τιμή.. τώρα αν απαντήσουν άλλη υπόθεση.. αλλιώς τηλέφωνο..

Δημοσ.

OK είσαι θεός. 

καλά, κράτα και μικρό καλάθι γιατί κάποια άλλα που προτείνονται εδώ είναι ψιλοχάλια (το Duolingo το βρίσκω καλύτερο)

είχα σκοπό φέτος να πάω στο summer school του Uppsala ή εδώ αλλά η δουλειά μου τα χάλασε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...