Expertr Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Πριν που επλενα το τηγανι και μου καρφωθηκε στο μυαλο να ανοιξω ενα topic να δω ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος να πεταμε το λαδι απο το τηγανι αλλα και τι κανει ο καθε ενας. Εγω προσωπικα για να αποφυγω τα λαδια απο τον νεροχυτη ζεσταινω πρωτα το λαδι στο ματι ωστε να μην ειναι πηχτο και να φυγει ολο και μετα το ριχνω στην τουαλετα που ειναι πιο μεγαλοι οι σωληνες και δεν παιζει να μπουκωσουν. Αραγε σωστος τροπος υπαρχει; Γιατι και αυτο παλιστους υπονομους καταληγει και δημιουργει προβληματα..
tsioudiver Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Τις λιγοστές φορές που θα έχουμε χρησιμοποιήσει λάδι, αφού κρυώσει το βάζω σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, το κλείνω και το πετάω σε κάδο. Ευκαιρία να κόψεις τα τηγανιτά ώστε να μη σκας! 1
Expertr Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Τις λιγοστές φορές που θα έχουμε χρησιμοποιήσει λάδι, αφού κρυώσει το βάζω σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, το κλείνω και το πετάω σε κάδο. Ευκαιρία να κόψεις τα τηγανιτά ώστε να μη σκας! Ετσι και αλλιως δεν χρησιμοποιω συχνα τηγανητα.Πιο πολυ για καμια ομελετα η καμια πατατα... υπάρχουν ειδικοί κάδοι σε πολλα σουπερ... Σοβαρα?..Δεν εχω δει πουθενα..
paylidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Ετσι και αλλιως δεν χρησιμοποιω συχνα τηγανητα.Πιο πολυ για καμια ομελετα η καμια πατατα... Σοβαρα?..Δεν εχω δει πουθενα.. Αθήνα ή επαρχία; Αθηνα εχω δει μέχρι και σε 5' μαρινόπουλος που ειναι ~100 τετραγωνικά... Γενικά ΑΒ και καρφουρ εχουν... εγω εχω δύο μεγαλα γυάλινα μπουκάλια 2,5 λίτρων και γεμιζω εκεινα, μόλις γεμίσουν τα παω στην ειδική δεξαμενη και τα αδειαζω... οποιος ενδιαφερεται για την τύχη του πάει για βιοντίζελ και για σαπουνια (όχι δεν γίνεται ραφινάρισμα το οικιακό λάδι)
Expertr Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Αθήνα ή επαρχία; Αθηνα εχω δει μέχρι και σε 5' μαρινόπουλος που ειναι ~100 τετραγωνικά... Γενικά ΑΒ και καρφουρ εχουν... εγω εχω δύο μεγαλα γυάλινα μπουκάλια 2,5 λίτρων και γεμιζω εκεινα, μόλις γεμίσουν τα παω στην ειδική δεξαμενη και τα αδειαζω... οποιος ενδιαφερεται για την τύχη του πάει για βιοντίζελ και για σαπουνια (όχι δεν γίνεται ραφινάρισμα το οικιακό λάδι) Σε καρφουρ μαρινοπουλο παω και ψωνηζω γενικα...Ναι αθηνα...Λες να εχει σε καμια γωνια και μην το εχω προσεξει? :/...χμ..θα παω αυριο και θα το τσεκαρω!!!
iordanis77 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δε καταλαβα παιδια... ποιο ειναι το προβλημα αν αδειασεις το λαδι στο νεροχυτη?
Unabomber Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δε καταλαβα παιδια... ποιο ειναι το προβλημα αν αδειασεις το λαδι στο νεροχυτη? Mε τον καιρο, μενουν καταλοιπα απο λαδι και λιπος (συνηθως) και βουλωνει ο σωληνας.
iordanis77 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Πρωτη φορα το ακουω, και ποτε δεν μου εχει βουλωσει ο σωληνας του νεροχυτη. Ενω συχνα βουλωνει ο σωληνας του νιπτηρα, οποτε δουλευει τουμποφλο 1
agrio.imeros Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 http://www.masoutis.gr/swift.jsp?CMCCode=1806&extLang= http://www.ab.gr/responsible/environment/recycling/cooking-oil http://www.mymarket.gr/Press-kit/Endypa/anakyklosi-ladiou.aspx κτλ κτλ ...
haris_216 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Το να βουλώσει ο σωλήνας της αποχέτευσης του νεροχύτη από λάδια σε ένα σπίτι (δηλαδή με τη συνήθη οικιακή χρήση ακόμα και εθισμένου στα τηγανητά) απλά δεν παίζει. Ο λόγος που γίνεται συζήτηση για την (σωστή) απόρριψή τους αφορά καθαρά και μόνο το οικολογικό σκέλος. Δηλαδή ανακύκλωση (επαναχρησιμοποίηση) και μείωση αυτών που φτάνουν στην αποχέτευση (προστασία υδροφόρου ορίζοντα και τα ρέστα) Να συμπληρώσω, για να προσθέσω και το απαραίτητο συνωμοσιολογικό σενάριο, ότι προφανώς και ο λόγος που κάνουν κρα να εμπλακούν διάφοροι στην ανακύκλωση των μαγειρικών λαδιών δεν είναι οι οικολογικές ευαισθησίες. Παίζουν αρκετά φράγκα από την διαχείρησή τους αλλά και από επιδοτήσεις, κλπ. Και μάλιστα είναι μια πιο "εύκολη" δουλειά στον τομέα του διαχωρισμού (σε σχέση πχ με το χαρτί) αφού είναι μάλλον απίθανο να καταλήξουν στα σημεία συλλογής, μαζί με τα λάδια και ετερόκλητα αντικείμενα 3
akis_supernatural Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Το να βουλώσει ο σωλήνας της αποχέτευσης του νεροχύτη από λάδια σε ένα σπίτι (δηλαδή με τη συνήθη οικιακή χρήση ακόμα και εθισμένου στα τηγανητά) απλά δεν παίζει. Ο λόγος που γίνεται συζήτηση για την (σωστή) απόρριψή τους αφορά καθαρά και μόνο το οικολογικό σκέλος. Δηλαδή ανακύκλωση (επαναχρησιμοποίηση) και μείωση αυτών που φτάνουν στην αποχέτευση (προστασία υδροφόρου ορίζοντα και τα ρέστα) Να συμπληρώσω, για να προσθέσω και το απαραίτητο συνωμοσιολογικό σενάριο, ότι προφανώς και ο λόγος που κάνουν κρα να εμπλακούν διάφοροι στην ανακύκλωση των μαγειρικών λαδιών δεν είναι οι οικολογικές ευαισθησίες. Παίζουν αρκετά φράγκα από την διαχείρησή τους αλλά και από επιδοτήσεις, κλπ. Και μάλιστα είναι μια πιο "εύκολη" δουλειά στον τομέα του διαχωρισμού (σε σχέση πχ με το χαρτί) αφού είναι μάλλον απίθανο να καταλήξουν στα σημεία συλλογής, μαζί με τα λάδια και ετερόκλητα αντικείμενα μπορει να παιζουν αρκετα φραγκα αλλα σκεψου ολο αυτο το λαδι που πεταμε απο το σπιτι στις τουαλετες οτι καταληγει στη θαλασσα.... συγκεκριμενα για καθε λιτρο λαδιου που πεταμε ετσι μολυνονται 1 εκατομυριο λιτρα νερου.... κατα τα αλλα πολλοι ανησυχουν αν θα βουλωσει ο σωληνας της αποχετευσης... 1
haris_216 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 μπορει να παιζουν αρκετα φραγκα αλλα σκεψου ολο αυτο το λαδι που πεταμε απο το σπιτι στις τουαλετες οτι καταληγει στη θαλασσα.... συγκεκριμενα για καθε λιτρο λαδιου που πεταμε ετσι μολυνονται 1 εκατομυριο λιτρα νερου.... κατα τα αλλα πολλοι ανησυχουν αν θα βουλωσει ο σωληνας της αποχετευσης... Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και δεν το είπα σαν αρνητικό, τουλάχιστον ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Απλά είναι "ενδιαφέρον" το γεγονός ότι σε άλλες ανακυκλώσεις γίνονται σφαγές για να προχωρήσουν και σε άλλες όχι. Και πάντα με παντιέρα την "οικολογία" καταφέρνουμε να ευαισθητοποιήσουμε (δωρεάν) τον κόσμο. 2
zio10 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Έχω δει κάτι φορτηγάκια που μαζεύουν χρησιμοποιημένα λάδια από φαγάδικα κλπ. Τι τα κάνουν αυτοί; Βιοκαύσιμα κλπ που αναφέρθηκε πιο πάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα