Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

H μόνη περίπτωση που θα σε συμβούλευα να μην πας τώρα στο στρατό θα ήταν αν ήσουν αποφασισμένος με τον άλφα ή βήτα τρόπο να τον αποφύγεις τελείως (πράγμα που θεωρώ λάθος, αλλά δεν είναι της παρούσης). Εφόσον κάποια στιγμή θα πας, όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο.

Μεγαλώνοντας, και φορτωμένος με πτυχία και εμπειρίες, τα πράγματα γίνονται χειρότερα στο στρατό. Θεωρητικά, έτσι σπουδαγμένος όπως είσαι θα σε "αξιοποιήσουν". Πρακτικά, εκτός κι αν έχεις δόντι ή πολύ συγκεκριμένες σπουδές/γνώσεις (κι αυτό όχι πάντοτε) θα σε στείλουν όπου τύχει.

Οπότε, πέρα από τις δεδομένες δυσκολίες της συμβίωσης με ένα σωρό αγνώστους τους οποίους στην κοινωνία ούτε που θα γύριζες να κοιτάξεις, σε βαραίνει και η σκέψη του τι ευκαιρίες χάνεις, πού ήσουν και πού είσαι, κτλ. Είχα συναδέλφους 30+ οι οποίοι πραγματικά υπέφεραν, είχαν αφήσει πίσω δουλειές, οικογένειες, επαγγελματικές ευκαιρίες αναξιοποίητες.

Οι εννέα μήνες που διαρκεί τώρα ο στρατός είναι φαιδρό διάστημα, πάνω από το μισό θα το φας στην εκπαίδευση και στο "απολύομαι ψαρούκλες τα μαλλιά μου κάνω μπούκλες", πηγαίνεις και ξεμπερδεύεις. Και μετά, απερίσπαστος, ασχολείσαι με το μεταπτυχιακό σου.

• Moderators
Δημοσ.

Να πρσοθεσω. Εχω τελειωσει στρατο και τωρα ετοιμαζομαι για μεταπτυχιακο. Αν ηταν αλλιως τα πραγματα και δεν ειχα αλλα στη μεση θα εφευγα για μεταπτυχιακο και στρατο ποτε αλλα θα εφευγα με σκοπο να μην γυρισω ξανα πισω και να μεινω μονιμα εξω.

Στην περιπτωση που πας στρατο δωσε το IELTS ωστε να το εχεις για τις αιτησεις. Ασε το proficiency για αλλη στιγμη.

Δημοσ.

στρατό να καθαρίσεις... αν εισαι στον τόπο σου κάνεις παράλληλα και προφισιενσι... θα εχεις απειρες ωρες βαρεμαρας για να διαβασεις όσο πρεπει...

• Moderators
Δημοσ.

στρατό να καθαρίσεις... αν εισαι στον τόπο σου κάνεις παράλληλα και προφισιενσι... θα εχεις απειρες ωρες βαρεμαρας για να διαβασεις όσο πρεπει...

καλο το proficiency αλλα να το κανει τι? Εγω που εψαχνα για μεταπτυχιακα ελαχιστα ηταν αυτα που δεχοταν  proficiency και μονο του Cambridge. Για αιτησεις θα χρειαστει IELTS με τουλαχιστον 6.5 για τις γνωσεις θα τις αποκτησει με τηνεξασκηση ετσι και αλλιως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενω μετά στα 27 του με μαστερ ξερω γω να ξεσκατωνει τουαλέτες μια χαρά. πες οτι σου κάτσει δουλεια την ώρα που κάνεις τελειώνεις το μαστερ, τι θα τους πείς παιδιά πάω στρατό?

Εμενα οταν μου ετυχε σχεδον κατι παρομοιο και τους ειπα "παιδια παω στρατο! Tα λεμε σε 1 χρονο!", μετα απο 1 χρονο ουτε με θυμοντουσαν ποιος ημουν. :)

Αμα είναι εξωτερικό, πολύ απλά δεν πάει. Και άσε να τον ψάχνουν

Ναι, να νοιωθει κυνηγημενος μια ολοκληρη ζωη για ενα εγκλημα που δεν εκανε και τελικα στο τελος να αναγκαστει να παει φανταρος στα 29 του και να ειναι στην κατηγορια των μιζερων μεγαλων μεσα στο θαλαμ που δε θες ουτε να τους πλησιασεις για να μην κολησεις μαυριλα.

αν ειναι βυσμα εννοεις, οχι απλα αμα ειναι στον τοπο του. 

Σε ενα νορμαλ στρατοπεδο η κουραση ειναι τοσο μεγαλη που το μονο που θες να κανεις στον ελευθερο σου χρονο ειναι απλα να κοιμηθεις μεχρι την επομενη υπηρεσια-μερα-εξοδο. Τι εξοδο, πολλες φορες προτιμας να μεινεις μεσα να κοιμηθεις παρα να βγεις ακομα και εξω! Ποιο διαβασμα λες τωρα, πρεπει να ειναι πολυ τυχερος να ειναι και ξεκουραστος και με διαθεση για κατι τετοιο.

Επεξ/σία από Zein
Δημοσ.

κυνηγημενος οχι ενα αγχος χωρις λογο θα το εχει,και θα αναγκαστει απλα να πληρωσει ενα ποσο για να παρει την απαλλαγη εντελει.Προσωπικα ουτε ενα ευρω δεν θα εδινα

Δημοσ.

Εξαγορά θητείας υφίσταται;; Το συζήταγα μια μέρα με κάτι φιλους και ακούστηκε στη συζήτηση κάτι για 5000-6000 ευρώ για εξαγορά θητείας.... Αν ισχύει τα δίνω αύριο κιόλας, εξάλου σε μια 9μηνη θητεία το 3000  θα το χαλάσεις άνετα...

Εγώ είμαι 23, τώρα είναι η δευτερη εξεταστική του μεταπτυχιακού που κανω στο πολυτεχνείο και μετα θα μου μείνει η διπλωματική. Σκέφτομαι μολις τελιωσω τον Ιανουάριο να μπω στρατό αλλά ΔΕΝ θέλω ρε φίλε!

Δεν θέλω να χάσω 9 μήνες απο τη ζωή μου, με πλήρη απραγία.... Δεν γίνεται να είμαστε νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και αντί να σε ενθαρρύνουν προς την παραγωγικότητα σου λένε όχι φίλε μου θα μπεις στο στρατό να κάνεις τις αγγαρίες του κάθε αμόρφωτου επαρχιώτη Λοχία μέχρι να σιχαθείς και τον εαυτό σου σε αυτή τη χώρα...

Δημοσ.

Εξαγορά θητείας υφίσταται;; Το συζήταγα μια μέρα με κάτι φιλους και ακούστηκε στη συζήτηση κάτι για 5000-6000 ευρώ για εξαγορά θητείας.... Αν ισχύει τα δίνω αύριο κιόλας, εξάλου σε μια 9μηνη θητεία το 3000  θα το χαλάσεις άνετα...

Εγώ είμαι 23, τώρα είναι η δευτερη εξεταστική του μεταπτυχιακού που κανω στο πολυτεχνείο και μετα θα μου μείνει η διπλωματική. Σκέφτομαι μολις τελιωσω τον Ιανουάριο να μπω στρατό αλλά ΔΕΝ θέλω ρε φίλε!

Δεν θέλω να χάσω 9 μήνες απο τη ζωή μου, με πλήρη απραγία.... Δεν γίνεται να είμαστε νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και αντί να σε ενθαρρύνουν προς την παραγωγικότητα σου λένε όχι φίλε μου θα μπεις στο στρατό να κάνεις τις αγγαρίες του κάθε αμόρφωτου επαρχιώτη Λοχία μέχρι να σιχαθείς και τον εαυτό σου σε αυτή τη χώρα...

εξαγορα υφισταται νομιζω υπο τις συνθηκες μεγαλης ηλικιας,μονιμος κατοικος εξωτερικου κτλ κτλ.

Μην ανυσηχεις τον εαυτο σου σε αυτητην χωρα θα τον σιχαθεις και αργοτερα οταν στην δουλεια μπορει να συναντησεις ο προυσταμενος σου να ειναι ενας ανικανος για το ποστο, να εχει πολυ λιγοτερα προσοντα απο εσενα και να ειναι σε αυτην την θεση επειδη ειναι ξαδερφος,ξαδερφη,γαμπρος,μπατζανακης ή ακομα χειροτερα γκομενα του αφεντικου που εννοειτε οτι θα περνει πολυ μεγαλυτερο μισθο απο εσενα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...