jim777 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δε τον βρήκα το Παντελή χθες. Ελπίζω σήμερα διαφορετικά δε ξέρω πότε γιατί θα λείπω από αύριο για μια βδομάδα.
Gentleman88 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 ... Ευχαριστούμε για την βοήθεια. Παίζω πρώτη φορά UT online μιας και απο το FIFA 97 που παίζω ποδοσφαιράκια πάντα έπαιζα μόνο career mod που και που κανένα διπλό σε φίλο που είχε PS. Στην αρχή είχα δυσκολευτεί αρκετά μιας και είχα μάθει να παίζω μόνο με passing game και σέντρες. Δεν μπορούσα να ντριμπλάρω ούτε το δοκάρι. Ακόμα προσπαθώ να εξοικειωθώ με τις τρίπλες και την "προστασία της μπάλας". Διάβασα και το κείμενο του jim777 και μάλλον έχει δίκιο ότι πρέπει να "διαβάσουμε" και λίγο για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Σχετικά με τα tactics , είναι μεγάλο λάθος ότι δεν έχω ασχοληθεί ενώ το έκανα στο career. Δεν ήξερα κατά πόσο παίζουν ρόλο. Αυτή τη στιγμή είμαι στο DIV 4 αλλά νομίζω θα είναι δύσκολο να παραμείνω αν δεν αλλάξω κάτι. Έχω ομάδα με παίχτες της Serie A με μέσο όρο αξίας γύρω στα 3000-4000. Το παιχνίδι μου βασίζεται στην ταχύτητα και στο passing game αλλά σίγουρα υπάρχει χώρος για μεγάλη βελτίωση. Θα ήθελα να ακούσω και άλλες συμβουλές πάνω σε παίχτες και τακτικές. 1
jim777 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Τα tactics είναι εξαιρετικά σημαντικά αλλά είναι και δίκοπο μαχαίρι. Είναι πάρα πολύ υποκειμενικά γιατί εξαρτώνται από το τρόπο παιχνιδιού και τα μειονεκτήματα του καθενός. Εσύ βλέπεις τι προβλήματα αντιμετωπίζεις και δοκιμάζεις να τα επιλύσεις μέσω tactics ή formation. Ένα λάθος που βλέπω συχνά για παράδειγμα είναι άτομα που δε το έχουν με τη τρίπλα να παίζουν με ένα επιθετικό και 2 wingers το οποίο από τη φύση του απαιτεί ατομική προσπάθεια. Το μόνο που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας σε σχέση με tactics είναι να παίζετε "Organised-Free Form-Cover" στις 3 επιλογές που έχει. ΠΟΤΕ offside trap. Δοκίμασα κάποια custom tactics που είδα στο internet σαν "τα καλύτερα" που ουσιαστικά μετέφεραν την άμυνά μου από το κέντρο λίγο έξω από τη περιοχή μου. Το αποτέλεσμα ήταν ναι μεν να μη τρώω αντεπιθέσεις αλλά κάθε φορά που περνούσε ο αντίπαλος το κέντρο είχαν μεγάλη απόσταση οι γραμμές μου και σε αυτά τα ελεύθερα μέτρα έπαιρνε momentum. Αν ήταν noobas κοπανούσε απλά στους αμυντικούς μου οπότε κανένα πρόβλημα. Αν δεν ήταν όμως (που για τους καλούς αντιπάλους θες τα custom tactics) τότε δημιουργούνταν δύσκολη κατάσταση λόγω επιτάχυνσης που είχε ήδη αποκτήσει και πηγαίναμε σε μαντεψιές στην άμυνα 50/50. Τον Παντελή για παράδειγμα τον βολεύει η γραμμή άμυνας στην περιοχή. Εγώ τη θέλω ψηλά την άμυνά μου γιατί μου δίνει χρόνο να ξαναμαρκάρω κάποιο ακόμη και αν ξεφύγει. Το συμπέρασμα είναι ότι τον καθένα τον βολεύει κάτι άλλο ανάλογα με το πώς παίζει. Το ίδιο ισχύει και στα formations. Εγώ παίζω 41212 wide με ουσιαστικά 5 επιθετικογενείς παίκτες και μπορώ να υποστηρίξω το σύστημα με μόνο ένα αμυντικό χαφ γιατί παίζω καλούτσικη άμυνα. Οπότε το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι δοκιμές και stick to εκάστοτε σύστημα ώστε να το μάθεις. ΥΓ. Καλό θα ήταν να αποφύγεις συστήματα με 3 αμυντικούς. 2
Platini_Athens Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Eγω παλι χωρις να ειμαι σουπερ ντουπερ παιχτης θα πω οτι πολυ το αναλυουμε (παραθετω το παρακατω βιντεο) Oσο υπαρχει αυτη η δυνατοτητα στο παιχνιδι δλδ ενας αντιπαλος που εχει αψογο χειρισμο να παιρνει εναν γρηγορο και δυνατο παιχτη τυπου Ροναλντο, Μεσσι, Νταγκλας Κοστα (αυτος της Μπαγερν) κλπ (στο seasons ή στο UT - ειδικα εκει μαμησετα-) μπορει να περασει 2-3 παιχτες ΑΡΑ φαση για παστελι 99% ειναι περιττο να μιλαμε λες και το παιχνιδι ειναι εξομοιωτης ποδοσφαιρου. Καλα τα γραφουν τα παιδια δεν αντιλεγω αλλα ολα αυτα πανε περιπατο κοντρα σε ''καλους'' παιχτες - αντιπάλους- φοβερους χειριστες πχ οπου με εναν Marco Reus ή Hazard κανουν παπαδες . Τραβα διαβασε ωστε να βαλεις το φαουλ. Πες αλευρι...ο Ιτανι σε γυρευει (κι ο καθε Ιτανι) Εδω αρκετοι gamers δυσκολευονται να αλλαξουν μια πασα κι η ΕΑ εκανε το παιχνιδι παλι γρηγορο (+χαλια διαιτησια) ...να χαμε να λεγαμε.
ektelion Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Ένα λάθος που βλέπω συχνά για παράδειγμα είναι άτομα που δε το έχουν με τη τρίπλα να παίζουν με ένα επιθετικό και 2 wingers το οποίο από τη φύση του απαιτεί ατομική προσπάθεια. Μου είχες δώσει κι εμένα αυτή τη συμβουλή μετά τα παιχνίδια μας. Έχει μια λογική, αλλά μπορείς να ξεπεράσεις την αμπαλοσύνη σου (όσον αφορά στις ντρίπλες), παίζοντας το ένα - δύο με το δεκάρι μέχρι να ανέβουν και τα CM και οι wingers σου ώστε να έχεις περισσόττερες επιλογές στην πάσα. Εγώ πάντως από τότε που το γύρισα στο 4-3-3 πιο πολλά γκολ βγάζω με τους wingers παρά με τον CF. Συν τοις άλλοις, έτσι είναι πιο εύκολο να εκμεταλλευτείς το epxloit που ανέφερα με την παράλληλη εφόρμηση στην περιοχή από το πλάι. Το μόνο που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας σε σχέση με tactics είναι να παίζετε "Organised-Free Form-Cover" στις 3 επιλογές που έχει. ΠΟΤΕ offside trap. Έχεις τόσο, μα τόσο δίκιο σε αυτό. Δοκίμασα κάποια custom tactics που είδα στο internet σαν "τα καλύτερα" που ουσιαστικά μετέφεραν την άμυνά μου από το κέντρο λίγο έξω από τη περιοχή μου. Το αποτέλεσμα ήταν ναι μεν να μη τρώω αντεπιθέσεις αλλά κάθε φορά που περνούσε ο αντίπαλος το κέντρο είχαν μεγάλη απόσταση οι γραμμές μου και σε αυτά τα ελεύθερα μέτρα έπαιρνε momentum. Αν ήταν noobas κοπανούσε απλά στους αμυντικούς μου οπότε κανένα πρόβλημα. Αν δεν ήταν όμως (που για τους καλούς αντιπάλους θες τα custom tactics) τότε δημιουργούνταν δύσκολη κατάσταση λόγω επιτάχυνσης που είχε ήδη αποκτήσει και πηγαίναμε σε μαντεψιές στην άμυνα 50/50. Σωστά. Πολλοί νομίζουν ότι βρήκαν την συμπαντική αλήθεια, αλλά ο κάθε ένας έχει το στιλ του και δεν υπάρχει "το ένα" σύστημα που ταιριάζει σε όλους. Πολύ σωστό κι αυτό για το momentum. Ειδικά στις καλές ομάδες, αν πιάσει ο άλλος momentum με τρεις - τέσσερις καλές πάσες, άντε πιάστε τους μαύρους μετά που έλεγε κι ο Μαυρομάτης. Οπότε το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι δοκιμές και stick to εκάστοτε σύστημα ώστε να το μάθεις. ΥΓ. Καλό θα ήταν να αποφύγεις συστήματα με 3 αμυντικούς. Συμφωνώ και επαυξάνω και στα δύο. Είναι εύκολο να απογοητευτείς και να αλλάζεις τα συστήματα σαν τα πουκάμισα, πριν τους δώσεις την ευκαιρία να αναδείξουν τις αρετές τους. Κάθε σύστημα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Χρειάζεται αυτογνωσία για να ξέρεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Εγώ π.χ. από ένα σημείο και μετά είδα ότι με το 4-4-2 παγιδευόμουν εύκολα στην επίθεση και δεν έκανα πολλές τελικές. Στο 4-4-3 έχω μεν το πρόβλημα με την ντρίπλα που αναφέρεις, αλλά έχω και περισσότερες επιλογές στην πάσα όταν φτάνω στην αντίπαλη περιοχή. Κανένα από τα δύο δεν είναι τέλεια, οπότε τα ζυγίζεις και καταλήγεις στο μη χείρον. Αλλιώς απλά χάνεις γιατί δεν έχεις προλάβει να μάθεις το σύστημα, τα ρίχνεις όλα στο scripting και καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που ασχολήθηκες. Και είναι κρίμα γιατί το παιχνιδάκι μπορεί να γίνει πολύ fun αν το προσεγγίσεις χαλαρά, αλλά και υπομονετικά ταυτόχρονα. Όσο για τους τρεις αμυντικούς, προφανώς συνεπάγονται πιο στιβαρό κέντρο ή/και επίθεση, αλλά αν σε πιάσει κανένας που ξέρει να βγάζει γρήγορες αντεπιθέσεις ή/και να επιτίθεται κατά κύματα, θα σου κάνει πλάκα. Συμφωνώ ότι είναι πολύ ρίσκο. ΥΓ: Ρε για δες που καθόμαστε και κάνουμε επιστημονική ανάλυση για ποδοσφαιράκι ΧD XD 1
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 ΥΓ: Ρε για δες που καθόμαστε και κάνουμε επιστημονική ανάλυση για ποδοσφαιράκι ΧD XD Είναι στο DNA μας. 1
stratigos24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Εγώ ανακάλυψα πρόσφατα το Open Broadcast. Τα βιντεάκια που ανέβασα τις προάλλες τα κατέγραψα μέσω αυτού, αλλά ήταν ριπλέι. Δεν ξέρω πόσο/αν επιβαρύνει το frame rate όταν γράφει ζωντανά, αλλά είναι φτιαγμένο και για streaming, οπότε there is hope. Επίσης, όπως όλα τα open source, δεν είναι καθόλου self explanatory. Έχει πάρα πολλά features και ρυθμίσεις, αλλά θέλει και ψάξιμο. Για δείτε ρε παίδες αν μπορείτε να γράψετε τον τελικό κάποιος από τους δυο σας να τον δούμε κι εμείς οι πληβείοι. Πάντως με Open Broadcast που δοκίμασα δεν παρατήρησα slowdowns... Αν τα καταφέρετε τελικά μην κάνατε κάνα spoiler! Να δούμε το ματσάκι μόνοι μας ;-) Αν βρει κανένας τρόπο να γράφει το gameplay του fifa χωρίς lag σε φουλ ανάλυση και όλα και σε τέλεια ποιότητα, ας μου πει τί και πώς.. http://www.insomnia.gr/topic/585953-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B7-fifa-gameplay-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1/
ektelion Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Φίλε στρατηγέ, θα δοκιμάσω να γράψω και να ανεβάσω έναν αγώνα κυπέλλου (μην χάσω και την κατηγορία για τέτοια πειράματα τώρα) το σ/κ και θα σου πω τι αποτέλεσμα είχα... 1
stratigos24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δοκίμασε το bandicam. Με fraps, obs και amd gaming evolved με διάφορες ρυθμίσεις (όπως φαίνεται και στο θέμα μου που έβαλα λινκ) είχα πάντα κολληματάκια. Και το 15 τα ίδια. Γιατί αυτό το bandicam να είναι καλύτερο? 'Εχεις γράψει εσύ και είναι οκ?
jim777 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Να πω την αλήθεια δεν ασχολήθηκα πολύ και ούτε το ψείρισα πολύ το video και έχω κάνει format χθες και δε μπορώ να το τσεκάρω. Προχθές που έγραψα μου αποθήκευσε ένα avi 1.2GB οπότε να έχει θέμα σε ποιότητα δε παίζει. Μετά μετράει πολύ το convert που θα κάνεις. Δοκίμασέ το είναι μικρό download και ωραίο πρόγραμμα αλλιώς περίμενέ με να παίξω με Παντελή που αναγκαστικά θα το χρησιμοποιήσω εγώ.
jim777 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Ένα ματς. Με υψηλή συμπίεση που έκανα μετά το έριξε στα 200mb αλλά έριξε και την ανάλυση.
ektelion Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Για FRAPS θέλεις: - Πολύ δυνατό επεξεργαστή. - Πολύ χώρο στο σκληρό (για τα retro reviews μου π.χ. που γράφω εξομοιωτή Amiga μου βγαίνουν κάτι avi της τάξεως των 5 GBs για οκτώ λεπτά βίντεο). - Ιδανικά να γράφεις σε SSD ο οποίος να μην κάνει τίποτα άλλο εκείνη τη στιγμή (i.e. να έχεις εγκατεστημένο το παιχνίδι σε άλλο σκληρό). Με Open Broadcast έχω δοκιμάσει να γράψω μόνο σε 1280Χ720 @60fps, χωρίς slowdowns και με πολύ καλά αποτελέσματα. Επίσης κωδικοποιεί αυτόματα σε H.264/mp4, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ΠΟΛΥ μικρότερα αρχεία. Αλλά είπαμε, θέλει πολύ πείραγμα στις ρυθμίσεις του βίντεο για να βρεις τη χρυσή τομή. Και γενικά το interface του δεν είναι καθόλου αυτονόητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα