Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οτι δανειζονται ολοι οι ευρωπαιοι σιγουρα δανειζονται. Το θεμα ειναι δανειζονται για να καταναλωσουν η για να επενδυσουν? νομιζω το δευτερο.

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Oτι θα ξεφυγει καποια στιγμη η κατασταση και εξω αυτο ειναι σχεδον σιγουρο…..  το θεμα ειναι ποτε…..  :ph34r:

Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι.

Το Σύστημα είναι τελείως σάπιο στην Ευρώπη και ο λαουτζίκος δυστυχώς τρώει πολύ κουτόχορτο από τα μύ-δια.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα πηγαινα ξανα άμστερνταμ ΔΑΓΚΩΤΟ. Γαμώ τις πολεις, με ομορφιές, πολιτισμό, δρώμενα, κόσμο, τουρισμό, μπορεί να σου προσφέρει τα ΠΑΝΤΑ. Έχει ένα υπέροχο "vibe". Θα ηθελα να πάω Βερολίνο αν δεν πήγαινα Αμστερνταμ. 

Στη Σουηδία και τη Νορβηγία, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, δεν ξέρω πως θα φαινοταν στον μέσο Έλληνα αυτό.

Η ζωή κυλάει σχετικά βαρετά. Ξύπνημα στις 5-6 δουλειά από 7-8 με  μία ώρα διάλειμα το μεσημέρι για φαγητό, σχόλασμα κατα τις 4-5. Ο κόσμος πάει στα σπιτάκια του, το πολύ να πάει κανά εστιατόριο και για ύπνο στις 9-10 ΒΑΡΙΑ. Παρασκευή Σάββατο, άλλη φάση. Βγαίνουν και γίνονται κώλος γιατί μπορούν. Αλλά δεν ξεφτιλίζονται (τόσο όσο οι Άγγλοι.) Θα πιουνε, θα σκοντάψουν μεθυσμένοι και θα σαβουριαστούν αλλά θα γελάσουν ξέρω γω. Εμένα με άρεσε πάντως. ΠΟΤΕ δνε θα ξεχάσω το σκηνικό να φτάνω 12 το βράδυ 16 Δεκέμβρη και η διαδρομη να είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Δρόμοι μέσα στα δάση, χιόνι και ελάφια τριγύρω. Ούτε το ότι νύχτωνε στις 2μιση το μεσημέρι με 3. Τι να λέμε, άλλος κόσμος!

Κακά τα ψέματα, καλό το εξωτερικό, οι ευκαιρίες που δίνει κλπ, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ΤΙΠΟΤΑ καλυτερο από μία όμορφη παραλία στη ΄χωρα μας με καλή παρέα κλπ.

• Like 6
Δημοσ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι.

Το Σύστημα είναι τελείως σάπιο στην Ευρώπη και ο λαουτζίκος δυστυχώς τρώει πολύ κουτόχορτο από τα μύ-δια.

Γι αυτο φωναζουμε μονο Αμερικα!

Δημοσ.

Οτι δανειζονται ολοι οι ευρωπαιοι σιγουρα δανειζονται. Το θεμα ειναι δανειζονται για να καταναλωσουν η για να επενδυσουν? νομιζω το δευτερο.

Μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά. 

Τουλάχιστον σε Γερμανία, και ιδίως Δανία, τα λεφτά πηγαίνουν στην κατανάλωση σε μεγάλο βαθμό.

Όσοι θέλουν να φτιάξουν κάτι δικό τους κοιτάν προς Κοινοτικά/Κρατικά κονδύλια που ακόμη είναι σχετικά αρκετά για τους entrepreneurships/starters.Αυτοί που παν στις τράπεζες πάνε για καταναλωτικά.

Γι αυτο φωναζουμε μονο Αμερικα!

Η χώρα του Fox και το CNN δείχνει τον δρόμο προς την ανεξάρτητη δημοσιοκαφρία! :lol:

Μοα ομορφη παραλια στη χωρα μας run by germans κ εγω θα ψηνομουν

Πήγα σε λίμνες/παραλίες έξω από Μόναχο...Σαν την Χαλκιδική ήταν το χωριό(γεμάτο zimmer zu vermieten/τουριστομάγαζα),ακρίβεια ακόμη και για Βαυαρία και η παραλία είχε δωρεάν και ενοικιαζόμενα καθίσματα/σκιάδια/μαλακίες και αρκετά σκουπίδια σαν και πολλές ελληνικές παραλίες.

Μικρή η διαφορά θα έλεγα από Ελλάδα,εκτός από τους δρόμους να φτάσεις εκεί που είναι πολύ καλύτεροι.

Δεν έχω πάει Sylt ή άλλον "κοσμοπολίτικο" καλοκαιρινό γερμανικό προορισμό σε Β.Θάλασσα/Βαλτική για να ξέρω για θάλασσα. 

Εγώ θα πηγαινα ξανα άμστερνταμ ΔΑΓΚΩΤΟ. Γαμώ τις πολεις, με ομορφιές, πολιτισμό, δρώμενα, κόσμο, τουρισμό, μπορεί να σου προσφέρει τα ΠΑΝΤΑ. Έχει ένα υπέροχο "vibe". Θα ηθελα να πάω Βερολίνο αν δεν πήγαινα Αμστερνταμ. 

Στη Σουηδία και τη Νορβηγία, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, δεν ξέρω πως θα φαινοταν στον μέσο Έλληνα αυτό.

Η ζωή κυλάει σχετικά βαρετά. Ξύπνημα στις 5-6 δουλειά από 7-8 με  μία ώρα διάλειμα το μεσημέρι για φαγητό, σχόλασμα κατα τις 4-5. Ο κόσμος πάει στα σπιτάκια του, το πολύ να πάει κανά εστιατόριο και για ύπνο στις 9-10 ΒΑΡΙΑ. Παρασκευή Σάββατο, άλλη φάση. Βγαίνουν και γίνονται κώλος γιατί μπορούν. Αλλά δεν ξεφτιλίζονται (τόσο όσο οι Άγγλοι.) Θα πιουνε, θα σκοντάψουν μεθυσμένοι και θα σαβουριαστούν αλλά θα γελάσουν ξέρω γω. Εμένα με άρεσε πάντως. ΠΟΤΕ δνε θα ξεχάσω το σκηνικό να φτάνω 12 το βράδυ 16 Δεκέμβρη και η διαδρομη να είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Δρόμοι μέσα στα δάση, χιόνι και ελάφια τριγύρω. Ούτε το ότι νύχτωνε στις 2μιση το μεσημέρι με 3. Τι να λέμε, άλλος κόσμος!

Κακά τα ψέματα, καλό το εξωτερικό, οι ευκαιρίες που δίνει κλπ, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ΤΙΠΟΤΑ καλυτερο από μία όμορφη παραλία στη ΄χωρα μας με καλή παρέα κλπ.

Ταβέρνα δίπλα στο κύμα και άσε τις biergarten και τα χλιδοεστιατόρια να παν να γαμηθούν. :P  :lol:

Από εκεί και πέρα Παρασκευή γινόμαστε κουρούμπελο από τις 18:00/19:00 και στις 00:00/01:00 σπίτι διότι Σαββάτο έχουμε εκδρομή/βόλτα.Τυπικό Δανέζικο πρόγραμμα...

• Like 2
Δημοσ.

...και ζητάμε δανεικά επειδή θέλουμε να πάρουμε το καινούριο iphone

...και πώς θες να το πάρουμε το καινούργιο iphone, ρε ξύπνιε; Να το κλέψουμε;;;

Κανόνισε να πετάξεις τώρα κάνα πύραυλο, τού στυλ: «Αν δεν έχετε λεφτά, να μην το πάρετε.»

Δε θα γυρίσουμε και στις σπηλιές, επειδή κάτι χίπηδες σαν τού λόγου σου, την έχουν ψωνίσει...

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι ψεμματα ειναι;Και στο λονδινο το ιδιο πραγμα γινεται.Ερχεται ο πακιστανος στην Ελλαδα για διακοπες και του λεω απο που εισαι;Και μου λεει απο λονδινο..Οχι οτι εχω προβλημα με τον πακιστανο αλλα γιατι ντρεπεσαι να πεις που εχεις γεννηθει;

Εντάξει μωρέ, είναι σαν τους "Αθηναίους" που είναι 2 χρόνια στην Αθήνα :P

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά , αυτό το πράγμα στην Αγγλία που νύχτωνε στις 3 το μεσημέρι , πραγματικά με χάλαγε απίστευτα.

Για αυτό δεν μπορώ τις βόρειες χώρες !

Επίσης ,εσείς που πήγατε 4-5 μέρες σε μια χώρα , δεν έχετε πλήρη εικόνα παιδες. Ακόμα και έναν χρόνο να ζήσατε.

Για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα για μια χώρα/πόλη , πρέπει να ζήσεις 2+ χρόνια σε αυτήν

• Super Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω γιατί;

Γιατί χωρίς γαλλικά ΚΑΙ ολλανδικά, δουλειά στο επάγγελμά σου (νομικός; ) Βρυξέλλες δεν βρίσκεις.

Και αν βρεις, πέτυχες μία στο εκατομμύριο.

Εκτός αν μιλάς για γραφεία commission, european parliament, nato κτλ που εκεί και μόνο με αγγλικά δουλεύεις.

Κατ'αρχήν, όπως γράφεις, δεν θα ήταν αναγκαίο να είμαι ελεύθερος επαγγελματίας στις Βρυξέλλες.

Υπάρχουν και οι διεθνείς οργανισμοί - και όχι μόνο. ;)

Εκτός αυτού, το μόνο που χρειαζόταν είναι να ξαναθυμηθώ τα (λίγα, είναι αλήθεια) φλαμανδικά μου και να ξεσκονίσω τα γαλλικά μου. Θα τσέκαρα και ένα ωραίο διαμερισματάκι στο Woluwe St Lambert (άντε, στο St Pierre στη χειρότερη) και θα ήμουν πανευτυχής. Αν και πρόσφατα διαπίστωσα ότι και η πέριξ της Sq. Ambiorix περιοχή (κοντά στο Berlaymont) έχει αναβαθμιστεί... 

Σε κάθε περίπτωση έγραψα "Εάν δεν υπήρχε το κώλυμα προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων... ". :)

Δημοσ.

Σε σχεση με την ενταξη στις κοινωνιες τους υπαρχει καποιος π να εχει αποψη? το βασικοτερο που με κραταει πισω ειναι καταρχην το οτι δυσκολα θα ενταχτω, υποψιαζομαι οτι αν παω θα καταληξω να κανω παρεα με τους συρους πακιστανους αντε κ τους ελληνες (δηλαδη μια η αλλη μ εδω).. Δουλεια ενταξυ δυσκολο εως απιθανο να βρω καμια σωστη οπουδηποτε (δν ξερω προγραμματισμο ουτε και καποια "τεχνη" παρα τα πολλα χρονια σπουδων), κ η περιοδος δεν ειναι κ η καλυτςρη για εναν ελληνα....... Βασικα υπαρχει καμια σοβαρη χωρα χωρις τα μειονεκτηματα της ελλαδας (που τα εγραψα σε παραπανω ποστ) που να λες ελληνας κ να σου δινει ποντους αντι να σου αφαιρει?

Ισως μονο η πολωνια οπου δεν πολυπανε τους γερμανους κ δεν εχουν συμβαλει οικονομικα στο μπουρδελο μας?

Σκέφτεσαι πολύ λάθος. Στις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες μετράει ο χαρακτήρας σου / η προσωπικότητα σου (και το βιογραφικό σου σαφώς), όχι τόσο η εθνικότητα. Στη Γερμανία πχ το κράτος θα σου δώσει την ευκαιρία να ενταχθείς στη κοινωνία. Αν είσαι ανοιχτόμυαλος δε θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα, ειδικά στις μεγαλουπόλεις όπου έτσι κι αλλιώς ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι μη Γερμανοί (ή γενικότερα μη γερμανικής καταγωγής).

Επίσης αν είσαι ανοιχτόμυαλος και με Σύριους θα κάνεις παρέα και με Πακιστανούς και με Γερμανούς και με άτομα από όλο το κόσμο. Αν όμως είσαι εσωστρεφής πιθανώς να περιοριστείς σε ελληνικές παρέες.

Με το να λες ότι είσαι Ελληνας τι πόντους θες να σου δώσει δηλαδή; Τώρα κάποιοι κολλημένοι μπορεί και να σε αντιμετωπίσουν στερεοτυπικά ενώ άλλοι αντιθέτως θα σου πουν πόσο τους αρέσει η Ελλάδα, η ελληνική κουζίνα κλπ. Σε γενικές γραμμές όμως η εθνικότητα (όποια κι αν είναι) από μόνη της όσο συναναστρέφεσαι με σοβαρά άτομα δε θα σου δώσει/αφαιρέσει και τίποτα...

• Like 1
Δημοσ.

Και δεν ειναι οτι εχουν καβουρια στις τσεπες, απλα κανουν καλη διαχειριση του χρηματος….. κατι που δεν εκαναν ποτε οι Ελληνες και βλεπουμε πλεον τα αποτελεσματα….  :-)

Λίγο οφφ, αλλά θα το γράψω:

Ο έλληνας είχε γίνει υβριστής με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου.

Το να καις πεντοχίλιαρα στα μπουζούκια, να καις επίσης το Τζόνι στον πάγκο του μπαρ, να πετάς το μισό αρνί το Πάσχα, ε πώς να το κάνουμε, είναι Ύβρις.Και όλοι ξέρουν τι ακολουθεί την Ύβρη (καμία σχέση με αρχαιόπληκτο, απλά σε πολλά είχαν δίκιο οι τύποι).

Δημοσ.

Λίγο οφφ, αλλά θα το γράψω:

Ο έλληνας είχε γίνει υβριστής με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου.

Το να καις πεντοχίλιαρα στα μπουζούκια, να καις επίσης το Τζόνι στον πάγκο του μπαρ, να πετάς το μισό αρνί το Πάσχα, ε πώς να το κάνουμε, είναι Ύβρις.Και όλοι ξέρουν τι ακολουθεί την Ύβρη (καμία σχέση με αρχαιόπληκτο, απλά σε πολλά είχαν δίκιο οι τύποι).

Μακρυά την πας την βαλίτσα μάστορα,δεν ήταν μόνο οι Έλληνες σπάταλοι.

Οι Ισλανδοί π.χ. είχαν 4SUV κάθε ένας και κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρά χρωστούμενα σε θαλασσοδάνεια προ κρίσης,εκεί γιατί δεν ισχύει η Ύβρις;

Είπαμε,οι Ελ κάναμε πολλές μαλακίες,αλλά όχι και ότι οι άλλοι πάνε πίσω.

Απλά το περιβάλλον ήταν και είναι διαφορετικό και έπεσαν στα μαλακά ενώ εμείς φάγαμε την .

• Like 2
Δημοσ.

Oλες οι χωρες εκαναν μαλακιες (και κανουν κιολας) απλα στην Ελλαδα, εγινε το μπαμ, λογω υπερμετρης  αυτοπεποιθησης των Ελ,  οτι ολα θα πανε καλα, εχει ο Θεος(?) και τα κλασσικα μπαρμπουτσαλα……  

Στο παρελθον , 

Και η Γερμανια πτωχευσε

Και η Γαλλια πτωχευσε

Και η Ολλανδια πτωχευσε

Και η Ισπανια πτωχευσε

Και το UK πτωχευσε 

Και η Τουρκια πτωχευσε

Και η Δανια πτωχευσε

Και η Σουηδια πτωχευσε

και αλλες ποσες χωρες στον κοσμο…..

• Like 1
Δημοσ.

Μακρυά την πας την βαλίτσα μάστορα,δεν ήταν μόνο οι Έλληνες σπάταλοι.

Οι Ισλανδοί π.χ. είχαν 4SUV κάθε ένας και κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρά χρωστούμενα σε θαλασσοδάνεια προ κρίσης,εκεί γιατί δεν ισχύει η Ύβρις;

Είπαμε,οι Ελ κάναμε πολλές μαλακίες,αλλά όχι και ότι οι άλλοι πάνε πίσω.

Απλά το περιβάλλον ήταν και είναι διαφορετικό και έπεσαν στα μαλακά ενώ εμείς φάγαμε την .

Μάστορα, μάλλον λάθος ορολογία χρησιμοποιείς.

"Σπατάλη" σημαίνει ξοδεύω χρήματα σε κάτι που δε θα μου χρειαστεί, πιθανό και ποτέ, όπως και το ότι ξοδεύω ξεπερνώντας τα όρια, πχ ένα ταξίδι στο Παρίσι αντί διακοπές στο Διακοφτό.

Το να κάνεις σουρωτήρι το πεντοχίλιαρο με την πουράκλα σου στη μπουζουκλερί ήταν Ύβρη που φυσικά δε μπορούσε να το φανταστεί κανένα γατάκι από την Ισλανδία.

Αυτά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...