Basilhs23___ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Κανονικά πρέπει να δηλωθεί στο Ε1. Τώρα επειδή ήσουν μισθωτός υποτίθεται, θα υπάρχει το αφορολόγητο οπότε δεν πληρώνεις κάτι. Βάλε αποδείξεις στο 25% του ποσού και είσαι οκ.
fylatos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Πρέπει να το βάλεις στην δήλωση. Αν δεν έχεις αποδείξεις σε περίπτωση που στις ζητήσουν ωστόσο θα έχεις θέμα. Αλλά μπορείς να τις δανειστείς.
CtrlFreak Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Αποδείξεις εε? Το ενοίκιο πιάνεται ή θέλει αγορές από μαγαζιά? Και επι της ευκαιρίας ποιες αποδείξεις ισχύουν? Από σουπερ μαρκετ κτλπ?
MikeJ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Άμα μπεις στο τάξις τα έχουν περασμένα ήδη... Το είδα εγώ στο δικό μου (απο πρακτική και εγώ) ... άρα ναι δε το γλυτώνεις... Από εκεί και πέρα βάζεις αποδείξεις μέχρι το 10 % (το έκαναν φέτος από 25 %) αλλά του συνολικού εισοδήματος δλδ και του πραγματικού και του τεκμαρτού κλπ... Κάνε δοκιμές εδώ να δεις πόσες πρέπει να βάλεις... ανάλογα με το αν έχεις και κανά αμάξι, σπίτι ή μερίδιο πχ αλλάζει... http://www.taxnews.info/demo/ Εντάξει έτσι κι αλλιώς δε νομίζω ότι τις ελέγχουν ποτέ και σε κανέναν με χαμηλό εισόδημα μισθωτό κλπ... τόσα χρόνια ποτέ δεν έχω ακούσει από κανέναν να του ζητήσουν αποδείξεις.... Τις μαζεύουμε απλά σαν βλάκες σε σακούλες μπας και.... εντωμεταξύ πολλές καθώς περνάει ο καιρός σβήνονται και είναι άχρηστες... Γι αυτό είναι καλό να συνεργάζεσαι και με κανένα λογιστικό γραφείο, έχουν αυτοί άπειρες αποδείξεις και όποτε ζητηθεί για κάποιον πελάτη τους απλά βγάζουν από τη κούτα όσες χρειάζεται...
CtrlFreak Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Πως βλέπω ότι τα έχουν περάσει?? Και τι πάει να πει "αλλά του συνολικού εισοδήματος δλδ και του πραγματικού και του τεκμαρτού κλπ..." ??
MikeJ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Αν τα λεφτά στα έβαλαν το 2014 στη τράπεζα, και μπεις τώρα στην εφαρμογή για το Ε1 στο τάξις θα δεις ότι στη δήλωση σου θα είναι προσυμπληρωμένο το ποσό... σε βγάζουν και από το κόπο να τα δηλώσεις δλδ.... Από εκεί και πέρα (δε τα ξέρω και πολύ καλά, πάνω κάτω σου λέω) υπάρχει ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα.... Δλδ το κράτος έχει αποφασίσει ότι κανένας δεν γίνεται να βγάλει μια χρονιά με λιγότερα από 3000 ευρώ το χρόνο, οπότε ακόμα και μηδέν εισόδημα να είχες, για το κράτος θεωρείται ότι είχες τουλάχιστον 3000 (για τους άγαμους).... Άρα εσύ που είχες 2700 είσαι κάτω από το τριχίλιαρο, άρα το κράτος σου λέει θέλω 10 % αποδείξεις αλλά από το ελάχιστο τεκμαρτό δλδ θέλει 300 ευρώ αποδείξεις. Αν όμως έχει κανένα σπίτι, αυτοκίνητο χωράφι κλπ αυτά πιάνονται σαν τεκμήρια και έτσι το κράτος θεωρεί ότι είχες ακόμα περισσότερα και έτσι πρέπει να προσκομίσεις κι άλλες αποδείξεις... αυτά πάνω κάτω...
MikeJ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Ναι κανονικά νομίζω (απλά μπαίνουν ξεχωριστά σε σχέση με τις κανονικές αποδείξεις)... Γενικά πιάνονται όλες πάνω κάτω (εκτός από λογαριασμούς ΔΕΚΟ νομίζω) τις βάζεις σαν σούμα εκεί στα έξοδα.... Μην αγχώνεσαι για τις αποδείξεις... ένα 300άρι χρειάζεσαι περίπου , δλδ ψώνια σουπερ μαρκετ μερικών μηνών Ίσως αξίζει να πας σε λογιστή να δώσεις ένα 30άρι να στην φτιάξει εκεί μπόμπα να ησυχάσεις...αλλιώς υπάρχει ένα βιβλιαράκι Δηλώστε Έξυπνα 2015 του Μελά που κάνει 7 ευρώ και θεωρείται το ευαγγέλιο των δηλώσεων κάθε χρόνο που κυκλοφορεί... Πάντως γενικά οι λογιστές φέτος τα έχουν παίξει και λένε ακόμα να μην ακουμπάμε τις δηλώσεις γιατί παίζουν τρελές μπούρδες που περιμένουν μπας και διορθωθούν μέχρι να λήξει η προθεσμία...
Anorymous Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Ρε παιδια για τα προγραμματα του οαεδ μεσω voucher λετε ? Γιατι εγω σαν φοιτητης για να παρω πτυχιο οταν εκανα πρακτικη δεν δηλωσα πουθενα τα λεφτα
MikeJ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Εμάς δεν ήταν μέσω ΟΑΕΔ και voucher πάντως η πρακτική. Και στο taxis ήταν προ-συμπληρωμένα τα χρήματα που πήρα και από που τα πήρα, οπότε θες δεν θες τα δηλώνεις, Βασικά μπες στο taxis να δεις, εγώ έκανα πρακτική από ΑΕΙ και πήρα 642 ευρώ για 3 μήνες, εσύ για να έχεις πάρει τόσα πολλά λογικά είσαι από ΤΕΙ με 6μηνο, δε ξέρω αν ισχύουν ακριβώς τα ίδια...
Anorymous Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Εμάς δεν ήταν μέσω ΟΑΕΔ και voucher πάντως η πρακτική. Και στο taxis ήταν προ-συμπληρωμένα τα χρήματα που πήρα και από που τα πήρα, οπότε θες δεν θες τα δηλώνεις, Βασικά μπες στο taxis να δεις, εγώ έκανα πρακτική από ΑΕΙ και πήρα 642 ευρώ για 3 μήνες, εσύ για να έχεις πάρει τόσα πολλά λογικά είσαι από ΤΕΙ με 6μηνο, δε ξέρω αν ισχύουν ακριβώς τα ίδια... Εγω το 2008 επαιρνα 440 το μηνα για 6 μηνες απο ΤΕΙ αλλη επαιρναν πιο πολλα αλλη πολυ λιγοτερα, κανονικα με το ΑΦΜ μου πηγαινα στο ταμειο του ΟΣΕ στην καρολου υπογραφα και με πληρωναν. Ειχα ρωτησει τα δηλωνω τα λεφτα και μου ειχαν πει οχι.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Το κάθε ΑΕΙ-ΤΕΙ πληρώνει οτι να ναι στις πρακτικές, δεν υπάρχει στάνταρ ποσό. Εγώ το 2009 έπαιρνα 170 ευρώ/μήνα για 1 εξάμηνο.
Anorymous Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Το κάθε ΑΕΙ-ΤΕΙ πληρώνει οτι να ναι στις πρακτικές, δεν υπάρχει στάνταρ ποσό. Εγώ το 2009 έπαιρνα 170 ευρώ/μήνα για 1 εξάμηνο. Το ΤΕΙ δεν εδινε φραγκο τα 170 τα εδινε ο ΟΑΕΔ απο εκει και περα αν ο εργοδοτης δεν ηταν νοπανο εδινε και αυτος κατι. Φιλος στην ΔΕΗ επαιρνε μονο τα 170, εγω επαιρνα στον ΟΣΕ 440 (ηθελα για ΟΤΕ που εδινε 600 αλλα επεσα τοτε με τις απεργιες επι βγενοπουλου) και ενας αλλος γνωστος ειχε βισμα και δουλεψε στο Μετρο και επαιρνε 800 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα