Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι,αλλα δεν μου απαντησες το πως καταφερες να χρωστας τοσα πολλα χρηματα στην εφορια.Ηταν μικρο το ποσο,το αφησες χρονια και πηρε προσαυξησεις?Τι ποσο ηταν?

Οσο για τον φιλο σου μπορει να παει να βγαλει 1 καρτα.Οπως 1 γνωστος μου που του παρηγγειλα εγω 2-3 φορες με δικη μου Visa debit αλλα τον επρηξα να βγαλει δικη του καρτα και τελος.

Τι παει να πει δεν μου απαντησες ρε φιλε; Αυτο μπηκε να σε ρωτησει; Τα φαγε σε πουτ@νες και ξενυχτια. Αλλο σε ρωταει. Να σου πω εγω πως μαζευονται. Εισαι ελευθερος επαγγελματιας, κοβεις αποδειξεις αλλα ποτε δεν πληρωνεσαι. ΦΠΑ που δεν εχεις εισπραξει να πρεπει να το αποδωσεις. Και σε επαγγελματα παροχης υπηρεσιων που δεν εχουν πολλές αγορές, δεν φαντάζεσαι για πότε μαζευονται. Μην ακουσετε ανθρωπο να χρωσταει, κατευθειαν ντου. Ουτε φραγκο στους πουστηδες που ρημαξαν καθε μικρομεσαιο στην Ελλαδα. 

Εντωμεταξυ, ειναι εξωφρενικο το νεο συστημα. Τιμολογιο ανω των 500 πρεπει να εξοφλειται μεσω τραπεζης. Πως να δουλεψει ετσι μια επιχειρηση; Αν μου παιρνεις και τα λεφτα που χρειαζομαι για τις πρωτες υλες + το 100% του κερδους μου, πως μπορω να ζησω αν δεν φοροδιαφυγω; 

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Συγχαρητηρια για τη σταση ζωης σου!

Τι εισαι,χαζος να πληρωσεις?

Θα πληρωσουν οι αλλοι...

Χωρίς να αρνούμαι το γεγονός οτι υπάρχουν μπαταχτζηδες, έχουμε συνείδηση της πραγματικότητας? Πληρώνουμε φόρους δυσαναλογους με τα εισοδήματά μας, όσοι έχουν ακόμα, με το ενάμιση εκατομμύριο άνεργους, τη μαύρη εργασία και τα 12ωρα των 500 ευρώ, με τα παιδιά που πάνε στο σχολείο νηστικα.

Βέβαια για κάποιον που είναι μεν άνεργος και χρωστάει στην εφορία αλλά έχει 200 ευρώ να φορτισει μια κάρτα για ψωνισει περιττά πράγματα.... Τεσπα

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ κάτσε να πεθάνεις και της πείνας για να πληρώνεις τα χαράτσια και τους φόρους για τα δάνεια των ξένων.

200 ευρω αγορα μεσω ιντερνετ μου παει το μυαλο σε κινητο,παπουτσια κτλ.Δεν μου παει σε ψωμι και γαλα.

11k?2 χρονια στον οαεε ,μονο.ή 3 χρονια φορος ελ.επαγγ.με ζημιες,ενα σπιτι και χωρις οικογενεια.και εννοειται καλυτερα να τα φαω,παρα να τα δωσω......

καρτα χωρις λογαριασμο,δεν σε πειραζουν.

Δεν πειραζει...Να μαι καλα εγω που πληρωνω κανονικα απο το 2006 και αγχωνομαι μην ξεχαστω και περασει η ημερομηνια και με ανεβασουν κλιμακα...

• Like 2
Δημοσ.

Χωρίς να αρνούμαι το γεγονός οτι υπάρχουν μπαταχτζηδες, έχουμε συνείδηση της πραγματικότητας? Πληρώνουμε φόρους δυσαναλογους με τα εισοδήματά μας, όσοι έχουν ακόμα, με το ενάμιση εκατομμύριο άνεργους, τη μαύρη εργασία και τα 12ωρα των 500 ευρώ, με τα παιδιά που πάνε στο σχολείο νηστικα.

Βέβαια για κάποιον που είναι μεν άνεργος και χρωστάει στην εφορία αλλά έχει 200 ευρώ να φορτισει μια κάρτα για ψωνισει περιττά πράγματα.... Τεσπα

Σωστά όλα αυτά που λες αλλά το παιδί λέει ότι θέλει να διευκολύνει έναν φίλο του ο οποίος δεν έχει κάρτα. Προφανώς ο φίλος θα του δώσει τα λεφτά, δεν θα τα βάλει από την τσέπη του.

Δημοσ.

Σωστά όλα αυτά που λες αλλά το παιδί λέει ότι θέλει να διευκολύνει έναν φίλο του ο οποίος δεν έχει κάρτα. Προφανώς ο φίλος θα του δώσει τα λεφτά, δεν θα τα βάλει από την τσέπη του.

Το παιδί στην αρχή μας είπε οτι θέλει να φορτισει την κάρτα και να κάνει ο ίδιος αγορά. Οταν αρχίσανε τα όργανα " διευκρίνισε" οτι θέλει να εξυπηρετήσει ενα φίλο, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Θα μπορούσε κάλλιστα ο φίλος του να βγάλει μια δική του κάρτα με ταυτότητα και αφμ.

Δημοσ.

Εσύ κάτσε να πεθάνεις και της πείνας για να πληρώνεις τα χαράτσια και τους φόρους για τα δάνεια των ξένων.

Με τέτοιες μαντικές ικανότητες για την οικονομική θέση του TS αν σε προσλάμβανε η εφορία ένα μήνα θα είχε λήξει το θέμα της φοροδιαφυγής.

Σοβαρά τώρα δε μπορείτε να βάλετε το μυαλό σας να κάνει κουμάντο στα υπόλοιπα; Ισχύει και για την άλλη πλευρά βέβαια, τους "όταν έδινες τα 11Κ στις διακοπές καλά ήταν όμως".

Ο 4saken είπε το σωστότερο πράγμα ever, ακόμα κι αν λάθος κατάλαβε πως ο TS σκόπευε να κάνει την αγορά για τον εαυτό του: όταν χρωστάς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάς είναι να ξεχρεώσεις, διαφορετικά η ζωή σου εξαρτάται από τις ορέξεις άλλων. Φανταζόμουν πως στην Ελλάδα του 2015 αυτό δε θα χρειαζόταν να το πούμε.

• Like 4
Δημοσ.

Τι παει να πει δεν μου απαντησες ρε φιλε; Αυτο μπηκε να σε ρωτησει; Τα φαγε σε πουτ@νες και ξενυχτια. Αλλο σε ρωταει. Να σου πω εγω πως μαζευονται. Εισαι ελευθερος επαγγελματιας, κοβεις αποδειξεις αλλα ποτε δεν πληρωνεσαι. ΦΠΑ που δεν εχεις εισπραξει να πρεπει να το αποδωσεις. Και σε επαγγελματα παροχης υπηρεσιων που δεν εχουν πολλές αγορές, δεν φαντάζεσαι για πότε μαζευονται. Μην ακουσετε ανθρωπο να χρωσταει, κατευθειαν ντου. Ουτε φραγκο στους πουστηδες που ρημαξαν καθε μικρομεσαιο στην Ελλαδα. 

Εντωμεταξυ, ειναι εξωφρενικο το νεο συστημα. Τιμολογιο ανω των 500 πρεπει να εξοφλειται μεσω τραπεζης. Πως να δουλεψει ετσι μια επιχειρηση; Αν μου παιρνεις και τα λεφτα που χρειαζομαι για τις πρωτες υλες + το 100% του κερδους μου, πως μπορω να ζησω αν δεν φοροδιαφυγω; 

Παει να πει οτι κατι εκανε λαθος για να χρωσταει 11.000€.

Εσυ μαντεψες οτι ειναι ελευθερος επαγγελματιας?Και να ειναι εχουν ζησει χρυσες εποχες,οταν εβγαζαν 25.000€ τον χρονο και δηλωναν τα μισα η και λιγοτερα.

Τον πηρα απο τα μουτρα γιατι?

Χαλαρωσε...

• Like 1
Δημοσ.

Όταν το τιμολόγιο μπορούσε να εξοφληθεί με οποιοδήποτε τρόπο όμως, κάποιος/κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν για να φοροδιαφεύγουν και να ξεπλένουν χρήμα. Το αποτέλεσμα το λούζονται όλοι. Τόσο απλά.

• Like 1
Δημοσ.

Φανταζόμουν πως στην Ελλάδα του 2015 αυτό δε θα χρειαζόταν να το πούμε.

δεν χρειαζεται.. ειναι τοσο εκτος πραγματικοτητας και τοσο λαθος που ουτε σαν αστειο δεν στεκει.. στην ελλαδα του 2015

Εσυ μαντεψες οτι ειναι ελευθερος επαγγελματιας?Και να ειναι εχουν ζησει χρυσες εποχες,οταν εβγαζαν 25.000€ τον χρονο και δηλωναν τα μισα η και λιγοτερα.

μαλλον δεν εχεις ιδεα πως σταματησε η χρυση εποχη της επιταγης ε? ελα πες.. μην ντρεπεσαι..

Δημοσ.

Τον πηρα απο τα μουτρα γιατι?

Φιλικά και σαν άσχετος τρίτος, you are out of line.

δεν χρειαζεται.. ειναι τοσο εκτος πραγματικοτητας και τοσο λαθος που ουτε σαν αστειο δεν στεκει.. στην ελλαδα του 2015

Ορίστε;

Δημοσ.

Το παιδί στην αρχή μας είπε οτι θέλει να φορτισει την κάρτα και να κάνει ο ίδιος αγορά. Οταν αρχίσανε τα όργανα " διευκρίνισε" οτι θέλει να εξυπηρετήσει ενα φίλο, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Θα μπορούσε κάλλιστα ο φίλος του να βγάλει μια δική του κάρτα με ταυτότητα και αφμ.

Μάλλον προσπαθούσε να αποφύγει απαντήσεις του τύπου "Θα μπορούσε κάλλιστα ο φίλος του να βγάλει μια δική του κάρτα με ταυτότητα και αφμ" αλλά δεν του βγήκε.

Δημοσ.

Παιδιά εγώ δεν είμαι υπερ να αμελεί κάποιος τις υποχρεώσεις του. Αλλά φαίνεται οτι πολλοί και ειδικά άτομα που είναι μισθωτοί και χωρίς σπίτι στην κατοχή τους δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πόσο υπέρογκοι και άδικοι φόροι έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες κοινωνικές ομάδες της κοινωνίας. Μου κάνει εντύπωση που αναρωτιούνται μερικοί πως έφτασε το χρέος κάποιου στα 11000 ευρώ. Προσωπικά ακόμα έχουμε λεφτά στην άκρη για να πληρώνουμε, τα εισοδήματά μας δεν επαρκούν και κάθε χρόνο είμαστε ζημιογόνοι, αν είχα αφήσει απλήρωτους για 3 χρόνια όσους φόρους ακινήτων μας ήρθαν μαζί με 1-2 φόρους εισοδήματος θα είχαμε φτάσει τα 10-11k φόρους με διάφορες προσαυξήσεις. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τον ΟΑΕΕ ούτε λόγος. Επιχειρήσεις οι οποίες έχουν οφειλές δεν μπορούν να κλείσουν τα βιβλία τους οπότε οι οφειλές τοκίζονται και αυξάνονται.

Και φυσικά μετά από αυτά εδώ θα ακούσουμε και τις κλασσική ελληναράδικη κριτική και τις κατηγορίες που θα πει ο καθένας για να έχει να κατακρίνει τον άλλον, όπως: πρόβλημά σου, ας πρόσεχες, κόψε τον λαιμό σου, πούλα το σπιτι σου (το οποίο δεν πουλιέται γιατί έχει φθορές είναι παλιό και έχει καταρρεύσει η κτηματαγορά), άλλαξε δουλειά κλείσε την επιχείρηση και σταμάτα το ελεύθερο επάγγελμα και πάνε μισθωτός (που αν ο άλλος κλείσει την επιχείρηση μπορεί να μην βρει δουλειά γιατί θα είναι 50 ετών και θα του μείνουν και οι οφειλές του ΟΑΕΕ).

Εγώ αν ήμουν στις παραπάνω περιπτώσεις και είχα φτάσει στα όριά μου χέστηκα και για τους φόρους και τα χρέη και ποιος θα πληρώσει ποιον. Το κράτος από το 2009 και μετά μας έχει πηδήξει στους φόρους και κατακλέβει νόμιμα τον κόπο και την περιουσία των πολιτών για να πληρωθούν οι ξένοι και οι τοκογλύφοι. Να πληρώσουν τους δανειστές και τους ξένους όσοι τα ακούμπησαν και τα έφαγαν. Το αν θα πήγαινε μπροστά η χώρα με την λογική μου και τι επιτυχίες θα είχε η εφορία αν με προσλάμβανε ως υπάλληλο με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αρκετά περάσαμε 6 χρόνια και θα περάσουμε στο μέλλον με το φορομπηχτικό τσουνάμι.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.καποιες κατηγοριες κλεινουν τα βιβλια και με χρεη απο το 2012

2.πως σταματησε το πανηγυρι με τις επιταγες?εννοεις ακαλυπτες?

3.το σπιτι δεν πουλιεται αλλα μπορει να βγει σε πλειστηριασμο...

4.υπαρχει και η φαση διακανονισμου στον διακανονισμο και οτι βγει...

Υ.γ. χρεοκοπημεμη χωρα που χρεοκωπει τους παντες καταντησαμε..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Μ'αρέσει που μερικοί μερικοί είστε τόσο άπλες στους χαρακτηρισμούς σας...ή τα γνωρίζετε όλα ή μιλάτε πολύ εκ του ασφαλούς (σαν τα "παιδιά-επαναστάτες" των μεγαλοπολιτικών ένα πράγμα.

Μη τσουβαλιάζετε όλες τις περιπτώσεις. Επειδή κάμποσοι πήραν διακοποδάνειο και το χρωστάν δε παει να πεί πως όλοι ήταν λαμόγια ή τα φάγανε στα γούστα.

Φέρνω παράδειγμα. Στην αρχή της κρίσης είχα κομμένο τιμολόγιο για εκτελεσμένη εργασία στο δημόσιο περί 43Κ.

Το τιμολόγιο ήταν απλήρωτο επί 20 μήνες.

Με ρώτησε κανείς αν είχα να πληρώσω τα 7000 φπα απ'τη τσέπη μου ΧΩΡΙΣ να έχω πληρωθεί;

Με ρώτησε κανείς αν είχα να πληρώσω τα 2-3-4Κ φόρο εισοδήματος της επόμενης χρονιάς ενώ δεν είχα πληρωθεί;

Ενδιαφέρθηκε κανείς που ξόδεψα 25Κ απ'το κεφάλαιο κίνησης μου και τα δέσμευσα για 2 σχεδόν χρόνια;

Και αν είχα 5 τέτοια τιμολόγια, θα είχα καταστραφεί. Και θα ρχόσουν σύ ο Χ, ο Ψ στο φόρουμ και θα λεγες "μα πως μαζεψες 30Κ χρέη, τι σπίτι αγόρασες, τι γουστα εβγαλες, τι καραϊβική πήγες" και συναφείς παπαριές.

• Like 10
Δημοσ.

Μ'αρέσει που μερικοί μερικοί είστε τόσο άπλες στους χαρακτηρισμούς σας...ή τα γνωρίζετε όλα ή μιλάτε πολύ εκ του ασφαλούς (σαν τα "παιδιά-επαναστάτες" των μεγαλοπολιτικών ένα πράγμα.

Μη τσουβαλιάζετε όλες τις περιπτώσεις. Επειδή κάμποσοι πήραν διακοποδάνειο και το χρωστάν δε παει να πεί πως όλοι ήταν λαμόγια ή τα φάγανε στα γούστα.

Φέρνω παράδειγμα. Στην αρχή της κρίσης είχα κομμένο τιμολόγιο για εκτελεσμένη εργασία στο δημόσιο περί 43Κ.

Το τιμολόγιο ήταν απλήρωτο επί 20 μήνες.

Με ρώτησε κανείς αν είχα να πληρώσω τα 7000 φπα απ'τη τσέπη μου ΧΩΡΙΣ να έχω πληρωθεί;

Με ρώτησε κανείς αν είχα να πληρώσω τα 2-3-4Κ φόρο εισοδήματος της επόμενης χρονιάς ενώ δεν είχα πληρωθεί;

Ενδιαφέρθηκε κανείς που ξόδεψα 25Κ απ'το κεφάλαιο κίνησης μου και τα δέσμευσα για 2 σχεδόν χρόνια;

Και αν είχα 5 τέτοια τιμολόγια, θα είχα καταστραφεί. Και θα ρχόσουν σύ ο Χ, ο Ψ στο φόρουμ και θα λεγες "μα πως μαζεψες 30Κ χρέη, τι σπίτι αγόρασες, τι γουστα εβγαλες, τι καραϊβική πήγες" και συναφείς παπαριές.

Αγορίνα χρωστάς σε κανέναν καμία εξήγηση;Έλεος με τον καθένα και την κριτική του από τον καναπέ.Ναι δεν θα έχω να γυρίσω την οικογένεια μου να ώστε να τα βγάζει πέρα και θα σκεφτώ την εφορία πρώτα μην χέσω!

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...