liakjim Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Να τολμήσω να πω αυτοί που φιλτράρονται? (άρα φίλτρου/ εσπρεσο )
MikeJ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Όλοι τα είδη καφέ "υγιεινά" είναι (με μέτρο). Από εκεί και πέρα παίζουν άλλα πράγματα και παράγοντες όπως η μέθοδος και ο βαθμός φιλτραρίσματος , το βάρος, η ποσότητα καφείνης ανά ποσότητα καφέ κλπ Η ξαδέρφη μου από διατροφολόγο που είχε πάει για κάτι θέματα που είχε της πρότεινε Ελληνικό και Εσσπρέσο (είτε κρύο είτε ζεστό) Ο λόγος είναι ότι οι παραπάνω καφέδες φιλτράρονται σε σχέση με τον φραπέ - νες που τον πίνουμε όλο το καφέ στο ποτήρι και επίσης σε σχέση με τον γαλλικό πχ (που επίσης φιλτράρεται) η ποσότητα καφέ που πίνουμε είναι σαφώς μικρότερη ακόμα και αν είναι διπλός εσσπρέσο ή διπλός ελληνικός σε αντιδιαστολή με τον γαλλικό που τον πίνουμε σε μεγάλες κούπες και επειδή έχουμε έτοιμο στην μηχανή πίνουμε και δεύτερη κούπα πχ....
tony81 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ο φραπές δεν φιλτράρεται οπότε επιβαρύνει περισσότερο το στομάχι από τους άλλους. Όλοι οι καφέδες αν πίνεις πολλούς σε πειράζουν στα νεύρα στο στομάχι. Αλλά 1 προς 1 ο φραπές είναι χειροτερος.. Με μέτρο αυτό είναι το θέμα. Ακόμη και παααρα πολύ νερό δεν κάνει οπότε τι να πούμε παραπάνω... Και για να απαντήσουμε στο θέμα: Λίγους καφέδες με λίγη ζαχαριτσα ή γάλα (οχι σκετους οπως μερικοί που μόνο να κάνουν μαθήματα ξέρουν )
Adon1s Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ο φραπες ειναι ο χειροτερος απο τους καφεδες . Απιστευτη νευρικοτητα και ταχυκαρδιες. Ολοι οι καρδιολογοι λενε στους ασθενεις να τον αποφευγουν. Ο ιδιος πηγα σε καρδιολογο για να γραφτω στο κολυμβητηριο και βρεθηκα με ιδιοπαθη και ανευ λογου ταχυκαρδια εν ωρα ηρεμιας. Απευθειας μου ειπε 3 πραματα Να χασω βαρος Οχι αναψυκτικα τυπου κολα και γενικα με ανθρακικο Οχι φραπες . Αμα θελω, ελληνικο και εσπρεσσο (σε οτι μορφη θελω) 2
11demian111 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 O ελληνικός είναι και ο πιο ελαφρύς από όλους, λόγω του τρόπου παρασκευής του 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ο φραπες ειναι απο τους χειροτερους,αν οχι ο χειροτερος. Αν και πινω λογω γευσης θα συμφωνησω...Νομιζω μονο στην Ελλαδα υπαρχει . Επισης εχω ακουσει οτι ειναι ψεμμα οτι το γαλα "ελαφρυνει" τον καφε . Το αντιθετο μαλιστα . 1
NT1G Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ε ναι γιατί instant coffee δεν υπάρχει σε άλλες χώρες..
king2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Πρέπει να έχω να πιώ καφέ εδώ και 5 χρόνια σίγουρα. Από αυτά που ξέρω πάντως ο ελληνικός είναι ο πιο υγιεινος και ο φραπες είναι ότι χειρότερο για το στομάχι.
Soopercharged Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Eσεις που λετε για τον φραπε , το λετε επειδη δεν εχετε δοκιμασει τους ετοιμους-στιγμιαιους σε αλουμινενια κουτακια. Δοκιμασα 3-4 φορες στη ζωη μου και το στομαχι ακομα ταρακουνιεται Χωρια το ποσο απαισιοι ειναι σαν γευση. Κατα τ'αλλα ο φραπες ειναι πολυ κακος. Ο πατερας μου ελκος στα 30 λογω φραπεδων, εγω επαιξα λιγο με το στομαχι μου αλλα αποφασισα να τον κοψω μαιχαρι πριν την παθω. Τωρα πινω 1-2 φραπεδες το χρονο και αμεσως καταλαβαινω πως με βαραει στο στομαχι απευθειας. Πινω εδω και χρονια φιλτρου, σε μεγαλες ποσοτητες καθημερινα (4-6 καλοφορτωμενες κουταλιες της σουπας καφε --> 6 κουπες καφε), κανενα προβλημα με στομαχια, νευρα, υπερκινητικοτητες, αυπνιες, εξετασεις αιματος κλπ. Το καλοκαιρι βεβαια δεν ειναι τοσο απολαυστικος οσο το χειμωνα αλλα οι παγωμενοι γενικα ειναι κακιστοι για την υγεια και το στομαχι και μονο οταν κινδυνευω να με ξεφωνισουν απο την παρεα μου για την επιμονη στον φιλτρου θα παραγγειλω παγωμενο 1
HALF EVIL Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Eσεις που λετε για τον φραπε , το λετε επειδη δεν εχετε δοκιμασει τους ετοιμους-στιγμιαιους σε αλουμινενια κουτακια. Δοκιμασα 3-4 φορες στη ζωη μου και το στομαχι ακομα ταρακουνιεται Χωρια το ποσο απαισιοι ειναι σαν γευση. Κατα τ'αλλα ο φραπες ειναι πολυ κακος. Ο πατερας μου ελκος στα 30 λογω φραπεδων, εγω επαιξα λιγο με το στομαχι μου αλλα αποφασισα να τον κοψω μαιχαρι πριν την παθω. Τωρα πινω 1-2 φραπεδες το χρονο και αμεσως καταλαβαινω πως με βαραει στο στομαχι απευθειας. Πινω εδω και χρονια φιλτρου, σε μεγαλες ποσοτητες καθημερινα (4-6 καλοφορτωμενες κουταλιες της σουπας καφε --> 6 κουπες καφε), κανενα προβλημα με στομαχια, νευρα, υπερκινητικοτητες, αυπνιες, εξετασεις αιματος κλπ. Το καλοκαιρι βεβαια δεν ειναι τοσο απολαυστικος οσο το χειμωνα αλλα οι παγωμενοι γενικα ειναι κακιστοι για την υγεια και το στομαχι και μονο οταν κινδυνευω να με ξεφωνισουν απο την παρεα μου για την επιμονη στον φιλτρου θα παραγγειλω παγωμενο Σωστότατος ο κύριος. Πρωί στη δουλειά διπλό ελληνικό μέτριο χειμώνα-καλοκαίρι 12 το μεσημέρι ένα μακιάτο. Απόγευμα διπλό εσπρέσσο Όποτε έχω πιεί φραπέ ή φρέντο με ξέσκισε το στομάχι. 1
11demian111 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Σωστότατος ο κύριος. Πρωί στη δουλειά διπλό ελληνικό μέτριο χειμώνα-καλοκαίρι 12 το μεσημέρι ένα μακιάτο. Απόγευμα διπλό εσπρέσσο Όποτε έχω πιεί φραπέ ή φρέντο με ξέσκισε το στομάχι. Δηλαδή ο εσπρεσσο παγωμένος σε πειράζει? Δεν εννοώ τον φρεντο της καφετέριας με γαλατα κτλ
iordanis77 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Ο φραπες ειναι απο τους χειροτερους,αν οχι ο χειροτερος. Συνηθως αυτα τα λενε οσοι δε πινουν φραπε ή επιναν παλια και τον αλλαξαν. Γιατι ειναι ο χειροτερος? Δηλαδη ο douwe egberts που αναφερει οτι προερχεται "απο τα καλυτερα χαρμανια arabica" ειναι ο χειροτερος? Αν και πινω λογω γευσης θα συμφωνησω...Νομιζω μονο στην Ελλαδα υπαρχει . Επισης εχω ακουσει οτι ειναι ψεμμα οτι το γαλα "ελαφρυνει" τον καφε . Το αντιθετο μαλιστα . Nαι, μονο στην Ελλαδα και τη Κυπρο υπαρχει η συνηθεια να τον κουνας στο σεικερ ωστε να γινεται αφρος, ειναι ελληνικη πατεντα απο το 1957. Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι ειναι βλαπτικος, ουτε οτι ειναι ελληνικος
Geosim79 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 να προτείνω και Americano....espresso με έξτρα ζεστό νερό στην αναλογία που το θέλουμε. 1
thomasG4 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Παραδόξως μου πέφτει βαρύς. Σου πέφτει βαρύς γιατί ο freddo espresso είναι διπλός και άμα δεν έχεις συνηθίσει σε μεγάλες ποσότητες καφεΐνης είναι αρκετά δυνατός. Δοκίμασε espresso americano όπως είπε ο Geosim79. Αρκετά πιο ελαφρύς και δεν είναι το νεροζούμι που λέγεται γαλλικός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις