Uncle_Bens Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 δεν θελετε να καταλαβετε οτι ειναι λογιστικο/φορολογικο το θεμα... λετε να μην θελαν να πουλανε πιο κατω? και σε ξαναρωτάω Για 1,5 λίτρο αναψυκτικά Η τιμή σε σούπερ ειναι 1,6 με 1,7 Η τιμή σε μερικά (ελάχιστα αλλά φαντάζομαι έχουν τα ίδια λογιστικά και φορολογία) φαγάδικα ειναι 1,80 με 2 οι περισσότεροι τα πουλάνε 2,5 με 3,2 πως γίνεται αυτό; βάζει το κράτους 100% φπα σε συγκεκριμένα καταστήματα; ή τα ελάχιστα φαγάδικα που πουλάνε αναψυκτικά στην σωστή τιμή απλά φοροδιαφεύγουν; Μια χαρά είναι οι τιμές! Σιγά μην τα πουλήσουν μισό ευρώ!
gavros10 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 2.20 ευρω O ΑΘΛΙΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΤΗΣ ALGIDA!!!!!!!!!!!!! Τι να λεμε τωρα 15
cosmos000 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 μα εκεί ειναι ακριβώς το θέμα (δεν παραβλέπω γενικά την οικονομία κτλ επειδή δεν έχει σημασία για εμένα απλά με ενα topic δεν λύνεις όλα τα προβλήματα του κόσμου καλό ειναι να μιλάς για ενα πράγμα ανα τοπικ για να μην χάνεται η μπάλα έτυχε και άνοιξα εγώ αυτό ειμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ήδη τόπικ για αυτά που λες εσύ) Στο ότι 1) δεν ειναι είδος πρώτης ανάγκης (αλλά γιατι να σε ταλαιπωρεί έτσι το μαγαζί) 2) δεν αγοράζει ο κόσμος (τουλάχιστον όχι όσο θα αγόραζε αν ήταν αλλιώς τα πράματα... πχ πολλές φορές έχω ακούσει στο "θα πιείτε κάτι;" την απάντηση "οχι" ή την απάντηση "ενα ποτήρι νερό" και είμαι σίγουρος ότι αν δεν κόστιζε 2€ το 200ml μπουκαλάκι η περισσότερη θα δίνανε διαφορετική απάντηση αλλά και θα αγοράζανε και ενα "σουβλάκι" παραπάνω γιατι δεν θα είχαν μπουκώσει τρώγοντας σκετο το πρώτο.. Επίσης έχω πιάσει και εμένα πολλές φορές με τους φίλους μου να βγαίνουμε έξω απο το σπίτι μονο και μονο για να πάμε σε ενα mini μαρκετ να πάρουμε αναψυκτικά προκειμένω να παραγγείλουμε μετά φαγητό απο κάπου έξω... και αυτό συμβαίνει σε αρκετούς πιστεύω οπότε ειναι ενα γενικό θέμα που ενώ αντιμετωπίζεται εύκολα οι μαγαζάτορες δεν λένε να νιώσουν (ενώ δεν έχουν κίνηση αρκετή στα αναψυκτικά τους) Εδώ δεν μειώνουν την τιμή του βασικού προιόντος που πουλάνε....(που σκέψου εκεί τί κατανάλωση και κέρδος θα είχαν...γιατί ο κόσμος αντί να παραγγείλει 1 πχ σουβλάκι θα έπαιρνε περισσότερα άρα περισσότερος τζίρος) και θα μειώσουν στο "δευτερεύων"??? Η απορία μου απ το πρώτο σου ποστ είναι γιατί ρίχνεις τόσο βάρος στο αναψυκτικό συγκεκριμένα.....η λογική "μείωση τιμής -περισσότερη κίνηση" θα έπρεπε να γίνεται σε όλα πρωτευόντως και έπειτα και στα είδη όπως τα αναψυκτικά...
Miracle Worker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 δεν θελετε να καταλαβετε οτι ειναι λογιστικο/φορολογικο το θεμα... λετε να μην θελαν να πουλανε πιο κατω? 23% δεν είναι το ΦΠΑ; Πως είναι λογιστικό/ φορολογικό το θέμα;
MikeJ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Φίλος μου δούλευε στο τηλεφωνικό κέντρο της πίτσα φαν.... Οι εντολές που τους δίναν ήταν να σπρώχνουν όσο πιο πολύ μπορούν ( και τους αξιολογούν με βάση τα ποσοστά των παραγγελιών που ο πελάτης πήρε αναψυκτικό) τα αναψυκτικά γιατί ακριβώς όπως λέτε το περιθώριο κέρδους είναι τεράστιο... Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βγάλουν το μπουκάλι από το ψυγείο... ούτε φούρνοι ανοίγουν ούτε τπτ... (έτσι μου το περιέγραφε αυτός...) Επίσης θυμάμαι φίλο μου να βλέπει σε σουβλατζίδικο με πίτες γίγας 2,20 ότι η κοκα κόλα έκανε 2 ευρώ (κουτάκι 330) και έλεγε καλύτερα να πάρω μια πίτα παραπάνω παρά να πάρω αναψυκτικό... Το γιατί το κάνουν.... απλά γιατί τους συμφέρει... δεν καίγονται να πουλάνε άπειρες κοκα κόλες.... ξέρουν ότι ο κόσμος έτσι κι αλλιώς θα πάρει, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά αλλά και χωρίς παιδιά πολλοί συνδυάζουν τη πίτα με κοκα κόλα και θα πάρουν χωρίς να δώσουν σημασία στη τιμή... οπότε χτυπάνε στο κεφάλι.... Μιλάμε για περιθώρια κέρδους απίστευτα... (αγοράζουν 50 cents και πουλάνε 2) Για εμένα το απαράδεκτο είναι όταν φέρνουν τα γυάλινα μπουκαλάκια τα 250 ml... Έλεος ρε φίλες το κατεβάζεις χωρίς να το καταλάβεις.... Την αδερφή μου και τις φίλες της τις έχω βρίσει άπειρες φορές που παραγγέλνουν απ έξω και παραγγέλνουν και κοκα κόλα από το σουβλατζίδικο ενώ το περίπτερο και το μίνι μάρκετ είναι 2 λεπτά απόσταση... Είστε κορόιδα τους λέω θα παίρνατε 2 αναψυκτικά και θα σας έμεναν και ρέστα....αλλά είναι τεμπέλες... Το βασικό ρε παιδιά που δεν το αναφέρει κανείς... Μπουκαλάκι νερό βίκος στο σούπερ μάρκετ 16 cents... περίπτερα κλπ 50 cents.... Η απόλυτη απάτη.... Αν το σούπερ μάρκετ βγάζει κέρδος πουλώντας το στα 16 φανταστείτε τι κέρδος βγάζουν τα περίπτερα στα 50.... 4
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 όχι όπως σαφέστατα γράφει το ποστ μου διαμαρτύρομαι για τις τιμες των αναψυκτικών στα φαγάδικα που παίρνουν τις ηδη ανεβασμένες τιμές των αναψυκτικών και τις ανεβάζουν ακόμη πιο ψιλά με αποτέλεσμα να βγαίνουν και αυτοί και εμεις ζημιωμένοι .. δεν διάβασες το ποστ μου φαίνεται Για αυτό εμείς αγοράζουμε συσκευασία αρκετών αναψυκτικών από κάβα και όχι μεμονωμένα από φαγάδικα που έχουν ανεβάσει τις τιμές κάνοντας μεταπώληση του προϊόντος και σου λένε μετά, εμείς τόσα το αγοράσαμε βάλε και τα έξοδα του μαγαζιού άρα ανεβάζουμε κι άλλο την τιμή..
Uncle_Bens Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Φίλος μου δούλευε στο τηλεφωνικό κέντρο της πίτσα φαν.... Οι εντολές που τους δίναν ήταν να σπρώχνουν όσο πιο πολύ μπορούν ( και τους αξιολογούν με βάση τα ποσοστά των παραγγελιών που ο πελάτης πήρε αναψυκτικό) τα αναψυκτικά γιατί ακριβώς όπως λέτε το περιθώριο κέρδους είναι τεράστιο... Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βγάλουν το μπουκάλι από το ψυγείο... ούτε φούρνοι ανοίγουν ούτε τπτ... (έτσι μου το περιέγραφε αυτός...) H pizza fan ειναι ελληνική επιχείρηση πρότυπο για εμένα μακάρι όλα τα φαγάδικα να κάνανε το rnd που κάνει η pizza fan τοσο στα προϊόντα της όσο και στις προσφορές της και γενικά έχει πάνω απο όλα στόχο την αποτελεσματικότητα και το να μείνει πελάτης ευχαριστημένος και συγκεκριμένα στα αναψυκτικά ειναι η φθηνότερη μακράν Πχ 1,5€ το 1,5 λίτρο αναψυκτικό! (που πάρα πολλά άλλα φαγάδικα πουλάνε 1,7 τα 500 ml!!! ) 70 λεπτά το κουτάκι 330 ml!! και το γεγονός που λες ότι τους βάζουν να σπρώχνουν τα αναψυκτικά επιβεβαιώνει αυτά που γράφω στο OP ξέρουν τι κάνουν έχουν χαμιλές τιμές και πουλάνε τρελά σε αναψυκτικό και παράλληλα αυτό βοηθάει την κίνηση τους στο βασικό μενου ! μπράβο τους ! Το γιατί το κάνουν.... απλά γιατί τους συμφέρει... δεν καίγονται να πουλάνε άπειρες κοκα κόλες.... ξέρουν ότι ο κόσμος έτσι κι αλλιώς θα πάρει, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά αλλά και χωρίς παιδιά πολλοί συνδυάζουν τη πίτα με κοκα κόλα και θα πάρουν χωρίς να δώσουν σημασία στη τιμή... οπότε χτυπάνε στο κεφάλι.... Μιλάμε για περιθώρια κέρδους απίστευτα... (αγοράζουν 50 cents και πουλάνε 2) Μα εκεί ειναι ακριβώς το θέμα βγάζουν λιγότερα!! απλά το βλέπουν κοντόφθαλμα με την έννοια ότι τους ικανοποιεί ο τζίρος οπότε δεν σκέφτονται καν τους πελάτες που ταλαιπωρούν (δηλαδή αυτούς που δεν θα πάρουν λόγω τιμής ή αυτούς που θα πάρουν αλλά λιγότερα) και ότι μειώνοντας την τιμή θα τον αυξήσουν ακόμη παραπάνω (όπως η pizza fan που ανέφερες) αυτό που έγραψα... ειναι αντιεπαγγελματιες κοιτάνε να χτυπήσουν κάρτα και να κάνουν ρομποτικά την δουλειά τους... βγήκε μεροκάματο; εντάξει δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι ας πάμε στα μπουζούκια..( ) 0 rnd 0 customer care 0 ενδιαφέρον για την ενίσχυση του brand ... αλλά όταν έρχονται οι μέρες που το ταμείο ειναι μείον ξέρουν να κλαίγονται και να τα ρίχνουν στην κρίση.. 2
Anorymous Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Το μεγαλυτερο πιασιμο κωλου σε αναψυκτικα το εκανε η πιτσα χατ, στο μαγαζι ενα ποτηρι κολα σχεδον 4 ευρω !!! Εγω πλεον αγοραζω αναψυκτικα μονο απο το σουπερ . Υ.γ Αν κλεβουν μια φορα στα αναψυκτικα στα γλυκα-παγωτα κλεβουν χιλιες!!!!!!!!!!!!! 1
Uncle_Bens Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Το μεγαλυτερο πιασιμο κωλου σε αναψυκτικα το εκανε η πιτσα χατ, στο μαγαζι ενα ποτηρι κολα σχεδον 4 ευρω !!! Εγω πλεον αγοραζω αναψυκτικα μονο απο το σουπερ . Υ.γ Αν κλεβουν μια φορα στα αναψυκτικα στα γλυκα-παγωτα κλεβουν χιλιες!!!!!!!!!!!!! καλά ναι τα παγωτά τα σφάζουν αλλά επειδή δεν πουλάνε όλοι και δεν είναι και κάτι που κολάνε οι περισσότεροι διπλά στην παραγγελία τους δεν το ανέφερα.. όσο για την pizzahat καιρό έχω να φάω θυμάμαι όμως στα αναψυκτικά εντός καταστήματος με 1 ευρώ (ή κάτι τέτοιο) έπινες όσο ήθελες.
Anorymous Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 καλά ναι τα παγωτά τα σφάζουν αλλά επειδή δεν πουλάνε όλοι και δεν είναι και κάτι που κολάνε οι περισσότεροι διπλά στην παραγγελία τους δεν το ανέφερα.. όσο για την pizzahat καιρό έχω να φάω θυμάμαι όμως στα αναψυκτικά εντός καταστήματος με 1 ευρώ (ή κάτι τέτοιο) έπινες όσο ήθελες. και εγω 4 χρονια σχεδον το θεωρω πλεον πολυτελια αν ποτε ρηξει τις τιμες μπορει να παραγγιλω ξανα. καλα ναι αλλα να θες ενα γλυκακι επειδη σου ηρθε λιγουρα και να σε χρεωνουν 3.5 ευρω μια παστα κατεψυγμενη 2 κουταλιες ειναι μεγαλη κλεψια. υ.γ αυτο με το αναψυκτικο δεν το θημαμε στην χατ μονο παλια στα γουεντις
MT60RS Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 2.20 ευρω O ΑΘΛΙΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΤΗΣ ALGIDA!!!!!!!!!!!!! Τι να λεμε τωρα εχει και η NASA, αλλα ειναι πιο ακριβοι H pizza fan ειναι ελληνική επιχείρηση πρότυπο keep trolling, καποια στιγμη θα τα καταφερεις ------------------ σιγουρα υπαρχουν ποσοστα αισχροκερδειας, αλλα πριν φτασετε να λετε για κλοπη κτλ, ριχτε μια ματια να δειτε πως δουλευει μια επιχειρηση... 5
NT1G Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 ...μακάρι όλα τα φαγάδικα να κάνανε το rnd που κάνει η pizza fan τοσο στα προϊόντα της... Μία η Lockheed Martin και δεύτερη η pizza fan στο RnD. 5
0verc0me Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Σε ποιο τομεα κανει rnd η pizza fan? Και μη πει κανεις στις πιτσες της... Μια φορα πηρα και τερμα. Καλα pizza hut κ pizza fan δεν συγκρινονται. Και γιαυτο νομιζω δικαιολογειται η διαφορα τιμης στα καταστηματα που αναφερθηκε παραπανω.
shine Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 γενικά συμφωνώ σε πολλά πράγματα στο θέμα των τιμών. ειδικά στα αναψυκτικά, μιας και γι αυτά μιλάμε, έχω κόψει τα πολλά απ έξω. έχει τύχει κι εγώ να παραγγείλω φαγητό απ έξω και να πεταχτώ στο μαρκετ για να πάρω αναψυκτικά και μπύρες. γενικά μιλώντας τώρα έχω μια ερώτηση προς αυτούς που γκρινιάζουν για τις τιμές μερικών προϊόντων. αφού ρε παιδιά οι περισσότεροι είναι κλέφτες όπως λέτε, αγοράζουν πχ το νερό 0,10€ και το πουλάνε 0,50€, αγοράζουν το αναψυκτικό 0,20€ και το πουλάνε 1€ και γενικώς δε το πολυσκέφτονται.... γιατί λοιπόν δεν ανοίγετε εσείς ένα κατάστημα και να πουλάτε το νερό στα 0,20€, το αναψυκτικό στα 0,30€ ...... σύμφωνα με τη λογική σας θα χεστείτε στο €. όλοι σε σας θα έρχονται αφού οι άλλοι είναι κλέφτες. περιθώρια κέρδους υπάρχουν λέτε. παρόμοια συζήτηση είχα και με γνωστό μου για τις τιμές σε καφετέρια. και όταν του είπα: -πολύ καλά τα λες φιλαράκι, γιατί δεν ανοίγεις εσύ μια καφετέρια; η απάντηση του ήταν ε που να ανοίγω τώρα, θέλει κεφάλαιο, ενοίκια, ρεύματα, ΤΕΒΕ......... δε βγαίνει. έξω από το χορό..... 4
noFEARgr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 το πιο ακριβο ειναι το ποτο οταν πας να το παρεις στο club. 6-7 ευρω το ποτηρι οταν ολο το μπουκαλι κανει 17 ευρω το λιτρο στο σουπερμαρκετ και αυτοι που το παιρνουν μαζικα θα τους βγαινει ενα 12 ευρω στην χειροτερη. και το καλοκαιρι σε πολλα νησια φτανει το 10 ευρω το ποτο εκει να δεις κερδος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις