Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, οπως αναφέρω και στο τιτλο ο υπολογιστής μου κανει μόνος του επανεκκινήσεις.Τον έχω 1 μιση χρόνο..Έχω αλλάξει 3 φορές καρτα γραφικων , 2 φορες τροφοδοτικο και 1 μητρικη.Το εκανα κομματι -κομματι .Καθε φορα που το πηγαινα στο καταστημα που μου το συναρμολογησαν μου ελεγαν οτι φταιει κατι και κυριως η καρτα γραφικων.ΠΟΤΕ δεν λυθηκε το προβλημα ομως.Μια δε το βρισκουν ,μια φταιει η καρτα (που μου την αλλαζουν).!

Εχω κανει memmtest ,prime και εχω τρεξει καποια benchmark και τιποτα.Αφοτου άλλαξα τη τελευταια καρτα γραφηκων μολις το συνδεσα και εκανα ενα προληπτικο τεστ παλι εκανε επανεκκινηση.Αρχισα στη συνεχεια να κανω τεστ με τα περιιφερειακα βγαζοντας τα ενα ενα ...εν τελη αλλαξα το HDMI και εβαλα VGA για να συνδεσω την οθονη και δε το εκανε.Την επομενη ημερα , παιζοντας ενα game "τσουπ" παλι τα ιδια.

Τα specc ειναι τα παρακατω

CPU : AMD FX 8350 8 CORE

Ram: 8 Gb

Καρτα γραφικων : R9 270 X

Τροφοδοτικο : της corsair 650 W

Oι δικες μου υποθέσεις ειναι οι εξης :

1) Υπαρχει θέμα συμβατοτητας (αλλα γιατι; συνηθως σε αυτη τη περιπτωση δε λειτουργει καποιο μηχανημα)

2)Θεμα τροφοδοτικου ( αλλα και παλι το εχει κανει και σε αλλο σπιτι οποτε θεμα τασης δεν υπαρχει)

3) Drivers (δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο..έχω μεν γνησιο λογισμικο αλλα τα drivers τα περασα και στα 2 φορματ με το Driver booster και μολις εκανε καποια εγκατασταση μου εβγαζε μνμ οτι μια αλλη έκδοση εχει καποια "leftovers" και συγκεκρημενα στη καρτα..γιατι κατεβαζα το amd catalyst και το driver booster ξαναπερνουσε τα drivers )

4)Windows (το αποκλειω.Εβγαλα τη ρυθμιση που οταν υπαρχει καποιο προβλημα στο συστημα να κανει αυτοματα restart με τη προυποθεση πως θα μου εμφανιζε καμια μπλε οθονη..κατιι...αλλα ουτε μπλε οθονη εβγαλε ποτε)

Όπως ανεφερα και στην αρχη εχω αλλαξει τοσα πραγματα ...ΓΙΑΤΙ ; Eιναι κατι που τα crasharei ; δε βγαζω ακρη..Το μονο που κανω εδω και καιρο ειναι να το παω σε ενα απο τα καταστηματα της εταιριας που μου το εκαναν και παντα να εχω το ιδιο προβλημα.

Υ.Γ To pc το εκανα για gaming...Ποτε δεν εγινε αυτο..παντα προβληματα.Αν μπορείτε να μου δώσετε καποιες ιδεές ειναι απολυτα καλοδεχούμενες γιατι με το service της εταιριας δε βγαζω ακρη.

Ευχαριστω για το χρονο σας!

Δημοσ.

Αγαπητέ Billyar123,

Με βάση όσα αναφέρεις, μπορώ να σου πω πως το πρόβλημα κατά πάσα πιθανότατα βρίσκεται στην μνήμη RAM. Βέβαια, μπορείς να δεις εύκολα για ποιο λόγο κάνει επανεκκίνηση από το log αρχείο, αλλά είμαι σίγουρος πως είναι kernel panic που λέμε. Την στιγμή που έχεις αλλάξει τόσα πολλά κι εξακολουθεί να στο κάνει, ο υπαίτιος λογικά είναι η RAM την οποία δεν πιστεύω πως έχεις αλλάξει / σου έχουν αλλάξει.

Μου συνέβη μάλιστα πρόσφατα σε δικό μου μηχάνημα (desktop). Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί, ενώ ήμουν σίγουρος πως η μνήμη είτε λειτουργεί είτε όχι. Δεν πίστευα πως μπορεί να λειτουργεί και να σταματάει ξαφνικά. Κι όμως. Από τα 2.5Gb που έχω, το 2 ήταν ελαττωματικό με αποτέλεσμα να σταματάει να λειτουργεί και να 'κολλάει' όλο το σύστημα με αποτέλεσμα επανεκκίνηση. Άλλαξα λοιπόν το 2άρι μ'΄ένα καινούριο κι όλα καλά.

Βέβαια εσύ αναφέρεις πως έχεις 8. Υποθέτω πως έχεις 2χ4. Πιθανολογώ πως το ένα dimm έχει θέμα (αν όχι και τα δύο) οπότε σου 'κρεμάει' το σύστημα. Αξίζει να το ελέγξεις... 

• Like 1
Δημοσ.

Ο ελεγχος για την ραμ,εφοσον πιανουν λιγο τα χερια σου και γνωριζεις πως να την αφαιρεσεις,ειναι σχετικα ευκολος να γινει και ειναι μια πιθανη πηγη του προβληματος σου.
Αλλα αν ειναι οντως αυτο,και δεν το εχουν ελεγξει οι τεχνικοι που το πηγες,νομιζω ολοι θα συμφωνησουν οτι πρεπει να προκειται για φοβερους τσαρλατανους.
On topic,υποθέτοντας οτι εχεις 2 τεσσάρες μνημες ραμ,αφαιρεσε  το ενα,και δοκιμασε να ξεκινησεις μονο με το αλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για το ενδοιαφέρον..Θα σας απογοητευσω αλλα δε νομιζω πως ειναι η RAM.Λαθος μου που δε το ανέφερα αλλα περα απο το memmtest εκανα και ενα τεστ να κρατησω τη  καθε μια μεσα ξεχωριστα αλλα και να τις αλλαξω slots.Για ακομη μια φορα συνεχιζε να το κανει.Ωστόσο το log αρχειο που μπορω να το βρω ;

Δημοσ.

Εvent viewer γραψε στην μπαρα(υποθετω αυθαιρετα οτι εχεις windows 7 και μετεπειτα :P ).
Αλλιως Link.png Site: πάτα εδώ για Xp

Υπάρχει κάτι που ΚΑΘΕ φορα που το κανεις προκαλει το ρεσταρτ?Μπορείς δηλαδη να το αναπαραγεις σκόπιμα?
Η το ανοιγεις και μπορει να παιζεις και 2 ωρες χωρις να εχει θεμα?

Δημοσ.

Όπως στα λέει ο suffocater. Από το event viewer, αν δεις kernel panic κλπ, σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα με hardware. Επιμένω για τις μνήμες γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ελαττωματική η παρτίδα. Τη στιγμή που έχεις αλλάξει πάντως τόσα πράγματα (εκτός από τις μνήμες) υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Επίσης, δώσε βάση στο εξής. Όπως σου είπα δεν σημαίνει πως το ένα dimm δεν θα λειτουργεί. Αν υποθέσουμε πως ένα από τα δύο (ή και τα δυο) υπο-λειτουργούν, τότε όταν εσύ έκανες την αλλαγή πολύ φυσιολογικά ο υπολογιστής δούλεψε κανονικά. Δεν είδες τπτ εσύ, αν όμως το άφηνες περισσότερη ώρα ανοικτό ίσως σου έκανε το πρόβλημα. Βέβαια, αν μπεις στην διαδικασία να τις αλλάξεις και για να μην ξοδευτείς αρχικά, μπορείς ν'αγοράσεις ένα μόνο dimm 4Gb ώστε να δεις πώς λειτουργεί ο υπολογιστής ή ένα 8Gb με σκοπό να το πας στα 16. Η καλύτερη λύση βέβαια είναι να το πας στους 'τεχνικούς' και να σου δώσουν αυτοί νέες RAM να δοκιμάσεις. Δες το log από το event viewer αρχικά και βλέπεις... 

Δημοσ.

μερικά πραγματακια

1) για ποιον λόγο να περάσεις drivers με το driver booster; δεν γνωρίζεις ποια μητρική έχεις ώστε να κατεβάσεις τους αντίστοιχους; αν οχι μας το λές και στους βρίσκουμε. Δεν υπάρχει λόγος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός κ αν είχες πανάρχαιο hardware.

2)δεν βλέπω πουθενά να αναφέρεις μοντέλο μητρικής,υπάρχει πιθανότητα αν έχεις καμιά φτηνή με κανέναν 760 chipset να μην μπορεί να σηκώσει τον επεξεργαστή πλήρως

3)δεν αναφέρεις πουθενά μέγιστες θερμοκρασίες σε κάρτα γραφικών/επεξεργαστή

4)Δοκίμασε να συνδέσεις τον υπολογιστή ΕΚΤΟΣ κουτιού ΜΗΠΩΣ και βρίσκει κάπου κάτι και κάνει βραχυκύκλωμα (το να σβήνει με hdmi είναι υποπτό)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μπορει να ειναι κατι απλο
κοιτα το μπουτον POWER ON
μπορει να ειναι οριακα χαλασμενο και με κραδασμους
να βραχυκλωνει που και που

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...