Προς το περιεχόμενο

προτάσεις για τηγάνι μαγειρέματος


oneofthem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Εχω μπερδευτεί πολύ όσον αφορά τα τηγανιά κ ψάχνωντας έπεσα πάνω στην συζήτηση. Αγόρασα πέρυσι ένα μαντεμένιο τηγάνι skeppshult για να πάψω να ψάχνω κάθε φορά κ να πετάω τα διάφορα που χαλάνε. κι όμως... κάτι δεν πάει καλά. Εκτός του ότι είναι πολύ δύσχρηστο (βαρύ,πλύσιμο,σκούπισμα με ειδική πετσέτα,στέγνωνα στο μάτι για 1’, λάδωμα με ηλιέλαιο! κτλ) δεν μπορώ να πω οτι είναι αντικολλητικό γιατί όταν μαγειρεύω μένουν μαυρίλες στον πάτο κ δεν ξέρω αν αυτό είναι υγιεινό. Επίσης μου είπαν ότι δεν είναι καλό γενικά το υλικό για τον οργανισμό. Κ γιαυτο πήγα κ πήρα ένα ανοξείδωτο 18/10 με γκοφρέ επίστρωση το οποίο δεν μπορώ να πω ότι κολλάει πολύ αλλά πάλι αφήνει μαυρίλες στον πάτο. Πχ δεν μπορείς να κανεις 2η τηγανιά κ στα δυο τηγανιά αν δεν τα πλύνεις γιατί γεμίζουν μαυρίλες. ☹️
εχετε να πείτε κάτι;; 

Επεξ/σία από georgiargi
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει τηγάνι που να αντέχει σε μακροχρόνια σκληρή χρήση και να μην κολλάει.όποιος σας πει κάτι τέτοιο σας κοροιδεύει ή έχει μαύρα μεσάνυχτα από μαγείρεμα.

Από ένα διάστημα και μετά όλα θα βγάλουν πρόβλημα όσο ακριβά και να είναι ειδικά αν κάποιος τα χρησιμοποιεί χωρίς καθόλου λάδι και τα πλένει πολύ συχνά τότε θα φθαρούν και γρηγορότερα.

Έχω πάρει άπειρα στο σπίτι όλα κάποια στιγμή αρχίζουν να τα παίζουν οπότε αναγκαστικά πας σε καινούργιο για να μην τρως την επίστρωση που αρχίζει και φεύγει , οπότε θεωρώ πεταμένα λεφτά να πας σε τηγάνι 60 και 70 ευρώ.Μπορείς με αυτά τα λεφτά να πάρεις 4-5 πιο φτηνά και να τη βγάλεις περισσότερο χρόνο.

Ένα που με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο και άφωνο ύστερα από μεγάλη χρήση (ψήνει άνετα σουβάκια - μπιφτέκια) είναι το συγκεκριμένο από το ΙΚΕΑ . Σε απίστευτη τιμή.

Πολύ καλή λύση για εργένηδες που μπορούν πέραν των άλλων να ψήσουν σε αυτό σουβλάκια , μπιφτέκια κ.λ.π. .Εγώ πάντα πριν το βάλω στη φωτιά του ρίχνω και μερικές σταγόνες λάδι για καλύτερη προστασία της επίστρωσης. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα προτάσεις για οικονομικό τηγάνι για έναν φίλο μου.

Αρχικά για κεραμική εστία 19εκ τι μέγεθος τηγανιού είναι καλύτερο να πάρω; 20 ή 21-22;

Το παρακάτω το έχω και εγώ και είμαι ικανοποιημένος:

https://vicko.gr/el/tigani-20ek-me-antikolki-epistr-petra-katallilo-gia-epagogiki-estia-183188020

Επίσης έχω δοκιμάσει και από berlinger-haus και μου φάνηκε καλό:

https://www.starkstores.gr/berlinger-haus-antikollitiko-tigani-20ek-bh-1508n

Αξίζει να δώσω παραπάνω για tefal; Βλέπω επίσης ότι βγάζει πάρα πολλά μοντέλα (emotion, evidence, premier κλπ).

Κάποια άλλη πρόταση εκεί γύρω στα 20 ευρώ;

 

 

 

Επεξ/σία από The_Judas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα τα αντικολλητικά έχουν ημερομηνία λήξης όσο ακριβά και αν είναι.Το πότε θα έρθει αυτή εξαρτάται από τη χρήση και από τον τρόπο μαγειρέματος.

Αποφεύγουμε να μαγειρεύουμε σε φουλ θερμοκρασίες , χρησιμοποιούμε σπάτουλες σιλικόνης κυρίως για μαγείρεμα , φυσικά δεν τα πλένουμε με κρύο νερό και σύρματα ή σκληρά σφουγγάρια. όσο μπορούμε μετά το μαγείρεμα τα σκουπίζουμε αν γίνεται με λίγο χαρτί κουζίνας να τα έχουμε περισσότερο.

Και ένα fest κάπου στα 10-12  ευρώ μια χαρά είναι.Εγώ σε τέτοια πάω γιατί οι γυναίκες δεν τα σέβονται πολύ γρήγορα θα τα βγάλουν οφ ή με πηρούνια ,  ή με κρύο νερό , ή σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες να τελειώσουν το μαγείρεμα γρηγορότερα.😊

Φυσικά μακριά από προϊόντα τηλεμάρκετιγκ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Όλα τα αντικολλητικά έχουν ημερομηνία λήξης όσο ακριβά και αν είναι.Το πότε θα έρθει αυτή εξαρτάται από τη χρήση και από τον τρόπο μαγειρέματος.

 

ναι το ξέρω αυτό. Αλλο όμως θα σου βγάλει 2 άλλο 5 άλλο 10 χρόνια.

Εχω δοκιμάσει και ορισμένα τηγάνια με κακή ποιότητα, με πολύ λεπτό πάτο. Επίσης όλες οι εταιρείες έχουν πολλές διαφορετικές σειρές τηγανιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Απλη-τριπλή επίστρωση κλπ.

Γι'αυτό και κοιτάω κάποια μέση λύση και όχι τηγάνι των 100 ευρώ.

Τα τηγάνια της Fest είναι από λεπτό αλουμίνιο και έχουν επίστρωση από teflon η οποία δεν είναι και η πιο ασφαλής (αν και σίγουρα θέλει υπερβολικά μεγάλη θερμοκρασία για να γίνει επικίνδυνο...). 

------------------------------------

Επίσης τι να προσέξω όσον αφορά τις διαστάσεις;

Πρέπει η διάμετρος του πάτου να είναι ίση με της εστίας;

Γιατί εδώ π.χ βλέπω ότι ενώ είναι 24άρι, έχει διάμετρο πάτου 19.

https://www.homegalaxy.gr/index.php?route=product/product&product_id=7284&search=τηγάνι&description=true&page=2

  • Διάμετρος: 24εκ
  • Διάμετρος πάτου: 19εκ.
Επεξ/σία από The_Judas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, The_Judas είπε

ναι το ξέρω αυτό. Αλλο όμως θα σου βγάλει 2 άλλο 5 άλλο 10 χρόνια.

Εχω δοκιμάσει και ορισμένα τηγάνια με κακή ποιότητα, με πολύ λεπτό πάτο. Επίσης όλες οι εταιρείες έχουν πολλές διαφορετικές σειρές τηγανιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Απλη-τριπλή επίστρωση κλπ.

Γι'αυτό και κοιτάω κάποια μέση λύση και όχι τηγάνι των 100 ευρώ.

Τα τηγάνια της Fest είναι από λεπτό αλουμίνιο και έχουν επίστρωση από teflon η οποία δεν είναι και η πιο ασφαλής (αν και σίγουρα θέλει υπερβολικά μεγάλη θερμοκρασία για να γίνει επικίνδυνο...). 

------------------------------------

Επίσης τι να προσέξω όσον αφορά τις διαστάσεις;

Πρέπει η διάμετρος του πάτου να είναι ίση με της εστίας;

Γιατί εδώ π.χ βλέπω ότι ενώ είναι 24άρι, έχει διάμετρο πάτου 19.

https://www.homegalaxy.gr/index.php?route=product/product&product_id=7284&search=τηγάνι&description=true&page=2

  • Διάμετρος: 24εκ
  • Διάμετρος πάτου: 19εκ.

Για όλα τα μάτια κουζίνας ισχύει το ίδιο. Το ιδανικό είναι το σκεύος να είναι ίσο με το μάτι! Αν είναι μεγαλύτερο από το μάτι, να μην είναι πάρα πολύ γιατί δεν θα έχεις ίδια θερμοκρασία παντού!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που μετράει είναι το μέγεθος του πάτου;

Γιατί βλέπω σε ορισμένα τηγάνια μεγάλες αποκλίσεις πάτου με την πάνω επιφάνεια ενώ οι περισσότεροι δεν αναφέρουν καν διαστάσεις του πάτου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αυτό που μετράει είναι το μέγεθος του πάτου;

Γιατί βλέπω σε ορισμένα τηγάνια μεγάλες αποκλίσεις πάτου με την πάνω επιφάνεια ενώ οι περισσότεροι δεν αναφέρουν καν διαστάσεις του πάτου...

Ο πάτος είναι που μετράει γιατί πρέπει να καλύπτει το μάτι για να μην υπάρχει σπατάλη ενέργειας και όχι γιατί θα πάθει κάτι το σκεύος!

Δυστυχώς κάποιες εταιρίες, λένε τη διάμετρο του πάνω μέρους/καπακιού, ενώ θα έπρεπε να λένε την διάμετρο της βάσης!

Επεξ/σία από SB_1957
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Ο πάτος είναι που μετράει γιατί πρέπει να καλύπτει το μάτι για να μην υπάρχει σπατάλη ενέργειας και όχι γιατί θα πάθει κάτι το σκεύος!

Δυστυχώς κάποιες εταιρίες, λένε τη διάμετρο του πάνω μέρους/καπακιού, ενώ θα έπρεπε να λένε την διάμετρο της βάσης!

Βασικά όλοι ανεξαιρέτως δηλώνουν την διάμετρο του πάνω μέρους και αυτό είναι που με μπερδεύει. Η τυποποίηση των τηγανιών είναι μόνο στο πάνω μέρος!

Δηλαδή μπορεί να είναι 24 πάνω 17 κάτω μπορεί και 24/20. Ειδικά τα τηγάνια έχουν μεγάλη απόκλιση καθώς είναι πάντα πιο ανοιχτα, ενώ οι κατσαρόλες όχι.

Οπότε πρέπει να κρίνω και με το μάτι αν δεν βρω specifications.

Επεξ/σία από The_Judas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω μία ακόμα παράμετρο για αγορά τηγανιού: Εάν μπορείς να το βάλεις στο φούρνο.
Μου είναι αρκετά βολικό, όταν θες να τελειώσεις κάποια πιάτα στο φούρνο.

Προσωπικά χρησιμποιώ από αυτά με το αποσπώμενο χερούλι της Tefal. 
Σαν αυτό: https://www.skroutz.gr/s/17027653/Tefal-Τηγάνι-Ingenio-Expertise-Με-Χερούλι-22cm-L65003S.html

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον σε ένα από αυτά καταλήγω:

https://euragora.gr/product/tigani-evidence-24cm-c35504/

https://www.5050.gr/el/τηγάνια-σαγανάκια/52425-pyrex-origin-24cm-333081-3426470280266.html

https://euragora.gr/product/emotion-tigani-24cm/

ΥΓ: κατά 99% παω στο tefal evidence (24) το οποίο σίγουρα έχει 19εκ πάτο. Το emotion αν και φαίνεται πιο καλό και με 10χρ εγγύησ έχει 20εκ. Για το pyrex δεν βρήκα άλλα στοιχεία.

Επεξ/σία από The_Judas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Με τα ίδια λεφτά παίρνεις αυτό 

https://www.ikea.gr/proioda/eidi-kouzinas/tigania-gouok/tigania/oumbarlig-tigani-24-cm/10292098

και είναι και για επαγωγικές εστίες με χοντρό πάτο! 

Έχω και το 24 και το 28 και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι!

Αλλά και από το λιντλ που είχα πάρει κάτι αντίστοιχο με χοντρό πάτο, αντικολλητικό δεν έχει πάθει τίποτε 3 χρόνια που το χρησιμοποιούμε και είναι κι εκείνο και για επαγωγική!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω 2-3 απο αυτην την σειρα και είμαι πολυ ευχαριστημένη. Σε όσους τα εχω προτείνει τα  εχουν βρει πολυ καλα. Δεν μπαινουν στον φουρνο.

http://www.tvs-spa.it/en/pentole/le-tecnologiche/natura-induzione/

Τα εχει και ο Σκλαβενιτης σε πολυ καλές τιμές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...