azuli Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Τελικα τι γινεται με αυτο το θεμα?Διαβαζα χρονια για περιπτωσεις που ενω η ευρωπαικη και ελληνικη νομοθεσια αναφερουν οτι η εγγυηση ειναι υποχρεωτικα 2 χρονια,πολλες εταιριες δινουν 1 χρονο και αρνουνται να εφαρμοσουν τον ευρωπαικο νομο. Τωρα το επαθα και γω με ενα laptop Fujitsu το οποιο εβγαλε στον 1μιση χρονο μια καθετη γραμμη στην οθονη που φευγει μονο αν το χτυπησεις σε συγκεκριμενο σημειο στο πισω της μερος. Πηρα τηλεφωνο cosmodata και Fujitsu και μου λενε οτι δινουν 1 χρονο εγγυηση μονο. Τι γινεται τελικα σε αυτες τις περιπτωσεις?Εκτος απο καταγγελια στο ΙΝΚΑ κλπ,οι οποιες πιστευω οτι ειναι απλα για να πεις οτι κατι εκανες. Εννοω πρακτικα μπορει να γινει τιποτα,εχει κανεις γνωση η εμπειρια? Τα σχετικα ΦΕΚ και νομοι ειναι τα παρακατω,τα οποια απ οτι εχω διαβασει σε αλλες περιπτωσεις και να τους τα δειξεις συνεχιζουν να τα αγνοουν: 1) νομος 3043/20022) ΦΕΚ 192, 21/08/20103) Οδηγία 1999/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ηςΜαΐου 1999, σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεωνκαταναλωτικών αγαθών η Ελλάδα εναρμονίστηκε με τον ν. 3043/2002 (ΦΕΚ192Α/21/8/02).Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο αυτό (και γενικότερα με την κοινοτική νομοθεσία)όποιο προϊόν διακινείται στην Ελλάδα (και γενικότερα σε χώρα της ΕΟΚ) έχειτουλάχιστον δύο χρόνια εγγύηση. Παραθέτω τα σχετικά άρθρα:Άρθρο 554ΠαραγραφήΤα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψηςσυνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για ταακίνητα και δύο ετών για τα κινητά.Άρθρο 555Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή. Το ίδιοισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότηταςαργότερα.Αν ο αγοραστής ζήτησε να διεξαχθεί συντηρητική απόδειξη, η παραγραφήδιακόπτεται έως το τέλος της διαδικασίας αυτής" 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Θα σου πω εγώ μια ιστορία. Μια ανηψιά της γυναίκας μου είχε αγοράσει ένα φορητό toshiba από μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών. 1 μηνα πριν τα 2 χρόνια που τον είχε πάρει της παρουσίασε πρόβλημα στην μητρική. Το πήγε στο κατάστημα οι οποίοι της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί έχει 1 χρόνο εγγύηση. Οπότε αποτάνθηκε σε μένα. Εγώ με το που το πήρα στα χέρια μου μπήκα στο site της toshiba οπού έκθαμβος είδα ότι εχει 2 χρόνια εγγυηση. Οπότε το πήγε στο service της toshiba και όλα καλά Στην δική μου περίπτωση υπήρχε πλήρης άγνοια του καταστήματος/της αλυσίδας η μπορεί απλά να μην ήθελαν να ασχοληθούν. Αν θες στείλε μου μοντέλο , ημερομηνία αγοράς και σειριακό μήπως μπορέσω να βρω μια ακρη πριν κανεις τίποτα 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 http://support.ts.fujitsu.com/Warranty/βαλε το σειριακο και δες αν εχεις ή οχι! 1
Soopercharged Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Παρολα αυτα θα ειχε ενδιαφερον να δουμε τι ακριβως συμβαινει με τους resellers που για καποιο λογο αποφασιζουν μονοι τους οτι το προιον που πουλησαν εχει 1 ετος εγγυηση και τι ακριβως εννοουν με αυτο. Ας πουμε, εγω θα εβλεπα αρκετα πιο αποτελεσματικο απο τις καταγγελιες σε ΙΝΚΑ, να κανω escalate το θεμα στον προμηθευτη του reseller (πχ αντιπροσωπεια fujitsu) κι αν απαντησουν κουκουρουκου, προχωραμε στην μητρικη εταιρεια αναφεροντας το περιστατικο και την απαντηση που δωσανε οι "επιλεγμενοι" συνεργατες τους στην Ελλαδα. Αν το παιξουν κουκουρουκου και στην μητρικη εταιρεια για τη συμπεριφορα των συνεργατων τους, τοτε μαυρο στην εταιρεια γενικα. Αλλα ας πουμε, μπορει να υπαρχει μια συμφωνια μεταξυ τους, οτι τον πρωτο χρονο ειναι υπευθυνος ο reseller για service στο προιον, ενω τον 2ο χρονο να στελνει τον πελατη στην αντιπροσωπεια. Μπορει ο reseller να εννοει αυτο το πραγμα με το "1 ετος εγγυηση". Ολα αυτα υπο την προυποθεση οτι η ιδια η fujitsu δινει 2 χρονια στα προιοντα της. Αν δινει 1 χρονο η ιδια η εταιρεια (βλεπε apple) τοτε αλλαζει το πραγμα και περιπλεκεται.. 1
kalogeros Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Παρολα αυτα θα ειχε ενδιαφερον να δουμε τι ακριβως συμβαινει με τους resellers που για καποιο λογο αποφασιζουν μονοι τους οτι το προιον που πουλησαν εχει 1 ετος εγγυηση και τι ακριβως εννοουν με αυτο. Ας πουμε, εγω θα εβλεπα αρκετα πιο αποτελεσματικο απο τις καταγγελιες σε ΙΝΚΑ, να κανω escalate το θεμα στον προμηθευτη του reseller (πχ αντιπροσωπεια fujitsu) κι αν απαντησουν κουκουρουκου, προχωραμε στην μητρικη εταιρεια αναφεροντας το περιστατικο και την απαντηση που δωσανε οι "επιλεγμενοι" συνεργατες τους στην Ελλαδα. Αν το παιξουν κουκουρουκου και στην μητρικη εταιρεια για τη συμπεριφορα των συνεργατων τους, τοτε μαυρο στην εταιρεια γενικα. Αλλα ας πουμε, μπορει να υπαρχει μια συμφωνια μεταξυ τους, οτι τον πρωτο χρονο ειναι υπευθυνος ο reseller για service στο προιον, ενω τον 2ο χρονο να στελνει τον πελατη στην αντιπροσωπεια. Μπορει ο reseller να εννοει αυτο το πραγμα με το "1 ετος εγγυηση". Ολα αυτα υπο την προυποθεση οτι η ιδια η fujitsu δινει 2 χρονια στα προιοντα της. Αν δινει 1 χρονο η ιδια η εταιρεια (βλεπε apple) τοτε αλλαζει το πραγμα και περιπλεκεται.. Φίλε, δεν είναι πάντα θέμα των reseller. Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο που μας πέρασε αγόρασα μία DSLR της Sony από γνωστό πολυκατάστημα ηλετρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Στα χαρακτηριστικά της μηχανής ανέφερε ότι έχει εγγύηση ενός έτους. Επειδή μου προξένησε εντύπωση, μιας και γνωρίζω την οδηγία της ΕΕ για εγγυήσεις τουλάχιστον δύο ετών, έψαξα στο νετ να δω τι ισχύει σχετικά, γιατί και εγώ αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν θέμα του πολυκαταστήματος. Σε πληροφορώ ότι σύμφωνα με τη γενική εγγύηση της Sony, τα προϊόντα τους ένουν ένα μόνο χρόνο εγγύηση. Μπορείς να διαβάσεις του γενικούς όρους εγγύησης εδώ. Η Εγγύησή ΣαςΗ παρούσα εγγύηση ισχύει για το προϊόν της Sony που αγοράσατε, εφ' όσον κάτι τέτοιο αναφέρεται στα φυλλάδια που συνόδευαν το προϊόν σας, υπό την προϋπόθεση ότι αγοράστηκε εντός της Περιοχής Κάλυψης της Εγγύησης. Με την παρούσα, η Sony εγγυάται ότι το προϊόν είναι απαλλαγμένο από κάθε ελάττωμα σχετιζόμενο με τα υλικά ή την κατασκευή, για μια περίοδο ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ από την ημερομηνία της αρχικής αγοράς. Η αρμόδια για να προσφέρει και εκπληρώσει την παρούσα εγγύηση εταιρεία Sony, είναι αυτή που αναφέρεται σ' αυτήν την Εγγύηση ή στο συνοδεύον αυτήν φυλλάδιο στη χώρα όπου επιδιώκεται η επισκευή κατά τη διάρκεια της εγγύησης. Εάν, εντός της περιόδου εγγύησης, αποδειχθεί ελαττωματικό το προϊόν (κατά την ημερομηνία της αρχικής αγοράς) λόγω ακατάλληλων υλικών ή κατασκευής, η Sony ή ένα μέλος του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Σέρβις ASN της Περιοχής Κάλυψης της Εγγύησης θα επισκευάσει ή θα αντικαταστήσει (κατ' επιλογή της Sony) χωρίς επιβάρυνση για εργατικά ή ανταλλακτικά, το προϊόν ή τα ελαττωματικά εξαρτήματά του, εντός εύλογου χρόνου, βάσει των όρων και συνθηκών που εκτίθενται παρακάτω. Η Sony και τα μέλη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Σέρβις ASN μπορούν να αντικαταστήσουν ελαττωματικά προϊόντα ή εξαρτήματα με νέα ή ανακυκλωμένα προϊόντα ή εξαρτήματα. Όλα τα προϊόντα και εξαρτήματα που έχουν αντικατασταθεί γίνονται ιδιοκτησία της Sony.
haHa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Οπως γραφουν και τα αρθρα της ελληνικης νομοθεσιας που ο ιδιος παρεθεσες, δεν υπαρχει υποχρεωτικη 2ετης εγγυηση. Αλλο πραγμα η εγγυηση και αλλο τα "Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας ".
Soopercharged Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Φίλε, δεν είναι πάντα θέμα των reseller. Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο που μας πέρασε αγόρασα μία DSLR της Sony από γνωστό πολυκατάστημα ηλετρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Στα χαρακτηριστικά της μηχανής ανέφερε ότι έχει εγγύηση ενός έτους. Επειδή μου προξένησε εντύπωση, μιας και γνωρίζω την οδηγία της ΕΕ για εγγυήσεις τουλάχιστον δύο ετών, έψαξα στο νετ να δω τι ισχύει σχετικά, γιατί και εγώ αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν θέμα του πολυκαταστήματος. Σε πληροφορώ ότι σύμφωνα με τη γενική εγγύηση της Sony, τα προϊόντα τους ένουν ένα μόνο χρόνο εγγύηση. Μπορείς να διαβάσεις του γενικούς όρους εγγύησης εδώ. Λογικα δεν προσεξες την τελευταια παραγραφο στο ποστ μου.
forgotten Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 το ποιο περιεργο και το ποιο γελοιο για μενα σε αντιπροσωπεια στη κυπρο βγαζανε κινητο εκτος εγγυησης λογω υγρασιας το πηρα μαζι μου εξωτερικο και η εκει αντιπροσωπεια το αλλαξε χωρις προβλημα,καποια φαση οι εταιριες πρεπει να δουν και τι γινεται με τους αντιπροσωπους τους ακομα και οταν ειναι νομιμη εγγυηση
azuli Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Θα σου πω εγώ μια ιστορία. Μια ανηψιά της γυναίκας μου είχε αγοράσει ένα φορητό toshiba από μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών. 1 μηνα πριν τα 2 χρόνια που τον είχε πάρει της παρουσίασε πρόβλημα στην μητρική. Το πήγε στο κατάστημα οι οποίοι της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί έχει 1 χρόνο εγγύηση. Οπότε αποτάνθηκε σε μένα. Εγώ με το που το πήρα στα χέρια μου μπήκα στο site της toshiba οπού έκθαμβος είδα ότι εχει 2 χρόνια εγγυηση. Οπότε το πήγε στο service της toshiba και όλα καλά Στην δική μου περίπτωση υπήρχε πλήρης άγνοια του καταστήματος/της αλυσίδας η μπορεί απλά να μην ήθελαν να ασχοληθούν. Αν θες στείλε μου μοντέλο , ημερομηνία αγοράς και σειριακό μήπως μπορέσω να βρω μια ακρη πριν κανεις τίποτα ευχαριστω για την απαντηση.Εχω μιλησει με την fujitsu και τους εχω δωσει sn και λοιπα και μου ειπαν οτι δινουν ενα χρονο εγγυηση.Το ερωτημα μου ειναι τι γινεται απο δω και περα,με δεδομενο το οτι η ιδια η αντιπροσωπεια δεν αναγνωριζει τα 2 χρονια εγγυηση.. Ολα αυτα υπο την προυποθεση οτι η ιδια η fujitsu δινει 2 χρονια στα προιοντα της. Αν δινει 1 χρονο η ιδια η εταιρεια (βλεπε apple) τοτε αλλαζει το πραγμα και περιπλεκεται.. ισχυει το 2ο.Αλλα θα προσπαθησω να επικοινωνησω με την επισημη fujitsu και οχι την ελληινικη fujitsu,αναφεροντας τους τους νομους
Getta Robo Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 το ποιο περιεργο και το ποιο γελοιο για μενα σε αντιπροσωπεια στη κυπρο βγαζανε κινητο εκτος εγγυησης λογω υγρασιας το πηρα μαζι μου εξωτερικο και η εκει αντιπροσωπεια το αλλαξε χωρις προβλημα,καποια φαση οι εταιριες πρεπει να δουν και τι γινεται με τους αντιπροσωπους τους ακομα και οταν ειναι νομιμη εγγυηση Αυτο ειναι (η τουλαχιστον ηταν) πολυ περισσοτερο κοινο απο οτι φανταζεται κανεις. Ειμαι ενας απο αυτους οπου αρνηθηκε η επισκευη/αντικατασταση κινητου με προφαση οτι ειχε υγρασια. Μιλησα με αρκετους ανθρωπους και ειδα πως δεν ημουν ο μονος. Ακρη δεν εβγαλα ποτε, τουλαχιστον οι γιδοβοσκοι οπου ειχαν την αντιπροσωπεια, δεν υφιστανται πλεον. http://www.insomnia.gr/topic/278800-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-nokia-alpha-copy/
haHa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 ισχυει το 2ο.Αλλα θα προσπαθησω να επικοινωνησω με την επισημη fujitsu και οχι την ελληινικη fujitsu,αναφεροντας τους τους νομουςΟπως ειπα κ προηγουμενως, οι νομοι που θα τους αναφερεις δεν μιλαμε για 2ετη εγγυηση. (για αυτο αλλωστε μπορουν κ δινουν 1 έτος) Εχε αυτό υποψην σου για να μπορέσεις να ζητησεις πιο αποτελεσματικα αυτο που θελεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα