Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πως μπορω να μαθω τι ακριβως υπαρχει σαν περιουσια στο ονομα μου?? σε τι ειμαι δικαιουχος?? απο ακινητο μεχρι τραπεζικο λογαριασμο. πιθανοτατα τιποτα απλα λογω μηδενικης σχεσεις με γονεις δεν μπορω να μαθω αμεσα. που πρεπει να απευθηνθω?? πως μπορω να μαθω??

Δημοσ.

Σε υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγια , τράπεζες.

Μίλα με δικηγόρο . Λογικά θα χρειαστεί κάποια εξουσιοδότηση η κάποιο πληρεξούσιο στο οποίο θα οριζεις ότι μπορεί να ψάξει στις ανωτέρω υπηρεσίες για το αν εχεις κάτι στο όνομα σου . Ο συμβολαιογραφος δεν νομίζω να πάει να ψάξει αν και μπορεί.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ.

μια ακομη ερωτηση.

σε περιπτωση που υπαρχει αποταμιευτικο προγραμμα στο ονομα μου σε καποια ασφαλιστικη πως το μαθαινω??

Δημοσ.

Δικηγορος το κάνει, αλλά κοστίζει. Νομίζω το ποσό είναι εώς και τετραψήφιο και δεν ξέρω κατά πόσο σε συμφέρει, αφού λες πως μάλλον δεν έχεις τίποτα.

Τις τράπεζες μπορείς να τις πιάσεις μια-μια μόνος σου γιατι είναι 4 όλες κι όλες. Για ακινητα/οικοπεδα δεν ξερω αν μπορεις να πας σε οποιοδηποτε κτηματολογιο να κανεις αίτημα ή αν θα σου ξινισουν ότι η καθε περιοχη ειναι ξεχωριστη.

Δημοσ.

πως μπορω να μαθω τι ακριβως υπαρχει σαν περιουσια στο ονομα μου?? σε τι ειμαι δικαιουχος?? απο ακινητο μεχρι τραπεζικο λογαριασμο. πιθανοτατα τιποτα απλα λογω μηδενικης σχεσεις με γονεις δεν μπορω να μαθω αμεσα. που πρεπει να απευθηνθω?? πως μπορω να μαθω??

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να καταγράψεις σε ένα χαρτί τα περιουσιακά στοιχεία που θυμάσαι και ξέρεις ότι υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Θα δεις σε ποιον Δήμο ανήκουν και εκεί θα πας στα κατά τόπους υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία και θα ρωτήσεις ώστε να βρεις τις μερίδες των γονιών σου. Εκεί φυσικά μην πας και πεις ότι έχεις κακές σχέσεις μαζί τους.. γιατί θα φας πόρτα, θα τους πεις ότι απλά θέλεις αντίγραφα και αν σου πουν αν έρθουν οι δικοί σου θα πεις ότι έχουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να έρθουν και έστειλαν εσένα. Αυτό είναι το εύκολο...

(να έχεις και χρήματα μαζί σου γιατί αυτά τα αντίγραφα κοστίζουν)

Τώρα με κακές σχέσεις.. να σου έχουν και τραπεζικό λογαριασμό νομίζω ζητάς πολλά αλλά ψάξτο, εκεί θέλεις δικηγόρο και θα σε γδάρει οικονομικά και είναι και άγνωστο αν οι Τράπεζες σου δώσουν τέτοια στοιχεία. Να ξέρεις ότι θα ενημερώσουν άμεσα τους γονείς ότι τα ψάχνεις.. ειδικά αν το όνομα σου δεν υπάρχει ή είσαι κάπου συνδικαιούχος.

Ασφαλιστική ακόμη ποιο δύσκολα.. θα βρεις τοίχο.

Δεν κοιτάς να φτιάξεις τις σχέσεις σου με τους γονείς σου; θα κερδίσεις αρκετά πράγματα και όχι μόνον οικονομικά που γι αυτό ψάχνεις βασικά.

Δημοσ.

Στο υποθηκοφυλάκιο πας μόνη σου και δεν ρωτάς κανέναν, ψάχνεις τα βιβλία με αλφαβητική σειρά επωνύμων. Στην τράπεζα πας και ρωτάς αν υπάρχει κάποιος λογαριασμός στο όνομά σου, φέρε ταυτότητα και ΑΦΜ. Αν υπάρχει λογαριασμός στο όνομά σου ή είσαι συνδικαιούχος, η τράπεζα δεν ενημερώνει κανέναν άλλον. Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να τα ξαναβρείς με τους γονείς σου, αλλά επειδή δεν γνωρίζω τί έχει συμβεί, το θέτω απλά σαν ιδέα.

Δημοσ.

μισο,εχεις κακες σχεσεις με τους γονεις,και θελεις και οικονομικα οφελη;δλδ το παιδι που εμεινε και μενει ακομη μαζι τους και τρωει τα καψωνια,τι πρεπει να απαιτησει;;;;;;;καλυτερα βαλε συμβολαιογραφο να ψαξει αν σε κανανε καμια αποκληρωση.........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...