tarantules Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 1ον, πρέπει η ταράτσα να αντέχει το βάρους του ενός τόνου Γι αυτό παιδιά μου όταν θέλετε να κάνετε κανένα barbeque στην ταράτσα δεν πρέπει να καλείτε πάνω από 10 υπέρβαρους (των 100 κιλών καθένας), γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει η ταράτσα του κτηρίου... Δεν παίζουνε με αυτά τα πράματα.... 2
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ο ένας τόνος της δεξαμενής όμως θα βρίσκεται πάνω σε ένα τετραγωνικό μέτρο που άμα ο άλλος τα βάλει στο μέσον της πλάκας, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Δεν ξέρεις πόσο αβάντα στην αντοχή είχε αφήσει ο μηχανικός, ούτε τι συντήρηση ή καταπόνηση έχει γίνει. Και όχι, το παράδειγμα με τους χοντρούς που θα στέκονται σε διαφορετικό σημείο ο καθένας δεν είναι σωστό
tarantules Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Και 300 άτομα να ανέβουν δεν θα έχει πρόβλημα.Εκτός και εαν ο μηχανικός το έχει κατασκευάσει το σπίτι από πλήθρα... 1
Valerie_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Φίλε μου αν δεν βάλεις πιεστικό είναι μικρή η δεξαμενή ενός τόνου. Σαν έκτακτη λύση για μια διακοπή είναι οκ,αλλά για μόνιμο δεν θα έχει.πίεση το νερό σου. Την είχα πάθει κι εγώ έτσι 1
lary7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Γιαννη καλη η λυση στην ταρατσα, ετσι ηταν και το παλιο σπιτι του παπου μου, μια δεξαμενη επανω για το καλοκαιρι που το μεσημερι κοβονταν το νερο για ωρες η δεν ειχε πιεση ουτε μπανιο να κανεις. Θα μπορουσες ισως να εξετασεις την λυση να θαψεις μια δεξαμενη, και απο εκει να δινεις με πιεστικο στο σπιτι τις ωρες που δεν εχει νερο. Και ποιο ευκολα θα γεμιζει, και θα εχεις δροσερο νερο και μαλλον ποιο υγιεινο. 1
haris_216 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά όλες οι κατασκευές έχουν όρια. Και αφού δεν ξέρουμε για τι σπίτι μιλάει ο ts θεωρώ ότι είναι μάλλον άστοχο να λέμε ότι δεν υπάρχει θέμα με το βάρος (ή ότι υπάρχει). Απλά πρέπει να επισημανθεί και αυτή η παράμετρος. Και κανείς δε νομίζω ότι είπε ότι θα καταρεύσει το σπίτι. Αλλά πχ σε μια ταλάντωση (βλεπε σεισμό) "μαλλον" θα έχει διαφορετική συμπεριφορά από άλλα σπίτια χωρίς αυτό το φορτίο. Για να δείτε το τι παίζει ρίξτε μια ματιά εδώ (τυχαίο θέμα στο φόρουμ των μηχανικών). Θα δείτε ότι ακόμα και για τα φορτία ανά τετραγωνικό (μόνιμα και κινητά) υπάρχει διαφωνία και ο ένας λέει έτσι και ο άλλος αλλιώς. Και η συζήτηση είναι σχετικά πρόσφατη (προ 2ετίας). Σίγουρα υπάρχουν και άλλες σχετικές συζητήσεις για όποιον ενδιαφέρεται. Και βέβαια ήδη αναφέρουν την σεισμική μάζα που είναι βασικό πεδίο φόβου για την Ελλάδα. Τώρα όποιος θέλει ας συνεχίσει τα πάρτυ με ευτραφείς κυρίους σαν στατικό επιχείρημα.
Dare-Devil Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Ευχαριστω.Γιατι να μην μπορει να σηκωσει μια ταρατσα ενα τονο ? Τοσο πολυ ειναι ? Ρωτησα αν κανει για ποσιμο γιατι θα ειναι αποθηκευμενο στην δεξαμενη για καιρο πριν χρησιμοποιηθει . Κοστος περιπου ? ΟΧΙ ! Σε καμία περίπτωση για πόσιμο νερό τέτοια υλοποίηση . Για μπάνιο πλύσιμο πιάτων κτλ οκ . Έχω τέτοιο σύστημα στην ταράτσα . Δεξαμενή με φλοτέρ με διακόπτη για να κλίνεις την παροχή και να την ανοίγεις όταν κοβεται το νερό καθώς και ένα διακόπτη ως μέτρο ασφαλείας που θα απομονώνει το γέμισμα της δεξαμενής όταν πρέπει . 1
kage Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) πριν χρονια αναγκαστηκαμε να βαλουμε σε σπιτι μοτερ γιατι δεν ειχε πιεση το νερο να ανεβει και στον 2ο οροφο... βαλαμε μια απλη αλουμινενια?ινοξ? δεξαμενη μικρη 500L στο ισογειο και ενα μοτερ...δεν επιασε ποτε πρασιναδα(βρύα και λειχήνες)γιατι το νερο δεν εμενε στασιμο... Υπαρχουν και βιομηχανικα φιλτρα για φιλτραρισμα νερου... ---------------- σημερα ειχα συζητηση για 4τονους νεροy πισινα για να μπει σε ταρατσα ,eφεραν και μηχανικο...το υπολογισαν βαση ποιοτητας/ειδος σκυροδεματος που ειχαν χρησιμοποιησει κτλ... τεσπα η μονη λυση ειναι να εμπαινε κατασκευη(τιτανιο?σιδερο?αλουμινιο κατι τετοιο) για να μοιραζοταν το βαρος στην ταρατσα/κολωνες... Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2015 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα