Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχετικα με τις τιμες των ενοικιων εχουν μειωθει αλλα λιγο.Υποτιθεται οτι υπαρχουν σπιτια που δεν εχουν ενοικιαστει επειδη οι ενοικιαστες δεν μπορουν να ανταπεξελθουν λογω χαμηλων μισθων.Αυτο σημαινει οτι μπορεις να παζαρεψεις την τιμη 20-30€ πιο κατω.Αλλα μεχρι εκει.Οσο θελουν τα νοικιαζουν οι ιδιοκτητες,ξεκινωντας απο την μεγιστη δυνατη τιμη.Πχ σπιτι που αξιζει να ενοικιαστει 250€ μπαινει σε αγγελια 300€. και με παζαρια ο ιδιοκτητης το αφηνει 270€.Το ιδιο σπιτι μπορεις να το βρεις στα 250€ αν εισαι τυχερος και με αρκετο ψαξιμο.Αλλα ο ιδιοκτητης προτιμαει να μην μειωσει την τιμη και ας ειναι ξενοικιαστο,κατι το οποιο μπορει να μην τον συμφερει αν το σπιτι μεινει ξενοικιαστο για καιρο.

Η μειωση των τιμων ενοικιου δεν αντισταθμιζεται με την μειωση των μισθων απο το 2012 και μετα.

Πχ πριν καποιος ειχε μισθο 1000€ και ενοικιο 300€.

Τωρα εχει μισθο 700€ και ενοικιο 250€ για το ιδιο σπιτι.

Καποιοι ειχαν στην ακρη σεβαστα ποσα για την αγορα σπιτιου.Εστω το 30-50% της τιμης.Τοτε ομως οι τιμες ηταν υψηλοτερες.Τωρα που οι τιμες εχουν πεσει και υπαρχουν και καποιες ευκαιριες τα χρηματα αυτα δεν υπαρχουν.

Αν ειχα χρηματα σημερα θα αγοραζα σπιτι για να μεινω.Ειναι μεγαλη η διαφορα του φορου που πληρωνεις για 1 σπιτι που σου ανηκει με τα 250€+ καθε μηνα σε σπιτι που δεν μπορεις να επεμβεις,δηλαδη να το φτιαξεις.

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδη αν οι γονεις σου δεν σου αφησουν σπιτι γινεσαι αυτοματα κοπριτης και αν δεν εχεις δουλεψει ποτε σου και σου αφησουν σπιτι γινεσαι ιδιοκτητης μαγκας?

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδη αν οι γονεις σου δεν σου αφησουν σπιτι γινεσαι αυτοματα κοπριτης και αν δεν εχεις δουλεψει ποτε σου και σου αφησουν σπιτι γινεσαι ιδιοκτητης μαγκας?

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι γονείς θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι κληρονομιά. Μόλις βγουν στην σύνταξη, πούλημα και με το ρευστό στο χέρι διακοπές μέχρι θανάτου ή πληρωμή για περίθαλψη. Όπως κάνουν οι Άγγλοι.

Δημοσ.

Αν το σπίτι το θέλεις για να μένεις, τότε ναι συμφέρει. Οι τιμές στα ενοίκια θα ανεύουν όταν περάσει η κρίση. Αν το θες για να το νοικιάζεις, τότε θα έχεις μεγάλη βραχυπρόθεσμη ζημιά.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι γονείς θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι κληρονομιά. Μόλις βγουν στην σύνταξη, πούλημα και με το ρευστό στο χέρι διακοπές μέχρι θανάτου ή πληρωμή για περίθαλψη. Όπως κάνουν οι Άγγλοι.

Aυτο ειναι εντελως αποψη παρτακια με την ιδια λογικη μολις βρω δουλεια και ειμαι οκ γραφω στα @#δια μου τους γονεις (στο εξωτερικο δεν ειναι σπανιο αυτο).

Ενας σωστος γονιος θελει το καλητερο για το παιδι του οπως να του εξασφαλισει μια στεγη.

• Like 1
Δημοσ.

Aυτο ειναι εντελως αποψη παρτακια με την ιδια λογικη μολις βρω δουλεια και ειμαι οκ γραφω στα @#δια μου τους γονεις (στο εξωτερικο δεν ειναι σπανιο αυτο).

Ενας σωστος γονιος θελει το καλητερο για το παιδι του οπως να του εξασφαλισει μια στεγη.

Είχαμε παλιά μια νοικάρισα στο κάτω διαμέρισμα με μια μοναχοκόρη, χώρια του ότι έμενε στο νοίκι έπερνε και βασικό μισθό. Κάθε Σάββατο πάντως δεν έχανε τα μπουζούκια.

Όταν την ρώτησε η άλλη νοικάρισα πάνω στην κουβέντα γιατί δεν βάζει κάτι στην άκρη για την κόρη της όταν μεγαλώσει, η απάντηση ήταν "γιατί, εμένα μου άφησαν τίποτα; ό,τι πήρα εγώ θα πάρει και αυτή".

Δύο πράγματα δεν έχουν όριο, η ανθρώπινη βλακεία και ο ανθρώπινος εγωισμός.

• Like 1
Δημοσ.

ο σωστος γονιος οφειλει πρωτα απο ολα να βοηθησει το παιδι του να αποκτησει συναισθηματικη-κοινωνικη και μετα οικονομικη ανεξαρτησια

Είχαμε παλιά μια νοικάρισα στο κάτω διαμέρισμα με μια μοναχοκόρη, χώρια του ότι έμενε στο νοίκι έπερνε και βασικό μισθό. Κάθε Σάββατο πάντως δεν έχανε τα μπουζούκια.

Όταν την ρώτησε η άλλη νοικάρισα πάνω στην κουβέντα γιατί δεν βάζει κάτι στην άκρη για την κόρη της όταν μεγαλώσει, η απάντηση ήταν "γιατί, εμένα μου άφησαν τίποτα; ό,τι πήρα εγώ θα πάρει και αυτή".

οχι ρε, θα καθεται μια ζωη στην μιζερια μονο και μονο για να αφησει κατι (περουσιακο-οικονομικο) στο παιδι της...

αλλα ξεχασα, εδω ειμαστε Ελλαδα, ενα mix Ευρωπης-Ανατολης και Βαλκανιων...

• Like 1
Δημοσ.

την ιδια λογικη ειχε και ο πατερας μου, ευτηχως που ειχα την γιαγια μου και την μανα μου και μου αφησαν ενα σπιτακι αλλιως θα ημουν στον δρομο.

ο σωστος γονιος οφειλει πρωτα απο ολα να βοηθησει το παιδι του να αποκτησει συναισθηματικη-κοινωνικη και μετα οικονομικη ανεξαρτησια

οχι ρε, θα καθεται μια ζωη στην μιζερια μονο και μονο για να αφησει κατι (περουσιακο-οικονομικο) στο παιδι της...

αλλα ξεχασα, εδω ειμαστε Ελλαδα, ενα mix Ευρωπης-Ανατολης και Βαλκανιων...

ενας γονιος πρεπει να στερείτε τα παντα προκειμενου να προσφερει σωστη παιδεια στο παιδι του και να το βοηθησει στα πρωτα του επαγγελματικα βηματα.

Να του παρει σπιτι δεν ειναι υποχρεωτικο αλλα αν μπορει δεν ειναι κακο.

Δημοσ.

αν οντως του δωσει σωστη ανατροφη/παιδεια, τοτε δεν θα χρειαστει να στερηθει τιποτα, και το παιδι θα βρει τον δρομο του επαγγελματικα χωρις την βοηθεια των γονιων

η προηγουμενη γενια εστιασε κυριως στις οικονομικες αναγκες των παιδιων, και τα αποτελεσματα τα τρωμε στη μαπα καθε μερα

• Like 2
Δημοσ.

την ιδια λογικη ειχε και ο πατερας μου, ευτηχως που ειχα την γιαγια μου και την μανα μου και μου αφησαν ενα σπιτακι αλλιως θα ημουν στον δρομο.

ενας γονιος πρεπει να στερείτε τα παντα προκειμενου να προσφερει σωστη παιδεια στο παιδι του και να το βοηθησει στα πρωτα του επαγγελματικα βηματα.

Να του παρει σπιτι δεν ειναι υποχρεωτικο αλλα αν μπορει δεν ειναι κακο.

Ενα παλουκαρι που γνωριζω περιπου 40 ετων ειναι τωρα,  οι γονεις του ''εφυγαν'' προ 2ετιας, bank accounts περιπου στα $15m, και 2 διαμερισματα σε πολυ καλες περιοχες......

Στο παλουκαρι δεν αφησαν τιποτα, παρα μονο ορο στην διαθηκη, να τα αποδεχθει και να τα κανει δωρεα με το ονομα του......

Το point ειναι οτι δεν του αφησαν τιποτα, αλλα τον σπουδασαν στα καλυτερα uni's του κοσμου, το εκαναν παααααρρρραααα πολυ καλο χαρακτηρα......

και το αποτελεσμα ειναι , οτι πλεον βγαζει περιπου 500k τον χρονο και εχει την οικογενεια του, το σκαφος του, τα αμαξια του.....

και ολα αυτα ΧΩΡΙΣ να του αφησουν τιποτα οι γονεις......

• Like 1
Δημοσ.

Ενα παλουκαρι που γνωριζω περιπου 40 ετων ειναι τωρα,  οι γονεις του ''εφυγαν'' προ 2ετιας, bank accounts περιπου στα $15m, και 2 διαμερισματα σε πολυ καλες περιοχες......

Στο παλουκαρι δεν αφησαν τιποτα, παρα μονο ορο στην διαθηκη, να τα αποδεχθει και να τα κανει δωρεα με το ονομα του......

Το point ειναι οτι δεν του αφησαν τιποτα, αλλα τον σπουδασαν στα καλυτερα uni's του κοσμου, το εκαναν παααααρρρραααα πολυ καλο χαρακτηρα......

και το αποτελεσμα ειναι , οτι πλεον βγαζει περιπου 500k τον χρονο και εχει την οικογενεια του, το σκαφος του, τα αμαξια του.....

So;

Αυτό δεν τους κάνει *βάλε διάφορες ονομασίες εδώ*;

Δημοσ.

τον σπουδασαν ομως οπως ειπες και ειχε και πολυ καλη δουλεια , αν ομως δεν ειχε στον ηλιο μοιρα και οι γονεις κοιταγαν την παρτι τους δεν θα ηταν για φτισιμο ???

υ.γ με ποιους κανεις παρεα ρε τρελε ακου εκει 15 μοιρια στην τραπεζα εμενα ο πιο πλουσιος φιλος μου αντε να εχει 100κ στην τραπεζα και 2 σπιτια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...