Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Εχω το εξής θέμα.Ο λογαριασμός του ρεύματος στην πολυκατοικία που μένω έρχεται περισσότερο απο όλους.Επειδή είμαι φοιτητής και δεν έχω πολλές ηλεκτρικές συσκευές εκανα δοκιμές κλεινοντας ενα ενα τα πάντα.Τελικά τραβάει πολύ η κεντρική μονάδα.Μιλάμε για διαφορά 40-50e το δίμηνο απο τους αλλους.και έχει και αλλο παιδι στην πολικατοικία σταθερό,οπότε  ευθύνεται η 7850 ή το cx500?Είναι λογικό?εχει κανένας καμία παρόμοια εμπειρία.Αντε να παίξω 2-3 ωρες max παιχνίδια την ημέρα.

Δημοσ.

μαλλον σε κλεβουν...

ακομα και full να παιζες ολη την ωρα τετοια διαφορα δεν νμζ οτι θα ηταν εφικτη!κατι αλλο φταιει,τσεκαρε ηλεκτρικες συσκευες με διαρροη και τετοια

Εάν είχε διαρροή θα έπεφτε η ασφάλεια. Απλώς το τροφοδοτικό είναι μάπα και τραβάει ποιο πολύ απ'ότι πρέπει. + ότι τραβάει και κάρτα αρκετά + εάν έχει κάνει oc.

+ παίζουν και τα τετραγωνικά στο σπίτι.

Δημοσ.

τα τετραγωνικα τι ρολο παιζουν?

οσο OC και αν κανει δεν θα δει διαφορα 40-50 ευρο και οσο και ν τραβαει η καρτα παλι δεν εχει τοση διαφορα...

Το ρεύμα πάει και με τα τετραγωνικά...

Δημοσ.

Δηλαδή τι να πουν όσοι έχουν fx 9590 και r9 295x, στους οποίους το ρεύμα που καταναλώνει ο υπολογιστής είναι γύρω στο 20αρικο τον μήνα και ίσως και λιγότερο; Δεν γίνεται πραγματικά, το setup σου δεν είναι τόσο ενεργοβόρο ώστε να δικαιολογείται η διαφορά των 40 και 50 ευρώ επιπλέον, κάτι άλλο παίζει, άγνωστο μέχρι στιγμής.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν κατ'αρχας σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.Λοιπόν η πολικατοικία είναι 3οροφη. καθε όροφος έχει ενα μετριτή στο ισόγειο και σε κάθε όροφο έχεις τους ενδιάμεσους απ'εξω απο το κάθε σπίτι.στο ισόγειο έχει πίνακα ανακοινώσεων όπου κολλάει της δεη τους λογαριασμούς που αντιστοιχούν στον κάθε όροφο και δίπλα ενα χειρόγραφο χαρτί που αντιστιχεί στο κάθε άτομο.Λοιπόν απο κάτω μένει ο ιδιοκτήτης με την γυνέκα του και τα 2 παιδιά.Ο λογαριασμός ήταν 2,5 μινών.1 άτομο έδωσε τα ίδια λεφτά με μία 4μελή οικογένεια.ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ!!!και επειδή εχω ξενερώσει φουλ πάμε στα νούμερα,αν και υπάρχει ένας λάκος.λοιπόν ο 3ος όροφος που μένω έχει 268ε λογαρίασμό και 1262 κw.η τιμή της κιλοβατόρας είναι μια χαρά μέχρι εδώ.όταν προσθέτω τα χρήματα του 3ου οροφου βγάζει ακριβως 268ε.Οι κιλοβατόρες όμως δεν βγένουν.Βγένουν 650.Το ίδιο και για τους υπόλοιπους ορόφους.Όταν ρώτησα τον ιδιοκτητη γιατι δεν βγένουν μου είπε οτι είχε χασει την αρχική μέτριση των ενδιάμεσων και οτι αυτό είναι ενα μήνα πρίν το λογαριασμό,αρα οι κw είναι αναλογικές-εικονικές.Πίσω στους ενδιάμεσους τώρα,χτυπάω στο γείτονα του λεο κλειστα ολα και ασε το pc σου(απλό με onboard) μονο ανοιχτο να δούμε τους ενδιάμεσους.ε,ο δικός μου φένεται να ρολλάρει αρκετά πιο γρηγορα.Και οι 2 είχαμε  και τα ψυγεία στην πρίζα,εγώ κανονικό ,αυτός μικρο(1 πόρτα,φοιτιτοκατάσταση)...δεν νομίζω όμως να επιρεάζει τόσο πολύ.Ν πώ οτι εδινα ολο το χρονο περισσότερα αλλα νόμιζα οτι μου το κάνει το αλογόνο,και ένας καταψίκτης extra πού είχα φαγιτά το χειμόνα.Τορα που δεν δουλεύουν ουτε αυτα πάλι τα ίδια.Η γυνέκα του ιδιοκτήτη μαγειρεύει 2 φορές την ημέρα σε κουζίνα με 4 μάτια ,εγο λογο βαρεμάρας τον τελευταίο χρονο αντε να μαγειρεύο 3 φορές την εβδομάδα στο μονό ματάκι που έχο.Α,θερμοσίφονες δεν υπάρχουν,εχουμε ηλιακο.Απο τα άγραφα μιλάμε......εχω την καλύτερη σχέση με τον ιδιοκτήτη απο όλους τους άλλους στην πολικατοικία ,πίνουμε μπίρες παρέα που δεν το κάνει με κανέναν.είναι καλός ανθρωπος και δεν τον εχο να κάνει κατι τέτιο,ουτε νομίζω οτι θα σονόταν με το να καβατζώσει 40 ευρώ.

προλαλίσαντα θα συμφονίσω μαζι σου,σιγα το τούμπανο ενεργοβόρο setup,αλλα τι δίαολο γίνετε?

Δημοσ.

στον λογαριασμο της δεη σιγουρα δεν υπαρχουν επιπλεον χρεωσεις τυπου ενφια κτλπ?

το οτι κανετε παρεα δεν σημαινει οτι δεν σε κλεβει...εκτος αν τον ξερεις τωρα 15χρονια και εγγυασαι για αυτον!

παντως ολα αυτα δεν μπορει να ειναι λογικα,ισα ισα το αντιθετο!

δεν γινεται οπως λες και εσυ 4μελης οικογενεια με ματια φουρνους κτλπ να καιει τα ιδια με ενα ατομο.Πρεπει να πας στον λογαριασμο που αυξηθηκε για πρωτη φορα το ποσο τοσο πολυ και να τον συγκρινεις με τον αμεσως προηγουμενο και να δεις τι διαφορες  υπαρχουν!

Δημοσ.

Αποκλειτε ρε συ να εχεις καποια διαρροη ρευματος ; ποιος σου ειπε οτι αν εχεις διαρροη πεφτει η ασφαλεια ?

Ειχα το ιδιο θεμα και εγω , αλλα με τρεις υπολογιστες εκ τον οποιο ο ενας σερβερικος 24ωρο ολο το χρονο . εδινα κανονικα 120ευρω παραπανω απλα για τα μηχανηματα κ το ηξερα , ως που μια δωση πληρωνω 70ευρω παρπαανο απο οτι πληρωνα , δεν εδωσα σημασια , το επομενο δημινο παλι τα ιδια , λεω ασε να δουμε, ως που μου ηρθε ξανα και φωναξα ηλεκτρολογο και του εξηγησα πως εχει το θεμα κ μου ειπε ασε θα το δω , εψαχνε 2-3ωρες ολες της μπριζες ολες της ασφαλειες εκτος και εντος σπιτιου.

Αποτελεσμα ? ειχε αρχισει να τα παιζει το ρολοι μου κατω , εγραφε πιο πολλα απο οτι χαλαγα .

Θες καλυτερο αποτελεσμα δεν τα επαιξε , το πηραξε ο μαλακας της δεη οταν ηρθε για καταμετρηση .

Λογο ανοιχτου φορουμ δε με περνει να σου πω περισσοτερα αλλα το επομενο αποτελεσμα με δικαιωσε .!!

Δημοσ.

Φίλε μου το θέμα με την κατανάλωση του pc το έχω κάνει επηστήμη άν θές ψάξε στα θέματα μου ο υπολογιστής δέν καίει πολύ ρέυμα άντε να σου κάψει σε φουλ λειτουργεία 150 what μαζί με οθόνη εκτός άν είσαι στη νάσα ξερω γω με κανα pc γμστα.

!00% σε κλέβει ρέυμα λογικά ο σπιτονικοκυρης σου... που μένει στην ίδια πολυκατικία...

Εκτός απο αυτο με το pc σε ένα σπιτι που έμενα πήγαινα μόνο για υπνο το βράδυ έτρωγα απέξω κάθε μέρα και πλήρωνα 100 εθρο το μήνα ρέυμα.....μετακόμησα και πληρώνω 15-30 το μήνα ποιο ακριβο ενοικιο αλλά μένω σε σπίτι τώρα ενό πρίν σε 15 τετραγονικά.......Σε κλέβει πάρε τηλ δεη και πές τους να ερθουν για έλενχο άν έχεισ συμβολαιο άν δέν έχεισ συμβολαιο δέν ξέρω τι πρέπει να κάνεις, άν όμος δεί όντος η δεη οτι σε κλέβουν περνεις αποζιμίωση ανάλογα πόσα έχεις πληρόσει μέχρι τωρα,

Μην σε νιάζει για το τί θα πεί ο σπιτονικοκύρης αν σε κλέβει η όχι αργα η γρήγορα θα φύγεις αναγαστικα..σκεψου ηρθε καλοκαίρι θα πίνει καφεδάρα στη δροσουλα του αιρκοντισιον και θα λεει στην υγειά σου...και θα πληρώνεις 100αρικα..

Να φανταστείς εγώ άυγουστο έλειπα 15 μέρες και πλήρωσα δεη 150 ευρο!!!!!πάρε τήλ δεη απο δευτέρα μην το σκευτεσαι κάν.

Λές να είναι το ίδιο σπίτι???είσαι σε καμια Λάρισα??

Δημοσ.

Θα κατεβάσεις το γενικό διακόπτη στον πίνακα του διαμερίσματος σου ωστε να σβήσουν τα πάντα και στη συνέχεια θα πάς να δείς το ρολόι.

Αν γυρίζει έστω και ελάχιστα τότε κάτι δέν πάει καλά και δέν φταίνε οι καταναλώσεις σου.

• Like 1
Δημοσ.

Θα κατεβάσεις το γενικό διακόπτη στον πίνακα του διαμερίσματος σου ωστε να σβήσουν τα πάντα και στη συνέχεια θα πάς να δείς το ρολόι.

Αν γυρίζει έστω και ελάχιστα τότε κάτι δέν πάει καλά και δέν φταίνε οι καταναλώσεις σου.

Ειναι μια αρχή κ αυτό.Καντο και πες μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...